Az én férjem is látva elkeseredésemet azt mondja süssek gépit, az mindíg bejön. De én nem adom fel.Most próbálkozom újra. Ha kész mindenképpen teszek fel képet, hogy megvitassuk a hibákat. Most jó kemény tésztát csináltam, nehogy szétkeljen.
Sziasztok! A héten nem igazán tudtam jönni mert nagyon összejöttek a teendők. A kisfiam bárányhmlős lett. Remélem hamar meggyóyul, de egész jól viseli.
A héten egy jénais kenyeret sütöttem. Már egy kicsit jobb magasabb lett és cserepek is vannak rajta, de talán soha nem lesz olyan magas mint a Moháé vagy Limaráé. Most forró sütőbe tettem a kenyeret és így még emelkedett. Szerintetek elég bele az 1 dkg élesztő?
Tegnap este egy gépi kenyér sült az Edo receptje alapján. Hatalmas nagyra feljött. Még a teteje egy kicsit fel is ragadt, de nem esett össze. Úgy látszik a gépi kenyér nekem még joban megy. (Viszont a zsömléim már nagyon jól szoktak sikerülni. A férjem nagyon szereti. )
Sziasztok Lányok!!!!
Segítsetek nekem légyszi!
Akinek villany sütője van,írja be nekem legyenszíves hogy mit hogyan hány fokon süt.
Ez iett a szülinapi ajándékom!!!! Nagyon örülök neki!!!!Indesit.Felül gáz,alul villany.
Tegnap sütöttem benne jénais kenyeret.Jó lett.Azt Limara tanácsára 200 fokon sütöttem.
Nem tudom az működne-e ha légkeveréssel sütném?
Van rajta valami hagyományos sütés na ezzel sütöttem a kenyeret tegnap.
Van pizzasütés.
Légkeverés.
Sütemény.Itt azt írja hogy ez kelt sütikhez jó.Szerintetek zsemle?
Grill.
Dupla grill.
Légkveréses dupla grill.
Nahát most azt hiszem fel van adva a lecke.
Előre is köszönöm mindenkinek aki segít!
Szép hétvégét mindenkinek!!!!!
Bogica! Én sütöttem ma kenyeret is ,kalácsot is,-de a kenyér a szokásos jénai által lapított,-azt már ismeritek... a kalács meg mesébe illő volt,-hol van hol nincs...mire észbekaptam elvitte a fiam.
Egy kis helyzetjelentés az áztatott morzsoltkás kenyeremről:
Nagyon szép, hólyagos, sima tésztája lett. Már formázva kel. Legnagyobb bánatomra nem tudom majd felvágni, mert ajándékba lesz. Viszont holnap már magunknak sütök ezzel a módszerrel.
Edo-bedo a társalgóban nem tudtam befejezni a mondókámat mert mindig kidobott a gép.A betegségem másképpen gyermek bánulás.Szerencsére ez nálunk már nem fordul elő.Mindezekkel együtt nagyon boldog,vidám ember vagyok.A lányaim egészségesek,jól tanulnak,nagyon jó gyerekek.A férjem a legjobbember a világon.Kell ennél több?
Mindenkinek gratulálok a sok sikeres sütéséhez! Nagyon sok gyönyörű finomság készült az elmúlt napokban.
Én mostanság csak kenyeret sütök. A morzsoltkásat fejlesztgetem tovább. A legutóbbi morzsoltkám olyan erősre sikeredett, hogy nagyon kellett vigyázni a kenyértésztánál, hogy el ne kovászolódjon. Ezért ezentúl előtte langyos vízben eláztatom, leszűröm, és csak a levét használom fel a kovászhoz.
Sok helyütt olvastam, hogy régebben komlóvirágot használtak a kovászhoz. Amilyen nyughatatlan, és kísérletezgető alkat vagyok, most ezt fogom kipróbálni. Komlós kovászos és komlós korpás változatát is. Amíg van még morzsoltkám, addig komlófőzetben fogom eláztatni. Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz. Mennyiben lesz más az eddigiekhez képest.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit