E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

boglarka70 Előzmény | 2007.09.02. 13:50 - #25275

Nem hiába vasárnap van ,van itt minden mi szem szájnak ingere kenyér kalács,almás no meg egy kis spagetti milyen jó ,hogy nem lehet meg kostolni mert hát akkor fel sem tudnék álni a géptől csak daruval ennyi finomságot,ja a pogácsáról már meg is feledkezem ,pedig ahogy ki néz az sem elhanyagolható!!!NO ideje egy kicsit visszavonulni mert hátha tartogat még valaki valami nassolni valot és hát az előtt nem ártana egy kicsit lapasztani kérem!

Cristina77 Előzmény | 2007.09.02. 13:46 - #25274

Edo-bedo, nekem pont jó lett így édesítővel. Nekem ezt szabad és finom. Nem szeretjük a nagyon édes dolgokat. És az a jó benne, hogy hatalmasra kel, így ha kiszámolja az ember a szénhidrátot, akkor is megehet belőle egy szép nagy szeletet.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.02. 13:44 - #25273

Cris,a cukrot en is hianyolom a kalacsombol,kicsit iztelen,legkozelebb a kakaos lap helyett tolteleket keszitek vajjal,kakaoval,tejjel,cukorral,ugy fini.

Cristina77 Előzmény | 2007.09.02. 13:42 - #25272

Boglárka, küldök én neked, nem sajnálom :))

boglarka70 Előzmény | 2007.09.02. 13:41 - #25271

Cris sokan a sokadik próbálkozásra sem sütnek ilyen szépet,ne légy kis hítű nagyon remek nincs azzal a koszorúval semmi de semmi gond ám!Bár csak müködne a fényposta akkor tök jót uzsizhatnék belőle feltéve ha küldenél!

Cristina77 Előzmény | 2007.09.02. 13:41 - #25270

Bau, meg nem búbolj, az fáj :))

Én legközelebb tejszínes kalácsból fogom csinálni, azt cukorral szoktam készíteni és nagyon fincsi.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.02. 13:39 - #25269

Edo-bedo, én a saját olajos diétás kalács receptemet használtam, csak épp nem sikerült összebújtatni rendesen. Az élesztő is sok volt benne, mert a megadott mennyiséget a kalácstekercshez szoktam használni. Iszonyatosan meg szokott kelni és finom. A koszorúhoz majd kevesebbet fogok bele tenni. Már azt is kitaláltam legközelebb mit fogok variálni, hogy jobban összepasszoljon.

Bezsa, csak annyi, hogy nem lett jó az összeillesztése, de majd legközelebb jobb lesz.


Limara Előzmény | 2007.09.02. 13:37 - #25268

Cristina! Mi a baj ezzel a kaláccsal?:? Gyönyörű, foszlós, gratulálok! Ne légy vele elégedetlen!
 
Bau! nagyon szép a kenyered! Ha kicsi a jénaid, miért nem próbálod meg, hogy zacsiba taszed a tésztát, és zacsistól a jénai aljába, hogy szépen megtartsa a formját? Bocsi, nem akarok beleszólni, de akkor szép gömbölyű lenne a teteje is.

bau Előzmény | 2007.09.02. 13:36 - #25267

Cristina! Én megbúbollak,ha mégegyszer azt mondod,hogy az a kalács nem szép! És az a bolognai is fincsi lehetett! Nálunk gyrosos pulyka volt rizzsel,és sok sültpaprikás salátával.Meg pipszárnya-leves.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.02. 13:32 - #25266

En amugy arra jutottam,hogy legkozelebb ha kalacsot sutok,masik receptet fgook hasznali,megpedig az Ostoros reteset,mert az nekem sokkal jobban izlett.

Cristina,meg kene te is probald az osotrost,a Barmit I-ben van a receptje,en egyszer elkeszitettem es nagyon,de nagyon finom es puha volt!Csak idoigenyes,de megeri.


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.02. 13:28 - #25265

Cristina,miert nem vagy megelegedve???

Nekem tetszik,tenyleg,az enyem sem lett ennel szebb,lathatod!


bezsa Előzmény | 2007.09.02. 13:28 - #25264

Cristine mi bajod van azzal a kaláccsal? Bau a kenyered gyönyörű.

Edo nálunk is bolognai volt az ebéd.

Sül a Riegelem, jó sok maggal.

Szabi kenyerei készen vannak..


Edo-bedo Előzmény | 2007.09.02. 13:27 - #25263

Cristina,nagyon szep lett!!

Hogy izlik nektek?Nekem inkabb latvanyos,mint finom.


Cristina77 Előzmény | 2007.09.02. 13:27 - #25262

Látom ma mindenki csodásat alkotott, csak az én koszorúm nem lett túl szép :( Majd legközelebb hátha jobban sikerül.

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.02. 13:25 - #25261

meghoztam a mai ebedunket,spagetti bolognai modra

Bolognaispagetti.jpg Spagetti bolognai modra picture by Edo-bedo


Cristina77 Előzmény | 2007.09.02. 13:23 - #25260

Közben megpróbálkoztam a kalácskoszorúval, de nem sikerült összebújtatgatni és kelés közben még jobban szétnyílt.

 

 

 Azért elsőre talán nem is olyan rossz.


bau Előzmény | 2007.09.02. 13:22 - #25259

Na sziasztok! Végre kisült az esti kovászos csodakenyerem! Szerintem gyönyörű lett,csak a jénaim apró mivolta miatt lapos a teteje,de ezt már megszoktátok! Ez már védjegyemmé válik!

Itt a 2x dagasztott és kelesztett kenyérke,még nyersen

estikovsszalkszltkenyr.jpg picture by bau4

Itt már kisülve

estikovsszalkszltkenyr1.jpg picture by bau4

És ittjártak a tetőfedők is!

estikovsszalkszltkenyr2.jpg picture by bau4

Ez meg a hullott almából készített almáspitekusz!

Csak tessék,csak tessék! Mindenki kísértésbe essék!

almspitekusz.jpg picture by bau4


Batka Előzmény | 2007.09.02. 13:17 - #25258

Lányok, csak most tudtam jönni. Moha, a tk nyanyát beírtam a barna kenyérhez (a képeidnél csak az volta  baj, hogy nem egymás alá tetted őket, hanem egymás mellé) - nézd meg, jól értettem-e. Más technikai intéznivalót nem találtam, de szóljatok, ha mégis volt.

Az újoncoknak üdv! Ha a szöveg ömlesztve jelenik meg, vagy képet szeretnétek beszúrni, és nem Internet Explorert használtok, bal oldat a Súgó fórumozóknak c. részben sok hasznos információt találtok.

És még annyit, hogy a teljes kiőrlésű lisztekből azért veszünk biot, mert a korpában rakódik le a sok nehézfém és vegyszer. A tönkölybúzánál viszont elvileg mindegy, ugyanis az egyik legellenállóbb gabonanövény, nem kell vegyszerezni (más kérdés, hogy a valóságban hogyan termesztik - még sosem láttam tönkölymezőt). Annyi igaz, hogy a biot elvileg ellenőrzik, a talajban sem lehetnek vegyszermaradványok, meg távol kell lennie a permetezett helyektől - hogy ez valóban így van-e, innentől ez már hit kérdése :-)

Aki pedig felesben süt tk és fehér lisztből - ahogy én -, és nem jut hozzá kenyérliszthez (BL80) - ahogy én sem -, nyugodtan használjon jóféle finomlisztet (BL 55), a kétféle szemcsenagyság összekeverve pont jó lesz. Egyébként sikért sem használok már régóta, nem érzem szükségét.

Tegnap kivételesen kapros-lenmagos zsemle készült a virslis buci tésztája alapján, de azon kívül már hónapok óta nem sütöttem tiszta fehér kenyeret. Ez egy régebbi kép, de most is ugyanígy néz ki :-)

bucizsemle

Most már a dagasztás nélkülit is 1/3-ban tk lisztből sütöm, úgy is tökéletes - ha arra a régi típusú "fehér" kenyérre vágyunk pl. zsíros kenyérnek vagy tőkehalmájhoz, ilyet sütök.

Jégkása képeit majdnem kifelejtettem. Fánk és kovászmagos rozsos zsemle:

fánk kovászmagos rozsos zsemle


Limara Előzmény | 2007.09.02. 12:47 - #25257

Sziasztok!
 
Gratulálok, megint gyönyörűeket készítettetek!
 
Hajtogatott burgonyás pogácsát sütöttem:
hajtogatott burg. pogi 

Edo-bedo Előzmény | 2007.09.02. 12:15 - #25256

Sziasztok,szep vasarnapot mindenkinek!

Cristina,hat megnezheted a koszorut Margitka receptjeinel bal oldalon a receptjeinel:Kalacstesztak sutoben es gepben.Itt nezd meg a dios kalacskoszorut,annal lepesrol lepesre le van fotozva!;)

Az enyem nem lett a legszebb koszoru,mert a feher lap kicsit vekonyra lett kinyjutva,igy aztan keles kozben szetment picit.Toltelekkel egyelore nem akartam kiserletezni,mert ugy-e az meg lehuzza kicsit  atesztat.De sokkal fincsibb lenne mondjuk dioval...

Puszik


[Későbbi] [25515-25496] [25495-25476] [25475-25456] [25455-25436] [25435-25416] [25415-25396] [25395-25376] [25375-25356] [25355-25336] [25335-25316] [25315-25296] [25295-25276] [25275-25256] [25255-25236] [25235-25216] [25215-25196] [25195-25176] [25175-25156] [25155-25136] [25135-25116] [25115-25096] [25095-25076] [25075-25056] [25055-25036] [25035-25016] [25015-24996] [24995-24976] [24975-24956] [24955-24936] [24935-24916] [24915-24896] [24895-24876] [24875-24856] [24855-24836] [24835-24816] [24815-24796] [24795-24776] [24775-24756] [24755-24736] [24735-24716] [24715-24696] [24695-24676] [24675-24656] [24655-24636] [24635-24616] [24615-24596] [24595-24576] [24575-24556] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU