E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

totimi Előzmény | 2007.09.27. 10:15 - #27315

Kartika, Julika, megnéztem a recepteket. Köszönet Bezsának hogy feltette. Kartika az almalekvár hogy készül?

totimi Előzmény | 2007.09.27. 08:03 - #27314

Szisztok! Jó reggelt mindnekinek! Tegnap fél 11-re sűlt ki a kenyerem. Hát mit mondjak.......Nem igazán megy ez a jénais sütés. Pegid meg is kelt. Moha, minden úgy csináltam ahogy leírad. Annyira nem kelt meg mint ahogy te írtad, hogy már a fedelet sem tudod rátenni bevágás után. De az idő megvolt, látszott is rajta, hogy megkelt. És mindig az a gond amikora beteszem a sütőbe. Elterül és nem magasodik. MIt csinálok rosszul?? Amikor a kissebbik kerek jénaiban sütöttem két kenyeret fedő nélkül azok feljöttek rendesen. Ti hideg, langyos vagy forró sütőbe teszitek a kenyeret. Már arra is gondoltam, hogy ezzel van a gond. Mostanában hosszabb a kelesztési időtök? Légyszi írjátok meg a véleményeteket! Már kezdek miatta elszontyolodni.

nogea Előzmény | 2007.09.27. 07:12 - #27313

Sziasztok!!!! Nem voltam 3 napig és nem győzök olvasni!!!/ Okosodni voltam/ Lenne egy kérdésem! Sütött valaki már közületek dobos tortát? Hétvégére akarnám sütni.Ez a kedvencem,és mivel nem engedem hogy a család nekem tortát rendeljen,megsütném magamnak.Ha bonyolult akkor maradok az oroszkrémnél,azt is szeretem. Várom az ötiket!!! Bogi! Örülök hogy bejött a fokhagyma+méz trutyi! Edó! Köszi a recit!!!! Mindenkinek szép napot!!!!

totimi Előzmény | 2007.09.26. 22:42 - #27312

Móni, küldtem a hokkaidó receptet.

Az nagyon jó lenne, ha bíztatnánk egymást,:) meg megosztanánk a tapasztalatainkat a 90 naposról. Reggel írok a fogyisba.


totimi Előzmény | 2007.09.26. 22:37 - #27311

Sziasztok lányok!

Csak bekkukenatottam, de már majd leragad a szemem. ?ost sül a jánais kenyerem. Talán egy fokkal jobb lesz mint az előző kettő, de még ez sem az igazi.

Brigi, azok a csigák nagyon jól néznek ki! Legeltetem ám szemem. Azért egy kis útmutatást adnál a készítéséhez? A család szereti nagyon a baconös ízt.

Kartika köszi a receptet! Majd lementem.

Nagyon szép sütések születtek ma is! :) Mindenkinek gratulálok!


Amarillisz Előzmény | 2007.09.26. 22:13 - #27310

köszi, átolvasom!

Hugh Laurie a Doktor House című filmben és íme,  megimered?:))

jó éjt ,megyek pihizni!

Képeslap


Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 22:12 - #27309

Most megyek aludni, mindenkinek jó éjt!

Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 22:05 - #27308

Már az rtl-en is vetítik? Akkor csak a héten maradt el a kedvenc dokim, szerencsére. A Frei dosszié nem érdekelt.

Ha elolvasod a receptet, rájössz miért esti :) Nekem ez bejött, nagyon finom, puha, rettenetesen lukacsos kenyeret sütöttem belőle, bár én nem vettem ki belőle kovászmagot, hanem mind felhasználtam.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 22:01 - #27307

Limara Válasz | Előzmény | 2007.08.27 16:29 - #337

Sziasztok! Nelly kérésére átmásoltam ide is az ált.-ból:
 
Ma kipróbáltam Rózsakvarc ötlete alapján az esti kovászos kenyeret. Még az este bekevertem a megadott recept szerint 20 dkg Bl 80 lisztet, 1,1 dkg élesztőt, 2,4 dl vizet, csipet aszkorbint, 1 mk. barnacukrot. Betettem a hűtőbe, reggel így nézett ki:
kovász reggel  Ezt betettem a gépbe, a recept szerint tettem hozzá 1 tk. sót, 1 ek. burgonyapelyhet, 1 tk. margarint (bár ezt nem írta a recept), 40 dkg Bl 80 lisztet, és a megadott 2 dl víz helyett 1,2 dl vizet. A 2 dl számomra rettentő sok lett, mint kiderült, így is volt, mert még ekkor is eléggé lágy lett a tészta:
dagasztás, lágy a tészta Kellet még 6 dkg lisztet tennem hozzá.
Ilyen volt a dagasztás végén:
kelesztés előtt  15 perc kelesztés után gyengéden átgyúrtam a tálban, majd 15 perc után ismét. majd hagytam még 20 percig kelni. Ez a két átgyúrás csodákat tett a tésztával! Ezután is mindig így csinálom.
megkelt Ilyen lett, mikor megkel. Ekkor kivettem belőle egy 20 dkg-os darabot kovászmagnak a holnapi sütéshez: kovászmagnak Látszik, hogy milyen szép hólyagos.
Megformáztam:formázva, hólyagos látszik itt is , hogy hólyagos.
Kissé lágynak találtam a tésztát, így sütőpapírral kibélelt kelesztőkosárba tettem, így borítottam le a jénai tetejével:
megkelt Itt már szépen megkelt, egy óra után.
210 fokon sütöttem egy órán keresztül, ilyen lett:
kisült Ahogy kivettem a sütőből azonnal elkezdett pattogni, amit 15 percen keresztül nem is hagyott abba, végül így nézett ki:
cserepes lett cserepes
78 dkg-os kenyérke lett, már alig várom, hogy kihüljön, és megvághassam.
 
Bocsánat, hogy kissé bő lére eresztettem, de gondoltam, hátha érdekel másokat is. Holnap kipróbálom Rózsakvarc kovászmagos kenyerét is.
 
Még annyit, hogy a gépbe csak az 5 perc előmelegítés után tettem be az üstöt, majd csipogáskor ki is kapcsoltam, nehogy túlmelegítse a tésztát!
Üdv
Átmásoltam az esti kovászost neked, annyi, hogy ahol Limara 1,2 dl vizet ír, azt én 0,8 dl-re módosítottam, annyi is elég volt. Hol a dokim?

Amarillisz Előzmény | 2007.09.26. 21:59 - #27306

jesszus, a link lemaradt, de kerge vagyok!

http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=75919&i_city_id=3372&i_county_id=-1&i_where=2


Amarillisz Előzmény | 2007.09.26. 21:59 - #27305

Christina! itt megtalálod mikor játszák a dokit!;)

Amarillisz Előzmény | 2007.09.26. 21:54 - #27304

Christina! és merre van ennek az esti kovászosnak a recije? és miért esti?

amúgy meg sose lehet tudni, még sikerülhet saját lakás, ha nem most , majd később.....hisz még fiatalok vagytok.....jövőbe meg senki se lát....


Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 21:43 - #27303

Hát én jól eltévedtem, azt hittem lesz doktor House, de nincs. Valahova eltüntették.

Amarillisz, én is azért próbáltam ki az esti kovászost, mert ott pontosan le van írva minden mennyiség. Síma kovásszal nem kísérleteztem még. A kelesztési idő általában hosszabb, mint az élesztősöké, de a tésztát kell figyelni. Mikor én kovászost csináltam, nem volt túl meleg  a konyhában, attól félve, hogy túlkovászolódhat. Na hideg sem volt, csak épp egy ideje, ha élesztőst csinálok, begyújtom a sütőt, hogy jobban keljenek, kovászosnál ezt nem tettem.

A második kovászosom nekem is kicsit lágy tésztájú lett, azt jénaiban csináltam, de az első olyan szuper volt, hogy saját lábán megállt.

Tudom, fel a fejjel, de most itt a tényeket kell elfogadni, hogy maradunk szépen a hátsónkon albérletben. Amíg itt vagyunk hárman egymásnak, addig minden rendben van, akárhol is élünk.


bezsa Előzmény | 2007.09.26. 21:30 - #27302

KArtika recijei a Bármit II-be.

Amarillisz Előzmény | 2007.09.26. 21:30 - #27301

Christina! köszönöm, már ezzel is segítettél!majd ha lesz kedvem ismét megpróbálom......mert lepényeket nem igazán terveztem gyártani....akkor lehet hogy kevesebb folyadék is kellene hozzá, meg rövidebb ideig keleszteni....

és ismétlem magam:fel a fejjel! tudod a völgy után jön a hegy.....


Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 21:26 - #27300

Superkeri, bár nem engem kérdeztél, leírom én hogyan készítettem 2 éve almalekvárt. Még 1 üveggel van belőle. Az almát megpucoltam, kimagoztam, citromos vízben megmostam. Turmixba tettem, alaposan elpépesítettem, majd fazékba tettem főni. Tettem hozzá édesítőszert, kevés citromlevet és fahéjat, majd mikor már elég sűrű, tettem hozzá nátrium-benzoátot. Üvegekbe töltöttem, dunsztoltam. Azt mondták egész olyan az íze, mint az almakompótnak. Sokat használtam el sütikbe belőle.

Most megyek tévét nézni, mindenkinek szép éjt!


Cristina77 Előzmény | 2007.09.26. 21:18 - #27299

Bocsánat, az előbb nem is kicsit kiborultam és nem tudtam hol sírjam el a bánatom. Köszönöm az együttérzést.

Amarillisz, én nem vagyok nagy kovászolós, hisz még csak esti kovászos kenyeret sütöttem, de sok tanácsot kaptam mikor először próbáltam, megpróbálok kicsit segíteni. Azt írták, hogy a kovász miatt lágyul a tészta, jobban mint nyanyásnál vag yélesztősnél, mert a kovász lágyító hatású, ezért oda kell figyelni, hogy szoros legyen dagasztásnál a tészta vagy pedig formában kell sütni, pl. jénai, így nem lapul el. Mindig nyitott tetővel kell dagsztani és a dagasztás végén azonnal kikapni a gépből, mert a melegebbtől hamar elkovászolódik, ami valószínű lett is a kenyereddel, a külső nagy lukakból gondolva.

Majd hátha jön olyan is, aki jobban otthon van kovász terén. Ő biztos jobban tud segíteni.

 


moldvanm Előzmény | 2007.09.26. 20:24 - #27298

Timi!

Majd a fogyisban irdd le a véleményedet a 90 naposról, én is le fogom. Most megyek nálunk családi "gyász" van , kis csemeténk aki most lett kisgimnazista megszerezte élete első kettesét. Kis vigasztalásra szorul a szentem de azért nekem is elfacsarodik a szívem, nehezen éli meg.

Jó éjt mindenkinek! Biológiát tanulunk ezerrel.


virmonic Előzmény | 2007.09.26. 20:17 - #27297

Brigitta Én meg naívan aszittem, hogy pont a keskeny formában kel fölfelé a kenyér/kalács! De ezek szerint nem. Vagy csak konkrétan a sütődben nem. Fel akartam tenni nektek a fonott kalácsom képét, de nem sikerál, nem lehet beilleszteni másolás után :( Köszönöm mindenkinek, aki foglalkozott ma este a tepsi-problémámmal! :)

moldvanm Előzmény | 2007.09.26. 20:16 - #27296

Timi!

Várom akkor a receptet. Nem késő. Nekem sem hiányzik. Tavasszal csináltam a 90 napost, a felénél már lement rólam aminek le kellett, többen csináltuk, bíztattuk egymást, még blogot is írtunk. Sajnos most visszajött rám. Jövő héten én is elkezdem. Bíztassuk egymást.

A sütést nem hagyom abba, a család miatt.


[Későbbi] [27435-27416] [27415-27396] [27395-27376] [27375-27356] [27355-27336] [27335-27316] [27315-27296] [27295-27276] [27275-27256] [27255-27236] [27235-27216] [27215-27196] [27195-27176] [27175-27156] [27155-27136] [27135-27116] [27115-27096] [27095-27076] [27075-27056] [27055-27036] [27035-27016] [27015-26996] [26995-26976] [26975-26956] [26955-26936] [26935-26916] [26915-26896] [26895-26876] [26875-26856] [26855-26836] [26835-26816] [26815-26796] [26795-26776] [26775-26756] [26755-26736] [26735-26716] [26715-26696] [26695-26676] [26675-26656] [26655-26636] [26635-26616] [26615-26596] [26595-26576] [26575-26556] [26555-26536] [26535-26516] [26515-26496] [26495-26476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU