Új családtaggal bövültünk (neve még nincs). Kaptam egy fagyasztószekrényt, mert a régiből már szökött a gáz és évenként töltetni kellett. Persze azért nem dobtuk ki csak áthelyeztem egy hűvösebb helyre és olyanokat tárolok benne ami nem olyan sokszor kell. Ha nincs annyit nyitogatva akkor nem megy állandóan.
Holnap szállítják ki. Én is úgy döntöttem, hogy a péksütiket és sütiket fagyasztok le benne.
Meg a paradicsomjaimat is le kell még szednem és az is megy a fagyóba.
Bezsa, ha sikerül szétoperálni, akkor a tetejét valószínűleg lefagyasztom, mert nem kell annyi süti.
Csodatorta- Péter Jánosné receptgyűjteményéből
30 dkg porcukrot 6 tojássárgájával és 6 ek vízzel habosra keverünk, majd hozzáadunk 20 dkg lisztet (elkeverve fél sütőporral-ez nincs benne a receptben) és a 6 tojás kemény habját. Zsírozott, lisztezett nagy tortaformába tesszük. Megsütjük. Olyan magas lesz, mintha 10-12 tojásból lenne, de sokkal könnyebb.
Brigitta, ahhoz sok minden nincs itthon. Azon gondolkodtam, hogy megpróbálom szétoperálni, az alja jó lenne muskátli szeletnek, a tetejét meg kettévágnám és lekvárral tölteném. Vagy még megálmodom, mert még sül a tészta, de az is biztos, hogy tepsistől az erkélyen fog most landolni, ott legalább jó hideg van, gyorsan hül.
Köszi, a választ,én is régen gondolkozom ezen,hogy lehetne igy cselekedni a tésztával,mert volt,hogy hajnalban keltem,hogy legyen friiss kifli.Ez mégis jobb,mert friss lenne.Mondjuk nekem a készen fagyasztott is jó,de ezt ki fogom próbálni.
Én is csak akkor kezdtem el nyers tészta fagyasztáson gondolkodni, mikor láttam, hogy a Sparban a csajok is az összes péksütit úgy veszik elő fagyasztottan, teszik a kelesztőkemencébe és mikor megkelt, sütik. Pedi ott aztán minden van, májas, húsos töltött tészták, pizzaszeletek, sajtos kifli, korpás, teljes kiőrlésű zsömlék, kukoricalisztes péksütik, lekváros táska, szóval minden. Elgondolkodtam ,hogy ha ott így mindenfélét lehet, leveles és kelt tésztákat, akkor otthon miért ne tegyem meg? Elég sok üres helyem van a nagy fagyasztóládában.
Eltoltam a piskótámat Ha nem sikerült összeesnie, akkor tele lesz vele a tepsi, nekem meg vékony piskótalap kellett volna, pedig még direkt a nagy tepsibe öntöttem bele. Így nem lesz muskátliszelet, mert arra zselatin kell és még a krém se férne el rajta, benne úgy, hogy ne legyen kint e tepsiből. Csak azt tudnám mit is kezdjek most vele, mi legyen a végeredmény? Kellett nekem a csodatortatésztát megcsinálni....
Még sose néztem az időt. Kiteszem a tepsire a kiflit vagy épp zsömit és hagyom, hagy engedjen ki. Lehet látni, hogy mikor kezd el kelni, onnantól úgy fél óra, épp mint a frissel. És ízre is épp olyan szokott nekem lenni, mint ha frissen gyúrtam volna össze a tésztát.
Nekem is menni kellene valami édes sütit alkotni, de most úgy leültem, hogy na Kisfiam is álomkóros ma, egész nap csal aludna, még jó, hogy nem vitték el anyukámék magukhoz. Náluk nem igazán szokott aludni.
Timi, ma is úgy csináltam, ogy amikor kiborítottam a gépből, hagytam fél órát kelni és utána formáztam meg a kifliket. Amikor ezzel kész lettem, akkor tettem ládába, de előfordult már, hogy csak nem volt első kelés, csak megformáztam és eltűntettem rögtön a fagyasztóban. Legtöbbször nem kelesztem kétszer, a kiflit és zsömlét nem, a kenyeret meg csak megsülve szoktam eltenni, mert az több kelesztést és sütést igényel, az szerintem macerás lenne, azt mindig kétszer kelesztem. Akarok majd minkalácsoskat vagy briósokat csinálni és azt is ki akarom próbálni nyersen lefagyasztani.
Christina, nagyon szép a kiflid. Én épp almás sütés közbe vagyok és bekukkantottam.
Nemrég írtad, hogy lefagyasztod a zsömlét és ha kienged kisütöd. Ez nekem is jó lenne. Mert ma lenne időm bedagasztani, és holnap este szeretném sütni.
De ilyenkor csak egyszer kel a tészta? Mert dagasztás után már megy is a fagyóba ugye?
Mindenki nagyon szepeket alkotott es finomakat. Ildi "szivdijat"megis JEGKASA viszi el a maci tortajaval! NE szomorkodjatok TI sem mert nekem minden zsebembe van 1-2 dijj es termeszetesen kifogyhatatlan!
Cristina,kifli,ebed elott???En kernek,de akkor ki eszi az ebedet?Most fo a pulykahus leveske bezoldsegelve,aztan keszulok jenaiban parolni a husikat sok zoldseggel,majd delutan nekiallok egy rafaello szeletnek.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit