E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 16:45 - #26195

BEZSAM, tudom, de amig nemlehet a recisbe irni  azt gondoltal hogy akinek szuksege van ra, kimentheti ma.Ill. kiprintelheti.En is azt teszem mert olyan oreg tyok lettem hogy soha nemtudom hanyas hozzaszolasnal van pl amit keresni szeretnek. Sokszor TI segitetek a hozzaszolas szamaval. Demencia itt kezdodik. hihi

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.13. 16:23 - #26194

Lanyok!

Vettem zabpelyhet.Gondoltam,ledaralom lisztnek es rakok belole a kenyer tesztajahoz a feher liszt es a teljes kiorlesu melle.

Mi a velemenyetek?Egyaltalan mennyit ajanlatos tegyek pl ha  70 dkg liszt-bol akarok sutni kenyeret?

Koszonom a velemnyeket elore is:)


bezsa Előzmény | 2007.09.13. 16:10 - #26193

Ildiko Ha ide másolsz be dolgokat azok el fognak veszni, mert az általánosból senki sem gyüjti ki.

Ahhoz egy hadsereg kellene.


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 16:01 - #26192

Sziasztok!

No vegre megfoztem, sutes is kesz. Most kavezok 1-et, aztan szorfolni megyek a deszkammal. /Himalaja lapitas lesz.

A kalacsok jol sikerultek./Mohae/Foto keszult majd meg gyujtok hozza es Batkat megkerem "rajzolja fel"az oldalra. Az egyik tesztajaba szaritott gyumit raktam. Orias fehermazsi szemek, afonya es eper. A masikba Marcipant reszeltem aztan feltekertem. Az egesz tesztat meg "kibovitettem"Kardamonnal egy picit. Tetejet megszortam dekor cukival .Az egyik sima feher a masik fahejas. Mivel csak 1 db 3ocm Cake formam volt, a masikat belevagtam egy ozgerinc formaba. Nekem csak 24cm szilikonos cake formam van es feltem hogy sutes kozben igy elmegy Korfura".Meg forro, ha kihul keszitek "belulrol"is fotot ha megvagtam. Remelem belul is ilyen kis takaraos a kalacs. Siker kerdese .

A babocska is fini lett. Dolgozok holnaptol ma szabad voltam /veletlenul!/ igy fozni kellett 2 napra. Mara meg volt Kerris rakott krumli daralthusival es sajttal meg minden fini a tetejen. En ugyan nemnagyon komalom a kerrit. Egykicsit tulsagosan fuszeresnek talalom. Megeszem".

AMARILLISZ, szep lett a Te kalacskad is. Ha meg talalok szamunkra fontos dolgokat akkor bemasolom. Remelem nem leszek popin billenve ezert. Sztem sokan vagyunk akik HA kalandoznak is mas oldalokon nemolyanek kozott. NO, EN is ilyen vagyok. Ezert is orulok es masolom be Nektek mert legkozelebb ugyis elfelejtenem hol is kapizsgalta elo a "pipi".


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 15:46 - #26191

BRIGI, EZT kerested??

http://www.forums.supertoinette.com/recettes_256554.faconnage_de_tresses_en_video.html


kenyerke Előzmény | 2007.09.13. 14:50 - #26190

Sziasztok!

Egy kis kertészkedésre indultam s mit látok!

Kenyerek és szuperkenyerek tesztje
http://www.edenkert.hu/cikkek/kenyer_gabona_teszt

Vajon az egyik kenyér valóban egészségesebb, mint a másik? Az édenkert.hu utánajárt, hogy a táplálkozástudomány vagy a marketingtudomány tolja a szuperkenyereket


Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 14:47 - #26189

ILDIKO! köszönöm, nagyon jó, hogy betetted ezeket ide!el is mentem magamnak...........;)

Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 14:35 - #26188

sziasztok! elhoztam a kalácsot-Moha recije alapján......, mondjuk én csak mazsolát tettem bele, és fontam, de amúgy ugyanaz........ ízre tényleg finom, más mint az én kalácsom ,amit szoktam készíteni, de fincsi, férjem is dícsérte-habár külsőleg nem lett olyan szép, mint Moháé.........

DSC00091.jpg image by Amarillisz


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 13:02 - #26187

Mar regebben ugyan, de szo volt mar rola a VANILIA-ESSZENCIA hazilag valo eloallitasarol. Annak idejen sokan keszitettetek is sajat magatok. Azota sok uj pekleany van a lapunkon .Talan Ok is szivesen vennek ha  szo esne rola.Szinten a desszert eu. oldalarol.BATKA remelem nemharagudtok meg erte amiert ilyen hosszut ide felrakok. Ha megis zavaro lenne, nyugodtan toroljetek ki. NINCS!! harag! Csak idosporolaskent szerettem volna ide felrakni a tobbieknek. Pussz!

A vanília ízesítés, és eszencia készítés házilag

Rövid, tömör áttekintést nyújtok arról, hogy mit etetnek velünk vanília címszó alatt, és valóban mi a vanília, valamint hogy hogyan alkalmazhatjuk a leghatékonyabban a vanília fűszert.
Megmutatom hogyan lehet házilag vaníliaeszenciát készíteni teljesen természetes alapanyagokból.

A klasszikus vaníliás cukor

Ez cukrot és kristályvanillint tartalmaz. Tehát mi is az a kristályvanillin? A Wikipedia szerint: 4-Hydroxy-3-methoxy-benzaldehyd tehát C8H8O3.
Megjegyzi itt még, hogy R: 22 S: 22-24/25, ami magyarul annyit jelent, hogy
R-22: Lenyelve ártalmas.
S-22: Az anyag porát nem szabad belélegezni.
S-24/25: Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.
Ezért tesznek a vanillincukorba csak 2% kristályvanillint, és 98% cukrot. Ennek az ízesítőanyagnak a használatát kifejezetten kerüljék.

Valódi vaníliás cukor

Persze ez is csalóka. Már itthon Magyarországon is kapható az egyik népszerű márka neve alatt forgalmazott, úgynevezett Bourbon vaníliás cukor.
Ez a klasszikus vaníliás cukornál fokozatokkal jobb! Ez ugyan csak 3%-ban, de valódi vaníliaőrleményt tartalmaz, ami a cukor szürkés színén is első pillantásra jól látható. Ezen túl cukrot, és természetes vanília aromát tartalmaz.
Ezt már inkább ajánlom.

A vanília

És amit én használok. A fűszer (Vanillae fructus) 10-20 cm hosszú és 3-10 mm vastag toktermés. Fénylő felületű, hosszanti irányban ráncos, gyakran fehér vanília kristályok kiütnek rajta.
Minőségét aromája, színe, hajlékonysága jellemzi. Magas nedvtartalmú növény, csak kiszáradás után válik törékennyé. Ilyenkor már kevéssé értékes. Illatanyagot, vanillinsavat, zsírt, gyantát tartalmaz.
A valódi vanília mellett kampányolok, ahol csak tudok, hiszen természetes és intenzív aromájú.

Hogyan készítsünk vanília eszenciát?

Hozzávalók

8rúd vanília
250 - 300ml 96%-os etilalkohol (bármelyik gyógyszertárban beszerezhető)

Elkészítés

1. Először keresztben félbevágjuk a vaníliarudakat.

2. A félbevágott rudakat hosszában felezzük, és egy kis üvegbe tesszük.

3. Ráöntjük a tiszta alkoholt, és jó alaposan ledugózzuk.

4. Időnként átforgatva, hogy keveredjen az alkohol a vaníliával, egy hónapig érleljük. Majd bármilyen süteményhez cseppenként adagoljuk ízesítőként.


ILDIKO Előzmény | 2007.09.13. 12:55 - #26186

Sziasztok lanykak!

A minap irtam Varga Gabornak a Desszert eu-be hogy irjon mar vmit a MARCIPANROL. Ahany oldalt nezegetek mindenhol maskent dolgozzak fel, szinezik stb. Mar tisztara begolyozik az ember hogy melyik modszer is lenne jo-jobb.A mesetorta oldalon es sutemeny dekoralasi oldalon IS porral szinezik. Nekem is csak sima folyekony es nagyon tomeny etelfestekem van. Megprobalom azzal majd festeni.Hogy miert vagyok ilyen "betoji"? Nos jooo draga itt is a marcipan.Nemszeretnem ha a szemetbe landolna.

Ide bemasolom Varga Gabor marcipanrol irt hirlevelet. Talan Ti is hasznat veszitek.

Hogyan használjuk a marcipánt?

Több féle marcipán létezik a kereskedelemben, most megpróbálok kellő eligazítást adni a háziasszonyoknak, hogy mihez milyen marcipánt célszerű használni, és hogyan kell színezni a marcipánt.

Melyik marcipán mire való?

Az egyszeres, kétszeres, háromszoros jelző a marcipánban a mandula és a cukor arányát jelzi. Minél alacsonyabb a szám, annál kevesebb benne a cukor.
A háromszorosban sok a cukor - háromszor annyi, mint az olajos mag -, ezért szép fehér, ezzel szokás burkolni a tortát, díszíteni.
Az egyszeres marcipánban kevés a cukor - ugyanannyi, mint az olajos mag -, barnás színű a mandulától. Ezt hívják a köznyelvben sütőmarcipánnak, mert a kevés cukor végett, nem folyik el a sütőben. Megtartja alakját.
Természetesen a sütőmarcipánt nem csak akkor használjuk, ha sütünk. Előnyösebb marcipános krémekhez, vagy a sütemények töltelékeként is ezt alkalmazni, mint a díszítőmarcipánt.

Hogyan színezzük a marcipánt? /desszert eu./

Marcipánt sohasem színezünk porfestékkel, vagy vízzel higított porfestékkel! Ha porfestékkel színezzük, sokat kell gyúrni, hogy a festékkristályok kioldják a festékanyagot. Gyakran úgy néz ki, mintha már jó lenne a marcipán, majd a hűtőben elkezd pöttyösödni egy óra múlva. A porfesték a leghatékonyabb, de egy kevés 96%-os alkoholban teljesen fel kell oldani - nem vízben, mert az majd elfolyósítja a marcipánt -, és az alkoholban teljesen feloldott porral színezünk. Ezt hozzáönthetjük a marcipánhoz, a festék szépen oszlik el a marcipánban, és nem hígul el a marcipán, mert az alkohol - a folyadék - kipárolog belőle.


nelly Előzmény | 2007.09.13. 12:12 - #26185

Bezsa! MÁr annyi segítséget adtál itt nekünk, hogy ezek után este muszáj lesz nekem is kísérletezni a tvn-nel. Én valahogy nem igen vagyok ebben szakértő, de most!!!!

EmMargit Előzmény | 2007.09.13. 10:44 - #26184

Sziasztok!
 
Megint gyönyörűeket sütöttetek, gratulálok mindenkinek!
Tegnap én is hirtelen elhatározással sütöttem egy Riegelt. Bár nyanya nélkül és lejárt élesztővel készült és formázás után a fiamra kellett bíznom a kelesztést és a sütést, de végül is egész jól sikerült, finom lett.
 
Látom összefogtatok ismét, hogy segítsetek, ezt mindenkinek nagyon szépen köszönöm.
Benéztem én már a receptesbe, de egyszerűen visszafordultam onnan, mikor láttam, hogy mennyi tennivaló lenne, amihez most valóban semmi időm nincs.
Bezsát felhívtam most ezügyben, remélem sikerül megtalálni a megoldáshoz a legoptimálisabb megoldást.
 
Szép napot kívánok mindenkinek, üdv, Margit
 

Limara Előzmény | 2007.09.13. 10:42 - #26183

Sziasztok!
 
Mennyi szépség már megint, gratulálok mindenkinek!  Bau! Ez nem ér, sajnos pogácsa rajongó vagyok, most miattad muszáj lesz bűnöznöm!
 
Iriszi!  Én is próbálkozom mostanában a kukoricás kenyerekkel, de a lisztet ki sem próbáltam, mert nincs sikértartalma, így nehézzé teszi a kenyeret. Próbáltam a kukoricapelyhet, amit lehet tejjel enni mondjuk reggelire, de akármilyen keveset is tettem bele, nehéz lett, ráadásul nem is keveredett el a tésztában, darabos maradt. Mondjuk az íze jó volt. Múlt héten találtam a bio boltban pillekönnyű kukoricapelyhet, ami hasonlít a burg. pehelyhez, na ezzel már nagyon jó kis kenyér sült, nem lett nehézkes. 50 dkg lisztből 5 dkg-ot cseréltem le kukoricapehelyre, a receptet változatlanul hagytam egyébként. Ha 10 %-nál többet teszel, akkor nehéz lesz a kenyér. Szóval, ha könnyű és puha kukoricás kenyeret akarsz, akkor pehellyel próbáld meg, ne liszttel. A liszttel soha nem lesz könnyű a kenyered, mert mint írtam, nincs sikértartalma.
 

bezsa Előzmény | 2007.09.13. 10:27 - #26182

Én is úgy szoktam, de most pl. nem müködik nekem  ez a módszer a tvn-nen.

Limara Előzmény | 2007.09.13. 10:08 - #26181

Szia Bezsa!
 
Én a tvn-en kinagyított képen kívül kattintok kétszer, akkor bekékül a kép és síma másolással áthozom ide, a válasz panelba, majd itt kicsinyítem le.

bezsa Előzmény | 2007.09.13. 09:51 - #26180

TVN-sek figyelem!

Tegnap a fiam tanított egy új módszert a kép áthozatalára, megosztanám veletek, mert ez egyszerűbb.

Csak exprolerben müködik.

1. lépés

Megnyítjátok az általánosba a válasz panelt.

2. Megnyítjátok a TVN oldalán a saját képtáratokat. Amelyik képet szeretnétek átmásolni arra 2-szer rakattintotok, hogy nagy legyen.

3. A TVN oldalát a jobb sarokban lévő vízszintes vonalra kattintással leteszitek az asztalra, abba a lenti szürke csíkba.

4. Most visszamentek Margit oldalára, belekattintotok a válaszpanelba.

Az asztalon látni fogjátok a képetek linkjét (szürke csík) rákattint és akkor azt kell látnotok,hogy nyítva van Margit oldala és a képernyőn a bemásolandó kép is megjelenik.

Ekkor jó.

5. Az egér bal gombjával rámész a képre és folyamatosan nyomva tartva áthúzod a válasz panelba a képet. Ekkor ott nagyban lesz látható.

(az eredeti képet a kép jobb sarokában lévő vízszintes vonalra való rákattintással tedd az asztalra, mert ha valamiért újra kellene kezdened, mert nem sikerült akkor csak fel kellhoznod és nem kell az egészet elölről kezdened)

A kép 4 sarkánál és az oldalain kis fehér négyzeteket fogsz látni (amennyiben nem akkor kattints rá és megjelenik.

Ekkor az egereddel menjél rá az egyik kockára és amikor a 4 irányba mutató nyílból 2 irányba mutató nyíl lesz, akkor az egér folyamatos lenyomásával húzd a kép közepe felé.

Meg fogod látni, hogy nyomja össze a képet. Ezeknek a kis kockáknak a segítségével akkorára tudod lekicsinyíteni a képet amekkorára csak akarod.

A fórumban amikor mi rákattintunk meg fog jelenni a nagy kép.

Ha valaki elakad az irjon az emil címemre és küldje el a telefon számát és segítek.

Egyszer kell csak rájönni és akkor megy majd mint a karikacsapás.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv. Bezsa

 


iriszi Előzmény | 2007.09.13. 09:26 - #26179

Felrakom a képeit bár nem vagyok büszke rá,de  hátha igy jobban tudsz segiteni.

2007.szeptember 016.jpg2007.szeptember 019.jpg

2007.szeptember 022.jpg2007.szeptember 023.jpg

2007.szeptember 024.jpg Joghurtós kuglof


Amarillisz Előzmény | 2007.09.13. 09:24 - #26178

sziasztok!

totimi! majd beírom a papagáj szelet recijét, de még várok, amíg a többiek rendezgetik a receptest.........

lányok!majd szóljatok, mikor lehet recit beírni, mert nem akarok bezavarni a munkátokba! köszi


bezsa Előzmény | 2007.09.13. 09:14 - #26177

Na, de kérem kora hajnalban piszkálni a nyálbimbóimat!!!

Iriszi én is sütöttem múltkor kukoricapelyhes kenyeret és az enyém is tömörebb volt, bár szerintem az enyém még kelhetett volna.


iriszi Előzmény | 2007.09.13. 09:12 - #26176

Limara kedves! Szeretnék egy kis segitséget kérni.Tegnap is a szokásos kenyeredet sütöttem 1,5*adagban,de annyit változtattam rajta ,hogy a 75dkg lisztből 120g kukorica liszt volt.Raktam még bele 2-2ebökanál zab és tönkölybuza korpát.Isteni lett a kenyér,de olyan nehéz 1,5kiló volt pedig megkelt még is tömör volt.Abban kéne a segitséget mit változtassak rajta mert szeretnék máskor is kukoricás kenyeret sütni még talán több kukorica-buza liszt aránnyal is.Elöre is köszönöm.Ha valaki tud könnyü(súlyra)kukoricás kenyerett megköszönném.

[Későbbi] [26475-26456] [26455-26436] [26435-26416] [26415-26396] [26395-26376] [26375-26356] [26355-26336] [26335-26316] [26315-26296] [26295-26276] [26275-26256] [26255-26236] [26235-26216] [26215-26196] [26195-26176] [26175-26156] [26155-26136] [26135-26116] [26115-26096] [26095-26076] [26075-26056] [26055-26036] [26035-26016] [26015-25996] [25995-25976] [25975-25956] [25955-25936] [25935-25916] [25915-25896] [25895-25876] [25875-25856] [25855-25836] [25835-25816] [25815-25796] [25795-25776] [25775-25756] [25755-25736] [25735-25716] [25715-25696] [25695-25676] [25675-25656] [25655-25636] [25635-25616] [25615-25596] [25595-25576] [25575-25556] [25555-25536] [25535-25516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU