Brigi! nálunk újabban meg édesség nélkül nincs élet....legútóbb épp a túrós batyut magasztalta azuram..-azt mondta pont olyan mint a bolti, hm...ezért majdnem így járt...-így lealacsonyítíni a tésztám!
Elkészült egy kísérleti kenyerem. (a reci Limara jóváhagyásával készült) Tk.lisztes-nyanyás-burgonyás. Küllemre jó, de még meleg, nem lehet megszegni. Majd küldök képet Bezsának
Lányok! Mennyi szépség ismét! Nagyon ügyesek vagytok
Sziasztok! Most csak a jelenlétit jöttem aláírni,mert dolgom van. Azért gyorsan gratulálok mindenkinek,a szép sütésekhez.. Amarillis,-hát nem tudtad,hogy a Brassóiból mindíg kell küldeni a baunak???-ejnye-bejnye...Máskor ez elő ne forduljon!
Az ünnepelteknek legyen vidám ez a napjuk!
Nálam most hibernálódik egy korpás-nyanyás kenyér. Remélem jó lesz. Csak holnap költözik melegebb éghajlatra...
Zitti! Köszi a ribizlis ötletet,de azt én is gyakran készítek.Az még sosem romlott meg,mert mindíg nagyon sűrű is lesz a héjjában található pektin miatt.Az alma sajnos nem tartalmaz annyit.
Cris ezek teljesen jók lettek! Én is ki fogom próbálni a mai csigák tésztájával a pudingost is,persze locsolás nélkül. Na megyek,még este jövök,ha tudok.
Moha, persze, kevesebb tejjel csináltam, és kapkodtam is ki a mikróból, nehogy túlforrjon, mégis híg lett. Már jártam így máskor is nevenincs pudingporral. Annak ellenére nem lett rossz, és kelés közben még igazodott is kicsit. Hoztam is róla képeket, bár még az utolja sül. Akkorára keltek, mint a ház, nem akartak elférni.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én nem tejszínes tésztát használtam ,hanem tejes, margarinos tésztát hoztam össze. Nagyon puha lett és nekem ízlik.
Hát gyerekek, ezek a pudingok milyen ócskák újabban. Olyan hígak lettek, hogy csuda, de azért megpróbáltam valahogy feltekerni, hogy benne is maradjon. Szép szabályos csigaformát nem igazán sikerült összehozni, de remélem az íze kárpótol majd minket. Hamarosan sütöm az első adagot.
Moha, nekem meg azért kell sütnöm, mert az én drága uram ebéd után rámnézett és azt kérdezte, süti nincs??? Miközben hétközben nem igazán szoktam süti lenni, de látszik jól elkényeztettem. Neki már süti a tejes kifli is.
Nekem 4 féle mérőedényem van és már összehasonlítottam őket. Természetesen nem egyfélét mérnek. És így legyen okos az ember.
A csigák története pedig az,hogy Macikonyha oldalát böngészve találtam nála egy jó csigareceptet,sütés közben kapnak a csigák egy kis vajas- tejes locsolást. Erről mindjárt eszembe jutott a Nagyikám darázsfészek sütije és muszáj volt tegnap este csigát sütnöm.
A tapasztalat az,hogy nagyon finom szaftosak lesznek így,megtartom a receptet
Viszont volt egy másik tapasztalatom is,elég érdekes. Dagasztja a gép a tésztát és látom,hogy nagyon ragacsos,lágy, tettem hozzá még pici lisztet,jó lett. Töprengtem,mi lehet az oka? Hiszen pontosan mértem ki mindent. A kenyérsütőhöz kapott mérőedényben kimért 300 ml-t átöntöttem egy másik mérőedényembe, abban ez a mennyiség 350 ml lett!!! Úgyhogy akinek még nincs sok sütős tapasztalata,azt jól megvezetheti egy pontatlan mérőedény. Leírok egy receptet,amiben a folyadék nálam ennyi, másnál meg 50 ml-rel több,ennyi pont elég egy kenyér elszúrásához.
Brigi ma én is legyártottam a szokásos zsemléimet,mostanában valahogy nálunk is ez megy a legjobban.De holnap már kenyeret fogok sütni,régen volt.
Timi a sörkifliben csíkokra vágott kisütött bacon volt,ill. a maradék húskrém és a harmadik félében meg reszelt sajt. Ezek belül üregesek lettek,ahogy a sajt megolvadt,úgyhogy legközelebb sajtkrémet teszek bele.
Kartika a savanyúság mennyei,nem érdekel,hogy milyen színe lesz (egyelőre nem sárgul,most készült 3 napja)a férjem még vajas zsemléhez is eszi. Nagyon szereti a csalamádét /besegített a készítésébe is/,én meg örülök,hogy vegyszermentesen is lehet finomat készíteni.
Fűszerként tettem bele mustármagot,koriandermagot,szemes borsot,babérlevelet.
Szeva üdvözöllek az oldalon,süssél szépeket velünk!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit