Bogárka!Egész nyugodtan hagyhatod kinn a szabadban,nem lesz semmi baja sem.Én mégcsak cserépbe sem szoktam feszedni,betakarni sem.Tavasszal kicsit lefekszik a földre,később teljesen magához tér.
A születésnapi köszöntés az iwiw-es lányok kiváltsága, de ha elfogadjátok tőlem is így utólag, akkor nagyon sok boldogságot és örömöt kívánok mindenkinek, aki mostanában töltötte be valahányadik évét!
A csíráztatás nem olyan bonyolult, mint elsőre látszik és télen nagyon jó vitamin forrás. Ezt az edényt egy kézműves vásárban vettem. Nem volt drága és nagyon praktikus, mert nem áll a vízben a beáztatott ill. átmosott mag, mert a lyukacsos aljon átfolyik a fölösleges víz, de az agyag nedvesen tartja őket. Bioboltokban többféle csíráztató edény kapható.
Búzacsíra használható panírozáshoz a prézlibe keverve, fasírtba a zsömle egy részének helyettesítésére, almás pite almája alá a tésztára, hogy felszívja az alma nedvességét, zserbóba a dióval keverve. Zsömlébe és kenyérbe nem érezhető az íze csak a színe egy kicsit pöttyös. A többi ua., mint Cristina írta.
Julika, Kati a PÁCOLT FOKHAGYMA recept, amit Batka írt be ugyanaz, amit én is csináltam. A friss tárkony helyett én 1 cs. szárítottat tettem bele. Sose volt friss tárkonyom, mert ez a recept egy régebbi könyvből van. Azt még hozzátenném, hogy ezt a fokhagymát én eddig mindég az új fokhagymából csináltam kb. júniusban. Az öregebb fokhagymával nincs tapasztalatom. Egyébként nagyon finom, de évekig nem tartható el, mert az olaj a tetején megavasodik. Két évet azért kibír minőség romlás nélkül.
Átváltottam explorer-re, mert így jobb írni, csak ez sokkal lassabb.
A tortához is köszönöm a dícséretet. A rózsákat esténként csináltam tv nézés közben. A keresztlányom 18 éves szülinapjára kapta virág helyett. Ez a kép fölülről lett csinálva, így nem látszik, hogy emeletes torta volt.
Tegnap egész délután nem voltam itthon, mert ballagási öltönyöket néztünk. Hazajött a fiam a suliból és megkérdezte, hogy nem mennék e el velük, segíteni az öltönyöknél.
Első szóra igent mondtam, mert már ritkaságszámba megy, hogy bevesz a programjaiba:))
Sziasztok!
Köszönöm a szurkolásokat kenyérügyileg. Kinézetre nem a legpompásabb, de az íze finom lett. A kenyérsütőben soha nem lesz ilyen a héjja.
Limara!
Köszönöm a meghívót, be is regisztrálom magam még ma. Utána megpróbálom feltenni a képet.
Iriszi nagyon sajnálom a szüleidet, komolyan mondom hidd el. Én is átéltem Rómában -sehol máshol a világon eddig, pedig elég sokat utazom, és azt hiszem talán szerencsém is van- egy kirablás, de ott a férjem elkapta a tolvajt, igy valójában kár nem ért csak stressz.
Sajnos a mai világban a kocsiban semmit nem lehet tárolni, és főleg nem egy helyen. Még itthon sem. Miért vittek ennyi kézpénzt? még ha áruért is mentek. Ma már kártyával, utazási csekkel mindenhol lehet fizetni. sajnos az embernek előre látónak kell lennie. Irj azért mi történt velük.
De jó,hogy mielőtt végleg kiléptem volna,még visszanéztem.Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget!Már meg is kerestem a reciket.Nem ezeket láttam,de amennyire vissza emlékszem az elkészítési módja ez volt mindkettőnek.Úgy hogy mégegyszer köszönöm!!!
Hú a Masala féle foki savanyúság engem is érdekelne, mert amit én szoktam elrakni azt hűtőben kel ltartani és sok helyet foglal. Tavaly a Balzsamecetest raktam el, de nekünk ízre nem jött be.
HBKati tegnap ültetem ki a kaktuszaidat a szabadba 2 helyre kiváncsi leszek ,hogy vészelik át a telet ,nagyon szépen megnötek ,olyanok mint egy tapsi füles , majdnem mindegyiknek 2 füle lett, 1 darab nem ált be ,de a többi igen ,még egyszer köszi!! CSAK az a baj ,hogy nem tudtam a cserepet hová tenni télre ,sötét helyre meg nem akartam ,ezért döntötem a kiültetés mellet ,
Én is emlékeztem arra a képre. Az Aszalós 72. hsz. Masala képe. Őt kérdezd recept ügyben, ill. Batka is írt Balzsamecetes fokhagymáról, de konkrét recit nem írt. keresd Őket!!
Éppen én is fokhagyma savanyúságot készülök eltenni. Tegnap és ma is fokit pucoltam. Itt ugyan kép nincs de a Receptes fórum I. ABC-ben van Marinált fokhagyma-Rabim. Van még egy Batka féle is, de a pontos nevét nem tudom a recinek. Én a Rabim félét szoktam készíteni, nekünk nagyon bejött. Nézd meg hátha neked is tetszik.
Lányok!Némi segítségre lenne szükségem.Valamelyik nap nézelődtem a net-en és találtam valahol olajban és ecetes lében eltett fokhagyma recit és képet is róla.Nem jegyeztem meg,hogy hol láttam.Természetes volt ma amikor kerestem,hogy ezen az oldalon van.De úgy látszik tévedtem mert itt nem találom,vagy csak nem látom?A képen két kis csavaros tetejű üvegben van.Ha valaki tudna segíteni,megköszönném,hogy úgy mondjam "a nyomravezetőnek........"
Remélem mindenkit felköszöntöttem ,de nem vagyok hive az össze vonos köszöntésnek,ezért lett mindenki külön-külön!Nagyon finomakat sütötetek /biztos /már amenyire kép után lehet látni sorra eném mindegyiket,reggeli,ebéd vacsi .DE ez a tej még járna hozzá!!!!/mármint a csiga a zsemle a kenyér ,és ahajtovány mellé! NA DE ILDIKÓ tortáit még tej nélkül is megeném !
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit