E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

masala Előzmény | 2007.08.26. 18:29 - #24755

Eltűntem közben, mert bejelentkezett a Fiam és vele beszélgettem skyp-on. Van egy videó is az egérkéről.

 http://miday.video.xfree.hu

A másik oldalon a süteményeim vannak.

http://miday.xfree.hu/58144 ez Bezsa gesztenyés muffinja egy kis kakaóporral turbózva. Csokiba mártottam és fehér tortadarát tettem rá. Nagyon finom lett. Nem szeretem a munkahelyi névnapokat, mert nem őszinte! Olyan emberek is mosolyognak rád, akikkel nem vagy túl jóban, de azért nem bántjátok egymást. Puszilkodnak, közben meg tudod, hogy a hátad mögött is beszélnek és nem mindég jókat! Akkor jöttem el szabadságra, amikor a névnapom volt és mivel felköszöntöttek, most kénytelen vagyok honorálni. Azt hittem, megúszom, de nem sikerült! A többit is azért sütöttem, hogy vigyem holnap. Meg persze innivalót is. Szívem szerint kimaradnék az ilyenekből!!! Ti hogy gondolkodtok erről???? Nagyon kilógok a sorból?


Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:19 - #24754

Azt hiszem, megtaláltam a lényeget:
 
Kovászmag:
A megkelesztett tésztából lecsípünk 2-3 evőkanálnyit és a következő sütésig hűtőben tároljuk. Sütés előtti napon vízbe áztatjuk, hozzákeverjük a szükséges lisztmennyiséget, így másnapra kész lesz a kovászunk.
http://www.aranyhegy.com/keny_rec.php  innen vettem
 

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 18:03 - #24753

Igen elteszünk, csak kicsit másképp használjuk fel. A nyanyát kovászosítjuk meg.

Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:02 - #24752

Masala! Ez nem semmi! Örülök hogy végre meg van a betolakodó!


Limara Előzmény | 2007.08.26. 18:00 - #24751

Sziasztok!
 
Azt hiszem totális most már a zűrzavar, de talán kezdem kapisgálni. Szóval ha jól értem, Ti úgy sütitek az új módszerrel a kenyeret, hogy a kész tésztából eltesztek egy darabot másnapra a következő kenyérhez??? De ekkor nekem ez a kovászmag= friss nyanyával! Nem? A következő kenyérhez ezt a kovászmagot használjátok fel friss, este bekevert kovásszal? Jól értem?
Mi van akkor ha másnap nem sütsz kenyeret, csak 3. ,4. napon? Akkor a kovászmag már nem friss, ugyanolyan mint a több napos nyanya. Mert a nyanyához is egy rendes kenyertésztát dagasztunk be, csak hagyjuk túlkelni, megérni.
Nem tennétek fel egy receptet ide, hogy jobban megértsük? Most már különösen érdekelne!
 
Rózsakvarc! Látod, én például soha nem tudtam friss, aktív kovásszal sütni kenyeret, szinte mindig elkovászolódott a tészta, igaz mostanában nem próbáltam. Ha a hűtőből vettem ki a lecsendesedett kovászt, akkor mindig jól sikerültek a kenyereim.
 
És félreértés ne essék, köszönjük, hogy elhoztátok az új módszert, szeretnénk is jobban megérteni! 

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 17:38 - #24750

Igen nagyon jól mondjátok! Ezért van ez az oldal, hogy megosszuk a tapasztalatainkat, segíthessünk a másiknak. És működik is.
 
Rózsakvarc is jóindulatból hozta ide ezt a módszert, hátha valaki szívesen kipróbálja, vagy van olyan, akinek a másik két módszer nem jött be, ez hátha.
 
Igen, vannak buktatók a kenyérkészítésben, ezt most tapasztaltam meg én is. És még mindig nem tudok mindent. Talán ha már 20 éve sütögetek, akkor mondhatom el magamról, hogy már konyítok hozzá.
 
 

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 17:38 - #24749

Igen nagyon jól mondjátok! Ezért van ez az oldal, hogy megosszuk a tapasztalatainkat, segíthessünk a másiknak. És működik is.
 
Rózsakvarc is jóindulatból hozta ide ezt a módszert, hátha valaki szívesen kipróbálja, vagy van olyan, akinek a másik két módszer nem jött be, ez hátha.
 
Igen, vannak buktatók a kenyérkészítésben, ezt most tapasztaltam meg én is. És még mindig nem tudok mindent. Talán ha már 20 éve sütögetek, akkor mondhatom el magamról, hogy már konyítok hozzá.
 
 

masala Előzmény | 2007.08.26. 17:36 - #24748

Sziasztok!  Azért azt a kovászmag készítést leírhatnátok ide is, ha nem nagy gond.

Sikerült végre megszabadulni az egértől! Ez a piszok az összes gyári eleséget kikerülte és csak az én kenyeremet ette a kenyértartóban. Kíváncsi lennék, hogy milyen kémiai anyagokkal kísérleteznek azok, akik az egeret akarják megetetni ezekkel? Végül is a kenyértartóba tettük be az egérfogót és kenyeret tettünk bele. Reggelre ott csücsült az egérke a közepén. Aztán domestosba áztatta a Férjem a kenyértartót. Bízom benne, hogy csak egyedül volt!

http://miday.xfree.hu/80408


Brigitta Előzmény | 2007.08.26. 17:27 - #24747

oké,Nelly,azért az is valami!   

nelly Előzmény | 2007.08.26. 17:22 - #24746

Brigi! A fórumon MArgitka ugyanazt mutatta meg, és mindenki gyakorolhatta is, ha akarta. Ezzel most nem Limara érdemeit akarom kicsinyíteni, de ott láthattuk mindannyian a kenyér készítés csínját bínját. Mert bizony vannak buktatók benne bőven. Szóval én csak előbb lettem egy ici picit okosabb mint Te!

Brigitta Előzmény | 2007.08.26. 17:22 - #24745

Nelly!!!


nelly Előzmény | 2007.08.26. 17:19 - #24744

Miután nekem nincs nagy tapasztalatom a kenyérsütésben ezért kis pajtások nem is igazán tudok belevauzni a kovászolás és a nyanyázás technikájába. Megnéztem Bundik honlapján a kovászmag elnevezését. Úgy látom, hogy előző napi tésztát, vagy kovászt jelent. Most már kapisgálom a jelentését. Igazából nem is akarok én vitát indítani a kovászolás és a nyanyázás rejtelmeiről. Én Rózsakvarc oldalát olvasgatva töprengtem csak el, hogy ő mindig erre az Ultra plus edényre hivatkozva közli az anyagszükésgletet, meg a képeket is. Ezért is vettem a bátorságot, hogy kicsit utána néztem az edénynek. Igen, mindenki másban és máshogyan süti. Ez a fórum itt éppen azért van, hogy az eredményeket, tapasztalatokat megosszuk egymással. És ez ettől jó. Aztán mindenki úgy süti meg a maga kenyerét, ahogy neki tetszik. És igen Rózsakvarc, igazad van, ahogy neki a legjobban bejött. Hát ennyi a véleményem, és nem akarok senkivel sem vitázni erről.

Brigitta Előzmény | 2007.08.26. 17:11 - #24743

Sziasztok!

Először is Mindenkinek küldök egy nagy tapsot!

Gyönyörűek a sütik,a savanyúság,a kenyerek,mind-mind remekmŰ!

Annyit fűznék hozzá az itt leirottakhoz,hogy én,aki rengeteget kűzdöttem a kenyereimért,bizton állitom,hogy nekem a nyanya hozta meg a sikert,de ahogyan a találkozón is mondtuk Angival,ma sem tudom igazán,mi volt a fordulópont.Nekem a kovászhoz nem volt szerencsém.Hála az égnek,és a sok jó tanácsnak,ma már kevés kivétellel,de elég szépen sikerülnek a sütéseim,bár ezt csendben mondom,nehogy a mi mumusunk meghallja.Egyszóval azt szeretném kinyögni,hogy nekem,aki még itt kezdő vagyok,máris vannak kialakult szokásaim,amik beválltak.Ez nem azt jelenti,hogy másnak is jó lenne,de nekem bejöttek,persze,a háttérben mindig az itt tanultak állnak.Szóval,vagy szó nélkül,ami beválik,az a jó. Szerintem!Vagy nem?

Azért csendben megjegyzem,szivesen részt vennék én is egy Limara.kenyérkelesztés+sütés tanfolyamon,ott vannak homályos folltok!;) :))


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 17:07 - #24742

Szia Nelly!

Véleményem az edényről  és a benne sütött kenyerekről ugyanaz, mint Bundiké. Elég sok rossz kenyeret sütöttem már benne én is, mikor valami újat próbálgattam. Tehát nem azért lesznek ilyenek kenyereim, mert Ultra+-ban sütöm őket, hanem azért mert jól kidolgozom a tészát.

Mindenki azt a kovászolást alkalmazza a kenyereinél, ami a legjobban beválik neki. De azt, hogy melyik lesz neki a legjobb, csak akkor fogja megtudni, ha néhányat kipróbál.

Te is kipróbáltál néhányat, és azzal a módszerrel sütsz, amivel a legszebbek és a legfinomabbak lesznek a kenyereid. Úgy látom, hogy ez mindenkinél más.

Én egy új kovászolási módot jöttem megosztani Veletek, hátha másnak is beválik, úgy mint a lefedett sütés a jénaiban.

 

 


Bundik Előzmény | 2007.08.26. 17:04 - #24741

Nelly
Olvasd el, ide megpróbáltam összegyűjteni amit a neten találtam róla

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 17:01 - #24740

Nelly sütöttem én már vagy 10cm magas kenyeret, robbantottat stb. Az egész repertoárt fel tudnám sorolni :)
 

nelly Előzmény | 2007.08.26. 16:58 - #24739

Valahol elvesztettem a fonalat. Néztem Rózsakvarc oldalát is, de ott is csak kovászmagot olvashattam. Az micsoda? Milyen mag?Igazi magról írtok, vagy csak átvitt értelemben mag?

nelly Előzmény | 2007.08.26. 16:56 - #24738

Bundik! Neked mindig olyan gyönyörű kenyereid voltak, nem hiszem, hogy gondod lenne a kenyérsütéssel. Az emlékeimben mindig csak csodaszép kenyerek vannak, mind-mind formás, cserepes volt. Ügyes vagy Te nagyon! Bár lehet, hogy Te is, mint mindannyian a tökéletességre vágyunk. Ebben viszont már Te vagy illetékes. De a kenyereid azért maradnak igazi pék remekek!

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 16:54 - #24737

Én is kipróbáltam a kovászolást, nekem sem jött be. Azután a nyanyát. Legtöbbször nagyon jó kenyereket sütöttem vele, de akadt amikor nem sikerült. Mások viszont kovászos kenyérrel tudnak csodát művelni. Mindenkinek más jön be. Nekem ez a kovászmagos változat.

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 16:44 - #24736

jav: rejtélyeit

[Későbbi] [25515-25496] [25495-25476] [25475-25456] [25455-25436] [25435-25416] [25415-25396] [25395-25376] [25375-25356] [25355-25336] [25335-25316] [25315-25296] [25295-25276] [25275-25256] [25255-25236] [25235-25216] [25215-25196] [25195-25176] [25175-25156] [25155-25136] [25135-25116] [25115-25096] [25095-25076] [25075-25056] [25055-25036] [25035-25016] [25015-24996] [24995-24976] [24975-24956] [24955-24936] [24935-24916] [24915-24896] [24895-24876] [24875-24856] [24855-24836] [24835-24816] [24815-24796] [24795-24776] [24775-24756] [24755-24736] [24735-24716] [24715-24696] [24695-24676] [24675-24656] [24655-24636] [24635-24616] [24615-24596] [24595-24576] [24575-24556] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU