Lehet, hogy igazad van Bezsa, mert nekem fázik a lábikóm, és már tegnap is plédbe bugyoláltam. LAssan a kenyerünket is lecsukott tetővel kell dagasztanunk. Újra át kell variálnunk a kenyér sütését! MEnnyi dolgunk van nekünk!!!
Be bizony, mert én és a mamám nem birjuk a hideget. A párom meg most a radiátoron teszteli a hőszívattyút. Maci módra bebújok az ágyba ha hideg van és nem csinálok semmit.
Hát jól megaszondtam, de közben a sütőhöz szaladgálok, mert sül a Hokkiado és a királyformában az oldala nagyon világos maradt, ezért visszaraktam még sülni és 2 percenként ide-oda futok. Én 2 adagban sütöm és az egyikbe csokilencsét raktam. Közben kel a zsemlém, azt a radiátorhoz dugtam.
Szia Jégkása, téged is régen hallottalak. (lehet hogy én maradtam el nagyon) én egy sütőben sütöttet csináltam meg kenyérgépben. Biztos ez volt a baj! igaz tettem még egy kicsi lisztet hozzá, de nem sokat, mert túl lágy volt a gépben.
Nelly! A kelesztési időt is úgy csináltam (horror 3 óra) de kivártam. annyiban más csak, hogy már éjjel 2 óra volt és nem volt kedvem a sütőben vacakolni, hanem betettem a kenyérgépbe. Hát rémisztő. Nézd meg. Nyers, ragacsos maradt. A tetjét megspriccelten. Amióta sütök a kenyérgépben nem sütöttem soha rossz kenyeret. Nekem az első kenyereim is gyönyörűek voltak, csodálkoztam is hogy másnak miért nem. Pedig akkor még nem jártam a lapon, csak kicsivel később.Nem tudom, lehet hogy gépben nem jó a recept. A kovász nem volt aktív, és nagyon régi volt. A hütőből tettem bele. Nem láttam először hogy ennyi a kelesztési idő, mert neki sem állok. Este 9kor kezdtem el.(nem vagyok észnél9
AZ alap kovászom az már régóta csücsül a hűtőben. A sütés előtti este szoktam felébreszteni, és másnap délután kezdek neki. Én a sütőben sütöm, nagyon nagyon finom az íze, ha mindent a reci szerint csinálsz, nem lehet elrontani. Próbáld meg friss kovásszal, biztos menni fog. Persze kenyérsütőben is oda kell rá figyelni, mert tudod, a kelesztési idő nem annyi, mint a gép szerint, hanem tudod, akkor kezdődik, amikor Te akarod!!
Ha már az almáknál tartunk. A Bármut I.-be a gyors almás süti amit én egyidőben rendszeresen sütöttem és valamelyik nap megint sütök az az én kedvenc hipp-hopp sütije.
MAjd biztos segít Neked Kenyérke Kartika, de nem tom, mit ronthattál el, mert nekem semmi gondom nem volt vele. Nagyon szépre és finomra sikerült, azóta is eszem a fagyasztóból folyamatosan, és bizony Kenyérke minden alkalommal az eszembe jut közben.Igaz, ez nem sikerült olyan magasra, mint a síma kenyérlisztes, de ez természetes, mert rozskenyér. De azért fincsi!
Sziasztok kislányok! megint régen voltam, itt szégyenlem is magam, most még olvasni sem olvastalak benneteket, bár sokat gondolok rátok és néha sütöm a kenyereket, (most ritkán) követem az újdonságokat.
Kenyérke, nagyon szeretném a tanácsodat kérni, de mindenkiét szívesen veszem.
Amióta a kenyeres találkozón voltunk, azóta szeretném Kenyérke finom barna kenyerét megsütni. Na most tegnap neki álltam az Ukrán rozsos kenyérnek. Hát ..... rémes lett. Igaz nem sütőben csináltam, hanem kenyérsütőben, és mindent ugyanugy ahogy le van irva. sületlen nyers lett, izre sem közelítette meg az emlékeimben élőt! 1 órás sütés után a kenyerem. képet mindjárt felteszem. Várom a tanácsokat. Kenyérke várom a segítségedet!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit