E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

nelly Előzmény | 2007.08.26. 15:53 - #24717

Limara! Nagyon guszták a savanyúságjaid! Én egyébként is inkább ilyesmiket szeretek, mint az édességeket. Nekem van egy olyan recim, amit 3 napig kell kavargatni, és csak utána lehet üvegekbe tenni, bár a Tiednek még nem néztem meg a recijét. De miután azt írtad, hogy gyorsan kész, gondolom, nem erről van szó. Ezt viszont biztos megnézem, mert hátha jobb mint az enyém, és akkor kipróbálom.

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 15:50 - #24716

Majd meg irok be tobb tortatoltelek recit de most egy kicsit pihi. A kisgyerek igen aktiv volt es figyelni kellett nehogy a videot megtomje kajaval. hihiStb.  Oregszem... elfaradtam. VEN tyuk lettem...

Jajj! Vki dobjon mar errefele ezekbol a szepseges kenyerekbol. !!!!!!!Please!!!!!


nelly Előzmény | 2007.08.26. 15:49 - #24715

Ildikó! Gyönyörű sütiket alkottál! BÁr megvallom, nekem a negyedik és ötödik képen levő gyönyörűség is nagyon teccik!

Limara Előzmény | 2007.08.26. 15:47 - #24714

Bundik! Ismét nagyon szép a kenyered, nem is értem miért vagy elégedetlen, mikor mindig remekműveket alkotsz! Persze tudom, az ember lánya a tökéletességre törekszik.

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 15:47 - #24713

NO, elmentek a vendegek.Nagy volt a meglepi a tortaval.El is vittek a maradekot. Nalunk unnepeltunk. A mostoha lanyom innen kb:35km-re lakik.Hidegtalat keszitettem.

Irjatok mar errol a PINGVIN maniarol tobbet, jo? ! Kinek mi a tapasztalata!?


Limara Előzmény | 2007.08.26. 15:46 - #24712

Ildikó! Nem szerveznél egy cukrász tanfolyamot?
Megdézsmáltam őket

Bundik Előzmény | 2007.08.26. 15:45 - #24711

HMM Limara röpíts egy-két üveggel! :)
 
Kihűlt végre a kenyerem, meg tudtam vágni. Nagyon szép lyukacsos lett. A szokásos hőfokon sütöttem, és jó barna lett, nem lehetett volna már tovább sütni, mert megég. A belsején viszont látszik, hogy kellett volna neki még egy kis idő. A legközebbit (már keleget) alacsonyabb fokon sütöm. Ezt 220-on sütöttem. Rózsakvarc megferőzött a kenyérsütési lázzal :) És nem tudok eléggé köszönetet mondani neki a rengeteg türelméért, segítségéért.
Felvágva

ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 15:43 - #24710

Lanyok, en itt telerakhatnam az iromanyomat mind csak a tapsolos smilekkel. Micsoda sutizes es kenyerezes megy itt mostansag. No es a fozesek es a befozesek. Csopogok!!!!!!!!!

LIMARA az uvegjeidbol marcsak 1 all! A masikat En csortam el! hihi

MOHA, koszi a tegnapi eszmecseret!


ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 15:40 - #24709

Sziasztok!

Itt kuldok kostoloba par finomsagot.

Boszaszorpis suti most ananasszal
Gezien: 2 x
Epres Mon Chu torta
Gezien: 2 x
Granny Smith almatorta Marshmallov glazurrel
Gezien: 1 x

Az elso suti a BODZASZORPIS SUTI.Ezt en most ananasz szorpivel keszitettem mert nincs Bodzaszorpom. Masodik foton: Epres Mon Chu torta. A 3. foton: GRANNY SMITH ALMATORTA alakra formazva es az ujjonan lelt receptes bevonassal. MARSHMALLOV krem, DE ha tobb porcukorral kevered, gyurhato es nyujthato fondan lesz belole. Kivanloan alkalmas tortak bevonasara ugyanugy mint a marcipan.Festeni is lehet etelfestekkel . Most eloszor probaltam ki, En kremszeu folyekonyra hagytam es kessel vittem fel. Nagyon gyorsan kell dolgozni, mertha hul nemtudod a TORTAN javitani"a bakit. Tapados. ZSelatinos tortakhoz NEM ajanlom mert ezt a kremet melegen kell felvinni.Nagyon fini lett. A recijet majd leforditom es beirom. Batka majd hozza igazabol a fotokat. En csak igy tudom beszurni.

INNEN! "peldaztam"le a cicatortat!

DSC01232
Gezien: 2 x
DSC01234
Gezien: 1 x


Limara Előzmény | 2007.08.26. 15:35 - #24708

Készen is van a nyár illata savanyúság. Nagyon egyszerű, 1 óra múlva már a kamra polcon pihizhet:
 
nyár illata savanyúság 

Limara Előzmény | 2007.08.26. 15:12 - #24707

Sziasztok Rózsakvarc és Bundik!
 
Már áznéztem az oldaladat, nagyon tetszik, gratulálok hozzá!

 

Már én is dagasztottam többször úgy kenyeret, írtam is itt a fórumon, hogy elvettem belőle egy keveset, azt eltettem a következő kenyérhez. Ha másnap felhasználtam, nagyon jó kis kenyér lett, de valóban 2, de inkább 3 naposan nem lettek mindig jók. Mint a nyanyánál is.

Néztem minap azt a gyönyörű hólyagos tésztát, és rögtön arra gondoltam, mint Te Bundik, hogy sajnos ez a lágy tészta csak akkor jó, ha valakinek akkora a formája, ami megtartja a kenyér oldalát. Mi akik nagyobb jénaiban sütünk, nem dagaszthatunk ilyen lágy tésztát, csak lapos kenyereink lennének.

Kíváncsian várom a további tapasztalatokat, üdv


ILDIKO Előzmény | 2007.08.26. 15:11 - #24706

BATKA, szia! Kuldtem mailt es benne fotokat. Ha lesz idod beraknad a keptaramba? KOSZI!!X

 


Bundik Előzmény | 2007.08.26. 14:50 - #24705

Sziasztok!

 

Rózsakvarc előző hozzászólásához tennék hozzá egy-két gondolatot.Bár legtöbbször nagyon szép és finom  nyanyás kenyeret sütöttem, de volt néhányszor, amikor nagyon nem sikerültek. Rózsakvarccal valahogy egyszerre kezdtünk el kutakodni a neten egy olyan kovászolási módon, amivel mindig egyenletes minőségű kenyeret tudunk sütni. Látszik, hogy egy rugóra jár az agyunk, mindketten ugyanarra bukkantunk.

 

Neki már elsőre is fantasztikusan szép kenyerei sikeredtek, míg én küszködtem ezzel a módszerrel. Nem értettem,  hogy idáig mindig sikerült szép kenyereket sütnöm, most miért nem. Ugyanazt a lisztet használjuk, tehát még ebben sem lehet a hiba. Már a tálas mixerem is okoltam érte.Ezért felötlött bennünk, hogy menjek át hozzá, vigyem a saját gépemet, és nála sütünk egyet az ő dagasztőgépével, és egyet az enyémmel. Mint 20-án láthattátok is mindkét kenyér nagyon jól sikerült. Ha lehet fokozni, a nyanyásnél is jobb íze van. Másnap nagy lelkesen hazamentem, és elkezdtem sütni egyet. Nem sikerült L:

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a mód egy sokkal lágyabb tésztát igényel, mint a többi. Én viszont egy szorosabb tésztához vagyok szokva, és úgy is dagasztottam, formáztam idáig. Hát ez a mód ehhez a kenyérhez nem vált be. A formázás után az edényben megkelt ugyan a tészta, de mire kisült valahogy összement, és alig akart megpirulni. Több napos sikertelenség után, ma végre sikerült összehozni.

 

Az egyik baj az volt, hogy a dagasztásokkor nagyon visszadögönyöztem a tésztát, ezzel eltűntetve belőle a szép hólyagokat, másrészt a formázásnál is nagyon óvatosan kell vele bánni. Kérdeztétek, hogy milyen ez a dagasztás. Hát ezt nem lehet elmagyarázni, lefotózni. Ott kell lenni, látni, és érezni a tésztát. 20-án én is néztem Rózsakvarcot, és mégsem sikerült elsőre. Azóta „lógtam” Rózsakvarc nyakán, és telefonon próbáltam vele elmagyaráztatni, hogyan csinálja. Aztán valahogy beugrott, hogy hétfőn mit láttam, és ma már sikerült! J

 

 

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett a hozzászólásom, de nem ment rövidebben J

 Rózsakvarctól ellopott hólyagokkalEkkora lettés ilyen cserepes

 


rozsakvarc961 Előzmény | 2007.08.26. 14:16 - #24704

Sziasztok!
 
Többen kérdeztetek az új kovászolásról. Elárulom, hogy valójában nem új, sőt nagyon is régi, hiszen dédanyáink és nagyanyáink ezzel a kovászolással sütötték kenyereiket.
 
Ez a kovászolás valamelyest hasonlít a nyanyásra, de valóban teljesen más. Nálam a nyanyával készült kenyér minősége nem volt állandó. Sőt… inkább azt mondhatom, hogy volt olyan, amikor sorra nem sikerültek a kenyereim. Kívülről szépek voltak, de a belső állaga nekem nem volt megfelelő. Friss nyanyával még tűrhető kenyeret tudtam vele sütni, de ha már a hűtőszekrényben állt néhány napot, a végeredmény már kétséges volt. Pontosan két hete vasárnap 3 rossz kenyeret sütöttem egymás után. Bundik csak kettőt. Sikertelenségünkön felbuzdulva, mindketten elkezdtünk még aznap este egy másfajta kovászolást keresni. Már hétfőn délelőtt, mikor telefonon beszéltünk, kiderült, hogy ugyanazt a módszert találtuk mindketten kipróbálásra.
 
Kettőnk közül én sütöttem ezzel az új kovászolással először kenyeret. A módot meghagytam, de a kovászolási arányokon változtattam.
Mivel nekem már nagyon „bejött” ez a kovászolás, ezért jött el hozzám Bundik, hogy megnézze, hogyan készül ezzel a módszerrel a kenyér.  A többit már tudjátok, hogy hogyan zajlott, mert helyszíni tudósítást adott nektek.
 
Gondoltam, hogy írok erről a kovászolásról, de még van néhány dolog, amit ki kell próbálnom.
 
Recepteket és a kovászolásokat az oldalamon: //gportal.hu/portal/p-iren/ találjátok.
Nézzétek meg a Receptek címszó alatt az Esti kovászolású kenyereket és a Kovászmagos kenyereket. Mindkét címszónál le van írva a kovászolás is. És néhány kenyér receptje, amit természetesen már néhányszor kipróbáltam.
 
Ha megnyerte tetszéseteket ez a kovászolási mód, próbáljátok ki! Nekem mindig nagyon laza könnyű bélzetű kenyeret sikerült ezzel a kovászolással sütnöm.
Ilyen

Amarillisz Előzmény | 2007.08.26. 13:02 - #24703

bezsa! csak a szokásos 60 dkg liszt meg 20 dkg nyanya. de ekkora még sose lett. most eszem a csücskét nagyon fini! tegnap este nem voltunk itthon így nem tudtam kenyeret sütni, ezért boltit vettünk..........mondanom se kell nem is ettem belőle!már úgy megszerettem a házit! mondjuk egy ideje már amúgy se ettem boltit, nem szerettem az ízét, állagát....

én tegnap tettem el paradicsomszószt!igaz nekem nem volt sok.....


Limara Előzmény | 2007.08.26. 12:51 - #24702

Ildikó!
 
Hoztam a Mit főzzek-be képet a grízgaluskáról:)

bezsa Előzmény | 2007.08.26. 12:25 - #24701

Mennyi lisztből készítetted? Én most raktam be a sütőbe a kenyerem sülni.

Amarillisz Előzmény | 2007.08.26. 12:12 - #24700

bezsa!szerencsére kihalásztam szétszerelés nélkül is! de beleégett a fűtőszál, ott a helye a tetrején.......:(pedig szép lett volna.no igen eddig még sose kelt meg így, lemértem,1.2 kg lett!!!!!!!!!!!!ekkora........:))

bezsa Előzmény | 2007.08.26. 12:02 - #24699

Mekkora kenyeret készítettél, hogy ekkora lett? Szétszereled a sütőd és kész. Vicc volt.

Amarillisz Előzmény | 2007.08.26. 11:43 - #24698

sziasztok! ezt nem hiszem el!!!!!!!!!!úgy megkelt a kenyerem a sütőben, hogy nem fér ki, nem tudom hogy fogom kivenni, ha már kész............-mert tetőm még ugyen nincs rá. eléri a fűtőszálat!fene............1039638198.gif

[Későbbi] [25517-25498] [25497-25478] [25477-25458] [25457-25438] [25437-25418] [25417-25398] [25397-25378] [25377-25358] [25357-25338] [25337-25318] [25317-25298] [25297-25278] [25277-25258] [25257-25238] [25237-25218] [25217-25198] [25197-25178] [25177-25158] [25157-25138] [25137-25118] [25117-25098] [25097-25078] [25077-25058] [25057-25038] [25037-25018] [25017-24998] [24997-24978] [24977-24958] [24957-24938] [24937-24918] [24917-24898] [24897-24878] [24877-24858] [24857-24838] [24837-24818] [24817-24798] [24797-24778] [24777-24758] [24757-24738] [24737-24718] [24717-24698] [24697-24678] [24677-24658] [24657-24638] [24637-24618] [24617-24598] [24597-24578] [24577-24558] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor – kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény – minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség