E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

totimi Előzmény | 2007.09.08. 14:27 - #25835

Szia bezsa! Használjátok egészséggel az új fagyasztót!

A paradicsomot, hogy teszed el?


bezsa Előzmény | 2007.09.08. 14:17 - #25834

Új családtaggal bövültünk (neve még nincs). Kaptam egy fagyasztószekrényt, mert a régiből már szökött a gáz és évenként töltetni kellett. Persze azért nem dobtuk ki csak áthelyeztem egy hűvösebb helyre és olyanokat tárolok benne ami nem olyan sokszor kell. Ha nincs annyit nyitogatva akkor nem megy állandóan.

Holnap szállítják ki. Én is úgy döntöttem, hogy a péksütiket és sütiket fagyasztok le benne.

Meg a paradicsomjaimat is le kell még szednem és az is megy a fagyóba.


totimi Előzmény | 2007.09.08. 14:06 - #25833

Móni! Fogadd el a bezsa segítségét, velem is hamar megtanította. Azóta tudok képet felrakni.

Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 14:06 - #25832

Bezsa, ha sikerül szétoperálni, akkor a tetejét valószínűleg lefagyasztom, mert nem kell annyi süti.

Csodatorta- Péter Jánosné receptgyűjteményéből

30 dkg porcukrot 6 tojássárgájával és 6 ek vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet (elkeverve fél sütőporral-ez nincs benne a receptben) és a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett nagy tortaformába tesszük. Megsütjük. Olyan magas lesz, mintha 10-12 tojásból lenne, de sokkal könnyebb.

 


bezsa Előzmény | 2007.09.08. 13:59 - #25831

Cristina!

Fagyaszd le amire most nincs szükséged. Jó lesz legközelebb és akkor nem kell piskótát sütnöd.

 

Moldvanm küldtem meghívót. Regisztrálnod kell és ha ez meg van akkor fel lehet tölteni a képtáradba.

Ha segítségre van szükséged akkor az emilemre küldj egy telefon számot és akkor kzösen megcsináljuk, mint Timivel.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 13:52 - #25830

Brigitta, ahhoz sok minden nincs itthon. Azon gondolkodtam, hogy megpróbálom szétoperálni, az alja jó lenne muskátli szeletnek, a tetejét meg kettévágnám és lekvárral tölteném. Vagy még megálmodom, mert még sül a tészta, de az is biztos, hogy tepsistől az erkélyen fog most landolni, ott legalább jó hideg van, gyorsan hül.

Brigitta Előzmény | 2007.09.08. 13:48 - #25829

Crisztina!

Köszi, a választ,én is régen gondolkozom ezen,hogy lehetne igy cselekedni a tésztával,mert volt,hogy hajnalban keltem,hogy legyen friiss kifli.Ez mégis jobb,mert friss lenne.Mondjuk nekem a készen fagyasztott is jó,de ezt ki fogom próbálni.

A piskótából egy kis somlói?Hmmm?;)


Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 13:47 - #25828

Én is csak akkor kezdtem el nyers tészta fagyasztáson gondolkodni, mikor láttam, hogy a Sparban a csajok is az összes péksütit úgy veszik elő fagyasztottan, teszik a kelesztőkemencébe és mikor megkelt, sütik. Pedi ott aztán minden van, májas, húsos töltött tészták, pizzaszeletek, sajtos kifli, korpás, teljes kiőrlésű zsömlék, kukoricalisztes péksütik, lekváros táska, szóval minden. Elgondolkodtam ,hogy ha ott így mindenfélét lehet, leveles és kelt tésztákat, akkor otthon miért ne tegyem meg? Elég sok üres helyem van a nagy fagyasztóládában.

totimi Előzmény | 2007.09.08. 13:44 - #25827

Bocsi! A vége azért sikerült így, mert a hangulatjelekkel kísérletezek. Na, majd legközelebb.

totimi Előzmény | 2007.09.08. 13:43 - #25826

Köszi Christina! Ma dagasztok be és lefagyasztom. Biztos érdemes kipróbálni. Fő a jó szervezés!//gportal.hu/image/smile/smile007.gif

Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 13:42 - #25825

Eltoltam a piskótámat :( Ha nem sikerült összeesnie, akkor tele lesz vele a tepsi, nekem meg vékony piskótalap kellett volna, pedig még direkt a nagy tepsibe öntöttem bele. Így nem lesz muskátliszelet, mert arra zselatin kell és még a krém se férne el rajta, benne úgy, hogy ne legyen kint e tepsiből. Csak azt tudnám mit is kezdjek most vele, mi legyen a végeredmény? Kellett nekem a csodatortatésztát megcsinálni....

Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 13:39 - #25824

Szia Brigitta!

Még sose néztem az időt. Kiteszem a tepsire a kiflit vagy épp zsömit és hagyom, hagy engedjen ki. Lehet látni, hogy mikor kezd el kelni, onnantól úgy fél óra, épp mint a frissel. És ízre is épp olyan szokott nekem lenni, mint ha frissen gyúrtam volna össze a tésztát.


Brigitta Előzmény | 2007.09.08. 12:59 - #25823

szia Cristina!

Én is érdeklődöm,hogy mennyi időt keleszted,miután kiengedett a tészta,és jól megkel?Nem sűrű sütés után?


moldvanm Előzmény | 2007.09.08. 12:48 - #25822

Bezsa! Köszi szépen, akkor kérek meghívót. S majd írd le hogyan kell a műveletet végrehajtani. Móni

Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 12:41 - #25821

Nekem is menni kellene valami édes sütit alkotni, de most úgy leültem, hogy na :)) Kisfiam is álomkóros ma, egész nap csal aludna, még jó, hogy nem vitték el anyukámék magukhoz. Náluk nem igazán szokott aludni.

Cristina77 Előzmény | 2007.09.08. 12:40 - #25820

Timi, ma is úgy csináltam, ogy amikor kiborítottam a gépből, hagytam fél órát kelni és utána formáztam meg a kifliket. Amikor ezzel kész lettem, akkor tettem ládába, de előfordult már, hogy csak nem volt első kelés, csak megformáztam és eltűntettem rögtön a fagyasztóban. Legtöbbször nem kelesztem kétszer, a kiflit és zsömlét nem, a kenyeret meg csak megsülve szoktam eltenni, mert az több kelesztést és sütést igényel, az szerintem macerás lenne, azt mindig kétszer kelesztem. Akarok majd minkalácsoskat vagy briósokat csinálni és azt is ki akarom próbálni nyersen lefagyasztani.

totimi Előzmény | 2007.09.08. 11:43 - #25819

Edo, hozol majd képeket? Jól hangzik a felhozatal!

totimi Előzmény | 2007.09.08. 11:41 - #25818

Christina, nagyon szép a kiflid. Én épp almás sütés közbe vagyok és bekukkantottam.

Nemrég írtad, hogy lefagyasztod a zsömlét és ha kienged kisütöd. Ez nekem is jó lenne. Mert ma lenne időm bedagasztani, és holnap este szeretném sütni.

De ilyenkor csak egyszer kel a tészta? Mert dagasztás után már megy is a fagyóba ugye? 


ILDIKO Előzmény | 2007.09.08. 11:40 - #25817

Sziasztok!

Mindenki nagyon szepeket alkotott es finomakat. Ildi "szivdijat"megis JEGKASA viszi el a maci tortajaval! NE szomorkodjatok TI sem mert nekem minden zsebembe van 1-2 dijj es termeszetesen kifogyhatatlan!

JEGKASA: receptet kerunk! Koszike.


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.08. 11:39 - #25816

sziasztoook!:))

Cristina,kifli,ebed elott???:))En kernek,de akkor ki eszi az ebedet?Most fo a pulykahus leveske bezoldsegelve,aztan keszulok jenaiban parolni a husikat sok zoldseggel,majd delutan nekiallok egy rafaello szeletnek.

Cristina,amugy csinosak am azok a kiflik!

Puszik


[Későbbi] [26475-26456] [26455-26436] [26435-26416] [26415-26396] [26395-26376] [26375-26356] [26355-26336] [26335-26316] [26315-26296] [26295-26276] [26275-26256] [26255-26236] [26235-26216] [26215-26196] [26195-26176] [26175-26156] [26155-26136] [26135-26116] [26115-26096] [26095-26076] [26075-26056] [26055-26036] [26035-26016] [26015-25996] [25995-25976] [25975-25956] [25955-25936] [25935-25916] [25915-25896] [25895-25876] [25875-25856] [25855-25836] [25835-25816] [25815-25796] [25795-25776] [25775-25756] [25755-25736] [25735-25716] [25715-25696] [25695-25676] [25675-25656] [25655-25636] [25635-25616] [25615-25596] [25595-25576] [25575-25556] [25555-25536] [25535-25516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU