Rózsakvarc! Ne bántódj meg,senki nem volt negatív,vagy elmarasztaló,sajnálom,ha így érezted.
Azt hiszem,sokunknak nem fér az idejébe a kísérletezés,vagy a már járt utat nehezen adjuk fel,nem bízunk magunkban. Én is lelkesen végigolvastam az oldalad,aztán elbizonytalanodtam,mert máshogyan,de eddig mindig jó kenyereket sütöttem, a nyanya is bevált,szóval nem mertem nekifogni. Aztán jött Limara,és a leírásából már nem tűnik ördöngös dolognak az egész. Azt hiszem nekem is kell az a "mankó",hogy az ő pontosan megadott mennyiségeiből kiindulva kalandozhassak tovább. Szóval köszönjük az új ötleteket,várjuk a többit is sok szeretettel!
Julika most beírom a bármitbe a Pingvin módosítást! Tegnap egyébként megint megállapítottuk,hogy igazán két hűtőben töltött éjszaka után finom,valahogy jobban összeérik.
Sziasztok!
Én új vagyok itt és nagyon tetszik minden. Imádok sütni főzni. Nem biztos, hogy végigolvasom a hozzászólásokat ezért ne haragudjatok ha olyasmit kérdezek ami már előtte többször is le volt írva. Móni
Moha ! Fantasztikus a Töki pomposod és pingvinkéd is. Ma az egyik kollegám pont meglátta a Kinder pingvinedről a képet és azt kérdezte mikor sütök nekik ilyet. Ezért is kérdeztem róla.
Limara tök jó a fázis kép sorozatod ,na a kenyeredről már ne is beszéljünk ,mert az a mestertől megszokott minöségű,de azok a cserepezők oszt tul gyorsan dobálták fel a tetőre a cucost,azért olyan nagyok bizti,mert hát ebben a melegben szegények nem birják a tető klimát,szó ami szó ekkora cserepeket már rég láttam!
Ma egy olyan csúnya kenyeret sütöttem amilyet még soha. Tk. nyanyával Limara tk. kenyerét sütöttem. Lapos maradt és úgy szétnyílt már a kelés alatt is, ahogy még soha. Kellett nekem itt a társalgóban rendetlenkednem. Lehet, hogy nem is ehető, azt még ne mtudom, emrt forró.
Limara ! Gratulálok, ismét remekeltél és nem gondolkoztál sokat, hogy kipróbáld az új módszert. Illetve az majd csak a napokban lesz ahogy olvastam. Köszi a részletes beszámolót és a fázisképeket. Teljesen érthető így. Nagyon kíváncsi vagyok a kovászmagos kenyereddel kapcsolatos véleményedre majd.
Rózsakvarc ! Én is úgy gondolom mint Bau és Limara, hogy csak körbejárták a lányok a témát többször és senki nem rosszindulattal szólt hozzá. És az is biztos, ha még néhányan kipróbáljuk az új módszeredet akkor még nagyobb sikere lesz és még több ember ki fogja próbálni.
Superkeri ! Örülök, hogy jelentkeztél és minden rendben van veled.
Moha ! a Kinder pingvinről lehetne valami pontosabbat tudni, hogy mi maradt ki és végülis hogy lett finom, ropogós a csokiréteg ?
Olvasd vissza az én egeres sztorimat, hátha segítségedre lesz az egérrel való harcban. Több, mint egy hétig tartott és nem volt egyszerű!! 3 vagy 4 nap után átköltözött a spájzból a konyhába és ott folytatódott a harc még szintén négy napig. A kis fogolyról még egy rövid videó is készült. A végén már komolyan sajnáltam őt!
AMARILLISZ, sztem "oreg"sajtot vegyel es azt reszeld le. Kezecskevel vigyazni am mert kemenyek! Ja es a parmezan sem olvad meg.Mivel ezek szarazabbak viszont oda kell figyelni HA a tetejere rakod a poginak stb akkor hamarabb megbarnulhat! v. megeghet. HA tesztaba!-rakod akkor termeszetesen nem.
Jonnek majd meg okosabbak is meg, bizti irnak rola Neked velemenyt-tanacsot.
Amarillis! Egyszer a Tv-ben láttam,hogy a LACIBÁCSI azt ajánlotta,hogy a sajtra szórjunk egy csipet zsemlemorzsát,és az nem folyik le.Pl.a melegszenyóról sem! Próbáld meg ,hogyha pl kiflibe teszed,szórj rá zsemlemorzsikát és úgy süsd! Egyébként minél keményebb a sajt,annál stabilabb.
AMARILLISZ, sztem "oreg"sajtot vegyel es azt reszeld le. Kezecskevel vigyazni am mert kemenyek! Ja es a parmezan sem olvad meg.Mivel ezek szarazabbak viszont oda kell figyelni HA a tetejere rakod a poginak stb akkor hamarabb megbarnulhat! v. megeghet. HA tesztaba!-rakod akkor termeszetesen nem.
Jonnek majd meg okosabbak is meg, bizti irnak rola Neked velemenyt-tanacsot.
sziasztok! tud valaki olyan sajtot, amit ha sütőben sütök,nem folyik szét ill. ki-? persze nem natur gondolom, hanem valami tésztában, vagy ez buta kérdés...........?
Te Bau! Én megpróbáltam megnyitni, és valami lottós marhaság jelentkezett be. Rosszat nyomtam volna? Hiába klikkeltem a kilépés gombra. Teljsen be akarta tölteni magát.
Kár, hogy MArgitka nincs itt, mert ő tudna igazán válaszolni egy-két dologra. Mindenesetre mi mindig örömmel osztjuk meg egymással tapasztalatainkat, és soha nem vitatjuk egymás érdemeit. Más kérdés, hogy hogyan történik ez. a 24836-os hsz nem az én stílusom, így inkább nem is reagálok rá. Inkább szégyenkezem mások helyett.
Én nem hiszem, hogy tegnap bárki negatív vagy elmarasztaló kritikával illetett volna, ismered ezt a fórumot, itt olyan nem szokás. Mindig szívesen fogadunk új, jó ötleteket, főleg, ha szívesen is osztják meg velünk Inkább azt hiszem, csak alaposan körbe jártuk a témát, hogy mindenki számára világos legyen.
Remélem, hogy a mai sikeres sütésem után mások is kipróbálják majd!
Rozsakvarc! Szerintem még mindenki óvatosan fogalmaz,-addíg,amíg rá nem jön a saját kenyere titkára.Akkor gondolatban összelehet rakni,hogy kitől mit tanult,és majd jöhet az áradozás,a dícséret. Én pl.ráérnék kipróbálni a hosszú kelesztéseket,"gyakran összeliszteznem a kezemet",de sajnos nehezemre esik a sok munka,az állás,és görnyedés,ezért igyekszem a könnyebb végét megkeresni a kenyérsütésnek.Viszont az agyamban motoszkál,hogy milyen is az a MÁSIK kenyér? Tehát csak -csak kipróbálom,aztán majd döntök.De mivel hogy senkinek nem sikerül mindíg egyformára a kenyér,mindíg ottmarad a kisördög a fejemben,hogy hátha tudok én még ennél is jobbat.Ezért hát próbálgatok,próbálgatok. Eddígi munkálataimat megnézhetitek (ha érdekel valakit) ezen az alábbi zenés kis remixen.Az első és a második rész.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit