Margitka,örülök,hogy ismét tudsz közénk jönni,már igazán hiányoztál!
Én ma kakaós,diós csigát sütöttem,a aszokásos kalácscipó tésztából,és a jól bevált Limara kenyértésztából,nálunk nagyon jól bevált bucikat.
Férjem megrótt egy kicsit,ugyanis,ha készen van valami,én rögtön a hibákat keresem benne,mint örök elégedetlen.Most is találtam:kicsit csámpik a bucik,kicsit kifolyt a kakaó a csigából.De szerencsére a minőségen nem rontottak a szépséghibák,majd jobban figyelek!
Edo ! Limarát krédezted, de tudom, hgoy meg akarod most sütni ,ezért bele vauzok. Ha mindent felezel akkor jó. Én is fél adagot készítettem anno, mert nekünk rengeteg lenne az egész adag.
Draga Limara,a te hajtovanyrecidet fogom hasznalni az elkesziteshez,de csak fel csomag friss elesztom van itthon,ezert gondoltam mindent felezek:50 dkg liszt,fel dl olaj,kb 3 dl tej,1 ek so,pici cukor,1 tojassarga.
Ígéretemhez híven jelentkezem, remélem be tudom majd a továbbiakban is tartani.
Köszönöm mindenkinek az üdvözlést, nagyon aranyosak vagytok, igazán jól esett olvasni, hogy örültök nekem.
Gratulálok mindenkinek a szép sütéseihez, tényleg nagyüzem volt mindenkinél tegnap. Én még nem sütögetek, majd lassan talán az az idő is elérkezik.
Boglárka! A nyaraláson most nem akadtam újabb ötletbe, igaz - bevallom - most nem is kerestem a lehetőségét. Elég jó magos kenyeret sikerült vennünk, ezt ettük, meg én vettem magamnak jó szoros rozskenyeret, ez is egész jó volt.
Most elköszönök és szép napot kívánok mára is mindenkinek, üdv, Margit
Tegnap Zsúrkenyeret sütöttem, mivel se nyanyatésztám, se kovászom nem volt és reggel nem volt időm az esti kovászt bekeverni. Finom, pihe-puha kenyérke lett.
Tegnap friss elesztobol keszitettem a kenyeret,es teljesen mas allagu lett,mint a porelesztos!Olyan lett,mintha burgonyas kenyer lenne.Hat..nekem nem tetszett.Maradok a porelesztonel,az mindig bevalik.
A Hokkaidó kalácsa Bármit, amit....II-ben, a 344 -es hsz. Mellé írtam a módosításokat is, én pl. sehol nem kaptam tejport, burg. pelyhet használtam helyette. A püspökforma kicsi, én először a teljes adagot tettem kenyérformába, kimászott nagyon belőle, másodszor csak 50 dkg lisztből csináltam, még az is elég sok volt a szilikonba is. Szerintem is 2 formába kellene tenni. A kis tekercseket úgy a legkönyebb formázni, hogy hosszú vékony csíkokra kell nyújtani a tésztát, én ekkor vékonyan megkentem olv. vajjal, majd félbehajtottam a tésztát, így még keskenyebb lett a csík, ezután tekertem fel és tettem a formába.
Timi! Nyanyás sós kifli recept pedig a Bármit, amit...II-ben a 241-es hsz.
Timi szeintem a püspök kenyér forma kicsi. Mi lenne ha felét abba sütnéd a másik felét meg valamilyen más formában. Akkor 2 kalácsod lenne. Ráadásul kétféle.
Köszönöm Moha a "lelőhelyeket"!
A hokkaidóról átmásolom a kérésemet. Ha tudtok segítsetek! "Nekem csak BL55-ös, meg rétes lisztem van. Szerintem vegyítnei fogom. Az anyósom esküszik a fele sima, fele rétes kombinációra bármit süt. A forma szerintetek egy nagyob püspökkenyér forma és abba kell a tekerceket szorosan egyás mellé elhelyezni?"
Timi a Hokkaidó kalács Limara féle leírása a Bármitben van,a 344.hsz. A sós kiflije pedig a "Receptes fórum receptjei ABC-ben II."-ben van.
Ildikó megint gondolataimban mászkáltál! Tegnap, míg írtam a receptet azon filóztam,hogy odateszem mellé a képet,ahogy kérted. De aztán mégsem tettem,mert még nem tudok úgy képet betenni,hogy rákkattintva legyen nagyobb,ezt az óriásit meg nem akartam.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit