A mindenit Lányok, ami szem-szájnak ingere az ma mind terítékre került itt. Csak gratulálni tudok mindenkinek.
Cristina !
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem 3,75 literes kerek jénaim van és a legszebbek benne a kenyereim ha össz. 40 dkg lisztből készítem. Az 50 dkg-ból készült is belefér, de az még kelne a sütés alatt ha lenne helye. Megpróbálok neked segíteni. Limarától tanultam és nekem is bejött, hogy hideg sütőben kezdem a sütést, így még kel a sülés alatt is.A jénai tetejébe (laposabbik) először tegyél szilikonos sütőpapírt vagy kend ki margarinnal, úgy tedd bele a tésztát. Kelesztés alatt is lefedve hagyd a jénait és a jénainak a búbosabbik részét spricceld be jól langyos vízzel. Majd sütés előtt szintén spricceld be és ekkor már a kenyeret is. Nekem azóta igazán cserepes a kenyerem amióta (Limara tanácsára) úgy csinálom, hogy 5 perccel előbb kiveszem a kenyeret a sütőből és jól lespriccelem langyos vízzel és még visszadugom a sütőbe kb. 5 percre (vigyázni kell, hogy ne égjen meg). És amikor végleg kiveszed akkor ismét lespriccelni hideg vízzel, de ekkor már ne nagyon, emrt elázik a héja és nem lesz cserepes. Remélem tudtam segíteni, ha valami nem világos vagy még van kérdésed akkor ne fogd visszamagad.
Joli, majd Nelly jóvoltából sikerült egy tésztavágót kapnom. Köszönet nekik!Ma kipróbáltam, kalácsot sütöttem Margitka ötlete alapján. Még nem tökéletes, de kezdetnek azért nem olyan rossz. Melegen megvágtam, a fiúk már nagyon türelmetlenek voltak:
Megvettem a város legnagyobb jénaiját, ami fedeles, de ez is csak 3,5 literes és kerek. Azért remélem kilós kenyérnek elég. Valaki árulja akkor már el nekem, hogy ebben hogy is kell sütni? Kell bele sütőpapír vagy csak símán lisztezzem? Hideg vagy meleg sütőbe kell tenni? Kell vizezni ebben is a kenyeret?
No, ujra itt vagyok 1 kicsit. IRISZI, szegenyem! El is feledkeztem a kenyeredrol megdicserni.Nagyon szep. Tudod, annyira belefeledkeztem a kalacsod megcsodallasaba hogy EZ teljesen kiment a fejembol! Ha lesz idod es meg 1X elkeszited, akkor keszitenel faziskepeket is ahogy irtad?! Koszike! Igy NEM csomagolom be sajat magamat is a tesztarudak koze. hihi.
AMARILLISZ! Vegig ettem az etlapodat es nagyon izlett. Ugyi vagy!!
EDOKA, milyen mazzal vontad be a kuglofodat? tetszik! Izes?
IRISZI, le a kalappal! Nagyon tetszik. Hogy tudtal Te szegenyem kikecmeregni a csomokbol?
Gratula! HA valaki meg elkesziti majd, keszitenetek jo faziskepeket? -mert az En szemeim kiguvadtak es eltevedtek minden kanyarba ahogy neztem merre teker- csavar.Nem tetszik az otani fazis rajz.Nem az igazi.
Köszi, meg is találtam Limara bejegyzését. Ki fogom próbálni!!! És Limara amit kiveszel 20 dkg tésztát, azt a másnapi kenyérsütéshez használod fel, aztán másnap a frissből veszel ki, és így tovább?
Margitka jobbulást kívnok, ezek a frontok nem tesznek jót!
Iriszi, le a kalappal én is ilyen kenyérre, és kalácsra gyúrok, le a kalappal. Az esti kovászos kenyér az mit jelent, már este begyúrod a kenyeret, vagy a kovászt készítetted el este?
Timi, és hogy kell megindítani a nyanyát, és honnan tudom, hogy már használható? ez még az első nekem elég kezdő vagyok itt..
Zitti, köszi a lelőhelyet. megkeresem. A nyanya a lányok szerint 3 napig tökéletes, utána pici langyos vízzel kell megindítani. Ma én is gy csinálom mert már 4 napos.
Iriszi, csodaszép a kalácsod!! Fantasztikusan ügyes vagy! Milyen sütőd van?? Nagyon szépen meg is sült. Nem is kapódott meg, át is sült! Szuper! Én mindig a sütéssel küszködök. Vagy éget vagy nem sül át (de akkor gyorsan visszadugom).
Most mennem kell, de később leszek.Szép napot mindenkinek!
Timi!recept elkudve.En nem szoktam tolteni semmivel a croissant,csak megkenem olvasztott vajjal v margarinnal,aztan meg melegen amikor esszuk mindenki azt ken ra amit akar.Csokikremmel az igazi!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit