E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 16:44 - #24735

Ebben az edényben is el lehet rontani a kenyeret. Nemcsak ebben lehet szépeket sütni! Mint Rózsakvarc is említette, a lefedett sütéstől lesz szép egy kenyér. Legyen az sütőzacskó, jénai vagy Tupper. És mint írtam is, én is elrontottam mindaddig, amíg Rózsakvarc a dagasztás és formázás relytéjeit meg nem mutatta.Ez a lelke a jó kenyérnek.

nelly Előzmény | 2007.08.26. 16:37 - #24734

Megvallom őszintén, engem már régóta furdall a kíváncsiság, hogy mi lehet az az edény, amiben ilyen szép kenyereket lehet sütni, mint Rózsakvarcnak. Utána néztem a neten, és az Ultra Plus a Tupperware edények egyik tagja ha jól tudom. Biztos jó találmány lehet, de a vaterán újként 19.900.- ft-ért ajánlják a 3l-es változatát itt Magyarországon. A német megfelelőjén 5 l-est ajánlanak 30 euró körüli áron, hát ez már valamivel olcsóbb, de nem itt van. A 3l-es hosszúkás formájú, az 5 l-es kerek. Hát ennyit tudtam meg, bár én még egyiket sem láttam közelről.Biztos az ára miatt többet tudhat, mint az én jénaim, de bevallom töredelmesen, mióta nyanyával sütök, nekem még nem sikerült egyetlen kenyeret sem elrontani. Én pedig nem sütök minden nap, nincs nagy gyakorlatom benne. AZ biztos, hogy (miután már írtam, én vizuális tipus vagyok,) sokat jelent, ha látja az ember, hogyan készül a kenyér. Így tanultam meg én is Limarától, hogy készül a kenyér. Bár a találkozón sokan most ugyanezt megtapasztalhattuk. Szóval én maradok a nyanyánál. Én már sütöttem kovásszal is, de arról inkább hallgatnék....

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 16:34 - #24733

Limara!

Szeretném a tapasztalatomat leírni Margit kovászával.

Igen Margit is gyorskovásszal indít. És nagyon jó gyorskovász. Én is nagy szorgalommal etetgettem a kovászomat kb. másfél évig. Igaz néhányszor újból kellett kezdenem, mert valamiért nem akart megindulni. A másik problémám ezzel a kovásszal az volt, hogy én csak aktív állapotában tudtam vele jó kenyeret sütni.

Mivel én reggel elmegyek dolgozni és csak 5 óra után érek haza, volt amikor nagyon sietett a kovász és nem várt meg. Vagyis, már nem volt aktív mire sütni kezdtem. Ilyenkor volt az, hogy  megpróbáltam azért egy kenyeret sütni vele, de a biztonság kedvéért míg kelt a tészta, kimentem a boltba zsömléért. Természetesen a kenyér nem sikerült.

A kovászmagos módszernek az az előnye, hogy két óra múlva mindig tudsz "aktív kovászt" produkálni. És innen már elronthatatlan a kenyered.

 


Bundik Előzmény | 2007.08.26. 16:33 - #24732

Igen hasonló. Csak ehhez sokkal kevesebb élesztő kell. A kenyér dagasztásakor már nem kell. (A régi öregek nem is raktak bele élesztőt, csak a kovásztól indult be a kenyér.)Kovászmaggal gyorsították meg az érését. Nekem ez nagyon bejött. Olyan kenyérhez jó, amiben nem túl sok tk liszt van. Pl Kenyérke isteni ukrán kenyerét természetesen nem lehetne vele megsütni, de egy kevésbé tk-sat igen.
 
 

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 16:30 - #24731

LIMARAM, koszi a finom daragaluska levest! Gyonyoru!!! ES az a finomsag ott alul. Hmmmmmm! Hat tudod! : MEGETTEM!!

Limara Előzmény | 2007.08.26. 16:22 - #24730

Kenyérke merre van? Nem tudjátok? Már régen jelentkezett8|

Limara Előzmény | 2007.08.26. 16:20 - #24729

Bundik!
 
Meg Margit! Ha megnézed az ő kovászindítását, ő is gyorskovásszal indítja, víz+ pici cukor+ pici élesztő+ liszt, állni 12 óra és lehet is vele sütni

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 16:16 - #24728

Nemigazán. Így a régi öregek csinálták, és az élesztőt is beletették, hogy "összeszokjon" a kovásszal. Ők kovásznak nevezték. Nem gyorskovásznak. A "gyorskovász" náluk az volt, amikor felfuttaták az élesztőt vízben, és kb jó fél óra múlva már sütötték is. Ők nem csináltak külön kovászt, és őrizgették, etetgették. Minimális élesztőt tettek hozzá. 1 kg-hoz 2dkg-t sem.

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 16:12 - #24727

MOHA, nem egy nagy kulonlegesseg. MonChu sajti"kell hozza, eper mixelve, tejszin. Az alap egy finom osszetort mezesssuti volt most vajat olvasztottam a sutit osszetortem porra. Hozza a vajat, osszekever, tortaform. egyenletesen elosztani kihuteni aztan johet a toltelek. MOHA tulajdkeppen ugyanaz mint a zselatinos turotorta keszites. A Monchu is tuladkeppen turofajta csak kremturo. A Mascarpone finom , de egy golyoloves a dietadnak es a cholesterin szintednek.

Limara Előzmény | 2007.08.26. 16:07 - #24726

Rózsakvarc! Te kínzol minket!
 
Bundik! Akkor az a gyorskovász, nem?

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 16:06 - #24725

Lanyok, a tortabol formazas alkalmaval maradt egy db.Elkockazom dbokra es mindenki nyithatja is az ablakot!

Majdnem el is B...tam! MivelSE ezt a tortamasszat meg nem keszitettem SE a Marshmallov fondant sem igy nem volt tapasztalatom es en hulye nemgondoltam utana. A kremnek/torta/ HIDEGNEK kell lenni a Marshmallov bevonot meg MELEGEN kell felvinni a bevonashoz. Nos, gondolhatjatok hogy a 2-o "osszeveszett egymassal! Az oldal diszitesnel volt gondom mert nehezen allt meg a kremfondant igy. Le akart csuszni. Aztan szakaszokban vittem fel. Kenes-hutes/huto/ stb. Aztan lapjara vagott mandulaval vontam meg be az oldalat.

 


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 16:05 - #24724

Sziasztok!

Ha már megmutattam a mai kenyeremet kívülről, akkor szeretném megmutatni felvágva is. Egyébként ennek a kenyérnek tk. lisztes a kovászmagja, a dagasztásnál viszont csak fehér lisztet tettem hozzá.

FelvágvaSercli


Bundik Előzmény | 2007.08.26. 16:03 - #24723

Szia Emes!
 
Igen abban. Ha este bekutyulod a kovászt, hűtőbe rakod, akkor másnap reggel sütheted. Vagy meló előtt kutyulod, délután sütöd. Így a sütéskor nincs annyi macera vele.

Moha Előzmény | 2007.08.26. 16:02 - #24722

Ildikó nagyon jó lett a torta,jobb,mint az alma alak,biztos örült a kicsi!  Az epres Mon Chu tortát már beírtad valahová? Légysziiiii!

Limara Előzmény | 2007.08.26. 16:01 - #24721

Szia Rózsakvarc!
 
Biztosan nagy munka az oldal beindítása, de máris nagyon szép, mert ugye sok függ a tartalomtól is. Te pedig mindig gyönyörű kenyereket sütsz.
 
Valóban, a jénais sütést a Te hatásodra kezdtem el, lehet hogy igazad van, és kitalálok majd valamit!
 
Egyébként én azt hiszem legtöbb a dagasztáson múlik, legyen az kovászos, vagy nyanyás kenyér. Ha rövid ideig dagasztasz, akkor azért nem jó, ha túl dagasztasz, akkor azért nem jó. És persze nagyon sok múlik a liszt minőségén is. Tényleg jó lenne egy olyan módszer, amikor mindig tökéletes kenyér születik!:)

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 15:59 - #24720

Ildikó csak akkor, ha Te is dobsz egy-két szelet sütit :)

rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 15:56 - #24719

Limara!

Nagyon guszta a csalamádéd. Én még az idén nem tettem el. Nálam a lakásban elég meleg van, ezért csak szeptember szoktam savanyúságot eltenni.

Köszönöm kedves szavaidat az oldalammal kapcsolatban. Nem egyszerű dolog egy ilyen oldal szerkesztése. Valójában én a receptjeimet és a képeimet szeretném itt tárolni. Tudom, elég sok recept hiányzik még, de igyekszem beírogatni őket.

Emlékszel még arra, amikor a lefedett sütési technikámmal megjelentem itt? Szinte csodabogárnak néztetek! És azóta ti is edényben és lefedve sütitek a kenyereiteket. Téged ismerve, biztosan rövid idő alatt kitalálsz erre is valami megoldást.  

Természetesen folyamatosan tájékoztatlak Benneteket a tapasztalataimról.

Üdv. Rózsakvarc

 


emes Előzmény | 2007.08.26. 15:53 - #24718

Ildikó! Te olyan vagy, mint a nővérem aki Ausztráliában lakik! Ő készít ilyen fantasztikusabbnál fantasztikusabb tortákat! Egyszerűen csak bámulok! Hogy tudtok ti ilyeneket!

Bundik! Olvastam a másik oldalon az új kenyérről! Te miben sütöd a kenyeret? Te is abban az ultra+-ban? Vagy másban? Ja! És természetesen nagyon szép ez a kenyered is! :) Tetszik nekem is z a bélzet! De nekem ilyet nem lesz időm sütni, mert sosem tudom mikor érek rá egy új kenyérre! Sajna! A nyanyát is éppen ezért hanyagolom! Sajna!


nelly Előzmény | 2007.08.26. 15:53 - #24717

Limara! Nagyon guszták a savanyúságjaid! Én egyébként is inkább ilyesmiket szeretek, mint az édességeket. Nekem van egy olyan recim, amit 3 napig kell kavargatni, és csak utána lehet üvegekbe tenni, bár a Tiednek még nem néztem meg a recijét. De miután azt írtad, hogy gyorsan kész, gondolom, nem erről van szó. Ezt viszont biztos megnézem, mert hátha jobb mint az enyém, és akkor kipróbálom.

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 15:50 - #24716

Majd meg irok be tobb tortatoltelek recit de most egy kicsit pihi. A kisgyerek igen aktiv volt es figyelni kellett nehogy a videot megtomje kajaval. hihiStb.  Oregszem... elfaradtam. VEN tyuk lettem...

Jajj! Vki dobjon mar errefele ezekbol a szepseges kenyerekbol. !!!!!!!Please!!!!!


[Későbbi] [25515-25496] [25495-25476] [25475-25456] [25455-25436] [25435-25416] [25415-25396] [25395-25376] [25375-25356] [25355-25336] [25335-25316] [25315-25296] [25295-25276] [25275-25256] [25255-25236] [25235-25216] [25215-25196] [25195-25176] [25175-25156] [25155-25136] [25135-25116] [25115-25096] [25095-25076] [25075-25056] [25055-25036] [25035-25016] [25015-24996] [24995-24976] [24975-24956] [24955-24936] [24935-24916] [24915-24896] [24895-24876] [24875-24856] [24855-24836] [24835-24816] [24815-24796] [24795-24776] [24775-24756] [24755-24736] [24735-24716] [24715-24696] [24695-24676] [24675-24656] [24655-24636] [24635-24616] [24615-24596] [24595-24576] [24575-24556] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU