HBkati A gépi kenyerdben szerintem kevés volt a folyadék,a sütősben meg sok. Hiába készíted egyformán a nyers tésztát,másként viselkedik a gépben és másként a sütőben.
Moldvanm. Mikor megfogod a kenyered még nyersen,akkor nem ragad? Mert ha igen,akkor még mindíg nem eléggé "szoros" a tészta. De az is lehet,hogy túl gyorsan,vagy túl meleg helyen keleszted! A nyers tészta tapintásra nem melegedhet át,inkább hűvös legyen.
A sütőben a jénais. Úgy látom megint ellapult. Pedig gyönyörűen indult. Olyan jó kemény volt a tészta. Mit rontottam el megint. Kezd elfogyni a jókedvem és a türelmem.
Zitti ide is besétált a rosszcsont manó. A zsemlém már az első dagasztásnál úgy nézett ki, mint ami elkovászolodott, még próbálkoztam vele egy kicsit aztán úgy döntöttem, nyanya lesz belőle. Annak jó lesz, úgy sincs nyanyám. Most összeállítottam egy kenyeret, hát meglátjuk mi lesz belőle.
Köszönöm Lányok a dícséreteket! Nagyon hiányzott már a lelkemnek egy kis sikerélmény! Nem biztos, hogy mindég lesz időm ennyire figyelni a kenyérre, de mostmár legalább tudom, hogy mit kellene csinálni és azt is, hogy képes vagyok rá.
Limara a bagel láz egy kicsit alább hagyott, de a Tiéd most különösen szép lett. Kicsit magasabbak, mint a kísérletezéskor volt.
Szerintem Te is úgy jártál azzal a liszt-tel,mint én még az elején! Nem vettem észre,hogy ez LISZTKEVERÉK! Benne vannak már az adalék anyagok,és az élesztő is.Én meg csak simán liszt-ként használtam,és hozzáadtam még + a többi cuccot...Lett is olyan kenyerem,hogy azóta se láttam még csúnyábbat!
Sziasztok!Íme a kenyerek legcsúnyábbjai!A lisztet anyóskám adta ,hogy próbáljam meg milyen kenyeret lehet belőle sütni?Hát,ilyet!!!Az egyik gépi,a megvágott pedig sütőben sült.Ennyit az adomány lisztről.
Masala ! Nagyon örülök, hogy neked is sikerült cserepes keyneret készítened. Remélem a tetőfedők még maradnak nálad egy kcisit és jó munkát végeznek majd.
Bau ! A te kenyérkéd is gyönyörű !
Limara ! Nem bírtam magammal a Bagel láttán és muszáj volt elcsórnom egyet, isteni volt !
jajj, lányok, lassan már ott tartok annyi jó recit másoltam ki, nem tudom mikor fogom őket elkészíteni..........hát még leírni, mivel nincs nyomtatóm..........
bau,masala! gyönyörűűűűűűűűűűűűű!
Moha! ezt a táska-recit is ki kellett másolnom....erről ennyit...
zitti! a kenyérhez majd biztos jön segítség a "nagyoktól"! amúgy volt mikor az enyém is ilyenre sikerült-anno...nem is túl rég..
Zitti! Én a rossz manót nem küldtem senkihez, mert hazazavartam...arról nem tehetek,hogy útközben eltévedt...... Valószínű,hogy túlkelt a kenyered. A konyha hőmérsékletétől,és a liszt milyenségétől is függ a kelesztés ideje! Nem kell mindíg betartani az előírt időt! A TÉSZTÁT FIGYELD!
Készül a legújabb jénais próbálkozásom. Megfogadtam Bezsa és Moha tanácsát és Limara jó bevált kenyerét készítem. Nem akarom elkiabálni de úgy látom szépen kel, magasra és nem terül el. Este hozom a képet. Akármilyen lesz is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit