MARCIPANOS kislanyok! Nezzetek be a desszert eu-be a tippek oldalara. Gabor leirja ill fotok! hogyan kell marcipan repakat "gyartani ". Sok sikert! A heten sutottem: Kigyo retest.Almas-meggyes.Ajandekba lett adva. Foto nem keszult mertmar van az oldalamon ilyen. Finom lett./Horvath Ilonkaneni recis konyvebol/ Nagyon szepeket gyartatok"" ! EDOKA! NE keseregj a kalacsod vegett! A kulonleges fonasokba en is elkeverednek es sajat magamat is beledolgoznam! hihi.
A vallam pocsek.Jovo het szerdan megyek az orthoph. orvoshoz.remelem nem kell tukkel megspekelni! Itt dul a taknyos es virusos idoszak.A ferjem meg tovabbra is auuuu-uuuu-! DE mar kifele jar belole.
Micsoda regen keszitettem turosbatyut! Ki kene jovo heten probalni!
Zitti! 200-220 fokon süssed a kenyeret, a 180 fok nagyon kevés! A folyadékból egy-két evőkanállal tartsál vissza, csak akkor tedd hozzá, ha nagyon keménynek tartod a tésztát. Első kelesztéskor 15 perc után kissé gyúrd át a tésztát, sokat fog javítani az állagán, majd keleszd tovább, míg duplájára nem nő. Ezután formázd. Mikor kiborítod a kelesztőtálból, a kezeddel lapogasd el, majd a két oldalát hajtsd középre, jól nyomd le és ezután tekerd fel, minden tekerésnél nyomd össze a tésztát. Tekeréskor oldalról próbáld középre húzni, így jobban megtartja a formáját. Bal oldalon a videók között megnézheted. Üdv
Zitti amikor úgy látod, hogy majdnem kész a kenyered, vedd ki a jénaiból és tedd vissza 5 percre a sütőbe, tepsire. Azt mondják a pékek, hogy akkor kész a kenyér ha az alját megkopogtatod és kong.
Legyetek szivesek,ne nevessetek ki,de megkérdezném ezennel,milyen ize van a tiramisu pornak.Ugyanis semilyen formában nem kóstoltam még.Hogyan lehet kalácsba tenni,hogy ne legyen csömör?
Nem volt rá itthon igény ,de kipróbálnám.Persze azt tudom miből áll a krémes tiramisu,de az izét még nem ismerem,mert eddig azt hittem,hogy nagyon édes.Köszi,ha irtok!
elkészült a turós batyu alias Boglárka módra!de valahogy így kéne ugrálnom ,hogy le tornázam ,mert tök fini lett /3 db-ot már be kajoltam/.Igaz mindenki úgy süt föz ahogy akar,vagy ami van otthon igaz??? Tejet reggel elhasználtam és a tegnap este gyártott sajtkrém lecsöpögött levét és egy kis sajtkrémet tetem bele tej helyett,az élesztőt vizbe futatam és 20dkg rétes és 40 kenyér liszt került bele mert a rétes liszt is elfogyott! De nekem tökre izlik ja és margarin helyett is vajat tetem! Olyan laza szerkezetű kis tészta és mufin formába raktam a felét mert nem akartam,hogy egy egész tepsi tele legyen vele mert a sütönk a közepén nem igazán jól süt és féltem ,hogy a széle meg ég a közepe meg nyers lesz . 26 db lett csináltam probaképpen 2db mogyoró krémest is , hát mit mondjak ,nem rontotam vele el a tésztát ,az is jó.Asszem megtartjuk ezt a receptet is mert nem egy rossz uzsinak való! Köszi Kenyérke a receptet!
Szisztok!
Na megsült a mai kenyerem, Limarás Jénaiban,,de szerintem nem elég magas, mintha lágy lenne a tészta, pedig pont olyat és annyit rakok bele, mint ahogy a recept írja... és a héja sem elég kemény, hát nem tudom mit csinálok rosszul. 180 fokon sütöm és hideg sütőbe teszem be. Szerintetek mit csináljak másképp? Honnan lehet tudni, hogy elég kemény-e a tészta?
Bezsa,igazad van,hogy is felejtettem el a hutot....pedig mar csinaltam ilyet,hogy hutobe tettem.Na latod,dilinyos vagyok maFerjem mindenre kitalal valamit.Jot rohogtunk ezen a kalacson islegalabb nem unalams az elet
Edokám legközelebb tedd addig a hütőbe, míg a másik sül. Ott lassabban kel. Kell néha egy kis sikertelenség, hogy jobban tudjunk örülni a sikereinknek.
Férjednek meg jó humora van. Birom az ilyan pacákokat.
Nos ezzel a kalaccsal az tortent,hogy tulkelt amig a masik sult.Egyszerre nem tudtam betenni a hokkaidoval,mert tepsin kellett sussem.Mar a formazas sem sikerult szepen.
Eletem elso nem sikerult kalacsanem csoda,hogy nem sikerul,mert nagyon sok ideig allt.
Kesobb hozom a Hokkaidot,az szep lett,de megvarom amig megvagjuk.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit