E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2007.09.29. 17:57 - #27516

Sziasztok!
 
Micsoda kalács felhozatal. Nagyon ügyesek vagytok!
 
Edo!
 
Jó néha megmutatni a kicsit rosszabbul sikerült dolgokat is tanulhatunk belőle. A hokkaido nagyon szép tök jó, hogy ilyen jól fogadja  a család.
 
Ma én még sütöttem Bundik féle morzsoltkás zsemlét és kiflit, jobban mondva most sül. Majd hozok róla képet.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 17:49 - #27515

Ildiko,dehogy kesergek en,sokat nevettunk rajta:))Ilyen,amikor az ember egyszerre sok mindent csinal..

Koszi a tapsot,Amarillisz!:))A batyuid gyonyoruek lettek!!!!

Brigitta,a te kalacsod is nagyon szepre sikerult!Tokeletesen szep.

Most hoztam a hokkaidot,ez mar szebb lett ugy gondolom.

Hokkaidokalacsmegkelve.jpg picture by Edo-bedoitt megkelve

Hokkaidokalacs.jpg picture by Edo-bedoes itt megsulve.

Hokkaidokalacsmegvagva.jpg picture by Edo-bedokeves diot raktam bele.

Nagyon finom kalacs!


ILDIKO Előzmény | 2007.09.29. 15:51 - #27514

Sziasztok lanyok!

MARCIPANOS kislanyok! Nezzetek be a desszert eu-be a tippek oldalara. Gabor  leirja ill fotok! hogyan kell marcipan repakat "gyartani ". Sok sikert! A heten sutottem: Kigyo retest.Almas-meggyes.Ajandekba lett adva. Foto nem keszult mertmar van az oldalamon ilyen. Finom lett./Horvath Ilonkaneni recis konyvebol/ Nagyon szepeket gyartatok"" ! EDOKA! NE keseregj a kalacsod vegett! A kulonleges fonasokba en is elkeverednek es sajat magamat is beledolgoznam! hihi.

A vallam pocsek.Jovo het szerdan megyek az orthoph. orvoshoz.remelem nem kell tukkel megspekelni! Itt dul a taknyos es virusos idoszak.A ferjem meg tovabbra is auuuu-uuuu-! DE mar kifele jar belole.

Micsoda regen keszitettem turosbatyut! Ki kene jovo heten probalni!

A betegeknek tovabbi javulast gyogyulast kivanok!


Amarillisz Előzmény | 2007.09.29. 15:02 - #27513

bezsa, Christina, Brigitta! szépek születtek!div348.gif

Edo!neked is jár a taps!egyedi!;)div348.gif

itt a túrós és almás batyum -fele ilyen fele olyan, finom!nagyon jó a tésztája!

DSC00001.jpg image by Amarillisz


Brigitta Előzmény | 2007.09.29. 14:45 - #27512

Ma én is sütöttem kalácsot,a férjem nagymamájának receptje alapján,ami egyszerű,tej,vaj,liszt,semmi egyéb.Nagyon finom.

fonott kalács.JPG


Limara Előzmény | 2007.09.29. 14:45 - #27511

Sziasztok!
 
Zitti! 200-220 fokon süssed a kenyeret, a 180 fok nagyon kevés! A folyadékból egy-két evőkanállal tartsál vissza, csak akkor tedd hozzá, ha nagyon keménynek tartod a tésztát. Első kelesztéskor 15 perc után kissé gyúrd át a tésztát, sokat fog javítani az állagán, majd keleszd tovább, míg duplájára nem nő. Ezután formázd. Mikor kiborítod a kelesztőtálból, a kezeddel lapogasd el, majd a két oldalát hajtsd középre, jól nyomd le és ezután tekerd fel, minden tekerésnél nyomd össze a tésztát. Tekeréskor oldalról próbáld középre húzni, így jobban megtartja a formáját. Bal oldalon a videók között megnézheted. Üdv

bezsa Előzmény | 2007.09.29. 14:33 - #27510

Zitti amikor úgy látod, hogy majdnem kész a kenyered, vedd ki a jénaiból és tedd vissza 5 percre a sütőbe, tepsire. Azt mondják a pékek, hogy akkor kész a kenyér ha az alját megkopogtatod és kong.

Brigitta Előzmény | 2007.09.29. 14:31 - #27509

Lányok,sziasztok!

Legyetek szivesek,ne nevessetek ki,de megkérdezném ezennel,milyen ize van a tiramisu pornak.Ugyanis semilyen formában nem kóstoltam még.Hogyan lehet kalácsba tenni,hogy ne legyen csömör?

Nem volt rá itthon igény ,de kipróbálnám.Persze azt tudom miből áll a krémes tiramisu,de az izét még nem ismerem,mert eddig azt hittem,hogy nagyon édes.Köszi,ha irtok!


boglarka70 Előzmény | 2007.09.29. 14:15 - #27508

most pedig elvonulok leugrállni a kilokat pá-pá!

boglarka70 Előzmény | 2007.09.29. 14:15 - #27507

elkészült a turós batyu alias Boglárka módra!de valahogy így kéne ugrálnom ,hogy le tornázam ,mert tök fini lett /3 db-ot már be kajoltam/.Igaz mindenki úgy süt föz ahogy akar,vagy ami van otthon igaz??? Tejet reggel elhasználtam és a tegnap este gyártott sajtkrém lecsöpögött levét és egy kis sajtkrémet tetem bele tej helyett,az élesztőt vizbe futatam és 20dkg rétes és 40 kenyér liszt került bele mert a rétes liszt is elfogyott! De nekem tökre izlik ja és margarin helyett is vajat tetem! Olyan laza szerkezetű kis tészta és mufin formába raktam a felét mert nem akartam,hogy egy egész tepsi tele legyen vele mert a sütönk a közepén nem igazán jól süt és féltem ,hogy a széle meg ég a közepe meg nyers lesz . 26 db lett csináltam probaképpen 2db mogyoró krémest is , hát mit mondjak ,nem rontotam vele el a tésztát ,az is jó.Asszem megtartjuk ezt a receptet is mert nem egy rossz uzsinak való! Köszi Kenyérke a receptet!

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 14:09 - #27506

Cristina,igen,az is egy megoldas lehet:))


zitti Előzmény | 2007.09.29. 14:08 - #27505

Szisztok! Na megsült a mai kenyerem, Limarás Jénaiban,,de szerintem nem elég magas, mintha lágy lenne a tészta, pedig pont olyat és annyit rakok bele, mint ahogy a recept írja... és a héja sem elég kemény, hát nem tudom mit csinálok rosszul. 180 fokon sütöm és hideg sütőbe teszem be. Szerintetek mit csináljak másképp? Honnan lehet tudni, hogy elég kemény-e a tészta?

Cristina77 Előzmény | 2007.09.29. 14:08 - #27504

Edo, ízre biztosan finom a kalácsod. Egyébként pedig én nagyon szeretem a tejbe áztatott kalácsot:))

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:57 - #27503

Bezsa,igazad van,hogy is felejtettem el a hutot....pedig mar csinaltam ilyet,hogy hutobe tettem.Na latod,dilinyos vagyok ma:))Ferjem mindenre kitalal valamit.Jot rohogtunk ezen a kalacson is:))legalabb nem unalams az elet

bezsa Előzmény | 2007.09.29. 13:51 - #27502

Edokám legközelebb tedd addig a hütőbe, míg a másik sül. Ott lassabban kel. Kell néha egy kis sikertelenség, hogy jobban tudjunk örülni a sikereinknek.

Férjednek meg jó humora van. Birom az ilyan pacákokat.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.29. 13:47 - #27501

Sziasztok!

Hoztam a mai ebédet, ami holnap desszertté módosul.

Mazsolás-almás lepényt sütöttem.

Bezsa, nagyon szépet sütöttél, biztos finom is :)) Meg is kívántam valami sósat.


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:46 - #27500

Ferjem nevet is adott a kalacsnak:Locitrom-kalacs:))

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:44 - #27499

Felkeszulni a szornyu latvanyra

Nos ezzel a kalaccsal az tortent,hogy tulkelt amig a masik sult.Egyszerre nem tudtam betenni a hokkaidoval,mert tepsin kellett sussem.Mar a formazas sem sikerult szepen.

Tulkeltkalacs.jpg picture by Edo-bedoTulkeltkalacsmegsulve.jpg picture by Edo-bedo

Eletem elso nem sikerult kalacsa:))nem csoda,hogy nem sikerul,mert nagyon sok ideig allt.

Kesobb hozom a Hokkaidot,az szep lett,de megvarom amig megvagjuk.

Jo szorakozast a fotokon lanyok!8o


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.29. 13:16 - #27498

Lanyok!Ha en felrakom ide,amiket ma sutottem,tobbet nem nez be ide senki!!:)):))

Azert lehet megis felrakom poennak,de nem akarom rontani az oldal szinvonalat..:?


bezsa Előzmény | 2007.09.29. 12:45 - #27497

Ez ma az ebéd.

 sonkás csiga.jpg

Sül a gyors almás, párom kérésére, ezt visz még holnap a csigák mellé.


[Későbbi] [28396-28377] [28376-28357] [28356-28337] [28336-28317] [28316-28297] [28296-28277] [28276-28257] [28256-28237] [28236-28217] [28216-28197] [28196-28177] [28176-28157] [28156-28137] [28136-28117] [28116-28097] [28096-28077] [28076-28057] [28056-28037] [28036-28017] [28016-27997] [27996-27977] [27976-27957] [27956-27937] [27936-27917] [27916-27897] [27896-27877] [27876-27857] [27856-27837] [27836-27817] [27816-27797] [27796-27777] [27776-27757] [27756-27737] [27736-27717] [27716-27697] [27696-27677] [27676-27657] [27656-27637] [27636-27617] [27616-27597] [27596-27577] [27576-27557] [27556-27537] [27536-27517] [27516-27497] [27496-27477] [27476-27457] [27456-27437] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG