E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Limara Előzmény | 2007.08.27. 16:24 - #24835

Sziasztok!
 
Bocsánat, ha nem volt elég érthető! Dagasztás végén áttettem a tésztát a kelesztőtálba, majd 15 perc után csak éppen , gyengéden átgyúrtam, majd újabb 15 perc után megint, utána hagytam még 20 percig kelni, majd formáztam. Én egy pék oldalon olvastam ezt a 2x-i átgyúrást, majd tegnap Rózsakvarcnál is, és nagyon bevált. Lehet, hogy egyszer is elég lenne, ki kell próbálni. Ez az átgyúrás nem erőteljes gyömöszkölést jelent, hanem éppen csak, néhányszor megforgatva a kelesztőtálban.
 
Biztatok mindenkit, hogy próbálja ki, kíváncsi vagyok a Ti véleményeitekre is.

Moha Előzmény | 2007.08.27. 15:58 - #24834

Sziasztok!

Limara gratulálok! Én is úgy teszek,mint Bau,másolok és próba holnap. Így érthető volt az egész,a képsorozattal pláne. Igazán nem szép dolog,de én is úgy vagyok,hogy megvártam,míg kipróbálod,mert eddig a sütéseim nagy részénél a Te receptjeidből indultam ki,és azokat variáltam a tk liszttel,meg egyebekkel.Így mindig sikerültek a dolgok. Hála és köszönet az úttörésért!

Brigi a bucik csinosak,a katona örülni fog! :))


Brigitta Előzmény | 2007.08.27. 15:58 - #24833

Ne haragudjatok,nem akarok értetlenkedni,de én igy értem!

A gépi dagasztás után 15 perc pihi,utána átgyúrás,majd újra15perc pihi,ezután ismét gyúrás,ezután 20 perc kelesztés.Nem jóóó?


bau Előzmény | 2007.08.27. 15:57 - #24832

Köszi lányok,most már értem! Holnap kipróbálom,aztán majd jön a fotó!

nelly Előzmény | 2007.08.27. 15:50 - #24831

Bau! Nem vagy Te kuka! Csak mi nem szoktunk kelesztés közben dagasztani, legalábbis én nem. EZért számomra is LImara módszere most újnak tűnt, de próbáltam követni. Remélem, Te is fogsz ilyen szépséges kenyeret sütni Limara útmutatása alapján!

Bundik Előzmény | 2007.08.27. 15:50 - #24830

Ezt a 3x15 perces kelesztéses, 2x átgyúrásos receptet kb két hete kipróbáltam. Szép tésztát lehetett vele készíteni. Viszont a hagyományos hosszabb második kelesztéssel levegősebb tésztát sikerült elérnem.

Brigitta Előzmény | 2007.08.27. 15:42 - #24829

Szia Nelly!Köszönöm a kedves szavakat,igyekszem,csak mumus ne legyen erre!:)

 

 


bau Előzmény | 2007.08.27. 15:42 - #24828

Nelly!  Most így,-ahogy leírtad,-egész más értelme van számomra! A kétszer 15 perc,másként értendő,mint hogy a 15 perc kelesztés után átgyúrta,és hagyta még kelni 20 percig! számomra ez jött le!(de lehet,hogy én vagyok a kuka!)

nelly Előzmény | 2007.08.27. 15:38 - #24827

Brigi! Én is gratulálok Neked! Nagyon szépek lettek a bucik! Nem kell Neked már semmilyen "továbbképzés" szerintem!

Bundik Előzmény | 2007.08.27. 15:37 - #24826

Érthetőbben: Bedagasztja, 15 perci pihi, dagasztás, hosszabb pihi, utána formázás

Bundik Előzmény | 2007.08.27. 15:35 - #24825

Szia Bau!
 
Azt nem tudom, hogy Limara elírta-e, vagy tényleg így csinálta, Rózsakvarc csak egyszer dagsztja át.
 
Viszont találtam egy receptet, abban tényleg 3x15 perc kelesztés, és kétszeres dagasztás van. Az oldalamra bemásoltam:
 

nelly Előzmény | 2007.08.27. 15:35 - #24824

Bau! Engem nem zavart egyáltalán. Én úgy értelmeztem, hogy összesen 50 percig kelesztette Limara, és kétszer 15 percenként egy kicsit még dagasztotta kézzel. Te nem így érted?

nelly Előzmény | 2007.08.27. 15:32 - #24823

Sziasztok! Limara! Le a kalappal előtted! NAgyon ügyesen kiokoskodtad, hogyan kellene megsütnöd a kenyeret, mert az eredmény mindent elmond! A folyadék mennyiségét én is soknak gondoltam, de tudtam, Te biztosan ráérzel, miként lehet ilyen gyönyörű kenyeret varázsolnod ide nekünk! Hát csak ámulok, bámulok! Kívánom, hogy a másik sütésed is elsőre ilyen szép, kívánatos legyen! Gratulálok! ÜGyes kislány vagy, mint mindig!

bau Előzmény | 2007.08.27. 15:25 - #24822

Sziasztok! Limara gyönyörű az a kenyér! Betűről betűre kimásoltam amit írtál,és holnap jön a próba!               Remélem nem olyan lesz mint a mai máglyarakás...(a máglyán egy rakás...):(( Még így sose jártam! Gyerekek! Már a TOJÁST IS HAMISÍTJÁK!!! A fehérjéből olyan sült ki,mint a szivacs! A lekváromat odakata a meleg,és szép karamell lett belőle! szóval...máglyarakás...:( Na de azért ehető ám,csak nem lett szép!

Limara! kérdezném,hogy ez a mondatod így másnak nem zavaró? idézem:"15 perc kelesztés után gyengéden átgyúrtam a tálban, majd 15 perc után ismét. majd hagytam még 20 percig kelni." Szerintem az a második 15 perces szöveg nem kéne bele! Bocsi nem kekeckedni akarok,csak számomra volt fura!


Brigitta Előzmény | 2007.08.27. 15:19 - #24821

Limara!Köszönöm szépen!Igen,most ez a sláger,reggelire.Sima kenyértésztából sütöm.Hétvégén a boltban majdnem leültem.23ft lett az a kifli,amit néha ,ha nincs itthon szoktam venni.Az ára fel,a térfogata,minősége össze ment.Na,nem !Inkább megy a katona mellé a fagyóba!:))

Örülök,hogy megoldódtak a géppel kapcsolatos dolgok.Én is megijedtem a múltkor,ugyanis elkezdett mozogni a tengely ki-be az üstben.Ehhez a géphez,csak Győrben van alkatrész,ha van.De szerencsére nem szivárog,úgyhogy megmenekültem!

Bundik,szia!Gratulálok az új gépedhez,süssél továbbra is szépeket!;)


Limara Előzmény | 2007.08.27. 15:08 - #24820

Szia  Rózsakvarc! Köszönöm! Igen, jóval kevesebb folyadék kell a kenyérsütőgéphez, az biztos. De végülis majdnem sikerült elsőre eltalálni.
 
Brigitta! Gratulálok, nagyon szépk lettek!  Úgy látszik ez a buci nagyon bejön nektek!
 
Bundik! Örülök, hogy végre lesz géped, ma én sem akartam elhinni, hogy 1 óra altt megcsinálták az üstöt. Hónapok óta halogattam a szervízeltetést.

Bundik Előzmény | 2007.08.27. 15:03 - #24819

Képzeljétek, ma végre újra lesz kenyérsütőgépem. Mint már korábban írtam, elromlott. Kinyúlt az ékszíja. Itt Pesten csak egy helyen, a Keletinél a S.E.C. szervízben lehet javíttatni. Átverekedni magam a városon elég bonyolult.Úgyhogy felhítam őket, és megkérdeztem,  hogy utánvétellel lehet-e rendelni tőlük. Szerencsére igen. Ma érkezett meg a csomag. Délután beszereltetem a párommal, és a következő kenyeret már abban szeretném dagasztani. Jó ez a tálas mixer, de még mindig nem ismertem ki igazán. Nehéz eltalálni, hogy mikor jó a tészta. 

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.27. 15:02 - #24818

Szia Limara!

Gratulálok a kenyeredhez! Örülök, hogy Te is sikerrel alkalmaztad ezt az új kovászolást a kenyerednél. Látod, nem is olyan bonyolult mint első olvastra?  

Utólag már én is gondoltam, hogy Nektek biztosan sok lesz a folyadék, mert az én gépem egészen másképp dagaszt mint a kenyérsütőgép. Nekem is mindig változtatnom kellett a folyadék mennyiségén, amikor az itteni receptek szerint sütöttem. Csak éppen nekem jóval többet kellett hozzá tennem. De Neked van már akkora gyakorlatod, hogy ránézel a receptre és már látod is.

További sok sikert a  kenyereidhez.

Üdv.


Brigitta Előzmény | 2007.08.27. 15:00 - #24817

Sziasztok!

Most sültek ki:

bucik.JPG


Limara Előzmény | 2007.08.27. 14:53 - #24816

Szia Bundik!
 
Köszönöm! Nagyon finom, kisfiam a negyedik szeletet eszi:)

[Későbbi] [25515-25496] [25495-25476] [25475-25456] [25455-25436] [25435-25416] [25415-25396] [25395-25376] [25375-25356] [25355-25336] [25335-25316] [25315-25296] [25295-25276] [25275-25256] [25255-25236] [25235-25216] [25215-25196] [25195-25176] [25175-25156] [25155-25136] [25135-25116] [25115-25096] [25095-25076] [25075-25056] [25055-25036] [25035-25016] [25015-24996] [24995-24976] [24975-24956] [24955-24936] [24935-24916] [24915-24896] [24895-24876] [24875-24856] [24855-24836] [24835-24816] [24815-24796] [24795-24776] [24775-24756] [24755-24736] [24735-24716] [24715-24696] [24695-24676] [24675-24656] [24655-24636] [24635-24616] [24615-24596] [24595-24576] [24575-24556] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU