no, sziasztok, visszaértem, lányzóm ágyban...............
ma káposztás-sütőtökös és kakaós csigát sütöttem.......sajna, kép csak este későn lesz.........de a káposztás valami fenséges lett, majd ha lesz kép, lehet kóstolni!
Nehogy már azt gondold, hogy egy nem tökéletesre sikerült sütéssel égeted magad! Mindannyian szoktunk sütni nem éppen tökéletes kenyereket, péksütiket. Itt senki nem fog cikizni, csak bíztatni és dícsérni! Szóval kérjük azokat a képeket! Ráadásul a képről könnyebb segíteni, ha valami nem sikerül tökéletesen. Üdv
Mindenképpen tegyél a sütő aljába vizet egy kis tálkába. Mikor beteszed a tésztát sülni, ezen kívűl még jó alaposan spricceljél be vizet, és sütés közben többször is. Sok gőztől emelkedik meg szép magasra és lesz fényes, cserepes.
Majorkaj,Limara!
Köszi. Holnap próbálok nyanyás kenyeret sütni. Most készül az első csíkos kalácskoszorúm, kíváncsi vagyok milyen lesz. Ha már ügyesedek a pékmesterségben, akkor fényképezek is. Addig nem égetem magam.
Jó éjt!
Móni
Elkészítés: a hozzávalokat jol össze dolgozzuk,hogy fánk szerü tésztát kapjunk.kelni haggyuk,majd kelés után ujbol össze dolgozzuk és ismét kelesztjük.amikor kész kiboritjuk a tésztát és kézzel ujnyi vastagra szét huzgáljuk.kocka formákat vagdosunk amit megtöltünk a köv.masszával:aprora kockákra vágott párizsi,reszelt sajt,kechup,kis kockákra vágott savanyitott uborka.(a masszát a kocka eggyik felébe rakjuk)! a töltés után félbe hajtjuk,ujjal össze nyomkodjuk a széleit,hogy jol bezárodjon,késsel kiigazitjuk hogy szép formát kapjunk.forro olajban sütjük!
Tanácsok: a tejet,joghurtot langyossan adjuk a liszthez. sütéskor lefedni a serpenyöt,forditás után szabadon hagyni!
PANZEROTTI ALLA ROMANA – sajttal, sonkával töltött sült tészta
Hozzávalók:
10 dkg liszt
10 dkg gruviera sajt
10 dkg sonka
5 dkg vaj
10 dkg zsír a sütéshez
3 tojás
reszelt parmezán sajt
só
bors
Elkészítés: Vágjuk apró kockákra a sajtot, adjuk hozzá a darált sonkát, egy kiskanál parmezánt, egy tojást és sót, borsot. Egy tálra szórjuk rá a lisztet, adjunk hozzá pici sót, a megpuhult vajat darabokban, két tojás sárgáját és egy pici vizet. Keverjük jól össze, és nyújtsuk ki, de ne túl vékonyra. Szaggassunk belőle darabokat, és mindegyik tetejére tegyünk az előzőleg elkészített töltelékből. Hajtsuk félbe a tésztát, és a szélét nyomkodjuk össze, hogy ne nyíljanak ki, majd a zsírban süssük ki őket aranybarnára. Csepegtessük le a zsírt, és már tálalhatjuk is.
nelly! találtam egy recit neked, de most mennem kell, csak gyorsan beteszem ide, a lánykám nagyon nyügi.............
Sonkás-sajtos-kefires lángos
Hozzávalók:
2 pohár kefir,
kb. 1/2 kg liszt,
só,
1 csomag élesztő,
1 dl tej,
15 dkg gépsonka,
20 dkg trappista sajt,
csipetnyi cukor
Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatom és összedolgozom a liszttel, kefirrel, sóval. Kelesztőtálban hűtőbe teszem fél napra. A kinyújtott lángosba fél szelet sonkát és sajtot egymásra teszek és batyu szerűen hajtogatom. Forró zsíradékban kisütöm. Megjegyzés: Tejföllel és fokhagymával kínálom. Kiváló sörkorcsolya.
Timi! ÉN is mérleget használok mindig. HA a kalácsomat kell négy részre osztani, vagy bármit, akkor is a mérleget veszem elő,akkor nem lesz eltérés a sütik között.
Szóval a kislányom rendelte volna estére, de hát nemrég értem haza, és még csak halvány elképzeléseim vannak a pancerottiról. Állítólag Olaszországból származik, és a lángos és a kenyér közti átmenetnek nevezték az egyik honlapon. Tulajdonképpen egy tészta, amelybe sonkás-sajtos tölteléket lehet mondjuk tenni, összezárom, és olajban megsütöm. Limara szerint tepsiben is lehetne. Találtam egy külföldi honlapon recit hozzá, de én keverem a horvát, szerb, szlovák nyelvet, ezért nem tudtam teljesen lefordítani. 1 joghurtot ír, ez világos. Fél kg lisztet, ezt kikövetkeztettem. Aztán 2 jaja, ez az ismerősöm szerint tojást jelent. 1,5 kesica kvasa, ez szerinte 1,5 csomag szárított élesztőt jelent. 1,5 dl tej, ezt értettem. Zlicica secera, hát ez valamennyi cukrot jelenthet? 3 prsta soli, az 3 akármi sót jelenthet. malo ulja, ez kevés olajat takar. Aztán tölteléknek sonkát, sajtot és kechupot ajánlt ez a reci. Na most okoskodjatok gyermekeim. És kérek szépen javaslatokat. Örök hálám, ha sikerül összehoznunk valamit!
SziA Czkriszta! Ne legyél elkeseredve az első kenyered sikertelenségén! Sajnos én is a kenyérlilszt keverékkel póruljártam.Utána kezdtem keresgélni a neten,és úgy kerültem ide! Azóta rengeteg mindent tanultam,és mondhatom,hogy már vannak szép kenyereim is azóta! Hallgass a lányokra és Margitka fehérkenyér receptjét próbáld,ki utána gyere olvass sokat,és kérdezz! mindenre választ fogsz kapni,és napról napra nagyobb sikerrel jársz! Kíváncsi lennék a férjed arcára majd úgy fél év múlva! Mikor már Te is ilyen mesés kenyereket teszél elé... Ne hagyd magad! És süss bátran kiflit is,mert az egyszerűbb mint a kenyér!
A többieknek meg már csináltatom a pék OSZKÁR szobrot...
Timi én bevallom, megmérem az egész tésztát és 10 osztom aztán mikor kitépek belőle egy darabot, megmérem. Ott van mellettem a mérleg aztán rádom és ha kell szakítok hozzá.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit