Nem hiába vasárnap van ,van itt minden mi szem szájnak ingere kenyér kalács,almás no meg egy kis spagetti milyen jó ,hogy nem lehet meg kostolni mert hát akkor fel sem tudnék álni a géptől csak daruval ennyi finomságot,ja a pogácsáról már meg is feledkezem ,pedig ahogy ki néz az sem elhanyagolható!!!NO ideje egy kicsit visszavonulni mert hátha tartogat még valaki valami nassolni valot és hát az előtt nem ártana egy kicsit lapasztani kérem!
Edo-bedo, nekem pont jó lett így édesítővel. Nekem ezt szabad és finom. Nem szeretjük a nagyon édes dolgokat. És az a jó benne, hogy hatalmasra kel, így ha kiszámolja az ember a szénhidrátot, akkor is megehet belőle egy szép nagy szeletet.
Cris,a cukrot en is hianyolom a kalacsombol,kicsit iztelen,legkozelebb a kakaos lap helyett tolteleket keszitek vajjal,kakaoval,tejjel,cukorral,ugy fini.
Cris sokan a sokadik próbálkozásra sem sütnek ilyen szépet,ne légy kis hítű nagyon remek nincs azzal a koszorúval semmi de semmi gond ám!Bár csak müködne a fényposta akkor tök jót uzsizhatnék belőle feltéve ha küldenél!
Edo-bedo, én a saját olajos diétás kalács receptemet használtam, csak épp nem sikerült összebújtatni rendesen. Az élesztő is sok volt benne, mert a megadott mennyiséget a kalácstekercshez szoktam használni. Iszonyatosan meg szokott kelni és finom. A koszorúhoz majd kevesebbet fogok bele tenni. Már azt is kitaláltam legközelebb mit fogok variálni, hogy jobban összepasszoljon.
Bezsa, csak annyi, hogy nem lett jó az összeillesztése, de majd legközelebb jobb lesz.
Cristina! Mi a baj ezzel a kaláccsal? Gyönyörű, foszlós, gratulálok! Ne légy vele elégedetlen!
Bau! nagyon szép a kenyered! Ha kicsi a jénaid, miért nem próbálod meg, hogy zacsiba taszed a tésztát, és zacsistól a jénai aljába, hogy szépen megtartsa a formját? Bocsi, nem akarok beleszólni, de akkor szép gömbölyű lenne a teteje is.
Cristina! Én megbúbollak,ha mégegyszer azt mondod,hogy az a kalács nem szép! És az a bolognai is fincsi lehetett! Nálunk gyrosos pulyka volt rizzsel,és sok sültpaprikás salátával.Meg pipszárnya-leves.
En amugy arra jutottam,hogy legkozelebb ha kalacsot sutok,masik receptet fgook hasznali,megpedig az Ostoros reteset,mert az nekem sokkal jobban izlett.
Cristina,meg kene te is probald az osotrost,a Barmit I-ben van a receptje,en egyszer elkeszitettem es nagyon,de nagyon finom es puha volt!Csak idoigenyes,de megeri.
Na sziasztok! Végre kisült az esti kovászos csodakenyerem! Szerintem gyönyörű lett,csak a jénaim apró mivolta miatt lapos a teteje,de ezt már megszoktátok! Ez már védjegyemmé válik!
Itt a 2x dagasztott és kelesztett kenyérke,még nyersen
Itt már kisülve
És ittjártak a tetőfedők is!
Ez meg a hullott almából készített almáspitekusz!
Csak tessék,csak tessék! Mindenki kísértésbe essék!
Lányok, csak most tudtam jönni. Moha, a tk nyanyát beírtam a barna kenyérhez (a képeidnél csak az volta baj, hogy nem egymás alá tetted őket, hanem egymás mellé) - nézd meg, jól értettem-e. Más technikai intéznivalót nem találtam, de szóljatok, ha mégis volt.
Az újoncoknak üdv! Ha a szöveg ömlesztve jelenik meg, vagy képet szeretnétek beszúrni, és nem Internet Explorert használtok, bal oldat a Súgó fórumozóknak c. részben sok hasznos információt találtok.
És még annyit, hogy a teljes kiőrlésű lisztekből azért veszünk biot, mert a korpában rakódik le a sok nehézfém és vegyszer. A tönkölybúzánál viszont elvileg mindegy, ugyanis az egyik legellenállóbb gabonanövény, nem kell vegyszerezni (más kérdés, hogy a valóságban hogyan termesztik - még sosem láttam tönkölymezőt). Annyi igaz, hogy a biot elvileg ellenőrzik, a talajban sem lehetnek vegyszermaradványok, meg távol kell lennie a permetezett helyektől - hogy ez valóban így van-e, innentől ez már hit kérdése :-)
Aki pedig felesben süt tk és fehér lisztből - ahogy én -, és nem jut hozzá kenyérliszthez (BL80) - ahogy én sem -, nyugodtan használjon jóféle finomlisztet (BL 55), a kétféle szemcsenagyság összekeverve pont jó lesz. Egyébként sikért sem használok már régóta, nem érzem szükségét.
Tegnap kivételesen kapros-lenmagos zsemle készült a virslis buci tésztája alapján, de azon kívül már hónapok óta nem sütöttem tiszta fehér kenyeret. Ez egy régebbi kép, de most is ugyanígy néz ki :-)
Most már a dagasztás nélkülit is 1/3-ban tk lisztből sütöm, úgy is tökéletes - ha arra a régi típusú "fehér" kenyérre vágyunk pl. zsíros kenyérnek vagy tőkehalmájhoz, ilyet sütök.
Jégkása képeit majdnem kifelejtettem. Fánk és kovászmagos rozsos zsemle:
Cristina,hat megnezheted a koszorut Margitka receptjeinel bal oldalon a receptjeinel:Kalacstesztak sutoben es gepben.Itt nezd meg a dios kalacskoszorut,annal lepesrol lepesre le van fotozva!
Az enyem nem lett a legszebb koszoru,mert a feher lap kicsit vekonyra lett kinyjutva,igy aztan keles kozben szetment picit.Toltelekkel egyelore nem akartam kiserletezni,mert ugy-e az meg lehuzza kicsit atesztat.De sokkal fincsibb lenne mondjuk dioval...
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit