E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.09.18. 18:32 - #26655

A mindenit Lányok, ami szem-szájnak ingere az ma mind terítékre került itt. Csak gratulálni tudok mindenkinek.

Cristina !

Nem akarlak elkeseríteni, de nekem 3,75 literes kerek jénaim van és a legszebbek benne a kenyereim ha össz. 40 dkg lisztből készítem. Az 50 dkg-ból készült is belefér, de az még kelne a sütés alatt ha lenne helye.
Megpróbálok neked segíteni. Limarától tanultam és nekem is bejött, hogy hideg sütőben kezdem a sütést, így még kel a sülés alatt is.A jénai tetejébe (laposabbik) először tegyél szilikonos sütőpapírt vagy kend ki margarinnal, úgy tedd bele a tésztát. Kelesztés alatt is lefedve hagyd a jénait és a jénainak a búbosabbik részét spricceld be jól langyos vízzel. Majd sütés előtt szintén spricceld be és ekkor már a kenyeret is. Nekem azóta igazán cserepes a kenyerem amióta (Limara tanácsára) úgy csinálom, hogy 5 perccel előbb kiveszem a kenyeret a sütőből és jól lespriccelem langyos vízzel és még visszadugom a sütőbe kb. 5 percre (vigyázni kell, hogy ne égjen meg). És amikor végleg kiveszed akkor ismét lespriccelni hideg vízzel, de ekkor már ne nagyon, emrt elázik a héja és nem lesz cserepes.
Remélem tudtam segíteni, ha valami nem világos vagy még van kérdésed akkor ne fogd visszamagad. 


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.18. 18:12 - #26654

akarom irni pizsi:))

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.18. 18:12 - #26653

Tyuuuu,a mindenit,mik vannak itt,ejha!

Amarillisz!Nagyon tetszik az a torta,receptet elarulnad?Elkepzeltem,fini lehet nagyon.

Limara,na ne szerenykedjunk,:))mi az,hogy kezdetnek nem rossz...az enyem csak egyszer lenne ilyen..Gyonyoruszep.

Gratulalok,nagyon ugyesek vagytok ma is!

Ildikom,egyszeru bourbo vaniliapudinggal leontottem a kuglofkat.

No,megyek,kisfiam mar szepen bubukal,lanykamnak vacsi,aztan piszi neki is.

Puszik


Brigitta Előzmény | 2007.09.18. 18:04 - #26652

Sziasztok!

Most olvasgattam a mai termést,hát meg kell mondjam itt bizony mesterművek születtek!

Mindenkinek őszintén gratulálok:torta,kuglóf,kenyér,kalácsok!

Le a kalappal előttetek!


Limara Előzmény | 2007.09.18. 17:08 - #26651

Sziasztok!
 
Joli, majd Nelly jóvoltából sikerült egy tésztavágót kapnom. Köszönet nekik!Ma kipróbáltam, kalácsot sütöttem Margitka ötlete alapján. Még nem tökéletes, de kezdetnek azért nem olyan rossz. Melegen megvágtam, a fiúk már nagyon türelmetlenek voltak:
kalács  kalács

Cristina77 Előzmény | 2007.09.18. 17:00 - #26650

Sziasztok!

Megvettem a város legnagyobb jénaiját, ami fedeles, de ez is csak 3,5 literes és kerek. Azért remélem kilós kenyérnek elég. Valaki árulja akkor már el nekem, hogy ebben hogy is kell sütni? Kell bele sütőpapír vagy csak símán lisztezzem? Hideg vagy meleg sütőbe kell tenni? Kell vizezni ebben is a kenyeret?


ILDIKO Előzmény | 2007.09.18. 16:50 - #26649

No, ujra itt vagyok 1 kicsit. IRISZI, szegenyem! El is feledkeztem a kenyeredrol megdicserni.Nagyon szep. Tudod, annyira belefeledkeztem a kalacsod megcsodallasaba hogy EZ teljesen kiment a fejembol! Ha lesz idod es meg 1X elkeszited, akkor keszitenel faziskepeket is ahogy irtad?! Koszike! Igy NEM csomagolom be sajat magamat is a tesztarudak koze. hihi.

AMARILLISZ! Vegig ettem az etlapodat es nagyon izlett. Ugyi vagy!!

EDOKA, milyen mazzal vontad be a kuglofodat? tetszik! Izes?

Megyek gazt tisztitani.X


Amarillisz Előzmény | 2007.09.18. 16:26 - #26648

ó, nem jelent meg a tortám képe, no talán most!

DSC00003.jpg kávés-túrós torta image by Amarillisz


Amarillisz Előzmény | 2007.09.18. 16:25 - #26647

sziasztok!

itt a tegnapi zsömi, a picit az elején a 2 és fél éves lánykám formázta!

DSC00226.jpg image by Tundertanc

aztán a mai pizzám:

DSC00227.jpg pizza image by Amarillisz

és a mai sütemény: kávés-túrós, egész érdekes, az íze-állaga, de fini!

DSC00005.jpg image by Amarillisz

DSC00006.jpg image by Amarillisz

iriszi! hű, nem semmi csodákat gyártottál!fm_clap.gif


iriszi Előzmény | 2007.09.18. 16:19 - #26646

Ildiko szándékomban ált el is kezdtem csak csörgött a mobilom és sietnem kellett.

ILDIKO Előzmény | 2007.09.18. 15:30 - #26645

EDOKA! nagyon szep a kuglofod.

IRISZI, le a kalappal! Nagyon tetszik. Hogy tudtal Te szegenyem kikecmeregni a csomokbol?X

Gratula! HA valaki meg elkesziti majd, keszitenetek jo faziskepeket? -mert az En szemeim kiguvadtak es eltevedtek minden kanyarba ahogy neztem merre teker- csavar.Nem tetszik az otani fazis rajz.Nem az igazi.

ILDIKO Előzmény | 2007.09.18. 15:24 - #26644

Sziasztok!

MARGITOM, mielobbi gyogyulast!!!!Ne, rosszalkodj, fekudd ki!

        Itt kuldok Neked friss vitaminokat!


majorkaj Előzmény | 2007.09.18. 15:13 - #26643

Iriszi gratulálok, tényleg rád szállt Limara tudása. Gyönyörű kenyeret sütöttél, és a kalácsod fonása is szuper !!!


Limara Előzmény | 2007.09.18. 15:11 - #26642

Igen Zitti! Így is lehet:)

zitti Előzmény | 2007.09.18. 15:03 - #26641

Köszi, meg is találtam Limara bejegyzését. Ki fogom próbálni!!! És Limara amit kiveszel 20 dkg tésztát, azt a másnapi kenyérsütéshez használod fel, aztán másnap a frissből veszel ki, és így tovább?

Limara Előzmény | 2007.09.18. 14:55 - #26640

Sziasztok!
 
Húúúú Iriszi! Ez igen, gratulálok!!

iriszi Előzmény | 2007.09.18. 14:22 - #26639

Totimi Bosch villany sütöm van,de nem mai darab van vagy 14 éves. Zitti a bármi2be megtalálod 366os hozzászolás Limara irta be.

zitti Előzmény | 2007.09.18. 14:16 - #26638

Margitka jobbulást kívnok, ezek a frontok nem tesznek jót! Iriszi, le a kalappal én is ilyen kenyérre, és kalácsra gyúrok, le a kalappal. Az esti kovászos kenyér az mit jelent, már este begyúrod a kenyeret, vagy a kovászt készítetted el este? Timi, és hogy kell megindítani a nyanyát, és honnan tudom, hogy már használható? ez még az első nekem elég kezdő vagyok itt..

totimi Előzmény | 2007.09.18. 13:42 - #26637

Zitti, köszi a lelőhelyet. megkeresem. A nyanya a lányok szerint 3 napig tökéletes, utána pici langyos vízzel kell megindítani. Ma én is gy csinálom mert már 4 napos. Iriszi, csodaszép a kalácsod!! Fantasztikusan ügyes vagy! Milyen sütőd van?? Nagyon szépen meg is sült. Nem is kapódott meg, át is sült! Szuper! Én mindig a sütéssel küszködök. Vagy éget vagy nem sül át (de akkor gyorsan visszadugom). Most mennem kell, de később leszek.Szép napot mindenkinek!

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.18. 13:39 - #26636

Timi!recept elkudve.En nem szoktam tolteni semmivel a croissant,csak megkenem olvasztott vajjal v margarinnal,aztan meg melegen amikor esszuk mindenki azt ken ra amit akar.Csokikremmel az igazi!;)

[Későbbi] [27435-27416] [27415-27396] [27395-27376] [27375-27356] [27355-27336] [27335-27316] [27315-27296] [27295-27276] [27275-27256] [27255-27236] [27235-27216] [27215-27196] [27195-27176] [27175-27156] [27155-27136] [27135-27116] [27115-27096] [27095-27076] [27075-27056] [27055-27036] [27035-27016] [27015-26996] [26995-26976] [26975-26956] [26955-26936] [26935-26916] [26915-26896] [26895-26876] [26875-26856] [26855-26836] [26835-26816] [26815-26796] [26795-26776] [26775-26756] [26755-26736] [26735-26716] [26715-26696] [26695-26676] [26675-26656] [26655-26636] [26635-26616] [26615-26596] [26595-26576] [26575-26556] [26555-26536] [26535-26516] [26515-26496] [26495-26476] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU