E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Brigitta Előzmény | 2007.09.15. 10:47 - #26315

Sziasztok!

Limara,csodás lett a kenyered,erre tényleg születni kell!

Jégkása,Bau,Emes,Ti is nagyon szépeket sütöttetek,gratulálok!

Zitti!Köszönöm szépen a szép szavakat.

Én Limara kenyeréből dolgozom,megtalálod a Receptes II-ben bal oldalon,Jól bevált kenyerem-Limara cimszó alatt találod.Ebből lehet bagettet,kiflit sütni.

A hibernált nem az én ötletem,de én is jónak találtam.Én úgy csináltam,hogy a gépben megdagasztottam,kelesztőtálban duplára kelt,azután megformáztam,és betettem a fagyasztóba.Következő alkalommal kivettem,kb félórára a langyos fűtőtestre tettem,kiengedett,és mikor jól megkelt,betettem a sütőbe,most meleg volt,mert mást is sütöttem előtte.Igy tettem be egy kis fazékba melegvizet,és mikor forrni kezdett,bespricceltem a kifliket,és sütés közben,és miután kivettem is levizeztem,de akkor már csak kicsit,nehogy elázzon.

Nem biztos,hogy mindenki időbeosztásának megfelel a készitése,nekem most igen.Neked sok sikert,amennyiben ki szeretnéd próbálni!Üdv.


jegkasa Előzmény | 2007.09.15. 10:21 - #26314

Sziasztok!
 
Limara!
 
Lenne egy kérdésem. Milyen a sütőd és hány fokon sütöd a kenyeret? Az én kenyeremnek nem elég jó a héja azért kérdezem mert a  Te kenyered olyan szép. Lehet én nem sütöm egy órát.
 
Köszi!

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.15. 08:20 - #26313

Jo reggelt pektarsak!

Moha,persze tettem bele csipet sot,gondoltam kifelejthetted a beirasnal.A kalacsnak irto nagy sikere lett,alig van par szeletke belole.Aki megkostolta el volt ajulva tole,mert nagyon finom,foszlos.

Sajnos errefele meg nincs Tesco a kozelunkben,a legkozelebbi 200 km-re van,lehet te nem tudod,de Erdelyben lakom,pontosabban Csiksomlyon,ahol nyaron a punkosdi bucsu szokott lenni,ha valaki jart erre.Itt Merkur,Profi,ilyenek vannak:(nem tudom hogy fogom megoldani,gondoltam teszek bele tejfolt?Lehet hulyeseget irtam...Arra meg en is rajottem mar,hogy a vajas recepteknek kevesbe lesz jo allagu a tesztajuk es kevesbe finomak is.

 

 


zitti Előzmény | 2007.09.15. 08:05 - #26312

Sziasztok! Brigitta, Nagyon szép lett a hibernált kiflid, megadnád a receptjét, és hogy hogyan sütötted olyan ropogósra ahogy írtad? Köszi, Zita

Kartika Előzmény | 2007.09.14. 23:23 - #26311

Bekukkantottam egyedül vagyok megint, de visszaolvastam benneteket! Limara! gyönyörű a kenyered. Már nem emlékszem hogy tekerted Margitkánál fel, de kiváncsi lennék a te tekerési módszeredet! Nem emlékszem van róla fent kép? Tegnap éjelre kész lett az én kenyérkém is, megint az éjjeli kovászolással, csak most tettem bele 10 dkg rozslisztet. Kicsit féloldalas, de cserepe (bár nem annyira mint Limaráé) jó szerkezetű szép kenyérke lett belőle. Reggel kisérletezem a kép feltévessél.
br>Bau, köszönöm a pogácsa receptet.

totimi Előzmény | 2007.09.14. 22:48 - #26310

Kedves Margitka! Örülök, hogy benéztél! Köszönöm a receptet. Szeretném majd kipróbálni.

Edo, Brigi nagyon szép kalcsot sütöttetek. Brigitta, annak meg külön örülökm hogy jól siekrült a fagyos kifli!

Jégkása, Bau a ti pékáruitok is nagyon guszták! Köszönjük a pogi receptet!

Limara a kenyered csodálatos mint mindig! Szerintem nincs olyan helyzet amiből te ne tudnál jó kenyeret kihozni. Írtam neked a 26281-es hsz-ba, ha lesz időt olvasd már el légyszi. 

Emese ez a hibernált kenyér nekem nagyon tettszik. Itt is látszik, hogy sokminden szervezés kérdése. Jól értem, hogy dagasztás után egyből a formázás jön és már megy is a hűtőbe? Ezt megszoktad csinálni mielőtt munkába indulsz, este meg kisütöd? Kb. mennyi b.csírát meg zabpelyhet bír el egy ilyen kenyér?

Lassan én is megyek pihenni. Mindenkinek jó éjszakát!


Moha Előzmény | 2007.09.14. 22:00 - #26309

Ildikó írtam neked emilt! X

Bau kipróbálom ezt a pogireceptet,nyanyával.


totimi Előzmény | 2007.09.14. 21:29 - #26308

Móni, remélem elolvasod minél hamarabb. Most kerültem gép közelbe.

Délelőtt megbolondult a benti gép, vagy a karbantartás miatt volt valami gond. Nem tudom, de héromszor írtam le neked a válaszomat ide az áltba és a hozzáadás nem működött.

Utána írtam a társalgóba, oda meg hogy, hogy sikerült bevarázsolnom az a hangulatjelet nem tudom. Arról a gépről eddig nem is tudam h.jelet küldeni, most meg rosszul kattintottam és odakerült. Úgyhogy ne haragúdj! Ezer bocsánat.

Mikor rájöttem és ezt megakartam írni már nem engedett be. Talán krabantartás volt. Déután meg bementem a Metroba (50 km), meg elintéztem egy-két dolgot aztán felvettem a gyereket a nagymamánál és nemrég értünk haza. De úgy bántott egész délután.

Na, most hogy kibeszéltem a lelkem gondját, egy kicsit jobb. Visszaolvasom, hogy mi történt dél óta.

(Elnézést, ha a többieket untattam.)


Moha Előzmény | 2007.09.14. 21:28 - #26307

Sziasztok!

Timi szerintem aranygaluskának is jó lehet ez a kalácstészta Nekem ősrégi gázsütőm van,alulról a második sínen szoktam sütni,kb.180-190 fokon,35 percig. A tetejét 15 perc után letakarom alufóliával,így nem pirul meg nagyon.

Moldvanm szerintem nyugodtan süssél,a lányod is eheti reggelire és tízóraira,azt lemozogja egész nap.

Edó igazad van,van benne csipet só,mármint a kalácsban ,csak lemaradt az írásban.

Nem tudom van-e módod Tescóban vásárolni,vagy valakit megkérni erre,mert ott a sajátmárkás, 2 dl tejszín 100 ft-ba kerül.Ehhez a kalácshoz,mivel nem kell felverni a tejszínt,nyugodtan le is lehetne fagyasztani tartalékot.

Én sokat próbálgattam a különféle kalácsrecepteket,sajnos a vajas receptekkel sosem tudtam ezt a finom puha,foszlós állagot elérni.

Limara a kenyered jól megváratott téged,de gyönyörű lett a végeredmény!


bau Előzmény | 2007.09.14. 21:09 - #26306

Limara!        Szerintem Te a kenyérgyárba jársz tamfolyamra,mert oly szépek a kenyereid,hogy csak na! Persze Emese vacogó kenyere is megérdemel egy arany fakanál díjjat! És majd gondolkodom,hogy milyen jutalmat találjunk ki a gyönyörű kalácsoknak,csigáknak,meg kifliknek.

Most jövök én! Ma nyanyás kenyeret sütöttem,tudjátok olyan jénai által lapítottat,ezért már arról nem is hozok képet.Nagyon fincsi.Ma tettem bele magokat is,-napraforgó,tökmag,és egy kevés kömény..Én imádom.. Aztán buktát is készítettem nyanyával,ami nem csak lekváros lett,hanem a sárgabarack befőttből is bujtattan közéjük egy egy fél barackot.Így legalább nem kellett félnem,hogy kifolyik a lekvár. A felmaradó tésztába meg egyszerűen szórtam csokilencsét,és feltekertem. Tehát még egy kalácsféle is lett.

barackosbukta.jpg picture by bau4

Most pedig Kartika kérésére leírom a kovászos Sajtos pogácsa receptjét

A Horvát Ilona szakácskönyvből vettem a tejfölös pogácsa receptet,ez szolgált alapul.

50 dkg finom liszthez,adtam kb. 15 dkg kovászt,és 1 dl tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt,meg 2 dl tejfölt. Ezt elkeztem kevertetni a géppel.Közben hozzáadtam 2 toj. sárgáját,25 dkg margarint,sót,és pici cukrot.Alaposan kidolgoztattam,és hagytam kelni jó 1 órát.Akkor deszkán kinyújtottam,megkentem olvasztott margarinnal,és jó zsíros reszelt sajttal megszórtam.Hajtogattam,amit még 2x megismételtem. Közben mindíg 20 percet pihent. A végén szép vastagra hagyva kinyújtottam,berácsoztam a tetejét,felvert egész tojással lekentem,és kiszúróval pogácsákat szaggattam.Tepsire téve,(sütőpapírra)hagytam még pihenni,majd 170 fokon(légkev)sütőben pirosra sütöttem. A tetejére még mehet sajt.

sajtospogi-kovszos.jpg image by bau4


emes Előzmény | 2007.09.14. 20:38 - #26305

Bezsa!

Igen-igen, de aztán jól befűtöttem neki! :)


bezsa Előzmény | 2007.09.14. 20:36 - #26304

Emes akkor ez a vacogó kenyér.

bezsa Előzmény | 2007.09.14. 20:34 - #26303

Jégkása!

Azok csigák is szépen mosolyognak a tepsiben.


emes Előzmény | 2007.09.14. 20:31 - #26302

Sziasztok!

Tegnap előtt megint visszatértem a "hibernált" kenyérsütésre. Szerintem egész jó lett. Limara beváltját sütöttem, nyany nélkül, csak tettem bele tk. tönkölyt, magokat(len, napraforgó), zabpelyhet és búzacsírát. 10 és fél órát töltött a hűtőben reggeltől estig, aztán a zuram kitette, és még kelt a konyhában 1 órát, majd ment a forró sütőbe. Íme:

   Kicsit féloldalas lett, de nagyon fincsi volt. És mivel a hűtőben dekkolt, ezért megáll a saját "lábán", azaz nem kellett kitámasztani se.


bezsa Előzmény | 2007.09.14. 20:28 - #26301

Limara hmm egy szeletet reggelre elcsentem. Most este már nem eszem ilyet.

Limara Előzmény | 2007.09.14. 20:26 - #26300

Szia Mónika!
 
Köszönöm, és persze hogy lesz!

moldvanm Előzmény | 2007.09.14. 20:24 - #26299

Limara! Gyönyörű a kenyered. Enyim lesz valaha ehhez hasonlatos?

ILDIKO Előzmény | 2007.09.14. 20:14 - #26298

LIMARAM, nagyon szep lett a kenyered! A cserepes fiukat ujra elovetted latom a dugi szekrenyedbol. hihi Nem haragszol? : a csucskibol lopiztam.

Limara Előzmény | 2007.09.14. 20:10 - #26297

Sziasztok!
 
Kisült a mai kenyerem. Van egy kis története is. Tegnap elfelejtettem nyanyát csinálni, a hűtőben pedig alig 15 dkg volt, az is már majd egy hetes. Kicsit kikevertem langyos vízzel, néhány kanál liszttel és hagytam  beindulni, így kezdtem kenyeret dagasztani. Írtó lassan kelt, formázás előtt is több mint egy órát, formázás után meg 55 percet, majd csak ekkor vágtam be, és még 30 percet kelt. Így is látszik a megvágott képen, hogy még egy kicsit kelhetett volna. De gyönyörű, hólyagos volt a tészta, látszik milyen szép laza a szerkezete. Formázásra teljesen ellágyult, ezért még a kelesztőtálba jól visszanyomkodtam, majd mikor kiborítottam, erősen ellapogattam, mindkét oldalról behajtottam középre, ott is jól összenyomtam és úgy tekertem fel. Így megtámasztás nélkül is szépen megtartotta a formáját, nem terült el.
 
lassan kelt kevés nyanyával

ILDIKO Előzmény | 2007.09.14. 20:08 - #26296

Szia JEGKASA!

Elvettem 2-ot.Tobbet nem mertem mert hatha kapok a fozokanallal.hihihihi Szepek es kivanatosak!


[Későbbi] [26475-26456] [26455-26436] [26435-26416] [26415-26396] [26395-26376] [26375-26356] [26355-26336] [26335-26316] [26315-26296] [26295-26276] [26275-26256] [26255-26236] [26235-26216] [26215-26196] [26195-26176] [26175-26156] [26155-26136] [26135-26116] [26115-26096] [26095-26076] [26075-26056] [26055-26036] [26035-26016] [26015-25996] [25995-25976] [25975-25956] [25955-25936] [25935-25916] [25915-25896] [25895-25876] [25875-25856] [25855-25836] [25835-25816] [25815-25796] [25795-25776] [25775-25756] [25755-25736] [25735-25716] [25715-25696] [25695-25676] [25675-25656] [25655-25636] [25635-25616] [25615-25596] [25595-25576] [25575-25556] [25555-25536] [25535-25516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU