E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.10.07. 14:58 - #27936

szeptember 14, 2007

Túrós zebratorta


A sima zebratorta sokaknak túl száraz, persze ezt nem furállom, hisz inkább kalács jellegű, mintsem torta. Egy egyszerű túrótorta receptjét alapul véve viszont nagyon finom, szaftos süteményt lehet belőle készíteni. Egyetlen apró változtatás ennél, hogy a töltelék felébe 2 kanál cukrozatlan kakaó is kerül.

A recept:

  • 30 deka liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 deka cukor
  • 12,5 deka vaj
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:
  • 75 deka krémesre áttört túró
  • 4 dl tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 15 deka cukor
  • 2 tojás
  • 2 ek. citromlé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
A tészta hozzávalóit öszegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételevel) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe beekeverem a kakaóport. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal* elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább amíg a krémből tart. A szép minta elérése érdekében abszolút nem kell, sőt nem szabad kenegetni, magától fog szétterülni a formában. Mikor ez megvan, 175°C fokra előmelegített sütőbe** teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Még 10 percig hagyom hűlni, és csak utána szedem le róla a forma oldalát. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

*Azért használok mártáshoz használaos merőkanalat, mert azt tapasztalam, annak van a legmegfelelőbb mérete. Nagyobb mint egy leveseskanál, és kevésbé folyik le róla a krém. Szebben lehet adagolni vele, és a csíkok is jobban mutatnak, láthatóbban elválnak egymástól.
**Hőlégkeveréses sütőben elég a 175°C fok, alsó-felső lángnál inkább 190°-200°C fokon kell sütni.

bau Előzmény | 2007.10.07. 14:58 - #27935

Edoka! Itt küldöm Neked a kóstolót!

kolbaszoshasaaljacsalamade.jpg picture by bau4


ILDIKO Előzmény | 2007.10.07. 14:23 - #27934

EDOKA! Nagyon koszi a tippet, mertmar vegigzongoraztam mindent es...Sztem megint"a sorok kozott nezegetek.

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.07. 14:21 - #27933

Hm,Bau,inycsiklando ebedetek volt!!

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.07. 14:20 - #27932

Ok,Ildiko,koszike;)A sutireci az abeces II-ben van Grizes-Mezes kremes/Iriszi.

ILDIKO Előzmény | 2007.10.07. 14:13 - #27931

EDOKA! Nagyon guszti a sutike, BAU a Tied is!! Most meg is ennem szivesen! Edoka, hol van leirva ez a sutireci? A lanyom odavan mindig a mezes sutiker.

bau Előzmény | 2007.10.07. 14:08 - #27930

Sziasztok! Örömmel látom,hogy megint mindenki ügyeskedett! Én tegnap csak panaszkodtam,hogy a kalácskáim még nem sikerülnek,erre ma olyan,de olyan könnyű pudingos csigát csináltam,hogy majd el repül.. Kukuccs ide:

pudingoscsiga-1.jpg picture by bau4

Edobedo,nagyon gusztusos az a grízes.mézes,kár,hogy abból sem ehetek...

A mi ebédünk,kolbászhússal töltött hassalja volt,vajaskrumplival,és csalamádé.Desszertnek birsalmakompót.


ILDIKO Előzmény | 2007.10.07. 14:07 - #27929

EDOKA!

Majd leforditom es beirom a barmibe.


bezsa Előzmény | 2007.10.07. 13:53 - #27928

Mama légy üdvözölve minálunk. Örülök, hogy eddig csak sikerélményed van a gépeddel kapcsolatban.

Edo-bedo Előzmény | 2007.10.07. 13:46 - #27927

Ildiko!Igen,igen,en akarom a recit,ird be!!;)Nagyon jol hangzik.

Gabye,te aztan jol elorukkoltal,en mar alig merem ezek utan felrakni a sutis kepemet...Nemcsak szepek amiket sutottel,de bizto finomak is,nagyon ugyes vagy!Maktortarol nem irnal recit?Engem erdekelne.

Hoztam a tegnapi grizes-mezes kremest.Ehhez annyit fuznek hozza,hogy egy isteni finom sutemeny,sokszor el fogom kesziteni!Mindenkinek nagyon ajanlom!Iriszi irta be a recit.Isteni!En a tetejet nem szortam meg porcukival,mert tul edes lett volna.Ribizli lekvar helyett pedig hazi malnalekvar kerult bele.

Grizes-mezeskremes.jpg Grizes-mezes kremes picture by Edo-bedo

 


ILDIKO Előzmény | 2007.10.07. 13:28 - #27926

Sziasztok!

GYOOOONYORUSEGESEKET sutottetek!! Huuu, van meg belole??

MAMA: Udvozlet koztunk! Sok sikeres es finom sutogeteseket kivanok Neked is.

Kerdeztetek a tarsalgoba a TUROS-csikos Zebratortat. Nos, en is elkeszitettem.Az itteni turo jooo folyos, ezert en 2 csomag pudingport tettem bele. Tovabb kellett nekem sutni, igy is mivel tobb a nedvesseg tartalma a turonknak es nem akart az eloirt idore megsulni. Maskulonben kanalazni kellett volna.Velemenyem: Nem rossz torta, EZ izles kerdese, DE en tul vastagnak tartom ezt a glibberige pudingos tolteleket. Gondoljatok ra! Mindenkinek MAS az izlese!! Lehet hogy vkinek pont igy izlik nagyon. Vegul is egy szep es dekorativ "torta".

BOGI!

Lenne 1 kerdesem a Kefires langosos reciddel kapcsban. HANY ml KEFIR kell bele.?? Itt mindig irogatjuk hogy hany doboz, DE ne felejtsetek el: Nemzetkozi oldal IS vagyunk. Van pekecskenk Japanbol, Romaniabol stb. A pohar adagok nem mindenhol ugyanazt jelentik. Beirnatok mindig melleje hogy 1 pohar hany ml-es? NAGYON koszi a megertest, maskent lehet hogy elbuzeralnam. Puszka erte!!

Mai kaja nalunk: Vorosboros pipicombi,tepsis krumpli, sult alma, MOHA: sorkiflije gazdagitva egy Parmezan "fajta"sajtival, oregano+ szaritott amolyan poros"paradicsom dbkak.Finom lett. Nem tudom hogy a csalad eszi e majd a pipit. Ez uj, 1x keszitettem Nekem nagyon izlik. Ha kell vkinek a reci, beirom majd,.


Moha Előzmény | 2007.10.07. 11:12 - #27925

Baukám köszi az étlaptervet,mindig találok benne jó ötleteket a hétre. Szerintem a többiek is így vannak,csak nem írták. Hiába háziasszonykodik az ember évek óta,néha csak ülök üres fejjel,hogy mit is kéne főzni? Szóval én továbbra is örömmel fogadom!

Moha Előzmény | 2007.10.07. 11:01 - #27924

Sziasztok!

Gabye nagyon szépeket hoztál nekünk!

Moldvanm próbáld azt amit Bezsa írt,Limara fehér kenyerét,annyi a kiegészítés,hogy amikor kiveszed a gépből,átteszed a tálba kelni,kb.15 perc múlva gyöngén gyúrd át,tedd vissza a tálba duplára keleszteni. Utána formázás és a jénaiban kétoldalt támaszd ki kelesztés alatt. Én két laposra egyengetett porcukroszacskóval szoktam,ezeket beállítom a kenyér két oldalára,a sütőpapír és a jénai közé. Így gyönyörű magasra kel,csak a sütés előtt veszem ki őket,de akkor már nem lapul el a kenyér.

Ezt az első kelesztés közbeni átgyúrást Limarától olvastam,azóta így csinálom,csodás hólyagos lesz a tészta tőle.


Brigitta Előzmény | 2007.10.07. 09:41 - #27923

Sziasztok!

Mennyi gyönyörűség!

Mónika!Gyönyörűek a bucik,és ugye,milyen fincsi?

Gabye!Ennnyi szépséges finomság,gratulálok,Neked is!


boglarka70 Előzmény | 2007.10.07. 09:06 - #27922

Gabye látom te sem töltöd tétlenül ráérös perceid nagyon guszta kis finomságok.jól belakmároztam így hát megyek egy kicsit pihenni!

moldvanm Előzmény | 2007.10.07. 08:58 - #27921

Szeva!

Az jó lesz. Én is teszek fel holnap este a kreatívba néhány gyönyörűséget.

Én is hasonlóan vagyok a kenyérrel mint te. egy picit mindíg magasabb, de szendvicset még nem lehet csinálni belőle. Azért a család hősiesen eszi.


szeva Előzmény | 2007.10.07. 08:57 - #27920

Nem lehetne ezekből egy párat ide az én asztalomra? Gabye le a kalappal előtted

majorkaj Előzmény | 2007.10.07. 08:56 - #27919

Gabye !

Ezeket a remekműveket kár lett volna tovább tartogatni a tarsolyodban. Nagyon ügyes kis péklány vagy te !!!! Gratulálok mindenhez !


bezsa Előzmény | 2007.10.07. 08:49 - #27918

geszt szelet.jpg fuszeres kenyer.jpg

                                         fűszeres kenyér

fank hattyuk.jpg csokis.jpg

képviselőfánk hattyúk                csokis tallér

Itt a vége fuss el véle.

Gabye le a kalappal.


bezsa Előzmény | 2007.10.07. 08:46 - #27917

kifli kenyer.jpg gesztenyés kuglof.jpg

kiflitésztájából kenyér                  gesztenyés kuglof

gesztenyes kuglof.jpg geszt torta.jpg

                                          gesztenyés torta


[Későbbi] [28396-28377] [28376-28357] [28356-28337] [28336-28317] [28316-28297] [28296-28277] [28276-28257] [28256-28237] [28236-28217] [28216-28197] [28196-28177] [28176-28157] [28156-28137] [28136-28117] [28116-28097] [28096-28077] [28076-28057] [28056-28037] [28036-28017] [28016-27997] [27996-27977] [27976-27957] [27956-27937] [27936-27917] [27916-27897] [27896-27877] [27876-27857] [27856-27837] [27836-27817] [27816-27797] [27796-27777] [27776-27757] [27756-27737] [27736-27717] [27716-27697] [27696-27677] [27676-27657] [27656-27637] [27636-27617] [27616-27597] [27596-27577] [27576-27557] [27556-27537] [27536-27517] [27516-27497] [27496-27477] [27476-27457] [27456-27437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG