Zitti helyesek a sorakozó batyuid! A marcipánról röviden annyit,hogy ha van ismerős cukrászda,ahol megrendeled és elkészítik neked,akkor lehet kísérletezni vele. Én a Szamos marcipántömbjét vettem,abból lett bevonat a gyerekeim tortájára /képeket a képtáramban láthatod/,az biztos,hogy többet ilyet nem készítek. Formázni és színezni jól lehetett,de ízre a tömény cukor volt,minimális mandulaízzel. A torta eredeti ízét elnyomta,rémes volt. Elolvastam a hozzávalókat a papírján,hát már ebben is aroma,glükózszirup és egyebek vannak. Valaki itt a lányok közül vett úgy marcit,hogy cukrászdában készítették neki,szerintem az jobb.
Bundik a te kenyerednek is jár a taps,nagyon szép és cserepes.
Jégkása,köszi a kísérletezést,tündér vagy! Ha lehetek szemtelen,akkor azt kérném,hogy méricskéld le,mennyi pillecukorhoz mennyi vizet és cukrot teszel,hogy finom legyen? Köszi!
15 perce sül már a sütőben. Megkukkantottam. Nagyon szépen megkelt. A tésztája is nagyon jó, hólyagos, könnyű lett. Remélem a végeredmény sem lesz rosszabb :) Készülődnek ehhez is a fázisképek, és a receptet is felraktam. A végén majd beírom ide.
Bundik! értem.még egy kérdés-ígérem az utolsó :-), amit visszapótolok, gondolom azt is újra meg kell keleszteni?és csak utána tehetem vissza a hűtőbe, ugye?
Igen olvastam :) Én nem tudom visszavinni sajnos, mert egyrészt másodkézből jutottam hozzá. (Egyik ismerősöm volt férje hozta a malomból) Másrészt elég régen vettem, bár januárig jó a szavatossága. Mindegy, átszitáltam, kiköltöztettem a lakókat. Lefagyasztva meg semmi baja sem lehet már.
Eddig azért vettem nagyobb tételben, mert vagy a malomban kellett volna elmennem Szigetszentmiklósra, vagy itt Pesten a Lehel piacra. Mindkét helyre elég bonyolult eljutnom. Ezért kértem meg eddig az ismerősöm, hogy hozzon. Sikerült felhívnom a malmot, és megkérdezni, hogy a közelemben van-e viszonteladójuk. Szerencsére nem olyan messze tudok venni, így legközelebb már nem kell nagyobb tételben vásárolnom. Ide még én is el tudok menni érte 1-2 hetente.
Bundik! köszönöm! először nem egészen értettem, de aztán rájöttem végül is hogy érted! akkor ezek szerint így el sem fogy a kovász ugye? már ha tényleg jól értelmezem....és akkor az állagának ilyen kicsit folyósnak kell lennie?
Talán olvastad múltkor az én jajgatásomat,nekem is voltak randa bogaraim.Azóta elvittem,majd kicserélik.Anyukámék is felbontották az akkori szállitmányból való 10 kilós csomagot,és az is tele volt.Valószinű,egy felekezetből valók voltak.Na én is megtettem az óvintézkedést,azóta árgus szemekkel nézem minden csomag lisztemet.
Amarillisz ha van rá időd, akkor inkább hagyd kint egy kicsit melegedni. Kiveszed azt a mennyiséget, amit a kenyérhez szánsz, azután ugyanannyival visszaeteted. Amit pedig kivettél, azt hozzárakod a készülő kenyered alapanyagaihoz.
Margit örülök, hogy újra itt vagy :)
Már tegnap felvágtam a morzsoltkás kenyerem. Fantasztikus puha, finom bélzete lett. Ezen felbuzdulva, ma morzsoltkás zsemlének álltam neki. Most kel.
Képzeljétek hogy jártam! Felbontottam az utolsó előtti 5kg-ós BL80-amat, és "vendégek" voltak benne. Gyorsan megnéztem a másikat is, hát már abba is átköltözött egy. Úgyhogy az összes lisztemet átszitáltam kétszer, és zacsikba osztva beraktam a mélyhűtőbe. Még szerencse, hogy csak egy-két lakó volt benne.
érdeklődnék.tegnao felszaporítottam a kovászom, aztán betettem a hűtőbe ma reggel. mikor kenyeret sütnék vele, ki kell-e előtte venni? és kell-e bele újra liszt, meg víz? vagy egyből tehetem hozzá? és kicsit folyós-nyúlós, az így jó?
Micsoda sütések vannak itt megint!!!! Én tegnap összeállítottam megint egy réteslapot, mert nagyon bejött a családnak az almás-diós.Elkezdtem fázisképeket csinálni róla.
Bekészítettem egy esti kovászt, de csak du. tudom megsütni a kenyeremet.
Sziasztok! itt az éjjeli bagoly, megint egyedül. Hát én csak ilyenkor érek rá! (majd összeesen) későn értem haza este fél8, utána gyorssavanyuságot tettem el, ami már holnap ehető (nagyon szeretjük) majd tettem vettem és már ennyi az idő. Holnap felteszem a képeimet, most nincs erőm!
Látom sok szép dolog született!
Bundik gratulálik az ötletedhez, a gyönyörű kenyeredhez. Érdekes ez a morzsoltka! mindig bedoptok valamit, hogy az ember ne legyen nyugton!
pedig most hétvégén nem tudok kisérletezni. Szombaton oktatok Siófokon, utána ha végzem 4 óra felé, irány haza, majd irány Kazincbarcika. Ott egy céges buli. Aztán lehet ha nem leszek túl hulla és jó az idő, akkor vasárnap csinálok egy Aggtelek túrát. Na megyek humni.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit