BEZSA!
Sikerült feltöltenem a képtárat a TVn-n. Már csak ide kell varázsolni valahogy.
LIMARA!
A jól bevált kenyérreceptedet miként alakítsam, ha öregtésztával akarom készíteni s ne legyen nagyobb, mint 60-70 deka, mivel kicsi a jénaim. Akkor is kell bele burgonyapehely, ha a nyanyában is van?
Mindenki nagyon szépeket sütött és Amarillisz tortája teljesen lenyűgözött.
Gratula!
Móni
Ma sütöttem Hokkaidó kalácsot formában,olyan,mint a kuglófé,csak egy kicsit laposabb.Tényleg nagyon finom!
Sütöttem a szokásos bucikat,azokból melegszendvics lett,mivel meglátogatott a két keresztfiam,hát mit mondjak,morzsa sem maradt!A kalácsot elosztottam,úgyhogy nem hiába sütögettem.De ennek örülök!
Sziasztok! Hulla fáradtan,de itt vagyok. Holnap lesz a "pici" fiam szülinapja,és sütök főzök... Persze pont ilyenkor nem úgy szoktak sikerülni a dolgok,hogy jó legyen. Sütöttem virslibucit ebédre,hát volt már szebb is.A tészta maradékából csináltam egy óriás bucit!
Aztán bedagasztottam egy kenyérnek valót,...most abból lesz holnapra a nyanya (de nem ez volt a tervem,csak OLYAN lett!) Aztán készült egy almával,mazsolával,töltött és kakaós tésztával csavart kalács is,-az egész jó! Mandulaforgács van a tetején.Hát nem vagyok nagyon boldog... A mai napom megint nem a sikeresek közé írandó!
A kovászolt káposzta is nagyon jó lett már kedden ettünk belőle székely káposztát ma pedig jó kis töltött kápi volt az ebéd. Nem is olyan rossz ez a kovászolós technika ,végül is a rendes savanyu káposzta is hasonlóan készül,aki még nem probálta melegen ajánlom! jó multkorába vettünk a piacon savanyú káposztát de annak minden ize volt csak jó nem,állitólag valamilyen adalékot tesznek hozzá a gyors savanyodás érdekében,meg hogy ne barnuljon meg a káposzta !
köszönöm lányok, olyan jólkesik, hogy itt legalább dícséretet kapok!...nem tudom anyósom mit szól majd, meg a kiflikhez is.........remélem ízre is jó lesz, a krém saját ötlet, mondjuk, amit nyalakodtam az ízlett!mindenesetre nem kis meló, ráadásul a lánykám teljesen kikészített ma olyan rossz vol, szerencsére most alszik, addig kifújom magam minden tekintetben..........
Sziasztok! Napok óta csak úgy kutya futtában végig nézem a képeket és hizlalom a szememet ! GRATULÁLOK mindenkinek a sok szépséghez ,ma én is neki veselkedtem és egy hokkaidot meg egy bagett tésztát gyurtam be. A hokkaidot elöször csak fél adagra akartam meg sütni ,de mikor el kezdtem gyúrni /még jó hogy eszembe jutott ,hogy az élesztöt meg egész adaghoz vettem ki,épp még időben! így egy egész adag tésztám lett ,de 3 műremek készült belőle,mert kicsi a formám ,ezért lett egy hagyományos/téglalap ,egy fonott,vagy inkább csavart forma kalács szerű,és egy óriás brios! Hát ez a kalács tényleg nagyon finom ,én a kenésnél szórtam bele egy kevés cukrot és fahéjat így olyan kellemes illat terjengett a konyhában sülés közben hogy csak na!Ja és készült még 3 bagett is de azt még nem mertem meg vágni majd csak estére,a jóból is megárt a sok!
no kész az anyósnak szánt süti.............., ezen felül meg viszek még bagett-kiflit-én így hívom, azt holnap sütöm ki............
a tésztát a macikonyha alapján készítettem, de változtatásokkal....a krém benne, alul-vanilíás-túrós krém, erre csokipudingos-gesztenyés, a felső réteg pedig ugyanaz mint az előbbi, csak beletördeltem a fennmaradó tésztát.és összekevertem rummal...........
és itt egy adag kakós csiga, tegnap estéről...
emellett most sül a sütőtökös kenyerem is, ha kész lesz és sikerül megmutizom............
Két féleképpen. Amit felfőzök azt mikor kihűlt műa. dobozokba teszem és megy a fagyiba. Van amelyikbe teszek bazsalikomot. A koktélparikat zacsiba adagolom ( kis méretűbe) és úgy mennek a fagyiba. Aztán télen így főzöm bele az ételbe amelyikbe kell.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit