E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.08.27. 14:47 - #24815

Sziasztok!
 
Limara gyönyörű kenyeret sütöttél! Hogy ízlik?

Limara Előzmény | 2007.08.27. 14:43 - #24814

Brigitta, itt: //gportal.hu/portal/p-iren/

Limara Előzmény | 2007.08.27. 14:23 - #24813

Kisfiam nem bírta ki, levágtam neki a sarkát, ilyen a belseje:
megvágva 

Limara Előzmény | 2007.08.27. 14:12 - #24812

Köszönöm!:)
 
Eszembe jutott már az este, hogy valahol van itt is egy esti kovászolással készüő kenyér, meg is találtam, Jégkása tönköly kenyere az:

Brigitta Előzmény | 2007.08.27. 14:08 - #24811

Limara!

Benned nem csalódik az ember,hiába,aki profi!Gratulálok!


superkeri Előzmény | 2007.08.27. 14:08 - #24810

     Limara! fantasztikus kenyeret sütöttél! A leírásod alapján nem is olyan ördöngős dolog. Persze rutin azért kell hozzá.

Köszönet Neked is , Rózsakvarcnak és Bundiknak is az újabb csodáért


Limara Előzmény | 2007.08.27. 13:56 - #24809

Sziasztok!
 
Ma kipróbáltam Rózsakvarc ötlete alapján az esti kovászos kenyeret. Még az este bekevertem a megadott recept szerint 20 dkg Bl 80 lisztet, 1,1 dkg élesztőt, 2,4 dl vizet, csipet aszkorbint, 1 mk. barnacukrot. Betettem a hűtőbe, reggel így nézett ki:
kovász reggel  Ezt betettem a gépbe, a recept szerint tettem hozzá 1 tk. sót, 1 ek. burgonyapelyhet, 1 tk. margarint (bár ezt nem írta a recept), 40 dkg Bl 80 lisztet, és a megadott 2 dl víz helyett 1,2 dl vizet. A 2 dl számomra rettentő sok lett, mint kiderült, így is volt, mert még ekkor is eléggé lágy lett a tészta:
dagasztás, lágy a tészta Kellet még 6 dkg lisztet tennem hozzá.
Ilyen volt a dagasztás végén:
kelesztés előtt  15 perc kelesztés után gyengéden átgyúrtam a tálban, majd 15 perc után ismét. majd hagytam még 20 percig kelni. Ez a két átgyúrás csodákat tett a tésztával! Ezután is mindig így csinálom.
megkelt Ilyen lett, mikor megkel. Ekkor kivettem belőle egy 20 dkg-os darabot kovászmagnak a holnapi sütéshez: kovászmagnak Látszik, hogy milyen szép hólyagos.
Megformáztam:formázva, hólyagos látszik itt is , hogy hólyagos.
Kissé lágynak találtam a tésztát, így sütőpapírral kibélelt kelesztőkosárba tettem, így borítottam le a jénai tetejével:
megkelt Itt már szépen megkelt, egy óra után.
210 fokon sütöttem egy órán keresztül, ilyen lett:
kisült Ahogy kivettem a sütőből azonnal elkezdett pattogni, amit 15 percen keresztül nem is hagyott abba, végül így nézett ki:
cserepes lett cserepes
78 dkg-os kenyérke lett, már alig várom, hogy kihüljön, és megvághassam.
 
Bocsánat, hogy kissé bő lére eresztettem, de gondoltam, hátha érdekel másokat is. Holnap kipróbálom Rózsakvarc kovászmagos kenyerét is.
 
Még annyit, hogy a gépbe csak az 5 perc előmelegítés után tettem be az üstöt, majd csipogáskor ki is kapcsoltam, nehogy túlmelegítse a tésztát!
Üdv

superkeri Előzmény | 2007.08.27. 12:37 - #24808

       Sziasztok!

 Már régen jártam erre. Csak kapkodom a fejem sok-sok gyönyörűség láttán. Gratulálok Minden ügyes Pékecskének, Cukrásznak . Köszi a sok kikísérletezett, receptet.

 Nálunk az utóbbi időben kevesebb a sütés. Persze kifli azért nem fogyhat ki , sajnos kalács már nincs minden reggel, mert az előző sütések látható nyomot hagytak, úgy derék magasságban .

 Szeretettel üdv. Mindenkit,  kellemes délutánt kívánok


boglarka70 Előzmény | 2007.08.27. 12:35 - #24807

Emes sok boldog szülinapot kívánok néked!

superkeri Előzmény | 2007.08.27. 12:30 - #24806

            Emes!

 Boldog születésnapot kívánok


jegkasa Előzmény | 2007.08.27. 10:32 - #24805

Sziasztok!
 
Tegnap elolvastam két nap beírásait. Nagyon érdekes volt Bundik és Rózsakvarc beszámolója a kovászmagról.
Ki fogom majd próbálni így is a kenyeret.
Meglátom majd nekem melyik jön be.  Mostanában én a nyanya tésztát is kissé lágyabra szoktam készíteni mert jobban  tudok vele dolgozni.
 
Megyek főzni!
 
Aki mostanában ünnepli a születésnapját sok boldogságot kívánok!
 A névnaposoknak is!
 
Szép napot MIndenkinek!

Limara Előzmény | 2007.08.27. 10:27 - #24804

Sziasztok!
 
Képzeljétek, úgy örülök. A régi gépem üstjét anyukám elvitte Szegedre, egy Nelly által javasolt szervízbe, hogy rendeljen nekem egy másikat. Ma reggel vitte, és jött a meglepetés, nem kell új, mert javítható. Ráadásul az elöbb szóltak, máris készen van! A tengely esett ki belőle.
Most már vihetem az új abb Eta üstött garanciális javításra, nem maradok gép nélkül!
Köszi Nelly az ötletet!

Limara Előzmény | 2007.08.27. 10:12 - #24803

Sziasztok!
 
Csak egy pillanatra jöttem , hoztam nektek Madártejet. Tegnap reklamáltak a fiúk, hogy soha nem csinálok nekik. Hát íme:
 
Madártej 
 
 

Cristina77 Előzmény | 2007.08.27. 09:21 - #24802

Moha, most estem haza boltból. Szerintem meg lehet diétás étcsokival is csinálni, csak mivel fruktózzal készül, sokkal több lesz a szénhidrátja és mellesleg elég drága. Lehet mindjárt nekiesek és megpróbálom megcsinálni, legalábbis a tésztát, aztán meglátjuk mire lesz időm. Kipróbálom 1 dl tejjel és 15 dkg vajjal a mázat, és majd megírom milyen lett.

Moha Előzmény | 2007.08.27. 09:00 - #24801

Cristina lehet,hogy kezdek mániákus lenni,ma még egyszer fogok sütni napocskát,van egy ötletem,amit ki akarok próbálni. Ha jobb lesz tőle,akkor beírom.

Moha Előzmény | 2007.08.27. 08:52 - #24800

Sziasztok!

Limara köszi. Nemcsak szebb,de tényleg finomabb sokkal.Most eszem a kávéhoz.

Cristina az ötlet remek,szerintem a recept jó lesz így,egy kicsit kevésnek tűnik viszont a mázhoz való. Szerintem lehetne 15 dkg vaj /itt a margarin nem olyan jó,a vaj szebben keményedik a hűtés során,azt tapasztaltam/,és a tejet levenném 1 dl-re,így van esély egy keményebb mázra.

Mi a helyzet a diabetikus étcsokival? Nem lehet egy kicsit becsempészni a mázba?


Limara Előzmény | 2007.08.27. 07:47 - #24799

Sziasztok!
 
Moha! Gratulálok, nagyon szép lett a Pingvin, a pomposról már nem is beszélve! Látszik a mázon, hogy sokkal szebb, egészen más mint az előző!

Cristina77 Előzmény | 2007.08.27. 07:43 - #24798

Lányok, Lányok, főleg a cukrosok!!!

Írok egy diétás Kinder recit, ki kellene próbálni és módosítani, mert ezt most gondolkodtam ki több recept alapján. Csak sikerült átmódosítgatni a receptet. A tésztát, ha kakaópor nélkül készítjük, akkor egy nekem mindig sikerült piskóta lesz.

Diétás Kinder szelet

Hozzávalók a tésztához: 5 tojás, 10 dkg liszt, 20 db édesítőszer, 2 dkg kakaópor, 1 sütőpor, 1/2 dl víz

                a krémhez: 3 dl tej, 5 dl tejszín, 10 g zselatin, 2 kk vaníliaaroma, 1/2 kk édesítőszer

                mázhoz:5 dkg kakaópor, 2 dl tej, 2 kk édesitőszer, 10 dkg margarin

A tojások sárgáját a víz felével-amelyben az édesítő tablettákat feloldottuk-habosra keverjük. A víz másik részét a tojásfehérjéhez adjuk és kemény habbá verjük, majd lazán a tojássárgájához keverjük. Végül óvatosan hintve, beledolgozzuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsiben előmelegített, középmeleg sütőben megsütjük. Amikor kihült, kettévágjuk.

A mázat elkészítjük. A kakaóport a langyított tejjel összekeverjük, hozzátesszük az édesítőszert és megfőzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverjük a margarint. Időnként megkeverve hűtjük.

A zselatint 1/2 dl tejben előírás szerint elkészítjük. A maradék tejhez öntjük. A tejszínt habbá verjük és hozzáöntjük a zseletinos tejet, a vaníliaaromát és az édesítőt, picit tovább verjük.

A piskóta alsó részét a tepsibe rakjuk, rákenjük a krém felét, erre öntjük a máz harmadát. Erre kerül a krém másik fele és a piskóta felső része. A tetejére kenjük a maradák mázat. Hűtőbe tesszük.

Szénhidráttartalma: 140,4 gramm.

Én most nem tudom ezt kipróbálni, mert délben megyek át a másik városba cukorgondozásra és nem tudom melyik busszal tudok hazajönni. Ha valaki kipróbálja és van ötlete az esetleges módosításhoz, azt szívesen várom, mert én is ennék Kinder szeletet. Ha lesz kész verzió, azt majd beírjuk a diétásba.


Cristina77 Előzmény | 2007.08.27. 06:29 - #24797

Sziasztok!

Moha, köszi, hogy beírtad, majd ki fogom próbálni. Úgy is lesznek szülinapok és  ajándok mellé ilyet is kapnak.

Bau, sajna ezt a receptet nem is lehet átalakítani, de majd gondolkodóba esem valami hasonlón. Mikor én csináltam, nekem is rosszul esett, hogy nem ehetek belőle. A fiúknak mindig csinálom a jobbnál jobbakat, én meg csak leshetem :( Mit nem mondjak, néha nagyon nehéz a cukorbetegséggel együtt élni.


bau Előzmény | 2007.08.26. 22:55 - #24796

Moha! Egyszer lehet,hogy kipróbálom a pingvint,de csak akkor ha garantálod, hogy megtudom állni,hogy ne egyek belőle,csak nézzem!!!8o....brühühühűűűűű...miért vagyok én cukros???...brühühühűűűű :? 

[Későbbi] [25515-25496] [25495-25476] [25475-25456] [25455-25436] [25435-25416] [25415-25396] [25395-25376] [25375-25356] [25355-25336] [25335-25316] [25315-25296] [25295-25276] [25275-25256] [25255-25236] [25235-25216] [25215-25196] [25195-25176] [25175-25156] [25155-25136] [25135-25116] [25115-25096] [25095-25076] [25075-25056] [25055-25036] [25035-25016] [25015-24996] [24995-24976] [24975-24956] [24955-24936] [24935-24916] [24915-24896] [24895-24876] [24875-24856] [24855-24836] [24835-24816] [24815-24796] [24795-24776] [24775-24756] [24755-24736] [24735-24716] [24715-24696] [24695-24676] [24675-24656] [24655-24636] [24635-24616] [24615-24596] [24595-24576] [24575-24556] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU