E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Batka Előzmény | 2007.08.11. 14:50 - #23995

Moha, talán már írtam is itt, de a linken találsz egy csomó receptet az összegyűjtött tojásfehérje felhasználására:
http://gasztro.blog.hu/2007/06/13/gyujtemeny
Nekem inkább hiányom van :-)

majorkaj Előzmény | 2007.08.11. 14:48 - #23994

Sziasztok Lányok !

Mindenkinek csak gratulálni tudok (nem írok neveket, nehogy valakit véletlenül kihagyjak), mert akárhányszor benézek mindig valami remekművet látok.


Cristina77 Előzmény | 2007.08.11. 14:35 - #23993

Mindhárom srácom békésen alszik :)

A reggel sütött zsömlének több, mint felét anyukáméknak adtam és a rontott süti felét is elvitték. Reggel kivitték picurkámat vásárba, (most először volt velük egyedül) és nagyon jól elvolt nélkülünk is. Csak nehogy sűrűn átpasszoljuk ezentúl nekik és mi meg szórakozzunk kicsit. Mióta megszületett a fiunk, nem voltunk nélküle sehol.


szokimoki Előzmény | 2007.08.11. 14:31 - #23992

Sziasztok Lánykák!

Üdv az újaknak és a rég elveszetteknek is!!!

Gyönyörű sütéseket látok, ügyesek vagytok!

Zelizsuzsi!  Én legelőször ezt e recept alapján csináltam kenyeret, ami a Margitka sajátja, és mondhatom, hogy nekem ezzel sikerült elsőr is a kenyerem. Több méretben is leírta margitka! próbáld ki!

E.Margit receptje

Egyszerű fehér kenyér, kb 1 kg-os:

 

60 dkg BL 80-as liszt

2 dl kefír

2 dl víz

1 ek olaj (oliva) vagy 2 dkg margarin

1,5 kk só

1,5 kk cukor

késhegynyi aszkorbinsav

1/4 kocka friss élesztő

 

 

Csökkentett méret, kb 75 - 80 dkg-os:

 

50 dkg BL 80-as kenyérliszt (vagy 2/3 rétesliszt+1/3 finomliszt)
1,7 dl kefír
1,6 dl víz
1 kk olaj (oliva), vagy 1,5 dkg margarin
1 púposabb kk só
1 kk cukor
késhegynyi aszkorbinsav vagy 1 ek 10%-os ecet
1 dkg (azaz 1/5 kocka) friss élesztő

 

 

Még kisebb méret, kb. 60 dkg-os kenyér:

 

40 dkg BL 80-as liszt

1,4 dl kefír

1,3 dl víz

1 kk olaj (oliva) vagy 1 dkg margarin

1 csapott kk só

1 csapott kk cukor

késhegynyi aszkorbinsav

1/6 kocka friss élesztő


Cristina77 Előzmény | 2007.08.11. 14:21 - #23991

Nelly, a névnapomat tartjuk ma, mert itthon van a mostohafiam, aki az anyjával él. Egyébként 20 éves és van gyomra. Tegnap sacc fél kg kenyeret evett meg egy ültében. Ja, és a 184 cm-éhez megint csak 70 kg, de jó esetben is max 74-ig tudja feltornázni magát.

Kenyér helyett meg Limara nyanyás-joghurtos kiflijét csinálom, olyat még úgysem evett a gyerek. De azon kívűl minden kész. Még húst kell kivenni holnapra, mert tepsis zöldségeket akarok csinálni mustáros husival. Húsleveslé meg van fagyasztva.

Tegnap megnézte az ortopéd doki a fiam lábát, befele meg van süllyedve a bokája, úgyhogy itthon is harántemelős cipő és torna. Van hátránya is, ha hamar indul el a gyerek.


kenyerke Előzmény | 2007.08.11. 14:20 - #23990

Sziasztok!

Csak bekukkintok egy tea erejéig.

Mennyi csemegézni való van itt! Szép zenéket hoztatok!
Imádom a rajzfilmeket zenével, zene nélkül...,
a Csönd hangjait..., filmrészleteket....

Hirina, én nem vagyok pedagógus, csupán német nyelvtanár, tolmács, fordító de minden tiszteletem a pedagógusoké, mert nap mint nap látom a munkájukat.


Brigitta Előzmény | 2007.08.11. 14:04 - #23989

Sziasztok!

Sütöttem a bableves után egy kis kelt pitét.kelt pite2

kelt pite.JPG


superkeri Előzmény | 2007.08.11. 13:55 - #23988

          Sziasztok!

 Bau, Edo-bedo, Jégkása! Nagyon ügyesek vagytok, gratulálok a sütéseitekhez! Jégkása kitartás, úgy látom a nehezén túl vagytok, most már csak az építő-szépítő munka van hátra.

 Úúúúgy örülök! Ma nagyon fincsit sütöttünk! Limara Hajtoványát! Már nagyon régóta tervben volt, hát végre sort került rá. Valami fantasztikusan finom Köszi Limara a recitA töltelék egy része a receptben írt volt, a másik feléhez kevertem pizzakrémet. Sikere volt mindegyiknek. Annyit hibáztam, hogy kicsit vékonyabbra kell legközelebb nyújtani a tésztát. Mert lesz legközelebb!! Sült még kifli is, Margitka Rozsos-joghurtos-öregtésztás kenyértásztájából. Batkának küldök "kóstolót".

 Legyen szép a napotok!


nelly Előzmény | 2007.08.11. 13:39 - #23987

Cristina! Lakodalom lesz nálatok? Ennyi kaját! AZt hiszem, ma nem fogsz pihenni!

nelly Előzmény | 2007.08.11. 13:36 - #23986

Míg dagasztotta a gépem Limara kenyerét, addig azon elmélkedtem, hogy vajon a Google-ben hányszor fordulhat elő a neve. Hát rákattintottam. Képzeljétek, 3624 találatot dobott ki a gép. Persze, olvastam, hogy van Limara féle dezodor, aztán van valamelyik topicon is Limara, és biztos, hogy nem a mienk, mert ő most jött haza Görögországból. (vagy talán tényleg ott volt, és nem a Balatonon, csak rejtőzött?), aztán van Monte Limara hegy talán Olaszországban. Szóval érdekes eszmefuttatás volt részemről.

Cristina77 Előzmény | 2007.08.11. 13:34 - #23985

Sziasztok!

1 percre ugrottam be és máris megyek kenyeret összerakni. Ma már sütöttem zsömlét, túrótortát, Gizi szeletet és Kinder szeletnek induló, de elrontott, eláztatott sütit (azért elfogyott).

Ildikó, kérdezted, hogy ki mivel fújja fel kicsit a kalácsot. Én újabban teszek bele 1 ek citromlevet. Attól kicsit lukacsosabb lesz a kalácsom.


nelly Előzmény | 2007.08.11. 13:31 - #23984

Edo-bedo! Gyönyörű lett a kenyered! Nagyon szépet sütöttél! Gratulálok!

Brigitta Előzmény | 2007.08.11. 10:18 - #23983

Sziasztok!

Zelizsuzsi!!Bal oldalon a Néhány tanács kezdőknek-cimszó alatt mindenre kiterjedő tanácsokat kapsz,érdemes elolvasni,első kenyérnek pedig  lejjebb a Gépben sült kenyerek cimű fejezetben szereplő fehér kenyeret próbáld ki először,mindannyian ott kezdtük.Remélem tudtam segiteni,ha kérdésed van ide ird,itt megmarad,és valaki bizti segit.Sok sikert!


boglarka70 Előzmény | 2007.08.11. 10:04 - #23982

helo zelizsuzsi szerintem olyan recept nincs mert mindent el lehet rontani!/Morfi törvény/ de légy türelmes ma szombat van biztos jönnek majd a profi kenyeresek és mondanak neked vmit!

zelizsuzsi Előzmény | 2007.08.11. 09:57 - #23981

Köszi a tanácsokat élni fogok velük!
 
Saját kenyeret akarok enni!!!!!!!!!
FIF kenyérsütőből!!!!!
Csak rájövünk, hogy hogyan kell használni.
Kérek szépen egy " első kenyérnek " való receptet, amit még egy kezdő sem ronthat el!!!
 
Pusz

Edo-bedo Előzmény | 2007.08.11. 09:12 - #23980

Sziasztok!
Ugy orulok,hogy vegre en is be tudok irni,par hetig nem tudtam,nem mukodott valamiert,de most vegre sikerult!Minden nap megneztem a csodaszep suteseiteket,gratula mindenkinek!Vegre en is megvettem a kenyersutomet,es ime az eredmeny:

Elsogepikenyertonkolyos_resize.jpg Elso gepi kenyer,tonkolyos image by Edo-bedoElsogepikenyertonkolyosszeletelve_r.jpg Elso gepi kenyer,tonkolyos,megvagva image by Edo-bedo

Gepi kenyer,tonkolybol

Puszi mindenkinek:)


emes Előzmény | 2007.08.11. 08:19 - #23979

Halihó!

Baúúúú! Aúúúúúúúúúúúúúú! Ez már megint gyönyörű! Már megint a te kenyered után ácsingózom! Hallom, ahogy ropog a héja! Én is még mindig kovászozom, szerintem is sokkal másabb tőle a kenyér. De tegnap én is bekavartam egy nyanyust, mert szabin vagyok. Ma sütök vele potn azt amit te, vagyis egy kenyeret, és sonkás-sajtos kifkit.

Na csak ennyi, mert megyünk vásárolni. Tsók: Emes


Sendy Előzmény | 2007.08.11. 08:10 - #23978

Upsz: bocsánat, hogy így összefolyt a szöveg, elfelejtettem hogy ide i.e.-vel kell írni és mozzilával írtam. Remélem azért olvasható és a lényeg kivehető így is.

Sendy Előzmény | 2007.08.11. 08:09 - #23977

Boglárka! Én komplett pizza receptre gondoltam. Ha sima paradicsomból indulok ki akkor: paradicsomot leforrázni, lehúzni a héját, majd megfőzöm. Vízbe teszek zellerlevelet, petrezselyemlevelet és pici sót. Jól kicsepegtetem szitán a paradicsomokat, majd botturmixxal eldolgozom. Ha nagyon híg még akkor apró szintán hagyom még csepegni így, csak a leve jön ki. Kellő sűrűségnél még üvegbe rakom, és kész. Ezt is fel lehet használni a pizzához sűrített paradicsom alapként. Kicsit erőteljesebb és finomabb lesz a szósz íze. Pizzalap titka hogy nem szabad túlkelnie, ezért csak 10-20 percet állhat. A tészta egy nagy tepsibe elég vagy 2 db 32 cm-es pizzalapnak. Miután kinyújtottad azonnal kell rá a szósz és a sajt, és máris menjen a sütőbe. A jó pizzalap omlosan puha, de van annyi tartása hogy kiemelve egy szeletet, megáll a kezedben és nem konyul le. Színe mindenhol fehér, az alja sem lehet barnás. Az alja kb 1 mm vastagságban keményebb, ez ad tartást. A teteje pedig egy nagyon picit felszívta a szószt. A komplett recept lehet kicsit kurtának tűnik, de sem a tésztán sem a szószon nem kell variálni, nem kell rá hús meg ilyenek, ez így jó ahogy van. Először célszerű kompletten kipróbálni és utána variálni, ha nem ízlik. Olajbogyót szoktunk még a tetejére rakni.

nelly Előzmény | 2007.08.10. 22:25 - #23976

Bau! Ez a jobbik eset! Így viszont tényleg megismeri a világot! Szerencsés ember!

[Későbbi] [24555-24536] [24535-24516] [24515-24496] [24495-24476] [24475-24456] [24455-24436] [24435-24416] [24415-24396] [24395-24376] [24375-24356] [24355-24336] [24335-24316] [24315-24296] [24295-24276] [24275-24256] [24255-24236] [24235-24216] [24215-24196] [24195-24176] [24175-24156] [24155-24136] [24135-24116] [24115-24096] [24095-24076] [24075-24056] [24055-24036] [24035-24016] [24015-23996] [23995-23976] [23975-23956] [23955-23936] [23935-23916] [23915-23896] [23895-23876] [23875-23856] [23855-23836] [23835-23816] [23815-23796] [23795-23776] [23775-23756] [23755-23736] [23735-23716] [23715-23696] [23695-23676] [23675-23656] [23655-23636] [23635-23616] [23615-23596] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU