sziasztok! nagyon szépek születtek ma, mindenkinek gratula!hajrá, csak így tovább!
nekem most kel a kenyerem, holnapra félig kész a puncstorta, amit szülinapra viszek, és tegnap este még legyártottam egy csomó aprósütit is.....majd ha kész lesznek hozok képeket is.........
EDOKA, van meg a toltott paorikadbol??Kuldess mar egy kicsit ide is a Mezga Kobukivel, jo?!
Itt kozben megint vegigkostoltam az oldalt es csuda fini volt.BRIGITTA, gongyoltel Nekem is, vagy elfelejtettel mar?A toltott paprika melle meg elmegy 1 gongyolke .hihi
Teljesen jól értetted: reggel dagasztom, rögtön formázom, és jénaistul csücsül estig a hűtőbe. Csak mielőtt hazajövök kivetetem valakivel, hogy kicsit melegedjen a tészta(kb. 1 órát). De volt már úgy is, hogy nem volt itthon senki, és csak annyit lanyhult, míg be nem melegedett a sütő. Nem tudom mennyi magot bír el a tészta, mert azt én sosem mérem, csak szórom. És nem is tudom, hogy van e rá valamilyen szabály?! Valaki biztos tud erre is válaszolni.
Nekem is van cserépedényem,de az a gond vele,hogy nem látsz bele,ha pedig leveszed,kiszökik a gőz,és összeesik.Nekem nagy jénaim van.Szerintem a gőzös módszert próbáld ki,ha más nincs most.Remélem sikerül,majd irjál róla!
Lenne egy ovális jénaim, de szerintem elég kicsi:(( Akkor majd be kéne szereznem egy rendes nagyot. Lányok van viszont egy cserepes kacsasütőm, tudjátok amit vízbe kell áztatni sütés előtt...már olyan régen használtam. Az szerintetek jó vagy inkább ne??
Húúú de szép kenyered lett Brigitta!!
Közben megtaláltam a Limara kenyerét, és ott jól le van írva a vizezés meg minden teljesen érthető lett. Brigi te is Jénaiban sütöd a kenyered? Nekem nincsen elég nagy, és sütőzacskóm sincs itthon, úgyhogy marad a tepsi...
ZittiMiben sütsz?Itt sokan jénaiban,és előtte bespricceljük vizzel,miután kisült,újra.Ha nincs jénaid,meleg sütőbe tedd a kenyeret,és a sütő aljába tegyél valamiben forró vizet,hogy gőzös legyen,igy lesz ropogós héjú a kenyér.Vagy esetleg ha van nagyméretű sütőzacskód,abban is lehet .
Épp ma fogom megsütni Limara kenyerét, nem is tudtam, hogy abból lehet a kiflit is csinálni:) Köszi. A kenyér hogyan cserepesedik be? Ma fogom készíteni első sütőben sült kenyeremet, és annyira tapasztalatlan vagyok a témában:( Jól jönne minden jó ötlet tanács a sütéssel kapcsolatban!! Le kell vízzel spricolni a kenyeret a sütés előtt? Esetleg közben is? Nem esik össze ha kinyitom az ajtaját mikor sül?
Most megyek kalácsot csinálni, főzni és utána vendégségbe,(kisbaba született a családban az unokahugoméknál) késő este jövök, de elolvaslak benneteket.
A névnapomra csinált csokis piskótatekercs, amit kétszer csináltam meg. A családnak annyira ízlett, hogy azt csináltam a munkahelyre is. Hát ott is elfogyott percek alatt (4-en ették) Ami nem látszik rajt, hogy magára a piskóta lapra tettem 8 halomka (kiskanállal) kakaós piskotát és ettől csodaszép mintás lett vágáskor. l
BEZSA! FANTASZTIKUS VAGY! EZ OLYAN EGYSZERŰ VOLT, A SOK KINLÓDÁS UTÁN, HOGY EL SEM TUDOM MONDANI NEKED, MILYEN HÁLÁS VAGYOK NEKED ÉS A FIADNAK! Köszi,köszi,köszi!!!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit