Amarillisz vannak ilyen napok,ne búsulj! Pingvint kikanalazzátok majd az edényből,úgy is jó! Az ajtó már rosszabb ügy :(.
Ha már beleástuk magunkat az almás sütikbe,én is beírtam egy nagyon finom almás receptet a bármitbe! Hasonló Brigiéhez egy kicsit. Nálunk nagy kedvenc, már az adventet idézi az illata sülés közben is. Egyszerű elkészíteni és jókora adag. Cristina nézd meg majd,ezt is lehetne diétásítani talán?
ma semmi nem sikerült, fel se kellett volna kelnem...........lefestettem 1 ajtót, de csíkos lett, 3-szor álltam neki, mind a 3-szor így jártam...............aztán meg akartam sütni a pingvin szeletet, naná nem sikerült, úgy ahogy van szemétre való, pedig mindent beletettem...........majd beszakad a hátam , mert órákig konyháztam, és még ezer dolog van...................
Na, Julcsa szorgalmasan mos és konyha is rendben. Még a nyanyit kell hűtőbe dugni. Totimi, igen olyanom van, igaz fele bennemaradt, de a zacsis se jobb, olyanom is van. Uzsikázunk és elmegyünk sétálni, persze esőkabáttal felfegyverezve.
Pedig legyek őszinte, nem sikerült olyanra, amilyenre akartam, mert búbos lett, de mikor láttam, hogy ilyen akar lenni, még rá is játszottam. Csak összecsaptam az egészet. Én már becsaptam egy szeletet, nem rossz, mert nem csömör. Ha összeérik az íze és kihül, bizti még jobb lesz.
Brigitta, felteszed az almás receptet? Kiváncsi vagyok arra is.
Amit én feltettem arról azt írta a szerzője, hogy különleges a búzadarától, és finom szaftos a tésztája.
Totimi, ezt most kutyultam össze, nincs bevált receptje. Stahl féle piskóta 6 tojásból, a Receptes fórum receptjei ABC-ben II-ben van benne.
A krémhez főztem egy sűrű tejbegrízt, tettem bele édesítőt, vaníliás cukrot, teljes kihülésig meg-megkavartam. Kevertem ki margarint, azzal összekutyultam a kihűlt tejbegrízt. Kettévettem az egészet és az egyik felébe tettem kakaóport és rumaromát.
A tésztát négybe vágtam és felváltva megkentem a krémmel. Legalulra kakaós, utána vaníliás és tovább. A tetejére vaníliás kerül. Tettem tortadíszítőbe kakós krémet és csíkokat varázsoltam rá, majd a szélét körben kipöttyöztem.
Lányok! A macikonyhán találtam egy igéretes receptet. Almás-dóis kevert süti. Feltettem a bármitbe. A képen nagyon jól nézett ki. A hétvégén kipróbálom, de lehet, hogy ti már ismeritek.
A molnárkákat úgy csinálom, hogy a megkelt tésztát annyi egyforma darabba vágom, ahány molnárkát akarok. Ha nagyon precíz akarok lenni, akkor bizony lemérem a digi mérlegen őket, ha nem, akkor mindig felezgetem a tésztát. Minden darabot gombóccá formázok. Egy gombócot magam elé veszek, majd ellapogatom, csak a kezemmel, kb. ujjnyi vastagra. A felső részét lehajtom a közepéig, ott jó erősen összenyomom a tésztát, majd az alsó részét felhajtom a közepéig, ott is jó erősen lenyomom. Majd az így kapott tésztát fentről lefelé feltekerem. Így szép formásak lesznek.
Egyébként ez a bagett készítésének is a technikája.
Most hogy változott az időjárás kicsit változtatni kell a kenyér készítési szokásokon is. ebben a nedvesebb levegőben nekem kicsit kevesebb folyadék kell, mint eddig, viszont a sütőt kissé belangyosítottam kelesztésre, mert nagyon hideg van.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit