Nem tudom most miért nem lehet a képeimet kinagyítani pedig úgy hoztam ide ahogy szoktam. De itt megnézhetitek nagyobban: http://majorkaj.xfree.hu/49479
Majorkaj! A kenyered remek lett! Én is jártam már így,hogy elfelejtettem lecsippenteni belőle... Na meg úgy is,hogy beleszórtam a magokat,-no és akkor már hogyan tegyem el,kovásznak???
Én is hoztam nektek kenyeret. Én is esti kovászos fehér kenyeret sütöttem. Én meg azt szúrtam el, hogy a kész kenyértésztából nem vettem el nyanyának. Ezt már csak akkor vettem észreamikor a sütés alatt csak nőtt és nőtt a tészta és nem volt elgé helye a jénaiban. Iparkodtam most is, hogy egy kicsit hasonlítson Limara kenyerére. Azt hiszem ez most sikerült egy kicsit.
Julika! Ha kell, az én sütijeim között van róla, a Te recepted alapján készült.
Jégkása! Nekem egy alsó-felső sütésű villany tűzhelyem van, légkeverés nélkül. 200 fokon sütöttem 50 percig, de néhány hete már 210-220 fokon 60 percig kell sütnöm, valamiért nem süt úgy mint régen.
Timi!Olyan régen sütöttem már gépben kalácsot, hogy nem is emlékszem, milyen recepteket használtam Rémlik az almás -citromfüves. Margitkánál is találsz gépi kalácsrecepteket. Az biztos, hogy a csak dagasztás-kelesztés programot használtam, mikor elérte az üst 3/4-ét a tészta, átkapcsoltam a csak sütésre. A kalácsok sütés közben is nőnek még.
Bau ! A Búvár túrós más süti. A kukucskálós pont fordítva van. A kakaósból van kevés tészta és egy folyékonyabb túrós öntet van rajta. Ezt vittem a találkozóra, de nem fényképeztem le.
Először is gratulálok mindenkinek a gyönyörű sütésekhez, ide tényleg kész életveszély benézni!
Ma jött a családom névnapozni, korán reggel óta konyháztam. A kenyerem persze megint megtréfált, azaz én bénáztam el egy kissé. Az este 10-kor jutott eszembe, hogy nem csináltam nyanyát, így gyorsan bekevertem egy kis kovászt. Még megbeszéltem magammal, hogy nem teszem a hűtőbe, elég hideg van a konyhában is, de azzal a lendülettel be is raktam hűsölni. Reggel 7-kor kivettem, de még alig mocorgott, nem esett vissza, így a konyhában pihiztettem még egy jó félórát, majd utána kezdtem el dagasztani. Csak hogy a nagy kapkodásban mikor beleöntöttem az üstbe, a szokásos kenyerem hozzávalóit dobáltam mellé, és nem is vettem észre, mindaddig, míg jó kis galuskát nem dagasztott. Majd 5 dl folyadék volt 50 dkg liszthez, úgy hogy csak öntöttem és öntöttem a lisztet A végeredmény egy nagyon szép, jó szerkezetű kenyér lett, ami írtó lassan kelt, majdnem 1 óra volt mire kivettem a sütőből. Reggel 7-kor kezdtem el!
Persze a tészta nagyon lágy volt, így formázás előtt jó erőteljesen visszanyomkodtam, feltekerésnél is igyekeztem kinyomni belőle a lelket is, hogy ne lapuljon el. Bezsával beszéltük minap, és egyre jobban ez a meggyőződésem, minél lassabban kel a kenyér, annál szebb lesz a végeredmény, csak győzze kivárni az ember lánya!
A vendégeknek sült még meggyes pite és Lala kifli is:
Anyukám pedig barackmagot csinált:
És sütöttem egy kuglófot is a húgomnak fájdalomdíjként, tegnap érte egy kis baleset szegényt.
Madártejes szép napot mindenkinek! ...csöpög a nyálam...mit nem adnék,most egy kis tálkányi verébtejért...
De most én is megcsiklandozom az ízlelő bimbóitokat....nálunk tegnap este volt egy kis cukkinivel dúsított mangalica szalonna zsírján sült lecsó,a kisűlt töpörtyűvel a tetején.Húúúú..gyerekek! Azt az ízorgiát! A mai ebédünk meg kapros tejfölös zöldbabfőzelék,benne főtt szallonnabőrkével(csak az íze kedvéért!) sült debreceni kolbászkákkal. Hát!-ilyen még nem volt!!! A férjem kétszer szedett belőle,pedig nemszereti a zöldbabot! Vacsorára most zakuszkát csináltam,de nem ám padlizsánból,hanem cukkiniből.Pirítós kenyérel,jó fokhagymásan,és majonézzel keverve....cupp cupp
Vettem őrölt zöld kardamont. Ha valaki tud jó recit, akár süti, akár főttétel, amiben jól kijön az íze, jellege, akkor szeretném elkérni. Hogy itt ne foglaljon hejet küldjétek emilben. Előre is köszi! Addig is kutakodok a neten felőle.
Brigi! Én nagyon imádom a madártejet, de már nagyon régen nem ettem!!! Tessék gyorspostán küldeni!!!
Moha! Fantasztikus guszták ezek a csigák!
Ma nálunk részeges csirkemell volt, amit innen szedtem le, de nem tudom kinek a recije volt. Véletlen meggyanúsítottam vele Nogeát, de ő tagadta. Lehet, hogy Bogié volt??? Bocsi! De az a lényeg, hogy nagyon fincsi lett. Csak én lecseréltem benne a babérlevelet szerecsendióra. Ja és, hát, csak sárgamuskotály volt itthon, hát az ment bele. Na meg belém is egy pár korty! Tudok élni mi?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit