E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:45 - #27136

Köszi,meg fogom próbálni,bár most hibernáltat csinálok,és annak jó a lassú kelesztés.Ha csak holnap akarom sütni.

Hoztam Neked köszönetként szép zenét!

http://www.youtube.com/watch?v=hSPXlUsHbcg


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:41 - #27135

Próbáld ki az egyik kenyerednél, és meglátod a különbséget.

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:41 - #27134

Egy kicsit segítesz vele a tésztának.

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:40 - #27133

Na! egyszerre írtunk! De hogy a csudában rövidül tőle az idő?

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:39 - #27132

Köszi... és a keresztbe vágás???

(mindíg kidob ez a nyamvadt Gportál.)


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:39 - #27131

Második kérdésre a válasz:
Rózsakvarc mutatta ezt a kereszt vágást. A kelesztés idejét rövidíti meg.

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:37 - #27130

Mondjuk:
  • 10 perc áztatás
  • 30 perc érlelés
  • 20 perc dagasztás
  • 45 perc kelesztés
  • 35 perc kelesztés
  • 30 perc utolsó kelesztés
  • 60 perc sütés
Bő 3,5 óra

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:34 - #27129

Szia Bau!
 
Ha megőrlöd, akkor semmivel sem tart tovább, mint más kenyér. Ha nagyobb darabokban van, akkor este áztatom be, reggel sütöm.
 
1 szűk marék morzsoltkát beáztatok (ha darabos, akkor előző este, ha őrölt, akkor elég 15 perccel előtte) 4 dl langyos vízbe
 
A fázisképeknél ezt is megpróbáltam leírni

Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:32 - #27128

 
Ide összegyűjtöttem a morzsoltka irodalmát

bau Előzmény | 2007.09.24. 16:30 - #27127

Bundik! Én is végignéztem a morzsoltkás képeket,és két kérdésem lenne.. Mennyi idő alatt készült el a kenyered a beáztatástól kezdve? És mi célt szolgál a keresztbe vágás?

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 16:29 - #27126

O,ne is irj semmit,mar megtalaltam.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 16:28 - #27125

Bundik!Nagyon szep lett az a kenyer es tokeletes faziskepeket keszitettel!

Nekem lenne egy kerdesem:mi a morzsoltka?(fogalmam sincs rola)epp tanulmanyozom az elkesziteset.


bau Előzmény | 2007.09.24. 16:22 - #27124

Sziasztok! Remélem a betegek gyógyulnak,a balesetes keze talán már kevésbé fáj,és a nagyika is jól érzi magát... Én már "csak " annyira ugatok,mint egy BULDOG

 Most már elkezdtem szedni egy kis gyógyszert is,mert ég az egész légcsövem.

Azért mégis úgyérzem,hogy kifelé mászok már belőle..

Aztán amíg hallgatom ezt a nosztalgia zenét,még a kedvem is jobb lett!

http://www.youtube.com/watch?v=OxVIG2G8cFg

Most hibernálódik egy rozsos kenyerem,kíváncsi vagyok,mi lesz belőle,mert ilyent még nem próbáltam.

Edo-bedó! Jól néz ki az a pipicombi a zöldséges körettel..És a többiek is remekeltek megint!

 

 


Bundik Előzmény | 2007.09.24. 16:20 - #27123

Sziasztok!
 
Csodálatos dolgokat sütöttetek! Mindenkinek szívből gratulálok!
 
A betegeknek jobbulást kívánok!
 
Végre sikerült befejeznem a morzsoltkás kenyerem fázisképeit. Másodszori nekifutásra sikeredett, mert tegnap lemerült a fényképezőgépem, és csak a feléig jutottam. Ezért ma nekiugrottam, és sütöttem még egyet :)
Ez a végeredmény. Még dolgoznak rajta a cserepezők :)
10 perc sem telt el, és már ilyen cserepes
 

zitti Előzmény | 2007.09.24. 16:19 - #27122

Megyünk egyet sétálni, amíg sülnek a batyuk, majd jövök hozok képeket:)

zitti Előzmény | 2007.09.24. 16:00 - #27121

Köszi Edo-bedo a receptes oldalt, és a barna rizzsel is bátrabban próbálkozok, mert tudom, hogy nagyon egészséges:) Veszek is ha megyek majd boltba.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 15:23 - #27120

Lanyok,kukucska ide be,erdekes receptek.Zitti,talalsz itt voros lencseset is.

http://www.fauna.hu/hu/life/2005-03-receptek.html

itt van meg a voros lencserol leiras: http://www.biochef.hu/index.php?content=123


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.24. 15:16 - #27119

Szia Zitti!

A barnarizst 3-szor annyi ideig kell fozni,mint a feheret!Persze nem dupla,hanem tripla vizzel felengedni,es meg altalaban az sem eleg,utana kell potolni.Addig fozod,amig megpuhul,de sokkal kesobbre,mint a feher.Viszont teljes erteku.En csak azt hasznalok.

Marcipanrol semmi tanacsot nem tudok adni neked,de itt vannak akik mar keszitettek es majd biztosan segitenek!

 


zitti Előzmény | 2007.09.24. 14:48 - #27118

Sziasztok!

Limara gyönyörű a tortád, és nagyon különleges a neve, kiváncsi lennék a receptjére.

Iriszi, a kenyered, úgy látom az amilyenre mindenki is vágyik, szép nagy, és cserepes is rendesen:)

Edo-bedo, nagyon fini kaját hoztál, szívesen megkostólnám nyam-nyam, a barna rizst te hogyan csinálod? Én azért nem veszek, mert olyan kemény szokott maradni.

Lányok, van itthon vörös lencsém, mit csináljak belőle, amit a pindúraim is megennének? Főzeléket lehet belőle?

Készített már valaki marcipán bevonatos mese tortát? Most azon gondolkodom mi lenne ha én csinálnám a kisfiamnak, valami jó kis formát...állítólag színes marcipánt is lehet kapni. Várom az ötleteket!


totimi Előzmény | 2007.09.24. 13:32 - #27117

Iriszi! Codaszép a kernyered! Csak vágyakozva nézem. Az enyém tegnap sem igazán sikerült. De nem adom fel! Ez még csak a 2. nagyjénais.

[Későbbi] [27436-27417] [27416-27397] [27396-27377] [27376-27357] [27356-27337] [27336-27317] [27316-27297] [27296-27277] [27276-27257] [27256-27237] [27236-27217] [27216-27197] [27196-27177] [27176-27157] [27156-27137] [27136-27117] [27116-27097] [27096-27077] [27076-27057] [27056-27037] [27036-27017] [27016-26997] [26996-26977] [26976-26957] [26956-26937] [26936-26917] [26916-26897] [26896-26877] [26876-26857] [26856-26837] [26836-26817] [26816-26797] [26796-26777] [26776-26757] [26756-26737] [26736-26717] [26716-26697] [26696-26677] [26676-26657] [26656-26637] [26636-26617] [26616-26597] [26596-26577] [26576-26557] [26556-26537] [26536-26517] [26516-26497] [26496-26477] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG