Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.
További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit
Pár napig nem volt időm ide kukkantani , máris tele sütöttétek minden szépséges finomsággal a fórumot.Azt hiszem holnap meg is sütöm Viki sajtosát , ez a lefagyasztós ötlet szuper , úgyis sok mindent kell szilveszterre készíteni. Anyukám ma meghívta egy jó gulyáslevesre a tesóit és kért , hogy süssek mellé valamit. Napraforgó kenyeret sütöttem és zsemlyéket. Sikerült elkápráztatni a társaságot .Jó magam is elcsodálkoztam . A zsemlyéim ugyanis még soha nem cserepesedtek ki.
Sziasztok ! - Mariska, amint ígértem, hoztam a sajtosnak a linkjét. Nagyon tudom ajánlani, mert gyorsan is elkészül és nagyon finom is. Régen mindíg csak pogácsát csináltam belőle, de újabbak a rúd a nyerő :)) - hamarabb elkészül és nincs selejt -
Szép jó reggelt ! A tarka-barka süti receptjét hoztam Nektek. Nehogy lefogyjatok, mert tiszta irígy leszek
S ha valaki azt hiszi, hogy ez egy óriási édesség, az bizony nem jól gondolja, ugyanis a kakaós tészta, és a tetején a tejfölös máz valami különleges ízvilágot ad.
....... hogy Ti milyen ügyesek vagytok ?! Minden kis szorgos kéznek óriási elismerésem.
Én most kimaradtam a karácsonyi sütés-őrületből, kivéve 1-2 süteményt, de az: mielőtt lefotóztam volna, már el is fogyott.
Ma viszont már elkezdtem szilveszterre sütögetni (titokban, úgyhogy senkinek el ne mondjátok)
Egy: azért, mert van amelyiknek legalább 1-2-3- napot ha áll, akkor a legfinomabb,
Kettő: ha kiderülne, akkor kapnék a fejemre, na meg egyből el is fogyna
Azért Nektek hoztam belőle egy kis csipegetni valót.
Paariza! Köszönöm a jótanácsot a szilvás krémeshez! A "nagymama féle" mézes puszedlidet megsütöttem, és izlett az egész családnak! Köszönöm a recit még egyszer!
Limara! A Tőled látott Hartyáni krémest sütöttem karácsonyra, most elöször. Ez is nagyon finom lett. Köszi az ötletet!
Bezsa! A Te bejglid csodás! Az enyém sajnos megrepedt. Kicsit lágyra csináltam a tölteléket. Sikerült a mézes házat és mozdonyt befejezni? Nehéz lehetett éjszakánként késziteni.
ILDIKO! Remélem, már jobban vagy, és a család is meggyógyult! A Poci nevü cicád pont olyan, mint az én cicám volt! Sajnos , nincs róla kép, mert régen élt. Ugye értékelte a család, hogy még betegen is sütsz ilyen fincsi répatortát!
Nelly! Azt mondod, nincs karácsonyi hangulatod, és mégis ennyi finomságot készítesz? Mi lenne akkor, ha igazán ráhangolódtál volna az ünnepre?
Maryanne! Csodás dolgokat készítettél, gratulálok a türelmedhez, szorgalmadhoz! Gitár torta, halacskás faliép, mézes doboz és mécses, egyik szebb, mint a másik!
Kedves hzoli ! Valószínűleg Limarának van igaza , ha eddig mindent ugyanúgy csináltál , csak az anyagok minősége változhatott meg. Próbáld esetleg sikérrel javítani a lisztet.
Kirinna , nagyon örülök , hogy jól sikerültek a mézeseid. Mondtam , hogy kemény munka ennek a tésztának a dagasztása , de látom , neked is megérte.
Mary , nagyon klassz lett minden , de csodálkoznék is ha neked nem jönne össze össze valami.
Elkészültem én is a mézeskaláccsal az utolsó pillanatban. Iza tésztáját használtam, a tanácsára a mézet cukorsziruppal helyettesítve. Rettenetesen nehéz volt összegyúrni, de tényleg nem deformálódott. Köszönöm szépen a receptet.
Ugyanazt a lisztet használom régóta: Eccofood Töknöly búza rétesliszt (vagy búzaliszt) finom őrlésű. Hogy változott-e a minősége, nem tudom, ránézésre ugyanolyan, mint egy éve.
Kis méretű kenyérhez 1 kávéskanál porélesztőt vagy 10 gramm frisset használok. A betöltött víz langyos.
Elméletileg jó a Panasonic programja, eddig nem kellet figyelnem, mikor kel meg, hogy kikapcsoljam.
A Panasonic mellékelt receptjei jók, nem azzal lesz gond valószínűleg. Ha összeesik a tészta, az a túlkelés jele. Friss élesztőből csak 1 dkg-ot használj, a folyadék csak éppen kézmeleg legyen, mert a gép melegíti rendesen. Ha ennyi élesztőt használtál eddig, akkor pedig egy kicsit csökkentsd a folyadék menyiségét. Lehet, hogy más lisztet használsz, vagy a minősége változott meg, ezért más a folyadék igénye.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit