Zsóka nem tudom hol laksz,van-e a közeledben Spar,Kaiser,Interspar? Van sajátmárkás tk.lisztjük,/ NaturPur márkanévre hallgat,bio/ nagyon finom őrlésű,szinte mindenhez ugyanúgy használható,mint a sima finomliszt. A graham lisztben durvára őrölve hagyják benne a korpát,azzal valóban nem lehet olyan finom sütiket,egyebeket készíteni. Ha ilyet nem kapsz,akkor csak sima teljeskiőrlésű búzaliszt is jó,de nem graham. Írok még majd be én is diétás sütiket.
Csak kiegészítésként írom, a nyanya készítését külön találod Margitka recijei között, és a kenyér pedig Limaráé. Legalábbis nekem ez jött be! Nem is akarok változtatni rajta már!
Mindenkinek csak gratulálni tudok a szépséges sütikhez, kenyerekhez! Nagyon ügyesek vagytok! Edo-bedo MInden elismerésem a Tied! Hiszen nem rég óta vagy közöttünk, és még ha kicsit be is lapult a közepe, azért nagyon jól néz ki a kenyérkéd! Tudod, kell a gyakorlás, és napról napra javulni fognak a kenyérkéid! Csak kitartás. Aztán javaslom, majd próbáld ki MArgitka nyanyás kenyerét is! Nagyon finom, és most már én is csak azt sütöm, bizony a neve is mutatja, Limara bevált kenyere (nyanyával).De a kezdetekben nekem még ilyen szép kenyerem sem igazán sikerült.
Szabadon sütöd a kenyeret,vagy esetleg van jénaid,vagy sütőzacskó a legnagyobb méretben?
A gőzös sütő,igen azt jelenti,nem tudom milyen sütőben sütsz,én hideg sütőbe teszem jénaiba a kenyeret,10 percig teljes lángon,ez kb 180 fok,azután lejjebb veszem,180 fokra.
Ha gőzösben szeretnéd,akkor is spricceld meg a kenyeret,lehet közben is,de a kezedre vigyázni kell!
Re mélem valamelyest segitettem,de vannak itt vér profok,remélem ők is látják,és segitenek!Ha valami kérdésed van,csak bátran!Sok sikert!Üdv.
Bundik,Bezsa, Brigi csodaszépek a kenyereitek! Brigi egyetértek veled,ezért írtam,hogy néha az ember a járt utat,ami ráadásul bevált,nehezen adja fel. Én még ötnapos nyanyával is remekül sütöttem,csak ahogy írta Margitka,kicsit hagytam éledezni.
Na,mindegy azért Limara után kipróbálom egyszer én is a kovászost,olyan jól leírta,abból rossz nem sülhet ki.
Cristina nagyon jól fest az a rácsos süti! Próbálhatsz linzertésztát fele tk.búzaliszttel is,az is finom,én már sütöttem úgy is.
Üdv a fórumon, kérdezz csak bátran, szívesen segítünk.
Igen, végig hagyd a sütőben a vizes tálkát, sőt mielőtt berakod, a kenyeredet is spricceld le vízzel! 200-220 fokos sütőben kezdjed sütni, majd jó 20 perc múlva vedd kicsit vissza.
Lécccciiiii, írd be a szilváslepény recijét, meg minden recit ami cukrosoknak való. Az eddigi recijeidet mind leírtam, de a megvalósítás már csak az új konyhámban lesz véghezvihető. Egy bajom van, hogy nagyon nehezen barátkozom meg a graham liszttel, majdcsak megszokom. Előre is köszi.
Sziasztok! hűűűűűűűűű, mennyi kenyér és egyéb finomság..................gratula megy minden sütögetőnek!
Edo-bedo! a gépi kenyereim nekem is beesnek kissé, bár mióta nyanyával készítem, közel se annyira mint anélkül...........én a folyadékra tippelnék, az lehet benne sok...........de majd a többiek biztos mondanak okosabbat is, én annyira nem merek erről nyilatkozni, hisz nem régóta sütök.
Limara! merre található a fánkod recije? nagyon szép, nekem sose lett még szalagos...............
Köszönöm szépen, tényleg most sikerült finit csinálni, pedig először csináltam ezt az omlós tésztát édesítővel és kefírrel, izgultam jó lesz-e. Azon kívül csak babapiskótát gyártottam. Lett egy nagy dobozzal 2 tojásból.
Most pedig myegyek csipetkét gyártani, mert holnap a tejfölös pogi mellé gulyáslevest akarok főzni.
Segítsetek nekem légyszi! Teljesen zöldfülű kenyérsütő vagyok, gépben már sokat sütöttem, de sütőben ez az első próbálkozásom. Margit fehérkenyér (alap) receptjét próbálgatom, most kel a nagy mű. Hány fokra kell melegíteni a sütőt? A gőzös sütő azt jelenti, hogy a melegítésnél berakom a vizet és végig benne is hagyom? Elnézést, hogy ilyesmivel zaklatom a profikat, de vhol el kell kezdeni... Köszi, Zsófi
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit