E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2007.10.12. 18:23 - #28257

Jaj, jó hogy mondod, mert lehet, hogy bosszankodásomban eszembe sem jutna. Jobban néz ki mint a tegnapi. Ott ráadásul még  folyadék is sok volt benne. Mai tapasztalatom alapján.

Tegnapi kenyeremet meg elkunyereálta az ismerősünk, hogy ő kiszárítva szereti és adjam neki. Hát nem szívesen adtam ezt az elbaltázott kenyeret.


Limara Előzmény | 2007.10.12. 18:13 - #28256

Bau!
 
Köszönöm!
 
Szerintem kicsit tovább kellene keleszteni, azért repednek meg ennyire.
 
Bezsa! Nem baj, mikor kiveszed, és visszateszed jénai nélkül pár percre, akkor spricceld le, addig elég az a gőz is, ami a jénaiban keletkezik.

bezsa Előzmény | 2007.10.12. 18:07 - #28255

A fenevigye el csak jöttek hozzánk én meg elfelejtettem levizezni a kenyeremet. A forró jénaiban meg nem merem.

bau Előzmény | 2007.10.12. 18:04 - #28254

Limara! Ismét gyönyörű a kenyered!

de azt mondja meg nekem valaki,hogy az én kenyereim miért repednek meg mindíg?


Edo-bedo Előzmény | 2007.10.12. 18:01 - #28253

Bezsa,en is ugy szoktam a palacsintat.

Limara Előzmény | 2007.10.12. 17:58 - #28252

Sziasztok!
 
Hoztam képet a kenyeremről:
 
kenyér 

bezsa Előzmény | 2007.10.12. 17:31 - #28251

Szia Bau!

Hát bizony a manó vigye el. Most jól néz ki eddig a kenyerem, ha el nem baltázom.

Nagyon jól néz ki a kenyérkéid.

Én fele ásványvíz fele tejjel szoktam a palacsintát csinyáni!!!!


bau Előzmény | 2007.10.12. 17:11 - #28250

Na sziasztok! Megjöttem,-kimérgelődve magam...:(  Tegnap egész nap nem volt internetünk..meg még ma délelőtt sem!:(  Ez még csak hagyján,de a tegnapi sütéseim is rosszul indultak.8|  Ajándéknak szántam egy kenyeret,meg magunknak is kellett volna sütni,és tervben volt a kalács vagy kifli sütése is.Bedagasztottam az első kenyeret kovásszal,korpával...-de a boha istennek se tudtam összeállítani,nem lehetett formázni....:? Morzsálódott,és nem lett sima a felülete..Mérgemben fogtam,és félretettem,-jó lesz nyanyának... Jött a következő kenyér...-bedagasztottam,kelesztettem,az egyik részéből húsos zsemléket formáztam,a másikból kenyér lett.A kenyér szépen kisült,a zsemle ehetetlen ragacs lett!

(ugyan abból a tésztából!!!:?)Ment a kukába a kenyér pedig így néz ki:

kovszos2.jpg picture by bau4

Igen ám,de ugye kéne az ajándék kenyér is,tehát még egy dagasztás,és kelesztés következett,az eredmény ez lett.

Grehem-kovasszal1.jpg picture by bau4

Aztán a maradék kovászomat el akartam használni,és hát ugye még a reggelire való is kéne,tehát jött az újabb dagasztás,kelesztés,és elkészült a kifli:

sosessajtos.jpg picture by bau4

Délután 3-ra én is elkészültem...jobban mondva kikészültem..Most olvastalak vissza benneteket!

a képeket ha látom,már messziről felismerem ,hogy ki remekelt már megint! Persze Moha kalácsa ismét gyönyörű,Bezsa kenyere a rossz manók miatt lett olyan mint az én első kenyerem.Bundik a hólyagos kenyérgyáros...;).

Még egy szóra a palacsintázókhoz...én mindíg szódavízzel csinálom a palacsintát,könnyű,szép vékony és kalóriaszegényebb lesz így.


bezsa Előzmény | 2007.10.12. 16:07 - #28249

Szia Edokám ez bizony nagyon guszta. Én meg nekiálltam újra a tegnapi kenyerem összeállításának.

Remélem ma nem lesz meglepetés vendégem.


Edo-bedo Előzmény | 2007.10.12. 15:44 - #28248

Sziasztok!

Hoztam egy kis cezar salatat ricottaval,nagyon finom lett.

Meg nem jutottam el a palacsinta keszitesig,csak egy kis almalevest sikerult osszehoznom...8|de majd mindjart.

Bundik,micsoda egzotikus kenyeret sutottel!Gratulalok!Nekem ilyesmikre sose lenne idom..

Cezarsalataricottaval.jpg Cezar salata ricottaval picture by Edo-bedo


ILDIKO Előzmény | 2007.10.12. 15:32 - #28247

BOGI!

Valami olyanfajta kerdesed lenne: "Hogyan ragasszam vissza, mert a vagas kozben tusszentettek??....


ILDIKO Előzmény | 2007.10.12. 15:29 - #28246

Knipp-knipp!

Hali BOGI! En specialista vagyok a kopasztasban. hihi. Kit akarsz kopasztani??


boglarka70 Előzmény | 2007.10.12. 15:25 - #28245

Figaró segitség kéne ,egy kérdésem lenne SOS!

boglarka70 Előzmény | 2007.10.12. 15:22 - #28244

halihó!!! NINCS ITT VÉLETLENÜL EGY PÉK AKI FODRÁSZ???????????????????????????,,,,

Cristina77 Előzmény | 2007.10.12. 15:04 - #28243

Bundik, szép lett a kenyered, gratulálok :)

Brigitta, kíváncsian várom a receptet. Nekem ma nagyon ízlett a teljes kiőrlésűs palacsinta, de én tej helyett teljes mértékben síma vizet használtam. Olyan volt az íze, mint a grízes tésztának :) :))


Brigitta Előzmény | 2007.10.12. 13:13 - #28242

Sziasztok!

Nelly,Ildikó,Kati,Moha,Bundik,Nektek is köszönöm a szép szavakat!

 

Cristina!Meg fogom kérdezni a palacsintát,bár Ő nem nagyon méricskéli a hozzávalókat,de bizti meg tudja mondani,miből késziti.Én is sütöttem már tk-a palacsintát,de én a liszten kivűl semmit nem változtattam ,nekem mindig jól sikerül.


Bundik Előzmény | 2007.10.12. 12:58 - #28241

Nem bírtam kivárni míg kihűl, langyosan felvágtam.
nem bírtam kivárni, langyosan felvágtamfinom, puha bélzete, ropogós héja van

Bundik Előzmény | 2007.10.12. 12:00 - #28240

Sziasztok!
 
Csak bekukkantok egy kicsit, nemsokára indulok melózni :(
 
Minden ünnepeltnek sok boldogságot kívánok!
 
Szebbnél-szebb csodálatos finomság készült. Látom a cserepezők sem lustálkodtak :) Moha a kalácsod majdnem elszáll, látszik, hogy milyen jó puha, foszlós a bélzete :) Mindenkinek gratulálok a gyönyörűséges alkotásához!
 
Én ma szokás szerint csak egy komlós-korpás-morzsoltkás kenyeret sütöttem. Valamelyik nap kb 20 dkg tésztához raktam komlófőzettel leforrázott korpát, hagytam kihűlni. Utána hozzádagasztottam a tésztát. Fél napig hagytam érni. Eldaráltam, megszárítottam. Jó sok lett belőle, több mint 10 kenyérhez elég lesz. Így csak kéthetente kell készítenem morzsoltkát. Dagasztás előtt beáztatom, majd leszűrve csak a levét használom fel a kovászhoz.
 
Ez a mai eszméletlenül jó kenyér lesz. Kicsit elterült az edényben, azt hittem hogy túl is kelt cseppet, mert a teteje már nem volt szép domború. Viszont sülés közben "összeszedte" magát. Az oldalán nem látszik, hogy hozzáért, a teteje pedig megemelkedett közben.
 
A kovászt kicsit elfelejtettem, és csak kb 45 perc múlva jutott az eszembe, hogy már dagasztani kellene. Jó nagy buborékok voltak rajta, és a színe is kezdett már sötétedni. A bélzetére kíváncsi vagyok. Talán fél 2-ig kihűl annyira, hogy felvágható legyen :) Fantasztikusan pattogott, amikor kivettem a sütőből. Alig várom, hogy felvághassam :)
 
További szép napot kívánok, üdv: Bundik
megkeltcserepes
 

Cristina77 Előzmény | 2007.10.12. 11:30 - #28239

Zitti, hát nekem az első két palacsinta szuperül leragadt :)) De egyébként azok után pont olyan volt, mint síma liszttel. Még nem kóstoltam, majd ebédkor fogom. Megtaláltam a pici teflonomat és a 100 gramm lisztes tésztából 8 palacsintám lett. Feltekerni ugyan nem tudtam, mert tört, de mint a tortát egymásra pakoltam. Majd házi lekváromat hígítok meg, azzal öntöm nyakon és az lesz a másodikfélém, mármint a fele palacsintával, a másik fele holnapi ebédem lesz.

zitti Előzmény | 2007.10.12. 10:39 - #28238

Hú ez a tk. palacsinta mostmár engem is érdekel. Kérlek osszátok meg a tapasztalatokat, és ha van rá egy fincsi recept azt szívesen venném.

[Későbbi] [28397-28378] [28377-28358] [28357-28338] [28337-28318] [28317-28298] [28297-28278] [28277-28258] [28257-28238] [28237-28218] [28217-28198] [28197-28178] [28177-28158] [28157-28138] [28137-28118] [28117-28098] [28097-28078] [28077-28058] [28057-28038] [28037-28018] [28017-27998] [27997-27978] [27977-27958] [27957-27938] [27937-27918] [27917-27898] [27897-27878] [27877-27858] [27857-27838] [27837-27818] [27817-27798] [27797-27778] [27777-27758] [27757-27738] [27737-27718] [27717-27698] [27697-27678] [27677-27658] [27657-27638] [27637-27618] [27617-27598] [27597-27578] [27577-27558] [27557-27538] [27537-27518] [27517-27498] [27497-27478] [27477-27458] [27457-27438] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség