E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 20:00 - #26235

Batka, totimi! köszönöm, majd megnézem errefelé is!

bezsa Előzmény | 2007.09.13. 19:58 - #26234

Szolgálati közlemény!

Kislányok akinek nincs képtára sehol és eddig Batkának küldte a képeket, az küldheti nekem és én felrakom.

Az a kérés, hogy mindkettőnknek ne küldjétek, mert akkor esetleg mind a ketten feltesszük és annak nics nagy értelme.

Lehet receptet felrakni a Bármit II-be.

Az a kérés, hogy a recept címe így legyen.

Kapd be kalács/ bezsa

Ha valakinek az alapreceptjét variálod akkor írd oda a forrást, mert az eredeti alatt fog megjelenni a Te neveddel és a változtatásaiddal.

A Bármit I-ben is így rendezte Margit a recepteket, ne térjünk el tőle.

Amennyiben olyan receptet másolsz be amit még nem próbáltál ki, akkor légyszi írd oda, hogy "nem kipróbált" és természetesen a forrás megjelőlésével.

Köszönöm, hogy ezzel a kis változtatással segítitek a munkánkat és Margit lapjának az áttekinthetőségét.

 


totimi Előzmény | 2007.09.13. 19:45 - #26233

Amarillisz, én is bioboltban vettem.

Batka Előzmény | 2007.09.13. 19:42 - #26232

bioboltban. pl. www.herbahaz.hu

Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 19:30 - #26231

totimi! és hol lehet ilyen agaragar-t beszerezni?

ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 19:26 - #26230

Egy jo cim . Itt jokat lehet kostolni".

http://www.ipernity.com/doc/22149


moldvanm Előzmény | 2007.09.13. 19:00 - #26229

Nagyon szépeket sütöttetek ma is. Én max. 3-as fonást tudok csinálni. Már többször végignéztem a videón a technikát de ez sem segít.

Itt a vacsoránk.

 

pompos


totimi Előzmény | 2007.09.13. 18:57 - #26228

Az agaragar tengeri vörösmoszatokból nyert sűrítő- és zselésítő élelmiszer-adalékanyag (E406).[1] Főleg D-galaktóz cukormolekulákból felépülő hidrofil kolloid poliszacharid. A mikrobiológiai táptalajok leggyakoribb alapanyaga, de étkezési, kozmetikai és egyéb célokra is használják. Rendszerint vékony, lemezes, agglutinálódott csíkokból álló kötegek formájában vagy porrá őrölve kapható. Forró vízben való feloldás (a táptalajkészítésnél meghatározott ideig tartó főzés) után lehűtve sárgás vagy színtelen, szagtalan vagy enyhén jellegzetes szagú kocsonyaként szilárdul meg.

Az agaragar maláj eredetű szó, jelentése kocsonya

A japán konyhában elsősorban levesek sűrítésére használják. Mivel már alacsony hőmérsékleten is elolvad, lehűlve pedig kocsonyásodik, rengeteg gyári élelmiszer előállításakor alkalmazzák (desszertek, levesek, krémek, szószok).
Az agar-agar ugyanúgy tele van proteinnel, mint a zselatin, de ahogy azt egy alga-készítménytől elvárhatjuk, rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz (külön áldás azoknak, akik nem szeretik a norit).

Koleszterinmentes kötőanyag, melegen oldható, hideg állapotban zselésedik. Felhasználható szószok, dzsemek, desszertek sűrítésére, hidegtálak készítéséhez.


Mire jó az agar-agar?

„Milyen anyag az agar-agar, és milyen célokra használják fel?”

Az agar-agar kémiai szerkezetét tekintve főként D-galaktóz nevű cukormolekulából felépülő, jó vízkötő képességgel rendelkező szilárd anyag, amely különböző tengeri vörösmoszatok sejtfalában található. Vízben feloldva, majd felmelegítve szerkezeti változások jönnek létre az agar-agarban, így lehűtést követően kocsonyaszerű anyagot kapunk.

Ezt a kocsonyát számos területen felhasználják. Az agar legfőbb alkalmazási területe a laboratóriumi sejttenyésztés, ahol táptalajként alkalmazzák. A legtöbb sejtféleség agaron tenyésztve képes a szaporodásra.

Az agar kétfajta poliszacharidból (sok cukormolekulából álló lánc) épül fel: agarózból és agaropektinből. Ezek közül az agarózt használják fel a molekuláris biológiában az úgynevezett gél-elektroforézis céljára, melynek lényege, hogy elektromos áram segítségével egy géllapon különválasztják egymástól egy anyag különböző összetevőit. A géllapot készítik agarózból.

Az élelmiszeriparban és a konyhaművészetben is jelentős szerephez jut az agar-agar. Zselésítésre valamint sűrítőanyagként alkalmazzák, a hasonló fizikai tulajdonságokkal rendelkező, állati eredetű zselatin helyettesítésére szolgál vegetáriánusok számára készült élelmiszerekben.

Jó vízkötő tulajdonsága miatt egyes fogyókúrákban is szerepet kapott, mivel a gyomorban megduzzadva jóllakottságérzést okoz. Fogyasztó hatását elősegíti továbbá, hogy az agar-agar hashajtóként is megállja a helyét.

Az agart felhasználják továbbá a fogászatban lenyomati anyagként, az elektrokémiában sóhidak készítésére, a papírgyártásban, kozmetikumok előállítása során valamint üdítőitalok és sörök világosítóanyagaként.


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 18:53 - #26227

JEZUS KRISZTUS!

NEEEM igy akartam. Amikor ideraktam normalis nagysag volt. Raklikkeltem , betette oriasi!!

NEEE haragudjatok!!!!!!!! Nem igy akartam. Tudna vki segiteni a mereten?? Lekicsinyiteni?? NAGYON megkoszonnem!!


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 18:51 - #26226

NO, elovettem az itteni tejszinrogzito zacsit es nem voltam rest megnezni mi is van benn.

NOS:szolocukor, egyfajta kemenyito,es E 341. Az pedig EZ.

Nemetul van a dragam.

es EZ a masik cikk rola.

http://www.heko.ch/toxin/01948b935413b2e01/01948b935414403b7/01948b935413e281c/01948b93871295c1c.html


Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 18:46 - #26225

Limara! csak viccelek ám, köszi hogy szóltál, hogy itt is találok róla videót.........;)

Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 18:45 - #26224

Limara! 8-as fonás?!olyan is van? 10-es 12-es........... nincs véletlenül:))?!de........ látom már Ildiko rálicitált a fonásokra, ez se piskóta.............8o

ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 18:34 - #26223

Lanyok, figyelem! Egy uj fonasi technikat talaltam!

28-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winston vlecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen 



















Werkfoto's voor Winston vlecht.


Limara Előzmény | 2007.09.13. 18:20 - #26222

Bezsa!
 
Máris küldöm nem venneém a lelkemre...
 
Amarillisz! Itt bal oldalon a videók között van a kalács fonásokról több kis videó is. Négyes, nyolcas fonás...

bezsa Előzmény | 2007.09.13. 18:19 - #26221

Limara ne csigázz azaz bucizz, mert mindjárt éhen halok.

Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 18:10 - #26220

Moha! akkor a lánykáid ügyesebbek, én csak 3-st tudok fonni.............

amúgy én úgy szoktam vaniliás cukrot készíteni, hogy sima kristálycukorba beledugom a vaniliát, és lezárom, várok míg kissé összeérik az üvegben.persze lőtte el szoktam használni a magját, és így a héja se megy veszendőbe, mert ugyé nem túl olcsó.............


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 18:08 - #26219

BEZSA, nagyon klassz!!

ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 18:07 - #26218

MOHA kuldok par szeletet kostoloba a kalacsaidbol. hihi Ma megsutottem. Izvariaciot csinaltam. Az egyik aszalt gyumis, a masik Marcipanos. Mennem kell a lanyom kisepruz!!!

bezsa Előzmény | 2007.09.13. 18:05 - #26217

Vanilia torta, fehér csokidarával. Igen ez a 8 literes kacsasütőm.

ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 18:05 - #26216

EDOKA, tudod mashol kalezultam a NET-en aztan szembejott velem LIMARAM uj sutese. Uuugy ahogy mondtam!!! hihihi  Nagyon tetszik.Bizti finom is.

[Későbbi] [26475-26456] [26455-26436] [26435-26416] [26415-26396] [26395-26376] [26375-26356] [26355-26336] [26335-26316] [26315-26296] [26295-26276] [26275-26256] [26255-26236] [26235-26216] [26215-26196] [26195-26176] [26175-26156] [26155-26136] [26135-26116] [26115-26096] [26095-26076] [26075-26056] [26055-26036] [26035-26016] [26015-25996] [25995-25976] [25975-25956] [25955-25936] [25935-25916] [25915-25896] [25895-25876] [25875-25856] [25855-25836] [25835-25816] [25815-25796] [25795-25776] [25775-25756] [25755-25736] [25735-25716] [25715-25696] [25695-25676] [25675-25656] [25655-25636] [25635-25616] [25615-25596] [25595-25576] [25575-25556] [25555-25536] [25535-25516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU