Jégkása, én hoztam volna korábban őket, de csak ma érkeztek meg a hokkaido kalácsos képek.
Moha, a képek kinagyításásról: a Súgóba bemásoltam Bezsa útmutatásait a tvn képtárakhoz - az mintha működne, de erről inkább azok tudnak mesélni, akiknek van valahol képtáruk. Általában azt tudom mondani, hogy itt minden csak explorerben működik egyszerűen.
Egyébként, ha a képtáradba elég kicsi (400x300px) képet teszel fel, azt változtatás nélkül beszúrhatod ide. A személyes adatlaphoz meg be lehet írni a képtár címét, és akkor a nevedre kattintva az összes fotódat megnézhetik az érdeklődők. Meg persze a Fórumozók képei listába is beleteszem, ha szeretnéd.
Moni tudok meghívót küldeni a Tvn-re és oda feltöltöd a képeket és onnan lehet áthozni ide. Szólj ha kérsz meghívót, mert csak azzal lehet bejelentkezni.
Szóval ! Régi visszaolvasás adott egy ötletet Margitka annó az nlc-ről hozta el a képeimet. Most kipróbáltam és sikerült . Remélem holnapra is itt lseznek. Ezek a Hokkaidó képei.
Elolvastam a mai eszmecserét. Igen nagyon szépeket sütött ma mindenki. A két torta is nagyon szép lett.
Tegnap éjjel vettem a fáradtságot és a legelső hozzászólásig viszzalapoztam és megnéztem ki volt az elsők között itt az oldalon, sajnos a memóriám nem a legjobb nevekre Majorkajra emlékszem talán Joli, Kenyérke is. de most már nem jut az eszembe.Aki magára ismer Nosztalgiazzon velem.
Szóval azt akartam ezzel mondani nagyon tetszik ahova eljutott ez a csapat, főleg a mindennapi aktív tagok. Most nem akarok neveket sorolni, nehogy kihagyjak valakit.
Bocsi ezért a kis eszmefuttatásért. Jégkása.
Batka! sajnos eltűnt és az én Hokkaidómat nem látjátok.
Csak 1 órát nem voltam itt, máris nem győztem visszaolvasni. Jelentem, én is feláldozom egy-két csábítóan rondácskára sikerült kenyerem a haza oltárán.Hadd tanuljon az ifjúság! Hát igen, bizony sokáig nem hittem volna, hogy valaha fogok még normális kinézetűt sütni. De szerencsére tévedtem. És mostmár csak az édes sütikkel állok versenyben. Egyszer azokat is le fogom győzni, lassan, de biztosan. Azon a téren még mindig vannak számomra új dolgok, de egy újszülöttnek minden vicc új! EZért aztán mindig van, és lesz sikerélmény a sütés terén, csak akarni kell. Segítség pedig mindig van számunkra, nem szabad feladni sosem! Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de saját tapasztalat alapján beszélek!
Iriszi, ha az általam beírt tejfölös pogácsára gondoltál, akkor az nagyon finom és puha szokott nekem lenni, kisfiam is evett belőle. Frissen meg főleg nagyon puha. Direkt alakítottam ilyen egyszerűre a recijét, mert a gyerekkel is kell törődni. És még az első 2 órás kelesztést is lerövidítettem, csak duplájára kelesztettem és nekiálltam hajtogatni.
Látom a betűjeim is fogócskát játszanak Megyek, megiszogatok egy bögre langyos tejcsikét, hátha utána az álommanóm is munkába áll. Reggel még csomagot is kell összekészítenem, ha már fiamat egész napra kibéreli a keresztanyja és a nagyanyja.
Edo-bedo, bedugtam ifjúságot a hálózsákjába és szinte azonnal el is aludt, emglevegőztettem, vagy 2 órát csavarogtunk, jó hideg is lett a keze. Még fogócskáztunk is az utcán. Attól függ, hogy miket teszek én is be, hogy mennyire érek rá. Ha van időm kisütöm mindet és csak mikróban kell melegíteni, ha kicsit több a dolgom, akkor inkább 1 tepsinyi nyers tésztát dugok el a ládába. A kiolvasztással, kelesztéssel meg semmi munka, csak rá kell néha nézni.
Koszi Cristina,epp most tervezem hogy a hetvegen miket fogok gyartani,ezert kerdem.
Tudod,hetkoznap nem igazan van idom meg megszusszanni sem a gyerekek miatt,hetvegen itthon a ferjecskem,aztan en mehetek a konyhaba kedvemreIlyenkor szoktam kigondolni mindentMar tudom is..
Jo ejszakat,gondolom a tronorokos mar nalatok is bubul..
Köszönöm HBKati, most a férjem is el volt ájulva, ő fejezte be a sütést, mert mi csavarogni mentünk a fiammal. Puha, vékony héjat sikerült összehoznunk, ahogy ő szereti.
Edo-bedo, szoktam a nyers tésztát is fagyasztani és a kisültet is. Kisütve kalácsot, kiflit, zsömlét, kenyeret, kakaós csigát, lekváros kiflit, egyszóval mindent. Amikor nyersen teszem el, akkor dagasztás után gyorsan megformázom és azonnal teszem be lisztezett tálcán. Amikor teljesen átfagy, akkor zacskóba átteszem, mert akkor már nem ragad össze. Mikor sütni akarom, csak kiveszem, lisztezett felületre szétpakolom és néhány óra múlva már süthető is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit