E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2007.09.26. 11:55 - #27237

Mónika!

Ezzel én is igy voltam,a bőség zavarával kűzdöttem eleinte.De szépen kipróbáltam elég sokat ,és kislskult a kedvenc lista.Én az Angi által beirt zsemlét szoktam sütni,nekem ez tetszik,elég puha,ugyanakkor ritka is.Nem szeretem a sűsű péksütiket.

Azt javaslom,persze ez csak az én gondolatom,hogy ami Neked szimpatikus próbáld ki,és majd eldöntöd,melyik a nyerő.Nagyon sok jó reci van,nem könnyű a választás.

 


Bundik Előzmény | 2007.09.26. 11:52 - #27236

UI. Azért a kalácsba is becsempésztem egy kis morzsoltkát. De igazán csak egy keveset :) Mivel olvastam, hogy van aki rak bele nyanyát, gondoltam a morzsoltka sem árthat neki

moldvanm Előzmény | 2007.09.26. 11:50 - #27235

Brigitta!

Köszi az infót. Az a baj, hogy nekem még nincs bevált receptem zsemlére és túl sok félét próbáltam már, teljesen össze vagyok kavarodva.

 


Bundik Előzmény | 2007.09.26. 11:50 - #27234

Általában sima habtejszínt. De eddig a kalácsaimba csak tejet raktam. Most először próbáltam ki tejszínnel is. Kíváncsi vagyok milyen íze lesz. Viszont legközelebb féladagot sütök, mert ez akkora, hogy azt hiszem a szomszédasszonyom családja is jól fog lakni :)
 

moldvanm Előzmény | 2007.09.26. 11:48 - #27233

Bundik!

Igen a zsemléhez. Köszi. Én főzőtejszínnel csinálom a kalácsot mindig, nagyon finom foszlós. Te amúgy milyen tejszínt használsz általában?


Brigitta Előzmény | 2007.09.26. 11:48 - #27232

Mónika,szia!

Én Angi zsemléjét szoktam sütni,és ahhoz valóban 50dkg liszthez 10dkg nyanyit szoktam tenni.


Bundik Előzmény | 2007.09.26. 11:44 - #27231

Moldvanm zsemléhez kérdezed? 50 dkg liszthez talán 10dkg elég. Azért várd meg, míg lesz olyan pékecske is fennt, aki sűrűbben süt vele. Én már elég régen sütöttem nyanyás zsemlét, és őszintén szólva már nem emlékszem a pontos adagra.

Bundik Előzmény | 2007.09.26. 11:40 - #27230

Sziasztok!
 
Sül a Winstonom :) Egy-két apró bakitól eltekintve jónak ígérkezik.
Először is megkértem reggel a párom, hogy hozzon tejszínt. Hozott is. Főzőtejszínt! Na nem baj, gondoltam lesz, ami lesz, most ezzel fog készülni.
Másodszor pedig nézegetem a sütőben a kalácsot, és hirtelen rádöbbentem, hogy 10 dkg cukor helyett 10 grammmot raktam bele. Hát össze nem fog ragadni tőle a szánk az biztos :) Majd jó sok lekvárral esszük :)
Kicsit módosítottam Moha receptjén. Én vajat is raktam bele egy keveset. És fele-fele arányban raktam a liszteket.Majd hozom a képet, ha kisült.

Brigitta Előzmény | 2007.09.26. 11:33 - #27229

Sziasztok!Mindenki ismét ügyes volt!

Amarillisz!A papagájsütivel kapcsolatban kérdezem,hogy érzik a pudingok ize a tésztában?Már csak azért,mert krém nincs benne.köszi!


moldvanm Előzmény | 2007.09.26. 11:26 - #27228

Timi!

Egész vékonyan kentem meg mogyorókrémmel, egy picit így is kifolyt és odapörkölődött az aljára, de azért elfogyott.Kenyeret akor sütök legközelebb, ha lesz nagy jénaim. Addig nem szomorítom magam mindennap egy lapos, csúnyácska kenyérrel.

Bundik!

Ha nem morzsoltkát teszek bele, hanem nyanyát vagy kovászt és minden mást úgy ahogy a receptedben van, akkor szerinted mennyi kell belőlük? Mennyi felel meg a morzsoltka mennyiségének?


totimi Előzmény | 2007.09.26. 11:01 - #27227

Amarillisz! Feltétlenűl számolj be az eredményről! Én még soha nem sütöttem kovászost.

Amarillisz Előzmény | 2007.09.26. 10:39 - #27226

sziasztok!

most raktam be a gépbe az első kovászos kenyerem, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! remélem sikerül.....24929.gif


iriszi Előzmény | 2007.09.26. 09:20 - #27225

Nem ostya lapba.

totimi Előzmény | 2007.09.26. 09:09 - #27224

Szia Iriszi! Piskótába tetted a nutella tölteléket? Nagyon jól néz ki! Édes a kicsikéd!

totimi Előzmény | 2007.09.26. 09:07 - #27223

Köszi Bundik! Majd áttanulmányozom ezt morzsoltkás sütést. Nagyon ígéretesnek hangzik!

iriszi Előzmény | 2007.09.26. 09:01 - #27222

Sziasztok!

Tegnapi ebéd

2007.szeptember 059.jpg2007.szeptember 063.jpg

Minestrone leves                   Grizes börek

2007.szeptember 056.jpgNutellás tekercs

2007.szeptember 060.jpg Tegnapi kenyér kukorica pehelyel,tönköly és zab korpával

2007.szeptember 032.jpgJól megérdemelt pihenés!


emes Előzmény | 2007.09.26. 08:56 - #27221

Sziasztok!

Reggelente jövögetek, és végigpörgetem a képeket. Sajna, még lopizni se nagyon van időm ezekből a szépséges ínycsiklandó fincsiségekből.

Kartika! A sörös kenyér receptjét megtalálod a receptes I-ben Sörös kenyér (Kisbence) néven.

Julika! Az a grissini, v. mi is a neve, az hol található? Már egyszer olvastam, de nem tudom hol.

Limara! Ma megint vettem bordáskiflit, ez az itteni szatymazi péké, és szerintem olyan, mint régen. És arra jutottam, hogy az alja teljesen olyan, mintha az vajon sült volna! Ez onnan jutott eszembe, hogy mikor először sütöttem hajtoványt, abból kifolyt a vaj, és olyan volt az alja, mint a bordásnak. És szerintem nem volt édesebb, Anyu szerint igen, mint a bolti. Ha lesz időm a hétvégén, ki fogom próbálni úgy, hogy megkenem a papírt vajjal! Majd beszámolok az eredményről, hátha jobban fog hasonlítani.  

További szép napot! Tsók: Emes


Bundik Előzmény | 2007.09.26. 08:50 - #27220

Szia Totimi!
 
Valószínűleg a morzsoltkától ilyen jó. Ilyen cserepes, és finombélzetű zsemlét még nem sütöttem. A kenyér is fantasztikus ízű lett.
 
Persze hogy szoktam formázva is keleszteni még. Itt részletesen le is írtam:
 
Moldvanm a lalákból repíthetsz egy-kettőt :)

totimi Előzmény | 2007.09.26. 08:48 - #27219

Móni, a lala kiflik nutellával biztos nagyon finomak! Ügyes vagy! Mennyit tettél bele, hogy ne follyon ki belőle sütés közben?

totimi Előzmény | 2007.09.26. 08:47 - #27218

Kartika az almás-fűszeres muffinok olyan guszták. Én nagyon szeretem ezt a párosítást. Fent van a recije valahol?

[Későbbi] [27437-27418] [27417-27398] [27397-27378] [27377-27358] [27357-27338] [27337-27318] [27317-27298] [27297-27278] [27277-27258] [27257-27238] [27237-27218] [27217-27198] [27197-27178] [27177-27158] [27157-27138] [27137-27118] [27117-27098] [27097-27078] [27077-27058] [27057-27038] [27037-27018] [27017-26998] [26997-26978] [26977-26958] [26957-26938] [26937-26918] [26917-26898] [26897-26878] [26877-26858] [26857-26838] [26837-26818] [26817-26798] [26797-26778] [26777-26758] [26757-26738] [26737-26718] [26717-26698] [26697-26678] [26677-26658] [26657-26638] [26637-26618] [26617-26598] [26597-26578] [26577-26558] [26557-26538] [26537-26518] [26517-26498] [26497-26478] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség