Bocsánat, ha nem volt elég érthető! Dagasztás végén áttettem a tésztát a kelesztőtálba, majd 15 perc után csak éppen , gyengéden átgyúrtam, majd újabb 15 perc után megint, utána hagytam még 20 percig kelni, majd formáztam. Én egy pék oldalon olvastam ezt a 2x-i átgyúrást, majd tegnap Rózsakvarcnál is, és nagyon bevált. Lehet, hogy egyszer is elég lenne, ki kell próbálni. Ez az átgyúrás nem erőteljes gyömöszkölést jelent, hanem éppen csak, néhányszor megforgatva a kelesztőtálban.
Biztatok mindenkit, hogy próbálja ki, kíváncsi vagyok a Ti véleményeitekre is.
Limara gratulálok! Én is úgy teszek,mint Bau,másolok és próba holnap. Így érthető volt az egész,a képsorozattal pláne. Igazán nem szép dolog,de én is úgy vagyok,hogy megvártam,míg kipróbálod,mert eddig a sütéseim nagy részénél a Te receptjeidből indultam ki,és azokat variáltam a tk liszttel,meg egyebekkel.Így mindig sikerültek a dolgok. Hála és köszönet az úttörésért!
Bau! Nem vagy Te kuka! Csak mi nem szoktunk kelesztés közben dagasztani, legalábbis én nem. EZért számomra is LImara módszere most újnak tűnt, de próbáltam követni. Remélem, Te is fogsz ilyen szépséges kenyeret sütni Limara útmutatása alapján!
Ezt a 3x15 perces kelesztéses, 2x átgyúrásos receptet kb két hete kipróbáltam. Szép tésztát lehetett vele készíteni. Viszont a hagyományos hosszabb második kelesztéssel levegősebb tésztát sikerült elérnem.
Nelly! Most így,-ahogy leírtad,-egész más értelme van számomra! A kétszer 15 perc,másként értendő,mint hogy a 15 perc kelesztés után átgyúrta,és hagyta még kelni 20 percig! számomra ez jött le!(de lehet,hogy én vagyok a kuka!)
Bau! Engem nem zavart egyáltalán. Én úgy értelmeztem, hogy összesen 50 percig kelesztette Limara, és kétszer 15 percenként egy kicsit még dagasztotta kézzel. Te nem így érted?
Sziasztok! Limara! Le a kalappal előtted! NAgyon ügyesen kiokoskodtad, hogyan kellene megsütnöd a kenyeret, mert az eredmény mindent elmond! A folyadék mennyiségét én is soknak gondoltam, de tudtam, Te biztosan ráérzel, miként lehet ilyen gyönyörű kenyeret varázsolnod ide nekünk! Hát csak ámulok, bámulok! Kívánom, hogy a másik sütésed is elsőre ilyen szép, kívánatos legyen! Gratulálok! ÜGyes kislány vagy, mint mindig!
Sziasztok! Limara gyönyörű az a kenyér! Betűről betűre kimásoltam amit írtál,és holnap jön a próba! Remélem nem olyan lesz mint a mai máglyarakás...(a máglyán egy rakás...) Még így sose jártam! Gyerekek! Már a TOJÁST IS HAMISÍTJÁK!!! A fehérjéből olyan sült ki,mint a szivacs! A lekváromat odakata a meleg,és szép karamell lett belőle! szóval...máglyarakás... Na de azért ehető ám,csak nem lett szép!
Limara! kérdezném,hogy ez a mondatod így másnak nem zavaró? idézem:"15 perc kelesztés után gyengéden átgyúrtam a tálban, majd 15 perc után ismét. majd hagytam még 20 percig kelni." Szerintem az a második 15 perces szöveg nem kéne bele! Bocsi nem kekeckedni akarok,csak számomra volt fura!
Limara!Köszönöm szépen!Igen,most ez a sláger,reggelire.Sima kenyértésztából sütöm.Hétvégén a boltban majdnem leültem.23ft lett az a kifli,amit néha ,ha nincs itthon szoktam venni.Az ára fel,a térfogata,minősége össze ment.Na,nem !Inkább megy a katona mellé a fagyóba!
Örülök,hogy megoldódtak a géppel kapcsolatos dolgok.Én is megijedtem a múltkor,ugyanis elkezdett mozogni a tengely ki-be az üstben.Ehhez a géphez,csak Győrben van alkatrész,ha van.De szerencsére nem szivárog,úgyhogy megmenekültem!
Bundik,szia!Gratulálok az új gépedhez,süssél továbbra is szépeket!
Képzeljétek, ma végre újra lesz kenyérsütőgépem. Mint már korábban írtam, elromlott. Kinyúlt az ékszíja. Itt Pesten csak egy helyen, a Keletinél a S.E.C. szervízben lehet javíttatni. Átverekedni magam a városon elég bonyolult.Úgyhogy felhítam őket, és megkérdeztem, hogy utánvétellel lehet-e rendelni tőlük. Szerencsére igen. Ma érkezett meg a csomag. Délután beszereltetem a párommal, és a következő kenyeret már abban szeretném dagasztani. Jó ez a tálas mixer, de még mindig nem ismertem ki igazán. Nehéz eltalálni, hogy mikor jó a tészta.
Gratulálok a kenyeredhez! Örülök, hogy Te is sikerrel alkalmaztad ezt az új kovászolást a kenyerednél. Látod, nem is olyan bonyolult mint első olvastra?
Utólag már én is gondoltam, hogy Nektek biztosan sok lesz a folyadék, mert az én gépem egészen másképp dagaszt mint a kenyérsütőgép. Nekem is mindig változtatnom kellett a folyadék mennyiségén, amikor az itteni receptek szerint sütöttem. Csak éppen nekem jóval többet kellett hozzá tennem. De Neked van már akkora gyakorlatod, hogy ránézel a receptre és már látod is.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit