E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Jucus Előzmény | 2007.09.28. 08:38 - #27395

Sziasztok! Teljesen új vagyok a fórumon. Margitnak a fehér kenyér receptjét már pár hónapja használom a kenyérsütő gépemben, ezúttal is köszönet neki érte. Mivel van kb. 15 kg súlyfeleslegem, szeretnék valami más kenyeret sütni, a Graham kenyérre gondoltam. Férjemet bíztam meg tegnap a hozzávalók beszerzésével, mert a munkahelye közelében van egy biobolt. Aszkorbinsav gyanánt citromsavat adtak neki. Kérdésem: ez a kettő ugyanaz? Lehet használni kenyérsütéshez?

zitti Előzmény | 2007.09.28. 06:42 - #27394

Jó reggelt mindenkinek, kicsit korán ébredtem! Bau, a hamis gombóc azért hamis, mert nincs benne túró. (a túrót kefírrel, vagy aludttejjel helyettesítik) Legalábbis én így tudom! Én úgy jutottam el ehhez a túrógombóchoz, hogy amikor megszületett a kislányom (kisfiam akkor volt 16 hónapos) egy ideig rendeltünk ebédet, segítség nem lévén. Egy Laci bácsi nevével fémjelzett cégtől, s ott küldtek hatalmas ilyen túrógombócót, és nagyon ízlett, hogy puha volt még hidegen is. Ez csak egy új recept rá, régebben én is a hagyományosat csináltam tojással. Jó sütögetést mindenkinek, én csak kenyérkét sütök, de lehet hogy kakaós csigát is... További szép napot!

moldvanm Előzmény | 2007.09.28. 05:44 - #27393

Edo -bedo!

A Winston kalácsnak nem tudom hogy van e külön recpeptje, de úgy emlékszem Limara tejszínes kalácsreceptjéből csinálta valaki, amit Moha kicsit átvariált. (Bármit II.) Én abból csinálnám.

 


Kartika Előzmény | 2007.09.27. 21:58 - #27392

Moha, nem tárolom hűtőbe, mert nem fér most bele a kis vödör, de ha már kevesebb és átrakom üvegbe, akkor be szoktam tenni. Eddig még nem romlott el, a hűvösön hütő nélkül is el van. kérlek ha megcsináltad irjál róla milyen lett, neked hogy izlik?

Superkeri, totimi idén még nem raktam el almát, de ha hozza a férjem akkor talán megint lesz egy-két üveg. (tavaly vagy 30-at csináltam) Tavaly több technikát is alkalmaztam, írom sorba:

1. megpucoltam és kockákra vágtam nagyon pici vizet alá betettem a mikroba. Amikor puha lett tettem rá vagy nem tettem rá (csináltam igy is úgy is) cukrot izlés szerint (a cukornélküli sem lett rossz, édes volt az alma) utána kivettem és kézi kruplinyomóval amivel összenyomom a püréhez a kruplit (tudjátok mint egy kiszedő, csak formás) átnyomkodtam, van amelyiket jobban, van amelyiket kevésbé, igy lett pépesebb és darabosabb is, mint a jam. (hagytam ilyet is, olyant is) szép világos maradt, tettem rá egy kis citromot, van amelyikere egy ici-pici benzonátot, de jobban szeretem a kiskanál szeszt. (amikor vágtam össze, akkor borkénes vizbe tettem, abból szürtem át a jénaiba, amivel a mikorba tettem)

Van amelyik üveget izesítettem egy kis fahéjjal -ettől megbarnul, nekem jobban tetszik a szép világos átlátszó, mert sütéskor is lehet még izesíteni) vagy tettem a tetejére egy ici pici almapálinkát.

Aztán mivel a férjem csak hozta,hozta az almát a végén már lábosban főztem fel a kis kockákat, cukrot bele, nem sokat, egy kis citromot és úgy tettem az üvegekbe. Majd forron letakartam őket, és igy hültek ki.

Irtam tavaly, hogy Ausztriába a Keletstájeroszág Apfelland részében, de bárhol a hegyekben rengeteg almás sütemény, és köret volt. Palacsinta, smargni stb. minden mellé tettek almalekvár-t.

Nem kell neki sok főzés, és nagyon kellemes finom.


bau Előzmény | 2007.09.27. 21:31 - #27391

Nahát! Jégkása...Neked is ilyen finnyáás a családod?? akkor nem is éri meg nagyon a sütögetés... Sütöttem már én is gubakiflit,nagyon finom lett!

gubakiflik-1.jpg picture by bau4

Én azt a túrógombóc receptet hamis túrógombóc néven ismerem.


jegkasa Előzmény | 2007.09.27. 21:23 - #27390

Szia Bau!
 
Guba kifli   ezt szoktam gubának sütni, ha nem kifliből készítem.
 
Ami pékárut készítek azt többnyire csak én eszem meg. a családnak bolti kell.
 
Masala!
 
A lényeg  a Baguett formázásnak egyenlő nagy ságú tészta darabokat ellapítja kerek re kb. két tenyérnyi nagyra, felső szélét középre hajtva ujheggyel lenyomkodja, az alsó szélét a másik tetejére felhajtja és azt is ujheggyel lenyomkodja, a végén a  tetejét és az alját csipkedve  összehajtja. Az igy kapott rövid hengert mint a nudlit kisodorja a kívánt hosszúságúra.
 
Remélem érthető volt.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.27. 21:02 - #27389

Lanyok,a Winston kalacs recije erdekelne engem,hol talalom,ki tudja?

Koszi


zitti Előzmény | 2007.09.27. 21:00 - #27388

Jó éjt mindenkinek, álmodjatok legalább olyan szépeket, amilyen szépeket sütüttetek.


masala Előzmény | 2007.09.27. 20:59 - #27387

Lányok én nem tudom megnézni vmi oknál fogva a bagett formázásról a videót. Valaki le tudná írni a lényeget?

Iriszi a te képtáradat sem tudom megnyitni, csak villog a link.


masala Előzmény | 2007.09.27. 20:55 - #27386

Túrógombóc tejbegrízzel


Túrógombóc tejbegrízzel / Latsia

15 gombóc lesz belőle

Főzz egy jó sűrű tejbegrízt, úgy, hogy keverni még tudjad, de ne legyen lágy.
Hagyd teljesen kihűlni, dermedtre.
Szórd meg vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal.
A túrót keverd hozzá.
/Én az itteni Kesellát használtam, az nagyon krémes, ha a magyar túró más, akkor nyomd át krumplinyomón./
Formálj gombócokat és hempergesd meg pirított zsemlemorzsában.
Nagyon finom, másnap is teljesen puhácska, már ha ugye megéli a másnapot!

Hozzávalók:

Tejbegríz: /1/2 l tejet forralj fel és keverj hozzá 4 ek búzadarát /grízt, folyamatosan kevergesd amíg jó sűrű lesz/ kb 10 perc
25 dkg túró
1 ek vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.27. 20:55 - #27385

Gyonyoru kenyereket sutottetek ma lanyok!!!!!mindenkinek jar a taps.

Jegkasa,sok finomsagot keszitettel te is,ugyi vagy!

Timi:X

na kedves lanyok,jo ejszakat kivanok!


Cristina77 Előzmény | 2007.09.27. 20:48 - #27384

Moha, írtam mailt.

Most megyek, lefekszem, mindenkinek jó éjt!


bau Előzmény | 2007.09.27. 20:46 - #27383

Zitti! Szerintem akkor bele fog még férni,ha ez nam ért hozzá! Én is szoktam nyanyával sütni,de mostanában inkább kovásszal csinálom. Kisebb helyen fér el a hűtőben és biztosabb a hatása.

Jégkása! mákosgubának nem próbáltad még a bagettet? Vagy pizzás húsos tölteléket bele,és megsütni,mint egy töltött csónakot?

 


jegkasa Előzmény | 2007.09.27. 20:42 - #27382

Bocsi az előbb próbálkoztam.
 
Bau!
 
Igen kenyér zsemle helyett esszük, hogy változatosabb legyen.
 

zitti Előzmény | 2007.09.27. 20:42 - #27381

Bau, lemértem 1,2 kiló volt, és olyan finom puha belül. Jó magasra feljött, de nem ért hozzá.) Egy ekkora Jénaiba mennyi adagból süssek szerinted? Te nyanyásat szoktál? Holnap a Limaráét sütném 20 dkg nyanya + 50 dkg liszt. Szerinted bele fog férni?

jegkasa Előzmény | 2007.09.27. 20:38 - #27380

 

bau Előzmény | 2007.09.27. 20:31 - #27379

Mire használjátok a bagettet? kifli helyett?

jegkasa Előzmény | 2007.09.27. 20:29 - #27378

KIcsit nagyobb képet hozok
 
 
 
 
 Pudingos csigát is sütöttem tegnap.
 
 

bau Előzmény | 2007.09.27. 20:27 - #27377

Zitti! Ez jó nagy kenyér lesz akkor...És nem ért fel a tetejére?

zitti Előzmény | 2007.09.27. 20:25 - #27376

Bau, nekem 5,1 literes téglalap alakúm van, aminek a teteje mély az alja laposabb. Ebbe 20 dkg nyanya + 55 dkg lisztből csináltam, A te kenyérkéd nagyon szép lett:)

Jégkása, de megkostólnám a pereckéidet....nyam nyam


[Későbbi] [27435-27416] [27415-27396] [27395-27376] [27375-27356] [27355-27336] [27335-27316] [27315-27296] [27295-27276] [27275-27256] [27255-27236] [27235-27216] [27215-27196] [27195-27176] [27175-27156] [27155-27136] [27135-27116] [27115-27096] [27095-27076] [27075-27056] [27055-27036] [27035-27016] [27015-26996] [26995-26976] [26975-26956] [26955-26936] [26935-26916] [26915-26896] [26895-26876] [26875-26856] [26855-26836] [26835-26816] [26815-26796] [26795-26776] [26775-26756] [26755-26736] [26735-26716] [26715-26696] [26695-26676] [26675-26656] [26655-26636] [26635-26616] [26615-26596] [26595-26576] [26575-26556] [26555-26536] [26535-26516] [26515-26496] [26495-26476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU