Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Igen én rendes normális vetőmag boltban vettem, de ezek nem vetőmagok, hanem kifejezetten csíráztatásra való magok.
Most ilyen is csírázik nálam:
Rá is van írva (alulra), hogy csíranövények.
Az hogy melyik magnak mennyi a csírázási ideje az rá van írva a tasak hátuljára. Nem tudom mennyi az árdifferencia a két bolt között, mert én még bio boltban nem vettem.
Rabim-Marika ! Én is sok-sok csírát ettem régen, de nem saját magam készítettem. Az ugynevezett boltikban nem bízom már meg. S hogy miért nem fogtam még eddig hozzá ?? talán elég macerásnak tartottam. No meg szerintem azt sem tudnám melyikkel kezdjem. Én a csírát, legyen az akármelyik szívesen megeszem akár több napon keresztül is.
S azon is gondolkodtam, vajon honnan lehet megtudni, hogy melyik magnak mennyi a csírázási ideje, mert akkor össze lehetne hozni egyszerre többfajtát is csíráztatni.
Yldyco ! Rendes, normális vetőmag boltban vetted őket, amiket a földbe is el lehet vetni, vagy valami különleges bio magok ?
Azért gondolom, hogy a bio bolt és a vetőmag bolt között árdifferencia is van, vagy lehet. Jól gondolom ?
Köszi a beszámolót! A szülinapod izgalmas lesz ezek szerint. Érdekes hagyományok vannak arra felé!
Viki!
A csiráztatást régebben is csináltam egy ideig, de hamar ráúntam. Nehéz kiszámolni, hogy éppen annyi csira legyen, amit jó étvággyal el tudok fogyasztani, és ne legyen egyhangú. Most kicsit ki akartam bőviteni a megszokotton túl. pl. régen csak lencsét, babot, búzát, zsázsát, lucernát használtam. Ezért szerettem volna megtudni, hogy mások mit csiráztatnak. Hiszen sok magnál más az elökészítés, és a felhasználás módja.
Viki , ne aggódj , nem vagyok én azért olyan gonosz ! Azt meg ki bánja ha a sütés - főzés témakörét kiegészíted ? ......................-............................ is beletartozik a legtöbb háziasszony tevékenységébe , és itt mindenki azt gondolhat ami először eszébe jut . Rossz aki rosszra gondol Ildikó , én folyton csak jóra gondolok.
Itt vagyok mar no! Szoooval: A torta nagy sikert aratott epp uuuugy mint VIKIMNEL. Remelem most nem gondolnak azert rosszat majd a kollegak. hihi A torta es a fotoja is vegigjarta mert vegigjarattattak az uzletben es a hiret is. A kollegam meg jokat hahotazott. Most felek, mert Marciusban meg en leszek Szulinapos es 50 eves leszek. Ez ITT SARAT "jelent. Ilyenkor egy eletnagysagu kitmott babat keszitenek ami "termeszetesen "inkabb egy ven banyara hasonlit. Nesze nekem! Ezenkivul a torta tetszett mindenkinek. A toltelekjebe majd 4 banan ment bele es turo /krem/ Idom nem volt a toltelek "lefedesere hogy a fondant megne olvadjon , ezert csokiforgaccsal vontam be. A teteje feher fondant es meg karacsonykor megleptem magam es muanyag formazo szonyeggel "vagy hogy mondjam Ezt szilikonba is lehet venni de arra mar nem volt kepkeretem ha ertitek mire gondolok. A celt EZ is megtette. Ez 13 euro volt, a wiltonos szilikonos azmeg 24-25 euro. IZUSOM, a minta amit a tetejen lattal az csak lenyomat ezzel a mintazo szonyeggel es nem diszitettem extraba csak a kukimutogatoval.
VIKIM nagyon pajkos leanyka vagy meg mindig. hihi haha Uj oldaladrol ismertelek meg. Te egyre fiatalodsz!hihi MINDEN pektundernek nagyon koszi a dicsit!!!! Jol esett eshat EZ is volt a cel hogy megnevettessem az embereket. Jon a tavasz huzzuk a .... ravaszt . Enmeg a csikot mielott orrbanyomna most itt ezen szolasert valaki . Seprutok mar az ugysincs mert az mar regimodi es igy elsepruzni sem tudtok mar. haha.
Nezzetek be MOHAHOZ . Gyonyoru pillangos muffineket keszitett. Megint porolgathatom az uveggolyoimat mert kigurultak amikor meglattam. Ps: VIKIM jok ezek a szajas zsomik akar fesukagylo sutinek is kilehetne nyugodtan nevezni oket.
Most megyek hegyetlapitani. Puszika minden tunderkenek!
ILDIKÓM! Most vagy lenyeltétek egészbe a banánt, vagy megakadt a torkotokon ? - hun vagy már a beszámolóval? s mi lesz az én tojjjjj-támmmal :-) vagy nekem mán csak JÉPATOJTÁT szántál ??
Rabim-Marika! Hát látod, látod, nem elég ide ilyen ritkán járni, még a kenyeremet is megeszik előled :) Azóta már dupláztam mindenből, mert hétvégén általánbam "sokan" vagyunk.
Marika! én olyan kiváncsi vagyok a csíráztatásodra. Én személy szerint csak kacsintgatok a téma felé, mert az összetett betegséget miatt, -amint sajna változtatni nem lehet- nem merek minden össze inni-enni. Ősrégen mindig vásároltam csírákat azok nagyon ízlettek, de amit itthon készítünk az mégis csak tuti jobb, s legalább tudjuk miből készül. Úgy várom és nagy izgalommal a beszámolód.
Mariskám ! A fene se tudja mán, hogy kitől kell az ember lányának félni :))) s amilyen rámenősek vagytok, még a végén az a pár szál hajam sem marad a helyén :)
Voltál a LIDL-ben? - kaptál LINCO élesztőt ?
ILDIKO ! Alig várom, hogy elmeséld, mit mondott a kollégád a banán torta megpillantásakor! Nem akármi , amit alkottál !!!!! Neked sem kell a szomszédba menni humorért!
Viki! Igaza volt Bezsának, hogy lecsipkedte a kenyered sarkát. A másik fele csak azért maradt meg, mert nem értem rá! A bagettek is gyönyörüek voltak!
Iza! A Rákóczi-túrós receptjét kérlek ird le! Nagyon szeretnék hasonlót készíteni. A bagettjeid és a zsemlék is nagyon jól sikerültek! Örülök, hogy Mariska gyüszütésztáját is bemutattad. Erröl olvastam már, de most láttam elöször. Rövidesen megcsinálom.
Bocsánat, hogy be mertem tenni a lában, már itt sem vagyok, még mielőtt lefejeztek. Tegnap este isten bizony nem tudom mi volt a bloggal, azt a szerencsétlen kenyermet is legalább négyszer irtam be, mire el is fogadta és mégcsak el sem tünt.
Bellusom ! Frissen tettem el az élesztőt, márcsak azért is, mert végre kaptam LINCO élesztőt, amit én nagyon-nagyon szeretek. Vettem egy egész dobozzal és irány a fagyasztó. Régen is igy csináltam.
Egyébként a bagettek ugyanabból a tésztából, és ugyanaból a mennyiségből készültek, mint a grahamlisztes kenyerem.
Mariskám ! na megállj, megállj !!! jössz Te még az én utcámba s még Te dumcsizol, hogy hozzám nem tudsz írni :-)
Húúúúúúú mielőtt elnáspágolnátok már futok is és felteszem a bagettreceptet, mielőtt lenyúznátok a bőröm.
iza készülödhetsz Szarvasra ,én nem láttam Vikinél a bagettet,majd ird meg mi lett a meglepi neki ha nem banán /és még engem kritizál hogy hol a recept / a bagett recept hol van ??????? jó sütögetést iza
Viki ! Ezt már tényleg nem hiszem el! Azt hiszem most én kezdek el nézelődni a lakásban , hol van a lehallgató készüléked ? Egyébként én a desszert.eu-n találtam a receptet , és szintén rétes és finomliszt keverékével sütöttem. A bagettjeid egyszerűen fantasztikusak , átnézek hozzád , ha fent vannak a blogodon hét végén ezt próbálom ki. De ha úgy van fent , hogy most elfelejtettem mérni és fogalmam sincs hogy lett ilyen gyönyörű , akkor elszaladok Szarvasig , de nem banánt kapsz !
Ami a mélyhűtőből kivett élesztőt illeti , nyugodtan tedd bele langyos vízbe , vagy egyéb folyadékba ami a sütéshez kell , és ha feloldódik simán öntheted is a tésztához. Mivel a fagyasztóba valószínűleg frissen tetted be , nem kell aggódni hogy nem fog működni. Tavaly olvastam valahol , hogy az élesztőt csak azért kell felfuttatni , hogy lássuk működik-e.
Mindenkínek Gratulálok a sok szép sütéseihez! Nagyon szépek és finomak lehetnek(gondolatba) megkóstoltam öket!!!
Drága Ildikóm!! Ez a csoda torta!! Jól megnevetett,még a könnyeim is csorogtak éjjel 11óra van!! Legalább fázis fotokat csinálnál róla!
Te már egy igazi CUKRÁSZ shéf vagy( DE egy kis gonosz és humoros csajszi!!!!) Nagyon JÓÓÓÓÓÓ a humoros figura,igazí vicc mester vagy!!! Nemcsak cukrász chéf!!! Nagyon szeretlek,de most a szívembe zártalak a sok humorodért!!!
Vigyázzál magadra üdv.az egész családot!! B.U.É.K!!!
Zsula ! De ari vagy ! Most meg én könnyezek a röhögéstől :) Köszönöm szépen a jókivánságaid, de Sajnos az egészségi állapotom semmit sem javult, és már sajna nem is fog. Igy aztán kénytelen voltam egyezséget kötni a nyomorult nyavajáimmal, hogy inkább a jó hangulat, mint a borúlátás
Hoztam is gyorsan BELLUSOM-hoz társulva a jó kis zsömlénket. Mintha csak összebeszéltünk volna Bellámmal. Ma én is ezt sütöttem meg és még bagetteket is.
Adtunk ám a fogyókúrának rendesen, merthogy vajam nem volt itthon, hát én aztán nagy merészen kacsazsírral helyettesítettem, de nagyon finom is lett. Majd hozom a bagetteket is egyszer de most már álmi, meg nyügi vagyok
Olvasva amiket írtál meggyőződtem arról, hogy már a régi formádat hozod. Kijöttek a nevetéstől a könnyeim amit Ildikónak írtál, hogy a mutogatóst fordítva tegye arra a tortára amit Neked készít. Örülök, hogy a régi humorod visszatért. Reméllem, hogy az egészséged is javulgat és kívánom mihamarabb gyógyulj meg.
Bellus ! elfelejtettem az előbb megkérdezni, hogy Te honnan vetted a Parker House receptjét ? én a szakacskonyv.nipe.hu -ról
Nekem át kellett variálnom az egész receptet, mert hozzáfogtam s már mindent beraktam a gépbe, s akkor jöttem rá, hogy nincs elég vajam, uram a Tibi meg még nem jött meg a boltból, igy kacsazsirral csináltam. A lisztet meg fele-fele arányban kenyér és réteslisztből adagoltam. Na és az élesztő??? - hát én még soha sem sütöttem szárított élesztővel, de a normálisat meg elfelejtettem kivenni a fagyasztóból.
Hát mit mondjak végig izgultam Parker House egész menetét, de végülis nagyon jól sikerült. Megyek felteszem, aztán meg irány a konyha vacsizni, mert kilukad a gyomrom.
Lányok ! El vagyok ájulva, oda vagyok, meg vissza. Pár napig nem jön az ember lánya és teljesen telesütitek az oldalt. De milyen jól tettétek :) BELLUS! Az isten nem mossa le rólunk, hogy összebeszéltünk. Képzeld el, hogy most jöttem be a konyhából, (hajlott háttal) és most készültek el a bagettjeim, meg a Parker House zsömléim. Itt valami boszorkányságnak kell lenni !
ÓÓÓÓ Bezsám! Hát még szerencse, hogy öreganyádnak szólítottál Azért nagyon rendes ám Tőled, hogy viszonzásúl - mert megcsipkedted, meg összekoszoltad a konyharuhám - mennyi finomságot hoztál. Most jól is esne úgy sorjában minden, mert korog a gyomrom és a frissensültek meg még forrók. Köszönöm, hogy ilyen szívesen hoztad, adod. Te sem unatkoztál úgy látom.
Mariska fánkreceptjét már kikunyeráltam a saját blogjába, de olyan irigy egy nőszemély vagy azt hiszed Mariskám, hogy gondolatolvasók vagyunk? Azért köszönöm, hogy betetted a receptet, Majd megyek Hozzád, mert kérdeztem, remélem válaszoltál ?!!!!!!
ILDIKÓ !!!! ÖREGEM ??????????????????? ha nekem csinálsz legközelebb egy ilyen banános tortát, akkor fordítva rakd a torta tetejére, hogy rá t......-ak ülni Szerinted ?????????? --- húúúúú --- bocsánat, de rámjött a röhögés Máskor ne mutogass itt ilyeneket, vagy tedd ki a 18-as karikát
Remek dolgokat alkottál. Remélem,. hogy a kollégád, vagy kolléganőd értékelte a teljesítményed ! Ilyenkor úgy sajnálom magam, mert én a büdös életbe nem tudnék megcsinálnik egy ilyen tortát, na meg a másik fele, hogy most még csak a lábast se nyalakodhatom ki
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit