E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

boglarka70 Előzmény | 2007.09.29. 18:00 - #27517

épp jókor sült ki a batyum mert vendégek jötek és hát meg ették mind !Még jó ,hogy 2 féle kép csináltam ,aki nem szereti a ropogos tésztát az próbálja ki a muffin sütöben is a batyut ,mert szerintem és a kedves vendégek szerint is sokkal finomabb volt a muffinos változat!/Tök jó ,hogy fél kg, túrót vetem ki a mélyből így holnap ismét süthetek Muffinos túros batyut!

jegkasa Előzmény | 2007.09.29. 17:57 - #27516

Sziasztok!
 
Micsoda kalács felhozatal. Nagyon ügyesek vagytok!
 
Edo!
 
Jó néha megmutatni a kicsit rosszabbul sikerült dolgokat is tanulhatunk belőle. A hokkaido nagyon szép tök jó, hogy ilyen jól fogadja  a család.
 
Ma én még sütöttem Bundik féle morzsoltkás zsemlét és kiflit, jobban mondva most sül. Majd hozok róla képet.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 17:49 - #27515

Ildiko,dehogy kesergek en,sokat nevettunk rajta:))Ilyen,amikor az ember egyszerre sok mindent csinal..

Koszi a tapsot,Amarillisz!:))A batyuid gyonyoruek lettek!!!!

Brigitta,a te kalacsod is nagyon szepre sikerult!Tokeletesen szep.

Most hoztam a hokkaidot,ez mar szebb lett ugy gondolom.

Hokkaidokalacsmegkelve.jpg picture by Edo-bedoitt megkelve

Hokkaidokalacs.jpg picture by Edo-bedoes itt megsulve.

Hokkaidokalacsmegvagva.jpg picture by Edo-bedokeves diot raktam bele.

Nagyon finom kalacs!


ILDIKO Előzmény | 2007.09.29. 15:51 - #27514

Sziasztok lanyok!

MARCIPANOS kislanyok! Nezzetek be a desszert eu-be a tippek oldalara. Gabor  leirja ill fotok! hogyan kell marcipan repakat "gyartani ". Sok sikert! A heten sutottem: Kigyo retest.Almas-meggyes.Ajandekba lett adva. Foto nem keszult mertmar van az oldalamon ilyen. Finom lett./Horvath Ilonkaneni recis konyvebol/ Nagyon szepeket gyartatok"" ! EDOKA! NE keseregj a kalacsod vegett! A kulonleges fonasokba en is elkeverednek es sajat magamat is beledolgoznam! hihi.

A vallam pocsek.Jovo het szerdan megyek az orthoph. orvoshoz.remelem nem kell tukkel megspekelni! Itt dul a taknyos es virusos idoszak.A ferjem meg tovabbra is auuuu-uuuu-! DE mar kifele jar belole.

Micsoda regen keszitettem turosbatyut! Ki kene jovo heten probalni!

A betegeknek tovabbi javulast gyogyulast kivanok!


Amarillisz Előzmény | 2007.09.29. 15:02 - #27513

bezsa, Christina, Brigitta! szépek születtek!div348.gif

Edo!neked is jár a taps!egyedi!;)div348.gif

itt a túrós és almás batyum -fele ilyen fele olyan, finom!nagyon jó a tésztája!

DSC00001.jpg image by Amarillisz


Brigitta Előzmény | 2007.09.29. 14:45 - #27512

Ma én is sütöttem kalácsot,a férjem nagymamájának receptje alapján,ami egyszerű,tej,vaj,liszt,semmi egyéb.Nagyon finom.

fonott kalács.JPG


Limara Előzmény | 2007.09.29. 14:45 - #27511

Sziasztok!
 
Zitti! 200-220 fokon süssed a kenyeret, a 180 fok nagyon kevés! A folyadékból egy-két evőkanállal tartsál vissza, csak akkor tedd hozzá, ha nagyon keménynek tartod a tésztát. Első kelesztéskor 15 perc után kissé gyúrd át a tésztát, sokat fog javítani az állagán, majd keleszd tovább, míg duplájára nem nő. Ezután formázd. Mikor kiborítod a kelesztőtálból, a kezeddel lapogasd el, majd a két oldalát hajtsd középre, jól nyomd le és ezután tekerd fel, minden tekerésnél nyomd össze a tésztát. Tekeréskor oldalról próbáld középre húzni, így jobban megtartja a formáját. Bal oldalon a videók között megnézheted. Üdv

bezsa Előzmény | 2007.09.29. 14:33 - #27510

Zitti amikor úgy látod, hogy majdnem kész a kenyered, vedd ki a jénaiból és tedd vissza 5 percre a sütőbe, tepsire. Azt mondják a pékek, hogy akkor kész a kenyér ha az alját megkopogtatod és kong.

Brigitta Előzmény | 2007.09.29. 14:31 - #27509

Lányok,sziasztok!

Legyetek szivesek,ne nevessetek ki,de megkérdezném ezennel,milyen ize van a tiramisu pornak.Ugyanis semilyen formában nem kóstoltam még.Hogyan lehet kalácsba tenni,hogy ne legyen csömör?

Nem volt rá itthon igény ,de kipróbálnám.Persze azt tudom miből áll a krémes tiramisu,de az izét még nem ismerem,mert eddig azt hittem,hogy nagyon édes.Köszi,ha irtok!


boglarka70 Előzmény | 2007.09.29. 14:15 - #27508

most pedig elvonulok leugrállni a kilokat pá-pá!

boglarka70 Előzmény | 2007.09.29. 14:15 - #27507

elkészült a turós batyu alias Boglárka módra!de valahogy így kéne ugrálnom ,hogy le tornázam ,mert tök fini lett /3 db-ot már be kajoltam/.Igaz mindenki úgy süt föz ahogy akar,vagy ami van otthon igaz??? Tejet reggel elhasználtam és a tegnap este gyártott sajtkrém lecsöpögött levét és egy kis sajtkrémet tetem bele tej helyett,az élesztőt vizbe futatam és 20dkg rétes és 40 kenyér liszt került bele mert a rétes liszt is elfogyott! De nekem tökre izlik ja és margarin helyett is vajat tetem! Olyan laza szerkezetű kis tészta és mufin formába raktam a felét mert nem akartam,hogy egy egész tepsi tele legyen vele mert a sütönk a közepén nem igazán jól süt és féltem ,hogy a széle meg ég a közepe meg nyers lesz . 26 db lett csináltam probaképpen 2db mogyoró krémest is , hát mit mondjak ,nem rontotam vele el a tésztát ,az is jó.Asszem megtartjuk ezt a receptet is mert nem egy rossz uzsinak való! Köszi Kenyérke a receptet!

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 14:09 - #27506

Cristina,igen,az is egy megoldas lehet:))


zitti Előzmény | 2007.09.29. 14:08 - #27505

Szisztok! Na megsült a mai kenyerem, Limarás Jénaiban,,de szerintem nem elég magas, mintha lágy lenne a tészta, pedig pont olyat és annyit rakok bele, mint ahogy a recept írja... és a héja sem elég kemény, hát nem tudom mit csinálok rosszul. 180 fokon sütöm és hideg sütőbe teszem be. Szerintetek mit csináljak másképp? Honnan lehet tudni, hogy elég kemény-e a tészta?

Cristina77 Előzmény | 2007.09.29. 14:08 - #27504

Edo, ízre biztosan finom a kalácsod. Egyébként pedig én nagyon szeretem a tejbe áztatott kalácsot:))

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:57 - #27503

Bezsa,igazad van,hogy is felejtettem el a hutot....pedig mar csinaltam ilyet,hogy hutobe tettem.Na latod,dilinyos vagyok ma:))Ferjem mindenre kitalal valamit.Jot rohogtunk ezen a kalacson is:))legalabb nem unalams az elet

bezsa Előzmény | 2007.09.29. 13:51 - #27502

Edokám legközelebb tedd addig a hütőbe, míg a másik sül. Ott lassabban kel. Kell néha egy kis sikertelenség, hogy jobban tudjunk örülni a sikereinknek.

Férjednek meg jó humora van. Birom az ilyan pacákokat.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.29. 13:47 - #27501

Sziasztok!

Hoztam a mai ebédet, ami holnap desszertté módosul.

Mazsolás-almás lepényt sütöttem.

Bezsa, nagyon szépet sütöttél, biztos finom is :)) Meg is kívántam valami sósat.


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:46 - #27500

Ferjem nevet is adott a kalacsnak:Locitrom-kalacs:))

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:44 - #27499

Felkeszulni a szornyu latvanyra

Nos ezzel a kalaccsal az tortent,hogy tulkelt amig a masik sult.Egyszerre nem tudtam betenni a hokkaidoval,mert tepsin kellett sussem.Mar a formazas sem sikerult szepen.

Tulkeltkalacs.jpg picture by Edo-bedoTulkeltkalacsmegsulve.jpg picture by Edo-bedo

Eletem elso nem sikerult kalacsa:))nem csoda,hogy nem sikerul,mert nagyon sok ideig allt.

Kesobb hozom a Hokkaidot,az szep lett,de megvarom amig megvagjuk.

Jo szorakozast a fotokon lanyok!8o


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:16 - #27498

Lanyok!Ha en felrakom ide,amiket ma sutottem,tobbet nem nez be ide senki!!:)):))

Azert lehet megis felrakom poennak,de nem akarom rontani az oldal szinvonalat..:?


[Későbbi] [28397-28378] [28377-28358] [28357-28338] [28337-28318] [28317-28298] [28297-28278] [28277-28258] [28257-28238] [28237-28218] [28217-28198] [28197-28178] [28177-28158] [28157-28138] [28137-28118] [28117-28098] [28097-28078] [28077-28058] [28057-28038] [28037-28018] [28017-27998] [27997-27978] [27977-27958] [27957-27938] [27937-27918] [27917-27898] [27897-27878] [27877-27858] [27857-27838] [27837-27818] [27817-27798] [27797-27778] [27777-27758] [27757-27738] [27737-27718] [27717-27698] [27697-27678] [27677-27658] [27657-27638] [27637-27618] [27617-27598] [27597-27578] [27577-27558] [27557-27538] [27537-27518] [27517-27498] [27497-27478] [27477-27458] [27457-27438] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség