elkészült az ÖSZVÉR TORTA mivel már megint nem úgy sikerált minden ahogy kelet volna a lap csak 2 tojásból készült diós piskota anyu kreálta,mivel neki is kellett a tojás ezért lett más verzió!/de 3 részre vágtam fel mert így is elégé feljőtt,mert van benne sütöpor is/Tehát már a tésztánál nem úgy indult mint ahogy kellett volna. A tejszin nem verödött fell ja és az első meg meg volt savanyodva !na gondoltam nehogy már kitoljon velem a féligsem verödött hig tejszinbe bele öntötem a zselatint a mascarponét amit már rumal fahéj vanilia kis cukor és kávé kiséretében már jól kikevertem és ezt a hig lötyöt be a mélybe ,elkezdtem a cukinis kenyeret csinálni ,mire össze gyurtam a mélybe jól össze ált a krém át veretem habverővel és bele a tortába nagyon kiváncsi leszek mi lesz belőle,de biztos ami fix alapon egy kis túró gombóc is készül vésztartaléknak Kapok a fejemre ha nem lesz jó !
de volt már nekem tüsi fejem tök jól néztem ki a nagy holdvilág arcommalha a mosás után is így áll akkor megint át megyek sünibecsak lencse végre ne kapjon egy paparazó mert asztgondolja ,hogy valamelyik padödö tag költözött vidékre!
ja Kenyérke én évente 2x max 3x járok fodrászhoz mivel a hajam olyan lasan nő ,hogy a csiga hamarabb meg kerüli a földet minthogy az én hajam kb 20cm -ert nőne!Május elején voltam és a mai napig nőt 1,5cm-ert!
Szocsi, eletem első külföldi útja ide vezetett. Pontosabban egy kéthetes túristaút 73 őszén egy német csoporttal Odessza-Szocsi. 81 nyarán Tbiliszi Jereván.
Viszont a tésztája még mindig nem az igazi. Túl lágy lett. Azt hiszem veszek majd még el lisztet és búzakorpával helyettesítem, meg búzacsírával. Majd meglátjuk mi lesz.
Moha, az még csak a burgony aszénhidráttartalam. Tudomásom szeritn 100 g burgonya 20 szénhidrát tartalmú. Na már most a pehelynél a vizet ugye kivonják, ami 0 szénhidrátos. Akkor a burgonyapehely szénhidráttartalma több. Én olyan 40-50 körülire saccolok. Moha, leírom a nyanyarecit, kipróbálom majd én is. Nem pesti vagyok, hanem kiskunmajsai. Itt is van egy jó biobolt, délután lehet el is megyek oda, mert elfogyott a búzakorpám. Azt meg nem szabad elfelejteni, hogy a 30 ft körüli barna zsemle nagyrészben fehérlisztből készül, tudom, megnéztem. Az igazi barnalisztes az 50-100 ft körül van és akkor már nézhetjük a hasznot. Sokkal olcsóbb házilag. Lazításra ma még 1 kk szódabikarbónát tettem bele. Én kipróbáltam, ízén nem éreztem, de a mai nagyobbra kelt, mint tegnap.
A próféta beszéljen belőled. A sűrűsége miatt kéne változtatni, nagyon kiváncsian várom a Te recidet.
A drágasága mellett, még az a bajom, hogy nem is kapok. Ritka az a hely, ahol lehet kapni, nagyon régen láttam, de akkor ha jól emlékszem 20 Ft alatt volt. Elég baj ez nekünk, hogy erre vagyunk rászorulva. Szívesen mi is megennénk mindenféle mást, dehát.....
Zsóka a receptedbe nem javítanék bele,de ha a mai zsömi jól sikerül,akkor azt beírom a Bármitbe,hasonló a tiédhez, 24,56 gr szénhidrát lesz egy zsömiben.Reményeim szerint könnyű és likacsos lesz.
Angi ez nem tűnik olyan soknak,de lehet,hogy elég lesz a nyanya lazításnak. Igazság szerint olyan recit kellene kiötlenem,amit aztán a szomszédasszonyom is meg tud sütni.Lehet,hogy sikérrel sem bonyolítom neki,szokott sütni,ügyes,remélem menni fog neki.
Angi köszi a kiegészítést,én azt hittem a szénhidrátot írtad.Na mindegy,meglátjuk a mai próbát.
Cristina és zsoka filóztatok a bolti barna zsemle árakon! A most összeállított receptemet kiszámoltam,a Sparban kapható sajátmárkás bio ! lisztárakkal,és leesett az állam! Összesen 345 Ft-ra jött ki a tészta, / 16 db zsemléhez/, így egy zsemle 21,56 Ft lenne. Ebben a sütés költsége nincs benne,de azt hiszem Batka számolt már gépi sütésköltséget,legyek nagyvonalú,és mondjuk írjunk 55 Ft -ot erre,így az egész 400 lesz,tehát egy zsemle 25 Ft. Na ennyit a kereskedők hasznáról.
Hát képzeljétek el mi történt velem!Már 3 éve szög egyenes a hajam,írd és mond mert ha a fodrász beszáritja akkor is 1-2 óra mulva kirugja magát.Nagyon vékony szállú sejmes,és egyre kevesebb!!!!!Na bejelentkeztem egy könnyű épp hogy csak dajerra és most meg ismerkedni kell a tükör képemmel mert olyan furi,mintha nem is én lenék,hiába mondtam a fodrásznak hogy csak turja meg és ne száritsa be agyonra meg ne rakjon bele semilyen ragacsot az csak csinálta a maga kedvéreki érti ezt,hát nem a vevő diktál?Most úgy nézek ki mint egy néger énekesnő!
Moha: én tegnap csak azt írtam, hogy 88 Kcal/100g a burgonya. Gondolom mivel a pehelyből kivonták a nedvességet, ezért vmennyivel több a tápértéke, mint ugyanannyi burgonyának, de ha azt nézed, hogy 1 EK pehely szinte elhanyagolható súlyú, akkor sztem érdemes lenne mint állagjavítót használni.
Cristina tegnap Angi megírta,88gr/100gr pehely,úgyhogy ezt mellőzni fogom belőle. Ma reggel már összeállt a fejemben egy reci,délután fogom tudni elkészíteni,mert el kell mennem. A tk-s nyanya jó állagú lett,és csak 40,2 szénhidrát van 100 gr-ban. Viszont a nyanya csodákra képes,elrepül tőle minden,szóval kíváncsi leszek a végeredményre. Nyanyust beírom a bármitbe. Egyébként te Pesti vagy? Azért kérdem,mert itt tudok egy nagykert,ahol a tk.búzalisztet veszem,eddig ez a legjobb minőségű.Bio,ismerem azokat akik termesztik,saját malmukban őrlik,és nagyon jó a sikértartalma is,nagyon finomra őrlik,én már rengeteg sütihez próbáltam ki,szuper lett vele mindegyik.Ha kellenek recik,majd beírom a Bármitbe őket,ha édesítővel készíted akkor teis eheted. Nyanyát most beírom,aztán megyek dolgomra,este jövök.
BOGI, masolok be neked par recit a HOXATOL.Talan ez segit.
Név:
Tiramisu torta (Vadimtól)
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
2 db egész tojás 15 dkg kristálycukor 25 dkg natúr vajkrém (tökéletesen jó a tescos natúr vajkrém, Ráma nem jó hozzá) 4 dl habtejszín 1 dl tej 3 teáskanál zselatin (de felhasználható az egész tasak Horváth Rozi étkezési zselatin is, tartósabb lesz a krém állaga) 2 cs. babapiskóta 6 adag feketekávé 1 db rum aroma
Elkészítés:
A tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajkrémet azzal is habosra keverjük. Utána beletesszük a tejszínt tovább keverjük, amíg a tejszín habosodni nem kezd. Ízesítésnek teszünk bele egy kicsi rum aromát is. Az 1 dl tejben felfőzött zselatint - ha már egy kicsit hűlt (és sűrűsödött) - belekeverjük a krémbe. A kávéba beletesszük a maradék rum aromát, és a babapiskótát megfogatjuk benne. Csatos tortaformába tesszük. 1 sor krém, 1 sor babapiskóta, 1 sor krém, megint kávéba forgatott babapiskóta és krém. A tetejét megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap le lehet róla szedni a tortaforma oldalát, szépen összeáll, és isteni finom.
Bocsánat kenyérke ki felejtetelek, a rózsát szerintem nincs olyan ember a föld hátán /talán/aki ne szeretné! főleg ha még olyan igazi illatos fajta és a tőviseit vki eltávolitja! A nagy mamámnak a 90. szülinapjára egy nagy rózsa kosarat csináltatunk ,megszáritotam és minden 2 hónapban kivitem az udvara kanna rózsával fürdetni.Igaz jó pár szirom lepotyogott de amikor meghalt még mindig volt kb 40-50szál /98 évesen halt meg/amit becsomagoltunk egy celofánba és betetük mellé ,mert nagyon -nagyon szerete!
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit