nekem panaszom van az itt levo pekekre! Olyan finomak keszulnek itt hogy folyton torlom a kepernyomet mert "paras" . Oda a fogyozas! /Elkezdtem En valaha????/ hihihi
Zitti! A kenyér kelesztési ideje,mindíg függ az időjárástól,a konyha hőmérsékletétől,a liszt milyenségétől,és az élesztőtől is. Azt sajnos látatlanul nem lehet megállapítani,hogy meddíg keljen! Van amikor 40 perc is elég neki,de pl. egy kovásszal készült kenyér akár 2-3 órát is kelhet. Tapintással, ránézésre tudod megállapítani,hogy jó -e már.Ha kicsit megmozgatod a tepsidet,akkor gyengén remegnie kel a tésztának,akkor jó.
A Bl 55-s lisztedhez meg legközelebb tegyél réteslisztet is,és akkor javul a sikértartalma.
Megvágtam a kenyeret, nagyon finom ropogós héjú kenyérke lett. A szerkezete nem olyan nagy lyukacsos, talán még emelkedhetett volna. szerintetek ilyenkor még tovább kell kint keleszteni? Meddig?
Majorkaj a te kenyered is gyönyörű? Te is jénaiban sütsz?
Köszi, Zita
bezsa! köszi, de nekem hanem a húgom kislányának lesz, 5 éves !
majorkaj! köszönöm, de a többiekéhez képest..........
Limara! köszönöm a gyors választ.....és azt hogy kell? ha gondolod és van időd, meg kedved, nagyon megköszönném ha leírnád nekem !!!!!!!!küldhetnéd az emailomra, és akkor nem itt foglalná a helyet...........mert én ehhez nem értek, csakúgy mint a cserepekhez se...........
Bau ! Vicceltem, a kenyeremnél írtam, hogy Limara Nagykönyve szerint készült. De ez csak egy képzeletbeli könyv. És ne sértődj meg, emrt én már elolvastam amit a főzősbe írtál. Csak nem tudtam mit írni rá.
Sziasztok!
Elkészült első sütős kenyerem Limara nyanyás receptje alapján. Még nem kostóltuk meg:) Viszont nem lett talán elég magas, és nem is cserepesedett ki, pedig meglocsoltam vizecskével a végén:( Talán be kellene szereznem egy jénais tálat amiben süttök, mert én csak egy tepsiben sütöttem. Ja és nem volt itthon csak BL55 lisztem, de raktam hozzá egy kis sikért. Holnap megyek liszt beszerző körútra.
Vagy tovább kellett volna kelesztenem? Majd 1 órát kelt. Na majd csak bele tanulok egyszer.
Majd lefotozóm, csak még nem tudom hogyan kell képet ide felrakni.
Limara tanító néni ! A te kenyered és Lalád is szépséges nagyon. A kenyered készítésének ideje már vetekszik Kenyérke Ukrán rozskenyerével, de a végeredmény magáért beszél már megint. Anyukád is ügyeskedett.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit