E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.09.07. 11:12 - #25695

Igen, Julika! Azt elfelejtettem írni, hogy te voltál az úttörő, mivel neked tetszett, azért csináltam én is meg

majorkaj Előzmény | 2007.09.07. 11:03 - #25694

Hú, Limara a napokban nálunk is ez volt a menű. Tudom, hogy nagyon fincsi. Jó étvágyat hozzá !

totimi Előzmény | 2007.09.07. 11:00 - #25693

Sziasztok! Limara nagyon jól néz ki az a töltött padlizsán. Jó étvágyat hozzá! Moha, jó sütögetést a nagy jénaiba, majd este ha tudsz hozzál képeket. Mindnkinek szép napot!

Limara Előzmény | 2007.09.07. 10:57 - #25692

Sziasztok!
 
Kész a mai ebéd, fűszeres kusz-kusszal töltött padlizsán:
kusz-kusszal töltött padl 
 
Az eredeti receptet itt találtam: http://kicsivu.freeblog.hu/  az augusztusoi ételek között. Kicsit átvariáltam, friss paradicsom helyett aszalttal készült, barack helyett vörösáfonya, stb... került bele.

majorkaj Előzmény | 2007.09.07. 10:52 - #25691

Brigitta ! Nekem nem is a zacskó ment széjjel, hanem a zsömik alján láttam egy vékony, fényes réteget amit úgy véltem, hogy a zacsi maradéka. És nem lehetett róla igazán lekaparni.  Ezért nem sütök zsömit zacsiban.

Brigitta Előzmény | 2007.09.07. 10:46 - #25690

Sziasztok!

Julika,Moha!Érdekes,amit a zacsis zsemléről irtok,eddig nekem mindig sikerült a sütés benne. Sőt egy zacskót többször is fel tudok használni.Mondjuk,Moha a Te esetedben tényleg annyi mennyiség mellett érdemes más módszert keresni.Én mint már többször irtam,kevesebbet sütök,de a zacsiba 9 zsemlét meg tudok sütni.Kiváncsi vagyok az új jénaiban milyen lesz Moha!Sok sikert!:)


Moha Előzmény | 2007.09.07. 10:44 - #25689

Limara ugye,hogy Bezsáé milyen gyönyörű lett? Ma kipróbálom én is kettőben.

Julika ezért kezdtem én is búvárkodni a szekrényben! Ezt a tepsipárost a férjem vette még régebben, hogy fedetten lehessen husit sütni,sokat. Szoktam használni,de csak most gondoltam a zsemlével kapcsolatban rá. Férjem szeret mindenféle konyhai cuccokat venni,jókat is vesz,csak most már nagyobb konyhát kellene vennie.:)

Amarillisz beírom a tegnap ígért receptet.


majorkaj Előzmény | 2007.09.07. 10:38 - #25688

Moha ! Én is azt tapasztaltam, hogy a zacsit nem lehet a zsömiről leszedni. Anginak viszont műkődik ez a módszer. Sajnos nekem nincs olyan tálam amiben lehetne zsömit sütni lefedve, mert az bizti, hogy sokkal jobb állagú a zsömi is ha lefedve sül.

Limara Előzmény | 2007.09.07. 10:38 - #25687

Sziasztok!
 
Az ember lánya 1 délután nem tud jönni, és 3 oldalt kell végigolvasni! Ez igen! De jó!
Kitört a hokkaidó láz, gyönyörűek lettek. Bezsa jó ötlet kettő formába tenni!
gratulálok a szép sütésekhez!

Moha Előzmény | 2007.09.07. 10:33 - #25686

Czkriszta ne izgulj,sikerülni fog! A kifli egyébként könnyebb,mint a sütőben sült kenyér. Elsőre azzal próbálkozz és meglátod,még ha nem is tökéletes a tekerés, a végeredmény akkor is finom lesz! Kiskuktát is bevonhatod, büszke lesz a saját művére!.

Timi ez volt az első és utolsó zacsis zsemle,mert nem lehet épen leszedni a zacsit róluk,és 9 zsömiért én nem fogok elhasználni mindig egyet.Nálunk ipari méretekben megy a sütés,ez nem jó így. Viszont találtam a szekrényemben egy nagy szögletes jénait,aminek u.akkora teteje is van, ebben 12 zsömi elfér,ma lesz a főpróba,ebben fogok sütni. Ez úgy fog működni reményeim szerint,mint a jénais kenyérsütés. Eddig csak simán a tepsin sültek a zsemlék,úgy is jók voltak,csak fedve puhább,szaftosabb lett /a tegnapi zacsis tapasztalat/.


EmMargit Előzmény | 2007.09.07. 10:27 - #25685

Sziasztok!
 
Gratulálok a szép sütésekhez, öröm volt végigolvasni-nézni a tegnapi termést.
 
Nálunk is hideg van, épp most beszéltük, hogy estére mi is befűtünk egy kicsit. Remélem azért még jön egy kis enyhébb idő, ez a hirtelen hideg még nekem sem esett jól.
Bizony a kelttészták sem szeretik ezt a hűvöset, tényleg át kell állni hosszabb kelesztésre vagy fűteni kell egy kicsit legalább annak.
 
Szép napot és jó sütögetést kívánok mindenkinek, üdv, Margit

majorkaj Előzmény | 2007.09.07. 10:13 - #25684

Cristina ! Ha netalántán valami miatt nem sikerülne a sütésed akkor sem szabad szomorkodni és feladni. Nekünk, akik már régen sütögetünk sem sikerül mindig minden tökéletesre. Ha tudsz hozni képeket róla akkor biztos lesz itt aki tud neked segíteni és megtaláljuk a baját együtt. de reméljük erre nem kell sor kerüljön. Mindent bele !

Czkriszta Előzmény | 2007.09.07. 10:09 - #25683

Lányok ma jön meg a gépem,de már tűkön ülök.Már szinte teljes agymosást végeztetek ezzel a honlappal.Az apukám a pékség mellett lakik és minden reggel hozza a kenyeret és a péksüteményt,de már nem vagyok hajlandó megenni.Szinte undorodom tőle mert már a sajátomat enném.Mindig arra gondolok,hogy a bolti dolgok piszkosak.Csak attól félek,hogy nehogy csalódjak.Hátha nem fog sikerülni a sütés.Pedig a kisfiam már megrendelte a kifliket-ugyanis vele néztük azt,hogy hogyan kell a kiflit és a zsemlét formázni.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.07. 07:12 - #25682

Most megyek is, bevetem magam a konyhába, mert sosem leszek kész.

Cristina77 Előzmény | 2007.09.07. 07:01 - #25681

Sziasztok!

Mindenkinek szép reggelt!

Moha, megnéztem, símán lehet az almakenyeredből diétást csinálni. A mazsolát és a cukrot ki kell hagyni belőle, helyette szerintem 2 tk édesítő bőven elég, főleg ha édesebb az alma. Ha nagyon savanyú, akkor lehet kicsit többet. Íg ynem tudom mennyire lesz szárazabb, lehet így is jó, de ha nagyon száraznak vagy masszívnak tűnik a tészta, kicsi olvasztott margarint lehet még a végén hozzácsorgatni, hogy ne legyen bodag a süti esetleg kis tejet. Ha rendesen ereszt levet az alma, akkor az is elég lehet. Majd ha egyszer érkezésem lesz, akkor eljutok piacra is és hozok almát, de ma sem érek rá. Jövő héten pedig utazunk hétvégén, ha minden igaz. Húzós napjaim lesznek.

Masala, a mi villanyradiátorunk anyukáméknál van, mert szintén nincs fűtés a fürdőszobájukban. Megoldottuk, bedurrantottam a sütőt nyitott ajtóval és rögtön melegebb lett. Most 20 fok van, az még szintén nem olyan hideg, de úgyis mindjárt begyújtom megint a sütőt, keleszteni kell. 2 hatalmas tepsi pizza rendelve, mert lehet ma már itt lesz a mostohafiam. Azon kívül kenyeret is kell sütni és estére még lehet nyanyás-joghurtos kiflit is sütök. Majd meglátom hogyan tudok időmmel gazdálkodni.


kenyerke Előzmény | 2007.09.06. 22:26 - #25680

Kartika, az ukrán rozskenyérnek az előkészítése egy huzamba tervezve időigényes.

A hűtőből kivett kovászt (ha akkora mennyiséget tároltál be, hogy egyből elég) legalább 1x meg kell etetni s megvárni, hogy teljesen feljöjjön az edényben.

Az összeállított és megformázott kenyérnek is kellően fel kell jönnie az edényben.

Ha gépben sütöd (kánikula idejére kísérleteztem ki), akkor is érvényesek a kovásszal kapcsolatosan leírtak.

A kovásszal kelesztés mindig felügyelet mellett lehet igazán sikeres.


bezsa Előzmény | 2007.09.06. 22:22 - #25679

Zsemlémet is lemeoztuk egy kis tejfölt nyalogattunk hozzá. Limara bevált kenyere receptjéből csináltam zsemlét. Nagyon klassz lett. Jó sok maggal a tetején. Timi jól néz ki az a kenyér.

Moha a zsemléid tökéletesek.

Azért ilyen a kalács teteje, mert menetközben találtam ki, hogy 2 edényben sütöm. Így aztán amikor kinyújtottam az első bucit, középen kettévágtam megkenten, félbehajtottam és úgy tekertem fel.


totimi Előzmény | 2007.09.06. 22:18 - #25678

Bezsa, gyönyörű a hokkaido kalácsod!

Moha, a tied is gyönyörű és a zsömlék is nagyon jól néznek ki. Mekkora sütőzacskóba teszed őket? Én attől fénk, hogy mire bezacskózom összenyomódnak.

Az almás amelyiknek a receptjét feltetted, nagyon jól hangzik. Klassz, hogy tk. liszt van benne. És fantáziadús az ízesítés.

Még jó hogy tettetek fel képet a kalácsról. Én azt hittem, hgoy hosszába kell a tekercseket a tepsibe tenni, és akkor szeleteléskor mutat érdkesen.


kenyerke Előzmény | 2007.09.06. 22:16 - #25677

Sziasztok!

Bekukkantottam.
Julika, így igaz! Ha valaki olyan ukrán rozskenyérre vágyik, mint amit a találkozóra vittem, akkor azt tisztán kovásszal lehet keleszteni ill. sütni.

Ha valaki ritkán süt ilyen típusú kenyeret, akkor javasolom alkalom adtán jó sok kovászt készíteni, kiszárítani és leőrölni porrá. Ez korlátlan ideig tárolható. Ebből 1-2 kanálnyit kell egy alkalommal kovászmaggá keverni s hagyni, hogy erjedésnek induljon. Ezután 2-3 lépésben felszaporítani. Olyan erőtől duzzadó öreg kovászt lehet vele varázsolni mintha több éves kovászmagot őrizgettünk volna


totimi Előzmény | 2007.09.06. 22:14 - #25676

Sziasztok!

Most értem ide a géphez. Megsütöttem a 2. nyanyás ts-s kenyeremet, de most nem lett az igazi. Az egyik oladala egy picit visszaesett. Talán a hűvösebb idő miatt? Pedig rátettem a konvektorra a kelesztőtálat.

Dehát nemhiába mondják az, hogy ismétlés a tudás atyja. Gyakorlok majd szorgalmasan.

DSC00085.JPG 


[Későbbi] [26475-26456] [26455-26436] [26435-26416] [26415-26396] [26395-26376] [26375-26356] [26355-26336] [26335-26316] [26315-26296] [26295-26276] [26275-26256] [26255-26236] [26235-26216] [26215-26196] [26195-26176] [26175-26156] [26155-26136] [26135-26116] [26115-26096] [26095-26076] [26075-26056] [26055-26036] [26035-26016] [26015-25996] [25995-25976] [25975-25956] [25955-25936] [25935-25916] [25915-25896] [25895-25876] [25875-25856] [25855-25836] [25835-25816] [25815-25796] [25795-25776] [25775-25756] [25755-25736] [25735-25716] [25715-25696] [25695-25676] [25675-25656] [25655-25636] [25635-25616] [25615-25596] [25595-25576] [25575-25556] [25555-25536] [25535-25516] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU