Én is csak lelkileg tudok rajta segíteni, de képzeld el a 20 éves fia forgatja, stb. Szegény gyerek nagyon ki van és nemsokára indul ismét a suli. Sajnos nagyon sokan vannak, az ember nem is hinné. Tudnék még én is sorolni, de nem akarok szomorúságot és nem traktállak vele Téged se.
Kenyérke, köszi a részletes választ,így fogom akkor eltenni. Most jöttünk a Sparból,a húsospultnál álltam sorba,legalább három moly körözött mellettem,pedig liszt sehol a közelben!! Vettem lisztet is,de úgy nézegettem, forgattam,szerintem hülyének néztek. Na mindegy.
Brigi ezek a bucik szépségesek lettek! Ők készültek molnárka-módon?
Zsóka veled érzek nagyon,nekem mint írtam nemrég,a 14 éves gyerekem oszt.társának az anyukája van túl a vastagbélrák operáción. Próbálok segíteni neki,remélem,hogy időben elkapták még a késlekedések ellenére is a dolgot.
Krumplis témákhoz: ezt szinte bármilyen rossz minőségű krumpliból meg tudom mindig csinálni, és nagyon finom. Ildiko, ez lehet sikerülne az ottani krumplikból is.
Bundás virsli (én ezzel a névvel ismerem): Krumplit megfőzöd, majd krumplinyomon átnyomod. Tojást, lisztet, sót és egy kevéske tejet adsz hozzá. Lágy ragacsos tésztát kell készíteni. Virsliket meg kell szabadítani a műanyag csomagolásuktól, majd harmadolod őket. Egy kis darabot (kb egy kisebb tojás nagyságú gombócot) lecsípsz a tésztából, kezedben kilapítod majd beleteszed a virslit és eldolgozod a tésztát, hogy sehol ne látszodjon ki a virsli és egyenletes legyen a tészta rajta. Végiggörgeted egy lisztes tányéron majd forró olajba dobod. Aranybarnára kell sütni. Akkor jó ha max fél cm vastag a tészta a virsli körül.
Zsóka, bárkivel előfordulhat :-) Az én profilom rozskenyér, túrósbatyu (keltkalács) és gépi tejes fehérkenyér. - A cukrászfinomságokból nagy ritkán kóstolóban 1-1-et megeszem, de azért nem érdemes sütni.
Boglárka, próbáld meg a kovászos uborkának csak a 2 végét levágni s úgy üvegbe rakni. Nekem nagyon finom ropogós és ízletes lett.
Moha, a lisztet lehetőleg azonnal és papír nélkül teszem a dobozba. Ma vettem 2 kg kenyérlisztet. Egy kicsit állt az előszobában a csomag a bevásárló zacskóban. Ahogy nyitnám fel a leragasztásnál a hajtás alól egy lepke szállt ki. Nem hiszem, hogy hoztam, de nagyon gyorsan ráérzett hová bújjon. Ha zacskósan betárolom az érintetlen lisztet, akkor nézhetném , honnan jönnek egy idő után a lepkék vagy mitől pókhálós ez a liszt is. Tehát vétel után otthon a zacskót ki kell nyitni és megnézni pókhálós-e a liszt. Ha nagyon az, akkor bizony átszitálva meg kell nézni mi van benne és 1-2 csomó miatt nem kell 2 kg lisztet kidobni. Ha erősen átszőtt, akkor mehet a szemétbe. Felhasználás során is azonnal lezárni a dobozt ha a szükséges mennyiséget kivettük.
Zsóka a gombócról a 24273 hsz-ben olvashatsz bővebben itt az ált.-ban. Darált pörkölthusi a töltelék,a levéről írt Bau külön.
Kenyérke lehet hülye kérdés lesz:te kiöntöd a lisztet a dobozokba, vagy zacsistul teszed bele őket? Arra gondoltam,hogy zacskóstul tenném külön-külön dobozokba,max.2 db-ot együtt,mert így könnyű lesz kiszűrni a molyost,és nem tud az összesbe beleköltözni. Most szerencsém volt,mert csak egy zacsiban volt,nem kellett több kilót kidobni.
Bogi! Sajnos nem tudom a megfejtést, de én is jártam így, igaz nem koviubival, hanem télire tettem el régebben. Nekem is megpuhult. Sztem az ubival van a gond. Azóta leszoktam róla, mert mindet ki kellett dobnom, fogyaszthatatlan volt. Próbáld ki az újabb adagot kisebb mennyiségben. Ha az is megpuhul, még mindig fel tudod használni szerintem salátának. Lehet, hogy a napocska hiányzott neki? Én is nagyon imádom.
Kenyérke! Ne hari, nem tudom miért hozzád kötöttem a majomkenyér recijét, közben Kartikáé. Bocsika!
Masala! A képet láttam, de a recijét szeretném. Hol találom? Szeretném a hétvégén megcsinálni. Köszi.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit