E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Bundik Előzmény | 2007.08.20. 16:37 - #24455

jav: fantasztikusan

Bundik Előzmény | 2007.08.20. 16:36 - #24454

Limara gratulálok, megint hoztad a szokásos formádat :)

Bau fantasztukusan gusztusos ez a csoda!


Limara Előzmény | 2007.08.20. 16:32 - #24453

Bau! nagyon gusztusos, ismét!

ILDIKO Előzmény | 2007.08.20. 16:32 - #24452

LIMARA!

Limara Előzmény | 2007.08.20. 16:30 - #24451

Hoztam képet:
 
fehérkenyér 

ILDIKO Előzmény | 2007.08.20. 16:28 - #24450

Most ahogy irod, micsoda regen keszitettem franciasalatat! Nagyon ugyes vagy! Az otthoni zselatinos zacsi hany grammos?? Zselatin lapom az van, abbol mennyit ajanlasz??Igazan gusztusos! Hidegtalat is milyen regen keszitettem! Az ember csak most jon ra.

bau Előzmény | 2007.08.20. 16:23 - #24449

Ildiko!   Nagyon egyszerű....Készíts franciasalátát,keverd hozzá a tejfölt,a majonézt,és 2dl húslevest melegíts össze egy csomag zselatinnal,hagyjad hűlni,majd add hozzá a kikevert zöldséges krémhez.Főzz meg 6-8 tojást,tisztítsd meg,a felének a sárgáját keverd a krémbe,a fehérjét aprítsd fel,és azt is tedd hozzá.Bélelj ki egy őzgerinc formát előbb folpackkal,majd tegyél bele  6-8 szelet gépsonkát.tedd bele a maradék keménytojást egészben,majd öntsd rá a zselatinnal elkevert krémet.Takard be gépsonkaszeletekkel,majd tedd hűtőbe néhány órára.Borítsd ki,húzd le a folpackot róla,és szeletelve tálalhatod. Így néz ki kiborítva:


ILDIKO Előzmény | 2007.08.20. 16:11 - #24448

BAU, EZ valami gyonyoruseg es azt mondja: enyel meg!

Megvan esetleg a recije?vagy beirnad Te hogyan keszitetted? KOSZI!!!


bau Előzmény | 2007.08.20. 16:01 - #24447

Én többféle képpen is csinálom a grízgombócot! Egyszer egy szakácstól láttam,hogy tojásonként 3 evőkanálnyi gríz kell,és só,majd AZONNAL Forrásban lévő vízbe szaggatni! A másik variáció szerint,én is pihentetem,és csipetnyi sütőport teszek bele.A tészta összekeveréskor inkább lágy legyen,mint sűrű,mert még duzzad a pihenés alatt.

 

És mutatok egy klassz hideg előételt,vagy könnyű vacsorának valót,de vendégvárónak is finom.A napokban láttam valahol ezt a receptet,de már nem tudom,hogy hol..SZIVÁRVÁNYSZELET gépsonka,franciasaláta,keménytojás,majonéz,és zselatinos kötés.


majorkaj Előzmény | 2007.08.20. 15:59 - #24446

Szia Bundik olyan jó, hogy te is jelentkeztél, már téged is hiányoltalak és még sok mindenkit, akik hetek óta nem jelentkeznek. És Rózsakvarc is jelentkezhet ám a gyönyörűségeivel !!! És várjuk ám a titkokat és remélem megosztod velünk amit tanultál !! Gyönyörű kenyeret sütöttetek együtt.


Limara Előzmény | 2007.08.20. 15:45 - #24445

Ildikó! Én 2 tojást felverek, teszek bele egy picike sót, késhegynyi szódabikarbónát,1-2 ek. olajat, majd annyi grízt, hogy ne legyen túl sűrű, kb. mint a teföl talán. 2-3 órára hűtőbe teszem, majd forrásban lévő vízbe szaggatom evőkanállal. Olyan 20 percig főzöm, majd leborítom és még 15-20 percig hagyom a gőzben, ekkor mindig szépen megpuhul. Szódabikarbónával óvatosan, mert ha sok megy bele, akkor szürke lesz a gombóc.

bau Előzmény | 2007.08.20. 15:27 - #24444

Bundik Én is nagyon várom a kovászolás receptjét,bár az én kovászom főtt krumpliból készült.Érdekelne,hogy a tiéd hogyan indul.Gyönyörű az a kenyér,igazi ünnepi,de a nemzeti színű szalag hiányzik róla...:))

Moha Előzmény | 2007.08.20. 15:24 - #24443

Bundik ez igazán ünnepi és gyönyörű lett! A dagasztás módjáról is írjál légyszíves,kíváncsivá tettél! Mindig tanulunk valami újat!

nelly Előzmény | 2007.08.20. 15:21 - #24442

Szia Bundik! További jó sütögetést! És majd kérjük szépen az új fajta kovászolás recijét! Kíváncsian várjuk! Ez a kenyér gyönyörű!

bau Előzmény | 2007.08.20. 15:20 - #24441

Emes!  Én úgy vélem,hogy a kenyered túl van kelve. A sörben is van élesztő,és meleg is van,-ezért sokkal gyorsabban megkelt,mint az az előírásban szerepel. Margitka egyszer írta,hogy ne a receptet,hanem a tészta állagát figyeljük! Mikor már rezeg,akkor süthető.Talán egy kicsit a folyadék is több volt benne,mint kéne! A kenyérlisztek sem egyformák,az egyik többet,a másik kevesebbet vesz fel!

Bundik Előzmény | 2007.08.20. 15:18 - #24440

Sziasztok!

A kenyér ünnepére meghívattam magam Rózsakvarchoz, hogy meglessem gyönyörűen kidolgozott, magas, pillekönnyű kenyereinek titkát. Most is Tőle írok.

Reggel óta sütünk, főzünk. Egy újfajta kovászolási móddal (melyet az elkövetkezendő hetekben még finomítgatunk) sütjük ma kenyereinket.

Sok mindent tanultam Rózsakvarctól, többek között, hogyan is kell igazán kenyeret dagasztani, mellyel sokkal lazább, könnyebb kenyeret lehet sütni. Én eddig egészen másképp dagasztottam, és ezzel millió kicsi-nagy-óriási hólyagokat lehet "rávarázsolni" a tésztára.

Most rakjuk be a második kenyeret. Addig is hozok egy kis ízelítőt a délelőtti termésből:

KínaiÜnnepi kenyér

A kenyéren még dolgoznak a cserepezők. Később felszeljük, és arról is hozok képeket.


ILDIKO Előzmény | 2007.08.20. 15:13 - #24439

EZ a vendegkonyves olyan mint HOFI szvazz ram"" szokeve teszlek....!hihihi

Moha Előzmény | 2007.08.20. 14:52 - #24438

Batka a vendégkönyvben megint van egy rámenős betolakodó!

ILDIKO Előzmény | 2007.08.20. 14:38 - #24437

BATKA!

Nagyon koszonom.


emes Előzmény | 2007.08.20. 14:37 - #24436

Hát igen ez a sörös az egyik kedvencem! Ja és nem kell elmondani az embernek, hogy sör is van benne! Vagy, ha kérdezi, ti ittátok meg! Azért úgy se merne szólni! De meg is lehet nekik mondani, hogy ha hiányzik az a 2 deci sör nekik, akkor menjenek és vegyenek másikat! Na meg különben is! Hát nem vész el csak átalakul! :)

[Későbbi] [24555-24536] [24535-24516] [24515-24496] [24495-24476] [24475-24456] [24455-24436] [24435-24416] [24415-24396] [24395-24376] [24375-24356] [24355-24336] [24335-24316] [24315-24296] [24295-24276] [24275-24256] [24255-24236] [24235-24216] [24215-24196] [24195-24176] [24175-24156] [24155-24136] [24135-24116] [24115-24096] [24095-24076] [24075-24056] [24055-24036] [24035-24016] [24015-23996] [23995-23976] [23975-23956] [23955-23936] [23935-23916] [23915-23896] [23895-23876] [23875-23856] [23855-23836] [23835-23816] [23815-23796] [23795-23776] [23775-23756] [23755-23736] [23735-23716] [23715-23696] [23695-23676] [23675-23656] [23655-23636] [23635-23616] [23615-23596] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU