Moha neked is szép a kalácsod! garatulálok, hétvégén lehet hogy megsütöm. Most nem megyünk a telekre. Bár megint nem nyugszunk, mert festeni szeretnénk itthon. Ilyen időben! de lehet hogy megint elnapolom jövöre. Nem régen festettünk, de étkező butort cseréltünk és a régi székek helye látszik. A fütésnél meg sötétebb a fehér tapéta és én nem szeretem! majd elválik! Előre félek a sok rámolástól!
Superkeri biztosan jó lenne kalácsban is,de én nem párolnám meg! Ha előző este elkészíted az ízesített almát,akkor másnap csak egy szitában hagyd lecsöpögni és használd a recepted szerint.
A zsemle tk.nyanyás-joghurtos-tk.lisztes,legújabb variációm.A felét sütőzacsiban sütöttem,nagyon jó puha lett,és laza szerkezetű.
Én pontosan azon gondolkodtam, hogy az olajradiátort legalább a kisszobában be kellene kapcsolni. Én is majd megfagyok.
Bezsa ! Gyönyörű a kalácsod ? A tetjével mit csináltál ?Olyan érdekes !
Nekünk idén elég sok almánk lesz, ha kibírta ezt a 3 napos esőt. Köszi mindenkinek az almás reciket.
Kartika ! Kenyérke Ukrán rozskenyerét szerintem csak aktív kovászból érdemes készíteni. Mivel nincs benne élesztő ezért csak a kovász dolgozik benne de majd jön Kenyérke és biztos segít neked.
Nelly szerintem a kovász ubi már a jövő zenéje lesz.
Nekem volt egy kolléganőm, aki még nyáron is úgy csinálta a kov. uborkát, ha nem volt igazi napsütés, hogy meleg vízbe állította az üveget és ezt cserélte alatta. Egyszer ettem belőle, egészen jó volt, de én még nem próbáltam.
Sziasztok! Lassan kihűl a kezem az egér fölött. Már én is azon gondolkodtam, hogy be kellene fűteni, csak az a gond, hogy mi minden fűtési szezon előtt át szoktuk nézetni a konvektorokat és most még ezt nem tettük meg. Remélem lesz még langyosabb idő.
Cristina nekünk volt egy olajradiátor nevű melegítőnk. Szerintem az most sincs 10 e. ft felett. Villannyal működik csak olajat melegít fel a radiátor része. Kerekeken gurul és mi elég sokáig használtuk, mert az egyik helyen nem volt a fürdőszobában fűtés.
Olyan, de olyan éhes lettem, hogy mindjárt eltűnök innen, mert már nem akarok enni. Reggelig így kell kibírnom.
Kartika! Éppen ma voltál eszembe, hogy már nagyon régen jelentkeztél. Ha úgy érzed, hogy csak egy meghallgatás erejéig is, de tudok segíteni, írj! Bízom benne, találunk írt a problémákra.
Moha! Olvastam az Almás-süti recidet. Nagyon tetszik az alma izesítése. Mit gondolsz jó lenne az így összeállított alma kalács tölteléknek? Egyszerű párolt-fahéjas almával már sokszor sütöttem kalácsot, nálunk nyerő.
BAU, az En voltam! mert nagyon rossz nyar volt itt. Rentgeteget esett es rossz ido volt : osz. Szoooval TE elraktal egy kicsit belole?? Ugyes vagy!hihi
Nelly én most már dupla adagot készitek és azt 21x38 cm-es tepsiben sütöm Lemértem neked. A kicsi tepsit a fiamnak adtam, mert idönként ő is süt sütit.
Túl sűrűn én sme vagyok, ahogy a munkám engedi, de olvasni mindig szoktam és követem az eseményeket.
A kenyérrel kapcsolatban pont egyszerre kérdeztünk Nellyvel.Sajnos én most nem tudok segíteni nem vagyok olyan szakértő és csak egyszer sütöttem azt is friss kovászból és sütőben.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit