Moldvan! Bizony,hogy le kell takarni! Egy konyharuhát,vagy a jénai tetejét,vagy esetleg ha a gépben keleszted akkor annak a tetejét rátenni.Biztosan láttál már régi filmeket ahol a mamókák szakajtóban kelesztik konyharuha alatt a kenyeret..
A Fogarasi Tescóban pénteken még láttam 8 literes szögletest. Abban állítólag még zsömlét is lehet sütni. Egyébként, mióta látogatom az oldalt, 5 kiló plussz jött rám. Pedig mindig csak épp hogy kóstolgatok. Holnaptól fogyókúra módjával, de a családot azért kényeztetem tovább.
Bau!
Amikor kelesztem a kenyeret és olyan papírszerűnek érzem a külsejét amikor hozzányulok, mintha kiszáradna az mitől van? Le kellene takarnom?
Marsmallow a máz most kevesebb porcukrot adtam hozzá ezért fényesebb, de viszont ragadósabb is.
Lányok aki tortát sütött, sajnos a neveket nem jegyeztem meg és nem akarok összekeverni senkit. Szóval nagyon szép a tortátok. Egy cukrász is megírigyelné!
Most hogy ötletet kerestem a tegnapi tortához minden cukrász marcipánnal dolgozik szerintem ugy könnyű szép tortát készíteni, csinálják a nélkül...
A kenyerek is nagyon guszták.Megy croassant is láttam, vagy valakik már mind ellopták, mert nagyon jól nézett ki.
Kartika!
A férjednek jobbulást és gyors gyógyulást kívánok.
Tortáslányok, mindenkinek nagyon szép a tortája, nagyon guszták! Én ma annyi mindent csináltam (délelőttöm elment a temetőre) hogy csak egy kis füszeres-almás muffint csináltam, aminek a közepébe almalekvárt tettem pluszba! nagyon finom izű szaftos lett tőle. Majd felteszem a képeket. Sül a kenyerem ha kész, azzal együtt.
Ma főző nap volt, sok félét főztem, fiamék jöttek feltankoltak és a férjemnek előre pár napra. Késő estig fogok dolgozni, ő meg a keze miatt nem tud semmit csinálni.
El is felejtem mondani ,hogy a csütörtöki mélyhütös történetem tegnap nagyon jól sikeredett. CSütörtökön meg felesztem egy hamburger tésztát amit már nem volt kedvem este kisütni és a fele mini buci lett a kis kenyér formámba a másik felét próba szerencse alapon le fagyasztottam szombaton délelőt kivettem és délután meg sütötem pizza formába lett kinyujtva és úgy lett lefagyasztva ,/szóval hamburgernek indult de pizzának nyujtottam lekentem tojás sárgával és ha még tudtok követni /akkor jó/ pita sült belőle ,ma ebédnél meg is ettük a felét ,nekem tetszett!Ja és még tegnap készült 3 db bagett,és 32 db croassan 16 turós 16 gesztenyés .
Kartika! A férjednek is mielőbbi gyógyulást kívánok. A műtőbe akár milyen kicsi is a seb,csak pucéran lehet bemenni...én már csak tudom.. Szorítunk neki,hogy fertőzés nélkül gyógyuljon.
Bezsa jobbulást a maminak ,hát mindig történik valami ami nem igazán szivderitő sajnos ,Moha épp gyönyörködöm a croassanjaidban ,látom te is megfertözödtél,én amióta elöször megcsináltam azóta máshoz nem is nagyon van kedvem nagyon izlik mindenkinek!
Bezsa! Jobbulást a mamádnak. Sajnos a kor előrehaladtával csak jönnek a bajok.Reménykedni kell,hogy minél kisebb fájdalommal és szomorúsággal társuljon mellénk..
Moldvanm. Lehet,hogy kicsit kellene várnod,hogy átlangyosodjon,-vagyis felébredjen az esti kovászod.Tedd ki a hűtőből,és adj hozzá langyos vizet.Persze ez a vízmennyiség a kenyér összetevőiből legyen elvéve. A kovászos kenyereknek sokkal több időre van szükségük a kelésre,mint az élesztősnek. Ez lehet 2-3 órás kelesztés is.. Ezt ne felejtsétek el.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit