Sziasztok!
Egy másik sütis topicból találtam ide, Ildikó közreműködédével.
Nagyon tetszik az a hangulat ami itt van. Nagyon jó, hogy mindenről lehet itt beszélgetni. Ha nem bánjátok én is csatlakoznék.
Csak az a baj, hogy nagyon el lehet itt merülni a hozzászólásokba és a receptekbe. Most se itt kellene ülnöm, de már több mint egy órája olvasgatok.
De most erőt veszek magamon, elintézem a dolgomat és visszajövök.
Éva
Sziasztok! Megint gyönyörűségek születtek a hétvégén! Mindenkinek gratulálok!! (CSak nyelek itt nagyokat, mert mag gyüminapom van. Na, de tegnap szénhidrátot is ehettem, úgyhogy sütöttem fini kis basonos csigákat. Ezúton is köszönöm mindenkinek az infókat.)
Moha, megint hoztad a formádat. Nagyon guszta dolgokat sütöttél! A maffin recit köszi, a héten kipróbálom. Még szeretném megtudni, hogy mivel töltötted a sörkifliket? Ja és a csíkos torta is csodás!
Én is csak bekukkantottam, hogy reggelizzek itt egy kicsit munka előtt! De, ha a 3 napi lemaradásom alatt mindenkiéből eszek egy ici-picit, akkor tuti nem kell mennem ma dolgozni, mert nem bírok innen felállni! Nagyon finomságosakat és szépségeseket alkottatok!
Szombaton én is sütöttem 2 sörös kenyeret, de nem hoztam képet, mert már annyi ilyen van fönt. csak a helyet foglalta volna. Azért lett 2, mert mikor kisült az 1.-t, elajándékoztam a szomszédasszaonyomnak hálából, mert nála játszott a lányom a kislányával.
Tiszta szomorú vagyok, hogy most már nem csak az áltot, hanem a babás oldalt sem nagyon tudom követni. De azért benézek oda is egy kicsit. Van még 20 percem!
Jó reggelt mindenkinek! Pár percre beugrottam megnézni milyen finomságokat sütöttetek!
Moha, csodás a tortád, kíváncsi lennék a töltelékre benne, nagyon guszta leírnád majd?
Móni, finom a molnárkád, és a sütid, megkostóltam:)
Majorkaj, nagyon szép a kalácsod, gratulálok!
Bau, én ribizli lekvárt szoktam elrakni, és egy ismerőstől hallottam egy jó ötletet az elrakáshoz, amit már befőtt elrakásnál is kipróbáltam. A lekvárt forrón üvegbe rakom, majd 0,5 percre berakom a mikróba sterilizálás végett, utána rárakom a tetejét, és megfordítom egyszer. A cseresznyét is így raktam el idén, és nem raktam bele tartosítót. Eddig még nem romlott meg. Ez csak egy ötlet, biztosan van aki rutinosabb benne.
Megint eltüntem pár napra. Hétvégén pénteken névnapi bulira voltunk meghívva, ahol minket ünnepeltek (Mária, Mihály) szombaton céges partner találkozó és buli volt Kazincbarcika mellett. Vasárnap pedig kirándultunk Aggtelekre. Nagyon klasz volt.
Igy nem sütöttem főzetem -bár kaptam ott helyi kemencében sült cipót, a képet holnap felteszem- és finom bográcsban készült töltött káposzta volt.
Moha látom megcsináltad a savanyut. Kérlek irjál róla. Nekem gyönyörű világos a szine most is. Ha nem tettél bele borként, akkor a tied nem "sárgul" be? Milyen fűszert tettél bele? ez nem olyan savanyu amit üvegbe kell rakni és eláll. (én pont a friss, ropogos izéért szeretem)
Szép estét Mindenkinek! Gratulálok a szép sütésekhez..Julika, az a kalács..Hhhmmm...
Sajnos az én képeim még mindig váratnak magukra, mivel a képtárba még mindig nem lehet feltölteni..Pedig ma megint sütöttem, Bezsa/Stahl féle csokis tallért és gesztenyés kuglófot..Talán egyszer ezek a kéepk is ideérnek..
Mindenkinek további szép estét!!
AMARILLISZ!! ITTTT! a ZALAKOCKA recije . Az SG.forumrol
ZALAKOCKA
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 6 dkg margarin, 18 dkg porcukor, 1 tejföl, 4 tojás sárgája, 1 kis kanál szódabikarbóna. A hozzávalókat jól összegyúrjuk, 3 lapot készítünk belőle. Egyet sárgán hagyunk, a másik kettőbe 2-2 kanál kakaót gyúrunk. Tepsi hátán sütjük.
Krém: 7 dl tejet 2 csokipudinggal és 2 db vaniliás cukorral megfőzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk. A két krémet összekeverjük és a lapokat megtöltjük úgy, hogy a sárga legyen középen (ez alap:P). A tetejére is krémet kenünk és tortadarával díszítjük (csokis). Majd fogunk egy mazzagot és kimérjük a kockák méretét a tetejénél. Minden kocka közepére nyomunk egy kis halmot a maradék krémből, nyomózsákkal. Majd berakjuk a hűtőbe és egy napot állni hagyjuk, s csak utána szeleteljük fel.
Elkészítés: A sárga laphoz az 5 tojást a cukorral meglangyosítjuk, addig verjük. Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Sütőben egy lapot sütünk belőle. Hasonlóan készítjük el a barna tésztát is, ebbe még kakaópor is kerül. Két barna lapot sütünk. A krémhez 2 dl tejben feloldjuk a krémport, hozzáadjuk a cukor harmadát. A maradék tejet feltesszük a tűzre és amikor majdnem forr beleöntjük a tejben feloldott krémport és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket a cukor kétharmadával habbá verjük, kiveszünk belőle 4 dkg-ot és a nagyobb részt a forrócsoki krémbe forgatjuk, majd hűlni hagyjuk. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az előzőleg kivett 4 dkg habot. Végül a kihűlt csokikrémet és a vajas krémet lazán összedolgozzuk. Legalulra kerül az egyik barna lap, amit megkenünk a krém harmadával, majd következik a sárga lap. A krém másik harmadát erre tesszük, végül a barna lappal fedjük. A maradék csokikrémmel bevonjuk a süti tetejét, a krémből díszítéséként rózsákat formázhatunk a kockák tetejére. Reszelt csokoládéval meghintjük.
Tanácsok: Órákra, vagy inkább éjszakára hűtőbe kell tenni
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit