Szia Angikám azért látom sutyiban sütögetsz. Hát amikor elindul a leányzó akkor lehet utána szaladgálni. Mozgalmassá teszi az ember életeét. Puszkáld meg nevemben. Mond meg neki, hogy én küldöm.
Na tessék kicsit elmegyek pénzt költeni és itt meg pékség nyílt kérem. Egy zsemlét én is mindjárt bekevere, mert elvittem egy adagot a lányomnak és csokis hokkiado felét. Az üreset meg elajándékoztam a barátnőmnek. Micsoda györösűségek készültek. Még jó, hogy ettem mielőtt ideültem, mert igencsak csorogna a nyálam.
Vettem a Metroban egy tepsit, mert abból sosem elég. Egy wokot, mert van egy de az két emberes olyan nehéz, nem is használom, kint van a garázsban. Kenőecseteket is vettem, valahogy azok időnként világgá mennek.
Sütőzacsit is vettem, ha valaki szeretne szívesen postázok neki. Nagyméretűt.
Szolgálati közlemény: Timi a Metroban 3588 ft a kacsasütő. Két fajta van. Az egyik kicsit szögletes a másik ovális.
totimi: Üdv a csapatban, és kívánom, hogy nagyon sok szép dolgokat süss :) Persze, ha elakadsz, itt mindig van olyan pékecske, aki tud neked segíteni. A reformdolgokkal úgy vagyok, hogy nagyon sokszor készítem őket, de tényleg mint a kölesszeletnél, mindig improvizálok :) A bukta receptjét este beírom, ha lesz időm, ígérem. A rozskenyér is amolyan mindentbele- fajta, világos, sötét és tk rozslisztet kevertem egyenlő arányban, ha jól emlékszem 50 dkg-hoz tettem 15 dkg rozskovászt és talán 6 g élesztőt. Ezen kívűl 2 tk sót, egy tk cukrot, és vizet... De azt tényleg nem tudom már, hogy mennyit.
Na, tessék, most olyan vagyok, mint a medebeli parasztlány: segítettem is, meg nem is. Ne
Timi, nekem a "krém" csak negyed adag volt, mert felét pizzásra csináltam meg. A mostohafiam pizzamániás. Ilyen kicsi mennyiségeket könnyen össze lehet kavarni, főleg, ha mikróban meglágyítja az ember. Én nagyobb adagot is így kezelek.
Na meg őszintén, annyi elektromos kütyürém van, hogy néha már jó is nem elővenni őket. A tojáshabot is még mindig kézzel verem fel. Ez az én hülye mániám.
Én megolvasztottam gázon a margarint és mikor visszahült, akkor tettem bele a tojást, sót és sajtot. Ha nem így csinálom, akkor csak mikróban picit meglágyítom és úgy keverem hozzá a cuccost. Ilyen kevés mennyiségért nem piszkolom össze a robotgépet, nem nagy fáradtság kézzel kikavarintani szerintem.
Titimi, én is most csináltam először, persze csak fél adagot. Azt is megfeleztem és fele pizzás, fele sajtos lett. Szerintem nagyon finom, nem is bonyolult, úgyhogy rendszeresen lesz az asztalon azt hiszem.
Moha, gyönyörűek a csigáid! Kiváncsi lennék a tészta összetételére. Beírnád majd?
Christina, guszta nagyon a pizzád és a hajtoványok! Épp most dagasztottam be én is a hajtoványt. Most sütök először. Nagyon kiváncsi vagyok a végeredményre.
Angi, mi még nem isemrjük egymást. Egy hete vagyok tagja ennek a kedves kis csapatnak, és nagyon örülök hogy ide találtam. Nagyon tettszenek az alkotásaid. Szívesen készítek én is reformos dolgokat. Úgyhogy meg is ragadnám az alakalmat, hogy megkérdezzelek a tk. rozsos kenyérke melyik recept alapján készült? Meg kiváncsi lennék a zabpelyhes buktára is. Kölesfelfújtat én is szoktam sütni. Tényleg nagyon finom! A buciba beledagasztottad a fokhagymát? Én egyszer próbáltam a kenyérlángos tésztájába tenni, de nem igazán érződött benne. Lehet, hogy kevés volt.
Edo, a te rozskenyered is tettszik! A tied melyik recept?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit