Itt a bagoly,alias Moha. Mindenkinek gratulálok,nagyon szép dolgok születtek! Nekem kicsit sűrű volt a nap,délelőtt kirándultunk,aztán azóta konyháztam. Elkészült Kartika savanyúsága,borkén nélkül,nagyon szuper lett. Sütöttem almás-fűszeres muffint,kicsit mohásítva,tk liszttel,fini lett,kép majd holnap lesz. Végül megsütöttem a csíkos tortámat,majd ha megvágjuk holnap, lesz kép arról is.
Megint mennyi finomat sütöttetek. Én hulla vagyok, jön ki rajtam valami kór, folyik az orrom, fáj a fejem stb. Ráadásul holnap szülinapozunk a kisfiam múlthéten volt 3 éves. Már majdnem kész a tűzoltó autó tortája, a férjem éppen díszitgeti a marcipánnal. Ha kész lesz hozook képet róla!
Limara olyan sokat segítettél, nagyon köszönöm, már alig várom, hogy kipróbálhassam a tanácsaidat a következő kenyeremnél! Amúgy nagyon fincsik a kenyereid, azt szerettem bennük, hogy még harmad nap is puhák, és abszolút nem morzsálódik. Úgy tárolom, ahogy a Brigi írta alufóliában+konyharuhában. Limara, te hogy tárolod?
Bezsa neked is köszi, az én kenyerem alja nem kopogna, mostmár legalább erre is figyelni fogok!
Mindenkinek szép álmokat, holnap hozom a fényképet a tortáról.
Tegnap itthon voltam és rászántam magam a croissan megsütésére. Azt hiszem végül egy öszvér megoldás született, mert nem kerestem receptet, de a lényeg a vaj kenése a tésztára és a hajtogatás. Kb. 3 óra alatt lett kész, 3x hajtogattam / közben mást is csináltam /,de hihetetlenül finom lett. Készült belőle kakaós csiga és sima kifli is. Ma a maradék is finom volt, nem olyan, mint a másnapos kelttészta.
Sajnálom, hogy előbb nem próbáltam ki és azt meg még jobban, hogy ritkán van ilyesmire időm! Azért nem csináltam képet, mert a kakót nem jól kevertem ki ill. fölöslegesen kevertem ki és rettenetesen kifolyt a tésztából.
Julika a kalács éhségedet meg tudom érteni! Amióta nincs itthon a kisebbik fiam, azóta én is ritkán sütök kalácsot, mert egyedül nem tudom megenni csak egy hét alatt és az már nem olyan jó. Így készült a múltkor a gépi kalács, de nem ízlett! A sütőben sültek után már nem tetszik.
Lányok! hoztam fázisképeket a croiassan készítéséről,beteszem ide,de kicsit sok! Megkérem az illetékst,hogy esetleg átmásolja a receptem mellé,ha lehet.Köszi
Jégkása köszönöm a leírást, el tudom képzelni a formázást. Van a gépünkön videoplayer lejátszás, de ezt nem tudtam megnyitni. Iriszi képtárát sem tudom a kezdetektől megnézni. Még jó, hogy nagyobb képeket tesz fel.
nagyon szépek a mai sütések is épp mutatam az oldalt a vendégeknek és hát mondják,hogy enyi finomság látán nem csoda ha elcsábul az ember!kötélen táncol aki fogyókurázik és erre téved!!!mert a sok finom falat látványa is felér egy jó kis hizó kurával!
épp jókor sült ki a batyum mert vendégek jötek és hát meg ették mind !Még jó ,hogy 2 féle kép csináltam ,aki nem szereti a ropogos tésztát az próbálja ki a muffin sütöben is a batyut ,mert szerintem és a kedves vendégek szerint is sokkal finomabb volt a muffinos változat!/Tök jó ,hogy fél kg, túrót vetem ki a mélyből így holnap ismét süthetek Muffinos túros batyut!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit