Csak kiegészítésként írom, a nyanya készítését külön találod Margitka recijei között, és a kenyér pedig Limaráé. Legalábbis nekem ez jött be! Nem is akarok változtatni rajta már!
Mindenkinek csak gratulálni tudok a szépséges sütikhez, kenyerekhez! Nagyon ügyesek vagytok! Edo-bedo MInden elismerésem a Tied! Hiszen nem rég óta vagy közöttünk, és még ha kicsit be is lapult a közepe, azért nagyon jól néz ki a kenyérkéd! Tudod, kell a gyakorlás, és napról napra javulni fognak a kenyérkéid! Csak kitartás. Aztán javaslom, majd próbáld ki MArgitka nyanyás kenyerét is! Nagyon finom, és most már én is csak azt sütöm, bizony a neve is mutatja, Limara bevált kenyere (nyanyával).De a kezdetekben nekem még ilyen szép kenyerem sem igazán sikerült.
Szabadon sütöd a kenyeret,vagy esetleg van jénaid,vagy sütőzacskó a legnagyobb méretben?
A gőzös sütő,igen azt jelenti,nem tudom milyen sütőben sütsz,én hideg sütőbe teszem jénaiba a kenyeret,10 percig teljes lángon,ez kb 180 fok,azután lejjebb veszem,180 fokra.
Ha gőzösben szeretnéd,akkor is spricceld meg a kenyeret,lehet közben is,de a kezedre vigyázni kell!
Re mélem valamelyest segitettem,de vannak itt vér profok,remélem ők is látják,és segitenek!Ha valami kérdésed van,csak bátran!Sok sikert!Üdv.
Bundik,Bezsa, Brigi csodaszépek a kenyereitek! Brigi egyetértek veled,ezért írtam,hogy néha az ember a járt utat,ami ráadásul bevált,nehezen adja fel. Én még ötnapos nyanyával is remekül sütöttem,csak ahogy írta Margitka,kicsit hagytam éledezni.
Na,mindegy azért Limara után kipróbálom egyszer én is a kovászost,olyan jól leírta,abból rossz nem sülhet ki.
Cristina nagyon jól fest az a rácsos süti! Próbálhatsz linzertésztát fele tk.búzaliszttel is,az is finom,én már sütöttem úgy is.
Üdv a fórumon, kérdezz csak bátran, szívesen segítünk.
Igen, végig hagyd a sütőben a vizes tálkát, sőt mielőtt berakod, a kenyeredet is spricceld le vízzel! 200-220 fokos sütőben kezdjed sütni, majd jó 20 perc múlva vedd kicsit vissza.
Lécccciiiii, írd be a szilváslepény recijét, meg minden recit ami cukrosoknak való. Az eddigi recijeidet mind leírtam, de a megvalósítás már csak az új konyhámban lesz véghezvihető. Egy bajom van, hogy nagyon nehezen barátkozom meg a graham liszttel, majdcsak megszokom. Előre is köszi.
Sziasztok! hűűűűűűűűű, mennyi kenyér és egyéb finomság..................gratula megy minden sütögetőnek!
Edo-bedo! a gépi kenyereim nekem is beesnek kissé, bár mióta nyanyával készítem, közel se annyira mint anélkül...........én a folyadékra tippelnék, az lehet benne sok...........de majd a többiek biztos mondanak okosabbat is, én annyira nem merek erről nyilatkozni, hisz nem régóta sütök.
Limara! merre található a fánkod recije? nagyon szép, nekem sose lett még szalagos...............
Köszönöm szépen, tényleg most sikerült finit csinálni, pedig először csináltam ezt az omlós tésztát édesítővel és kefírrel, izgultam jó lesz-e. Azon kívül csak babapiskótát gyártottam. Lett egy nagy dobozzal 2 tojásból.
Most pedig myegyek csipetkét gyártani, mert holnap a tejfölös pogi mellé gulyáslevest akarok főzni.
Segítsetek nekem légyszi! Teljesen zöldfülű kenyérsütő vagyok, gépben már sokat sütöttem, de sütőben ez az első próbálkozásom. Margit fehérkenyér (alap) receptjét próbálgatom, most kel a nagy mű. Hány fokra kell melegíteni a sütőt? A gőzös sütő azt jelenti, hogy a melegítésnél berakom a vizet és végig benne is hagyom? Elnézést, hogy ilyesmivel zaklatom a profikat, de vhol el kell kezdeni... Köszi, Zsófi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit