E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

jegkasa Előzmény | 2007.08.30. 15:39 - #25017

Sziasztok!
 
Hát mit mondjak nagyon szép ennivaló kenyérkéket találtam az oldalon. Gratulálok a pékeknek.
 
Megsütöttem az esti kovászos kenyeret nekem nem volt vele semmi bajom szépen megkelt és mesült, szinte olyan lett mint mikor nyanyával sütök. Küldtem képet Batkának majd remélem felteszi.
 
Elkészítettem a pingvin szeletet is az nem lett olyan szép, de azért finom.
 MIndenkinek szép napot Jégkása

Moha Előzmény | 2007.08.30. 15:36 - #25016

Zsóka nem tudom hol laksz,van-e a közeledben Spar,Kaiser,Interspar?  Van sajátmárkás tk.lisztjük,/ NaturPur márkanévre hallgat,bio/ nagyon finom őrlésű,szinte mindenhez ugyanúgy használható,mint a sima finomliszt. A graham lisztben durvára őrölve hagyják benne a korpát,azzal valóban nem lehet olyan finom sütiket,egyebeket készíteni. Ha ilyet nem kapsz,akkor csak sima teljeskiőrlésű búzaliszt is jó,de nem graham. Írok még majd be én is diétás sütiket.

nelly Előzmény | 2007.08.30. 15:34 - #25015

Csak kiegészítésként írom, a nyanya készítését külön találod Margitka recijei között, és a kenyér pedig Limaráé. Legalábbis nekem ez jött be! Nem is akarok változtatni rajta már!

nelly Előzmény | 2007.08.30. 15:30 - #25014

Mindenkinek csak gratulálni tudok a szépséges sütikhez, kenyerekhez! Nagyon ügyesek vagytok!
Edo-bedo
MInden elismerésem a Tied! Hiszen nem rég óta vagy közöttünk, és még ha kicsit be is lapult a közepe, azért nagyon jól néz ki a kenyérkéd! Tudod, kell a gyakorlás, és napról napra javulni fognak a kenyérkéid! Csak kitartás. Aztán javaslom, majd próbáld ki MArgitka nyanyás kenyerét is! Nagyon finom, és most már én is csak azt sütöm, bizony a neve is mutatja, Limara bevált kenyere (nyanyával).De a kezdetekben nekem még ilyen szép kenyerem sem igazán sikerült.

drszuszmo Előzmény | 2007.08.30. 15:26 - #25013

Meg neked is kösz, Brigitta!

drszuszmo Előzmény | 2007.08.30. 15:24 - #25012

Köszi Limara, életet mentettél... :)

Majd beszámolok a végeredményről...


Brigitta Előzmény | 2007.08.30. 15:23 - #25011

drszuszmó!

Limara leirta a lényeget!


Moha Előzmény | 2007.08.30. 15:23 - #25010

Zsóka! Batka kibővítette bal oldalon a diétás receptest,oda írjuk be Cristinával a diétás sütiket is.

 


Brigitta Előzmény | 2007.08.30. 15:22 - #25009

Szia drszuszmó!

Köszöntelek közöttünk!

Szabadon sütöd a kenyeret,vagy esetleg van jénaid,vagy sütőzacskó a legnagyobb méretben?

A gőzös sütő,igen azt jelenti,nem tudom milyen sütőben sütsz,én hideg sütőbe teszem jénaiba a kenyeret,10 percig teljes lángon,ez kb 180 fok,azután lejjebb veszem,180 fokra.

Ha gőzösben szeretnéd,akkor is spricceld meg a kenyeret,lehet közben is,de a kezedre vigyázni kell!

Re mélem valamelyest segitettem,de vannak itt vér profok,remélem ők is látják,és segitenek!Ha valami kérdésed van,csak bátran!Sok sikert!Üdv.


Moha Előzmény | 2007.08.30. 15:20 - #25008

Sziasztok!

Bundik,Bezsa, Brigi csodaszépek a kenyereitek! Brigi egyetértek veled,ezért írtam,hogy néha az ember a járt utat,ami ráadásul bevált,nehezen adja fel. Én még ötnapos nyanyával is remekül sütöttem,csak ahogy írta Margitka,kicsit hagytam éledezni.

Na,mindegy azért Limara után kipróbálom egyszer én is a kovászost,olyan jól leírta,abból rossz nem sülhet ki.

Cristina nagyon jól fest az a rácsos süti! Próbálhatsz linzertésztát fele tk.búzaliszttel is,az is finom,én már sütöttem úgy is.


Limara Előzmény | 2007.08.30. 15:19 - #25007

Szia Drszuszmo!
 
Üdv a fórumon, kérdezz csak bátran, szívesen segítünk.
Igen, végig hagyd a sütőben a vizes tálkát, sőt mielőtt berakod, a kenyeredet is spricceld le vízzel! 200-220 fokos sütőben kezdjed sütni, majd jó 20 perc múlva vedd kicsit vissza.
 
Most rohannom kell, üdv

zsoka Előzmény | 2007.08.30. 15:16 - #25006

Szia Cristina!

Lécccciiiii, írd be a szilváslepény recijét, meg minden recit ami cukrosoknak való. Az eddigi recijeidet mind leírtam, de a megvalósítás már csak az új konyhámban lesz véghezvihető. Egy bajom van, hogy nagyon nehezen barátkozom meg a graham liszttel, majdcsak megszokom. Előre is köszi.

Amarillisz Előzmény | 2007.08.30. 15:12 - #25005

no, megyek, én is összedobok egy kenyeret!1732.gif

Amarillisz Előzmény | 2007.08.30. 15:05 - #25004

Sziasztok! hűűűűűűűűű, mennyi kenyér és egyéb finomság..................gratula megy minden sütögetőnek!fm_clap.gif

Edo-bedo! a gépi kenyereim nekem is beesnek kissé, bár mióta nyanyával készítem, közel se annyira mint anélkül...........én a folyadékra tippelnék, az lehet benne sok...........de majd a többiek biztos mondanak okosabbat is, én annyira nem merek erről nyilatkozni, hisz nem régóta sütök.

Limara! merre található a fánkod recije? nagyon szép, nekem sose lett még szalagos...............


Cristina77 Előzmény | 2007.08.30. 15:02 - #25003

Köszönöm szépen, tényleg most sikerült finit csinálni, pedig először csináltam ezt az omlós tésztát édesítővel és kefírrel, izgultam jó lesz-e. Azon kívül csak babapiskótát gyártottam. Lett egy nagy dobozzal 2 tojásból.

Most pedig myegyek csipetkét gyártani, mert holnap a tejfölös pogi mellé gulyáslevest akarok főzni.


drszuszmo Előzmény | 2007.08.30. 15:00 - #25002

Sziasztok!

Segítsetek nekem légyszi! Teljesen zöldfülű kenyérsütő vagyok, gépben már sokat sütöttem, de sütőben ez az első próbálkozásom. Margit fehérkenyér (alap) receptjét próbálgatom, most kel a nagy mű. Hány fokra kell melegíteni a sütőt? A gőzös sütő azt jelenti, hogy a melegítésnél berakom a vizet és végig benne is hagyom? Elnézést, hogy ilyesmivel zaklatom a profikat, de vhol el kell kezdeni... Köszi, Zsófi


Brigitta Előzmény | 2007.08.30. 14:59 - #25001

Szia Edó!

Bocs,zsonglőrködtem egy kicsit,sikerülhetett volna jobban is!:(

Nem lehet,hogy az a baj,:sok az élesztő,vagy a folyadék?

Majd jönnek a többiek,és biztos segitenek,nekem érdekes módon,mióta az aszkorbint használom,nincs ilyen bajom.

Zárójelben azért megjegyzem,mindig receptes jegyzetből sütök,nálam ez harci tartozék!


Brigitta Előzmény | 2007.08.30. 14:53 - #25000

estikovászos kenyér.JPGestikovászos megvágva.JPG

Edo-bedo Előzmény | 2007.08.30. 14:50 - #24999

latjatok ugy-e a kozepen a beesett tesztat?...

Szemely szerint nekem sokkal jobban izlik a jenais kenyer,csakhat nincs ra idom..:((


Edo-bedo Előzmény | 2007.08.30. 14:48 - #24998

Pl errol beszelek...Rozsoskenyer.jpg Rozsos image by Edo-bedo

[Későbbi] [25517-25498] [25497-25478] [25477-25458] [25457-25438] [25437-25418] [25417-25398] [25397-25378] [25377-25358] [25357-25338] [25337-25318] [25317-25298] [25297-25278] [25277-25258] [25257-25238] [25237-25218] [25217-25198] [25197-25178] [25177-25158] [25157-25138] [25137-25118] [25117-25098] [25097-25078] [25077-25058] [25057-25038] [25037-25018] [25017-24998] [24997-24978] [24977-24958] [24957-24938] [24937-24918] [24917-24898] [24897-24878] [24877-24858] [24857-24838] [24837-24818] [24817-24798] [24797-24778] [24777-24758] [24757-24738] [24737-24718] [24717-24698] [24697-24678] [24677-24658] [24657-24638] [24637-24618] [24617-24598] [24597-24578] [24577-24558] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség