Általában sima habtejszínt. De eddig a kalácsaimba csak tejet raktam. Most először próbáltam ki tejszínnel is. Kíváncsi vagyok milyen íze lesz. Viszont legközelebb féladagot sütök, mert ez akkora, hogy azt hiszem a szomszédasszonyom családja is jól fog lakni :)
Moldvanm zsemléhez kérdezed? 50 dkg liszthez talán 10dkg elég. Azért várd meg, míg lesz olyan pékecske is fennt, aki sűrűbben süt vele. Én már elég régen sütöttem nyanyás zsemlét, és őszintén szólva már nem emlékszem a pontos adagra.
Sül a Winstonom :) Egy-két apró bakitól eltekintve jónak ígérkezik. Először is megkértem reggel a párom, hogy hozzon tejszínt. Hozott is. Főzőtejszínt! Na nem baj, gondoltam lesz, ami lesz, most ezzel fog készülni. Másodszor pedig nézegetem a sütőben a kalácsot, és hirtelen rádöbbentem, hogy 10 dkg cukor helyett 10 grammmot raktam bele. Hát össze nem fog ragadni tőle a szánk az biztos :) Majd jó sok lekvárral esszük :) Kicsit módosítottam Moha receptjén. Én vajat is raktam bele egy keveset. És fele-fele arányban raktam a liszteket.Majd hozom a képet, ha kisült.
Egész vékonyan kentem meg mogyorókrémmel, egy picit így is kifolyt és odapörkölődött az aljára, de azért elfogyott.Kenyeret akor sütök legközelebb, ha lesz nagy jénaim. Addig nem szomorítom magam mindennap egy lapos, csúnyácska kenyérrel.
Bundik!
Ha nem morzsoltkát teszek bele, hanem nyanyát vagy kovászt és minden mást úgy ahogy a receptedben van, akkor szerinted mennyi kell belőlük? Mennyi felel meg a morzsoltka mennyiségének?
Reggelente jövögetek, és végigpörgetem a képeket. Sajna, még lopizni se nagyon van időm ezekből a szépséges ínycsiklandó fincsiségekből.
Kartika! A sörös kenyér receptjét megtalálod a receptes I-ben Sörös kenyér (Kisbence) néven.
Julika! Az a grissini, v. mi is a neve, az hol található? Már egyszer olvastam, de nem tudom hol.
Limara! Ma megint vettem bordáskiflit, ez az itteni szatymazi péké, és szerintem olyan, mint régen. És arra jutottam, hogy az alja teljesen olyan, mintha az vajon sült volna! Ez onnan jutott eszembe, hogy mikor először sütöttem hajtoványt, abból kifolyt a vaj, és olyan volt az alja, mint a bordásnak. És szerintem nem volt édesebb, Anyu szerint igen, mint a bolti. Ha lesz időm a hétvégén, ki fogom próbálni úgy, hogy megkenem a papírt vajjal! Majd beszámolok az eredményről, hátha jobban fog hasonlítani.
Téyleg mindenkinek gratulálok. Én mostanában csak kenyeret meg zsömlét sütögetek, de a kenyerem még mindig nem az igazi. Lennének kérdéseim. Julika én még soha nem készítettem lasagnét, viszont nemrég ettünk egy menű keretében és a férjemnek nagyon ízlett. Leírnád, hogy a tied hogy készült?
Sziasztok Lányok! Tegnap óta is gyönyörűségek születtek! Bundik, azok a zsömlék tényleg majd elszállnak. Mi a titka, a morzsoltka? Azt írtad, hogy a második kelesztés után formázod. Formázva már nem szoktad keleszteni? Én úgy tanultam itt a lányoktól, hogy dagasztás, kelesztés, formázás, újrakelesztés és sütés. A tiedbe van tk. liszt, vagy csak fehér?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit