Nem tudom most miért nem lehet a képeimet kinagyítani pedig úgy hoztam ide ahogy szoktam. De itt megnézhetitek nagyobban: http://majorkaj.xfree.hu/49479
Majorkaj! A kenyered remek lett! Én is jártam már így,hogy elfelejtettem lecsippenteni belőle... Na meg úgy is,hogy beleszórtam a magokat,-no és akkor már hogyan tegyem el,kovásznak???
Én is hoztam nektek kenyeret. Én is esti kovászos fehér kenyeret sütöttem. Én meg azt szúrtam el, hogy a kész kenyértésztából nem vettem el nyanyának. Ezt már csak akkor vettem észreamikor a sütés alatt csak nőtt és nőtt a tészta és nem volt elgé helye a jénaiban. Iparkodtam most is, hogy egy kicsit hasonlítson Limara kenyerére. Azt hiszem ez most sikerült egy kicsit.
Julika! Ha kell, az én sütijeim között van róla, a Te recepted alapján készült.
Jégkása! Nekem egy alsó-felső sütésű villany tűzhelyem van, légkeverés nélkül. 200 fokon sütöttem 50 percig, de néhány hete már 210-220 fokon 60 percig kell sütnöm, valamiért nem süt úgy mint régen.
Timi!Olyan régen sütöttem már gépben kalácsot, hogy nem is emlékszem, milyen recepteket használtam Rémlik az almás -citromfüves. Margitkánál is találsz gépi kalácsrecepteket. Az biztos, hogy a csak dagasztás-kelesztés programot használtam, mikor elérte az üst 3/4-ét a tészta, átkapcsoltam a csak sütésre. A kalácsok sütés közben is nőnek még.
Bau ! A Búvár túrós más süti. A kukucskálós pont fordítva van. A kakaósból van kevés tészta és egy folyékonyabb túrós öntet van rajta. Ezt vittem a találkozóra, de nem fényképeztem le.
Először is gratulálok mindenkinek a gyönyörű sütésekhez, ide tényleg kész életveszély benézni!
Ma jött a családom névnapozni, korán reggel óta konyháztam. A kenyerem persze megint megtréfált, azaz én bénáztam el egy kissé. Az este 10-kor jutott eszembe, hogy nem csináltam nyanyát, így gyorsan bekevertem egy kis kovászt. Még megbeszéltem magammal, hogy nem teszem a hűtőbe, elég hideg van a konyhában is, de azzal a lendülettel be is raktam hűsölni. Reggel 7-kor kivettem, de még alig mocorgott, nem esett vissza, így a konyhában pihiztettem még egy jó félórát, majd utána kezdtem el dagasztani. Csak hogy a nagy kapkodásban mikor beleöntöttem az üstbe, a szokásos kenyerem hozzávalóit dobáltam mellé, és nem is vettem észre, mindaddig, míg jó kis galuskát nem dagasztott. Majd 5 dl folyadék volt 50 dkg liszthez, úgy hogy csak öntöttem és öntöttem a lisztet A végeredmény egy nagyon szép, jó szerkezetű kenyér lett, ami írtó lassan kelt, majdnem 1 óra volt mire kivettem a sütőből. Reggel 7-kor kezdtem el!
Persze a tészta nagyon lágy volt, így formázás előtt jó erőteljesen visszanyomkodtam, feltekerésnél is igyekeztem kinyomni belőle a lelket is, hogy ne lapuljon el. Bezsával beszéltük minap, és egyre jobban ez a meggyőződésem, minél lassabban kel a kenyér, annál szebb lesz a végeredmény, csak győzze kivárni az ember lánya!
A vendégeknek sült még meggyes pite és Lala kifli is:
Anyukám pedig barackmagot csinált:
És sütöttem egy kuglófot is a húgomnak fájdalomdíjként, tegnap érte egy kis baleset szegényt.
Madártejes szép napot mindenkinek! ...csöpög a nyálam...mit nem adnék,most egy kis tálkányi verébtejért...
De most én is megcsiklandozom az ízlelő bimbóitokat....nálunk tegnap este volt egy kis cukkinivel dúsított mangalica szalonna zsírján sült lecsó,a kisűlt töpörtyűvel a tetején.Húúúú..gyerekek! Azt az ízorgiát! A mai ebédünk meg kapros tejfölös zöldbabfőzelék,benne főtt szallonnabőrkével(csak az íze kedvéért!) sült debreceni kolbászkákkal. Hát!-ilyen még nem volt!!! A férjem kétszer szedett belőle,pedig nemszereti a zöldbabot! Vacsorára most zakuszkát csináltam,de nem ám padlizsánból,hanem cukkiniből.Pirítós kenyérel,jó fokhagymásan,és majonézzel keverve....cupp cupp
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit