E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:41 - #27135

Próbáld ki az egyik kenyerednél, és meglátod a különbséget.

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:41 - #27134

Egy kicsit segítesz vele a tésztának.

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:40 - #27133

Na! egyszerre írtunk! De hogy a csudában rövidül tőle az idő?

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:39 - #27132

Köszi... és a keresztbe vágás???

(mindíg kidob ez a nyamvadt Gportál.)


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:39 - #27131

Második kérdésre a válasz:
Rózsakvarc mutatta ezt a kereszt vágást. A kelesztés idejét rövidíti meg.

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:37 - #27130

Mondjuk:
  • 10 perc áztatás
  • 30 perc érlelés
  • 20 perc dagasztás
  • 45 perc kelesztés
  • 35 perc kelesztés
  • 30 perc utolsó kelesztés
  • 60 perc sütés
Bő 3,5 óra

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:34 - #27129

Szia Bau!
 
Ha megőrlöd, akkor semmivel sem tart tovább, mint más kenyér. Ha nagyobb darabokban van, akkor este áztatom be, reggel sütöm.
 
1 szűk marék morzsoltkát beáztatok (ha darabos, akkor előző este, ha őrölt, akkor elég 15 perccel előtte) 4 dl langyos vízbe
 
A fázisképeknél ezt is megpróbáltam leírni

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:32 - #27128

 
Ide összegyűjtöttem a morzsoltka irodalmát

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:30 - #27127

Bundik! Én is végignéztem a morzsoltkás képeket,és két kérdésem lenne.. Mennyi idő alatt készült el a kenyered a beáztatástól kezdve? És mi célt szolgál a keresztbe vágás?

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 16:29 - #27126

O,ne is irj semmit,mar megtalaltam.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 16:28 - #27125

Bundik!Nagyon szep lett az a kenyer es tokeletes faziskepeket keszitettel!

Nekem lenne egy kerdesem:mi a morzsoltka?(fogalmam sincs rola)epp tanulmanyozom az elkesziteset.


bau Előzmény | 2007.09.24. 16:22 - #27124

Sziasztok! Remélem a betegek gyógyulnak,a balesetes keze talán már kevésbé fáj,és a nagyika is jól érzi magát... Én már "csak " annyira ugatok,mint egy BULDOG

 Most már elkezdtem szedni egy kis gyógyszert is,mert ég az egész légcsövem.

Azért mégis úgyérzem,hogy kifelé mászok már belőle..

Aztán amíg hallgatom ezt a nosztalgia zenét,még a kedvem is jobb lett!

http://www.youtube.com/watch?v=OxVIG2G8cFg

Most hibernálódik egy rozsos kenyerem,kíváncsi vagyok,mi lesz belőle,mert ilyent még nem próbáltam.

Edo-bedó! Jól néz ki az a pipicombi a zöldséges körettel..És a többiek is remekeltek megint!

 

 


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:20 - #27123

Sziasztok!
 
Csodálatos dolgokat sütöttetek! Mindenkinek szívből gratulálok!
 
A betegeknek jobbulást kívánok!
 
Végre sikerült befejeznem a morzsoltkás kenyerem fázisképeit. Másodszori nekifutásra sikeredett, mert tegnap lemerült a fényképezőgépem, és csak a feléig jutottam. Ezért ma nekiugrottam, és sütöttem még egyet :)
Ez a végeredmény. Még dolgoznak rajta a cserepezők :)
10 perc sem telt el, és már ilyen cserepes
 

zitti Előzmény | 2007.09.24. 16:19 - #27122

Megyünk egyet sétálni, amíg sülnek a batyuk, majd jövök hozok képeket:)

zitti Előzmény | 2007.09.24. 16:00 - #27121

Köszi Edo-bedo a receptes oldalt, és a barna rizzsel is bátrabban próbálkozok, mert tudom, hogy nagyon egészséges:) Veszek is ha megyek majd boltba.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 15:23 - #27120

Lanyok,kukucska ide be,erdekes receptek.Zitti,talalsz itt voros lencseset is.

http://www.fauna.hu/hu/life/2005-03-receptek.html

itt van meg a voros lencserol leiras: http://www.biochef.hu/index.php?content=123


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 15:16 - #27119

Szia Zitti!

A barnarizst 3-szor annyi ideig kell fozni,mint a feheret!Persze nem dupla,hanem tripla vizzel felengedni,es meg altalaban az sem eleg,utana kell potolni.Addig fozod,amig megpuhul,de sokkal kesobbre,mint a feher.Viszont teljes erteku.En csak azt hasznalok.

Marcipanrol semmi tanacsot nem tudok adni neked,de itt vannak akik mar keszitettek es majd biztosan segitenek!

 


zitti Előzmény | 2007.09.24. 14:48 - #27118

Sziasztok!

Limara gyönyörű a tortád, és nagyon különleges a neve, kiváncsi lennék a receptjére.

Iriszi, a kenyered, úgy látom az amilyenre mindenki is vágyik, szép nagy, és cserepes is rendesen:)

Edo-bedo, nagyon fini kaját hoztál, szívesen megkostólnám nyam-nyam, a barna rizst te hogyan csinálod? Én azért nem veszek, mert olyan kemény szokott maradni.

Lányok, van itthon vörös lencsém, mit csináljak belőle, amit a pindúraim is megennének? Főzeléket lehet belőle?

Készített már valaki marcipán bevonatos mese tortát? Most azon gondolkodom mi lenne ha én csinálnám a kisfiamnak, valami jó kis formát...állítólag színes marcipánt is lehet kapni. Várom az ötleteket!


totimi Előzmény | 2007.09.24. 13:32 - #27117

Iriszi! Codaszép a kernyered! Csak vágyakozva nézem. Az enyém tegnap sem igazán sikerült. De nem adom fel! Ez még csak a 2. nagyjénais.

Amarillisz Előzmény | 2007.09.24. 13:31 - #27116

Timi!nem macerás beírni, be is írom rögvest, nem gond! viszont a forma papírját sajna eldobtam, nem tudom a nevét, és szerintem már elvitte a kukásautó, de mindjárt megnézem a szemetesben, hátha ...........:))

most sajna nem tudok fotózni se mert elvitte azuram a gépet, de holnap, lefotózom a formát, ha az segít, jó?


[Későbbi] [27435-27416] [27415-27396] [27395-27376] [27375-27356] [27355-27336] [27335-27316] [27315-27296] [27295-27276] [27275-27256] [27255-27236] [27235-27216] [27215-27196] [27195-27176] [27175-27156] [27155-27136] [27135-27116] [27115-27096] [27095-27076] [27075-27056] [27055-27036] [27035-27016] [27015-26996] [26995-26976] [26975-26956] [26955-26936] [26935-26916] [26915-26896] [26895-26876] [26875-26856] [26855-26836] [26835-26816] [26815-26796] [26795-26776] [26775-26756] [26755-26736] [26735-26716] [26715-26696] [26695-26676] [26675-26656] [26655-26636] [26635-26616] [26615-26596] [26595-26576] [26575-26556] [26555-26536] [26535-26516] [26515-26496] [26495-26476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU