E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Amarillisz Előzmény | 2007.09.07. 20:48 - #25775

no, sziasztok, visszaértem, lányzóm ágyban...............

ma káposztás-sütőtökös és kakaós csigát sütöttem.......sajna, kép csak este későn lesz.........de a káposztás valami fenséges lett, majd ha lesz kép, lehet kóstolni!:))


Limara Előzmény | 2007.09.07. 20:43 - #25774

Nehogy már azt gondold, hogy egy nem tökéletesre sikerült sütéssel égeted magad! Mindannyian szoktunk sütni nem éppen tökéletes kenyereket, péksütiket. Itt senki nem fog cikizni, csak bíztatni és dícsérni! Szóval kérjük azokat a képeket! Ráadásul a képről könnyebb segíteni, ha valami nem sikerül tökéletesen. Üdv

Limara Előzmény | 2007.09.07. 20:40 - #25773

Mindenképpen tegyél a sütő aljába vizet egy kis tálkába. Mikor beteszed a tésztát sülni, ezen kívűl még jó alaposan spricceljél be vizet, és sütés közben többször is. Sok gőztől emelkedik meg szép magasra és lesz fényes, cserepes.

moldvanm Előzmény | 2007.09.07. 20:37 - #25772

Limara! Még valami. Ha nem túl magas a jénaim és kénytelen vagyok a teteje nélkül sütni, akkor mit lehet tenni, hogy szép, cserepes kenyerem süljön?

moldvanm Előzmény | 2007.09.07. 20:34 - #25771

Majorkaj,Limara! Köszi. Holnap próbálok nyanyás kenyeret sütni. Most készül az első csíkos kalácskoszorúm, kíváncsi vagyok milyen lesz. Ha már ügyesedek a pékmesterségben, akkor fényképezek is. Addig nem égetem magam. Jó éjt! Móni

bezsa Előzmény | 2007.09.07. 20:33 - #25770

Kategória:
Tésztafélék

Hozzávalók:
1kg.liszt
1/4lit.tej
1/2joghurt
1élesztö(langyos tejben áztatott)
sütöpor
1kk.so
1kk.cukor

Elkészítés:
a hozzávalokat jol össze dolgozzuk,hogy fánk szerü tésztát kapjunk.kelni haggyuk,majd kelés után ujbol össze dolgozzuk és ismét kelesztjük.amikor kész kiboritjuk a tésztát és kézzel ujnyi vastagra szét huzgáljuk.kocka formákat vagdosunk amit megtöltünk a köv.masszával:aprora kockákra vágott párizsi,reszelt sajt,kechup,kis kockákra vágott savanyitott uborka.(a masszát a kocka eggyik felébe rakjuk)!
a töltés után félbe hajtjuk,ujjal össze nyomkodjuk a széleit,hogy jol bezárodjon,késsel kiigazitjuk hogy szép formát kapjunk.forro olajban sütjük!

Tanácsok:
a tejet,joghurtot langyossan adjuk a liszthez.
sütéskor lefedni a serpenyöt,forditás után szabadon hagyni!

bezsa Előzmény | 2007.09.07. 20:30 - #25769

PANZEROTTI ALLA ROMANA – sajttal, sonkával töltött sült tészta
Hozzávalók:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg gruviera sajt
  • 10 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg zsír a sütéshez
  • 3 tojás
  • reszelt parmezán sajt

  • bors

  • Elkészítés: Vágjuk apró kockákra a sajtot, adjuk hozzá a darált sonkát, egy kiskanál parmezánt, egy tojást és sót, borsot. Egy tálra szórjuk rá a lisztet, adjunk hozzá pici sót, a megpuhult vajat darabokban, két tojás sárgáját és egy pici vizet. Keverjük jól össze, és nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Szaggassunk belőle darabokat, és mindegyik tetejére tegyünk az előzőleg elkészített töltelékből. Hajtsuk félbe a tésztát, és a szélét nyomkodjuk össze, hogy ne nyíljanak ki, majd a zsírban süssük ki őket aranybarnára. Csepegtessük le a zsírt, és már tálalhatjuk is.

    majorkaj Előzmény | 2007.09.07. 20:28 - #25768

    Móni! kell kb. 1 dkg friss élesztő hozzá.

    Limara Előzmény | 2007.09.07. 20:28 - #25767

    Móni!
    1 dkg élesztőt tegyél még hozzá dagasztáskor

    HBKati Előzmény | 2007.09.07. 20:27 - #25766

    Szokimoki!Ez egy igazi macska!

    Bezsa!Nagyon szépek és formásak a zsemlék.A magvas dolgokat én is nagyon szeretem.


    moldvanm Előzmény | 2007.09.07. 20:26 - #25765

    Szeretném megkérdezni, hogy ha 50 dkg liszthez teszek kb 20 dkg nyanyát, akkor kell e még élesztő és mennyi? Móni

    Limara Előzmény | 2007.09.07. 20:21 - #25764

    Nelly!
     
    Itt is van, mert én még mindig azt mondom, ez az orosz pirog:

    Amarillisz Előzmény | 2007.09.07. 20:18 - #25763

    sziasztok!

    nelly! találtam egy recit neked, de most mennem kell, csak gyorsan beteszem ide, a lánykám nagyon nyügi.............

    Sonkás-sajtos-kefires lángos

    Hozzávalók:

    1. 2 pohár kefir,
    2. kb. 1/2 kg liszt,
    3. só,
    4. 1 csomag élesztő,
    5. 1 dl tej,
    6. 15 dkg gépsonka,
    7. 20 dkg trappista sajt,
    8. csipetnyi cukor

    Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatom és összedolgozom a liszttel, kefirrel, sóval. Kelesztőtálban hűtőbe teszem fél napra. A kinyújtott lángosba fél szelet sonkát és sajtot egymásra teszek és batyu szerűen hajtogatom. Forró zsíradékban kisütöm. Megjegyzés: Tejföllel és fokhagymával kínálom. Kiváló sörkorcsolya.

    ilyesmire gondoltál?


    nelly Előzmény | 2007.09.07. 20:07 - #25762

    Timi! ÉN is mérleget használok mindig. HA a kalácsomat kell négy részre osztani, vagy bármit, akkor is a mérleget veszem elő,akkor nem lesz eltérés a sütik között.

    nelly Előzmény | 2007.09.07. 20:03 - #25761

    Szóval a kislányom rendelte volna estére, de hát nemrég értem haza, és még csak halvány elképzeléseim vannak a pancerottiról. Állítólag Olaszországból származik, és a lángos és a kenyér közti átmenetnek nevezték az egyik honlapon. Tulajdonképpen egy tészta, amelybe sonkás-sajtos tölteléket lehet mondjuk tenni, összezárom, és olajban megsütöm. Limara szerint tepsiben is lehetne. Találtam egy külföldi honlapon recit hozzá, de én keverem a horvát, szerb, szlovák nyelvet, ezért nem tudtam teljesen lefordítani. 1 joghurtot ír, ez világos. Fél kg lisztet, ezt kikövetkeztettem. Aztán 2 jaja, ez az ismerősöm szerint tojást jelent. 1,5 kesica kvasa, ez szerinte 1,5 csomag szárított élesztőt jelent. 1,5 dl tej, ezt értettem. Zlicica secera, hát ez valamennyi cukrot jelenthet? 3 prsta soli, az 3 akármi sót jelenthet. malo ulja, ez kevés olajat takar. Aztán tölteléknek sonkát, sajtot és kechupot ajánlt ez a reci. Na most okoskodjatok gyermekeim. És kérek szépen javaslatokat. Örök hálám, ha sikerül összehoznunk valamit!

    totimi Előzmény | 2007.09.07. 19:28 - #25760

    Köszi bezsa!

    Nézegettem a videókat, de ez a mérleg is jó ötlet, így biztos hogy egyformák lesznek.


    bau Előzmény | 2007.09.07. 19:18 - #25759

    SziA Czkriszta! Ne legyél elkeseredve az első kenyered sikertelenségén! Sajnos én is a kenyérlilszt keverékkel póruljártam.Utána kezdtem keresgélni a neten,és úgy kerültem ide! Azóta rengeteg mindent tanultam,és mondhatom,hogy már vannak szép kenyereim is azóta! Hallgass a lányokra és Margitka fehérkenyér receptjét próbáld,ki utána gyere olvass sokat,és kérdezz! mindenre választ fogsz kapni,és napról napra nagyobb sikerrel jársz! Kíváncsi lennék a férjed arcára majd úgy fél év múlva! Mikor már Te is ilyen mesés kenyereket teszél elé... Ne hagyd magad! És süss bátran kiflit is,mert az egyszerűbb mint a kenyér!

    A többieknek meg már csináltatom a pék OSZKÁR szobrot...


    bezsa Előzmény | 2007.09.07. 19:15 - #25758

     

    Timi!

    Bal oldalt a videók menűpontban találsz zsemleformázást Margitkától.


    bezsa Előzmény | 2007.09.07. 19:07 - #25757

    Timi én bevallom, megmérem az egész tésztát és 10 osztom aztán mikor kitépek belőle egy darabot, megmérem. Ott van mellettem a mérleg aztán rádom és ha kell szakítok hozzá.

     


    majorkaj Előzmény | 2007.09.07. 19:00 - #25756

    Köszi Bezsa, hogy most az egyszer.... Nagyon szépségesek ám a zsömléid. Csinik lettek, ügyes vagy !


    [Későbbi] [26475-26456] [26455-26436] [26435-26416] [26415-26396] [26395-26376] [26375-26356] [26355-26336] [26335-26316] [26315-26296] [26295-26276] [26275-26256] [26255-26236] [26235-26216] [26215-26196] [26195-26176] [26175-26156] [26155-26136] [26135-26116] [26115-26096] [26095-26076] [26075-26056] [26055-26036] [26035-26016] [26015-25996] [25995-25976] [25975-25956] [25955-25936] [25935-25916] [25915-25896] [25895-25876] [25875-25856] [25855-25836] [25835-25816] [25815-25796] [25795-25776] [25775-25756] [25755-25736] [25735-25716] [25715-25696] [25695-25676] [25675-25656] [25655-25636] [25635-25616] [25615-25596] [25595-25576] [25575-25556] [25555-25536] [25535-25516] [Korábbi]

     

    Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
     

     
    Számláló
    Indulás: 2005-07-19
     
    Társalgó
    Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
     
    Hangulatjelek

    A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

     

    Hangulatjelek

    További hangulatjelek

    Egyéb hangulatjelek

    Animációs tárház (Limara)

    Smiley (Limara)

     

    Smile                                                   
    Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

     
    Google kereső

    Google

     
    Kedvenc oldalaim
     
    Diétázóknak
     
    Fórumozók kedvenc oldalai
     
    Elérhetőségeink

    Margit:
    emmargit@gmail.com
    Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

    Bezsa (képfelrakás):
     holczervali@gmail.com

     

    Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

     
    Figyelem!

    A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
     
    Számláló
     

    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU