Cristina finom lett,csak valóban lazábbat szeretnék én is alkotni,mert szegény szomszéd eddig a normál zsömihez volt szokva,ha letámadom egy ilyen biliárdgolyóval,az életkedve is elmegy.
Nekünk rozsosban a Riegel a király,ebből még az én fehérkenyér mániás férjem is megeszik kettőt-hármat egyszerre. Egyébként én Margitka rozsos-joghurtos zsömireceptjét variáltam meg némi nyanyával,és Riegel formában gyártom.
Férjem egyébként már megszokta,hogy nincs fehér kenyér,5 dekánként csempésztem a kenyérbe a tk.búzalisztet,most már fele-fele a BL 80-tk.búza arány a nyanya mellett,és imádják!
Nelly,bocs,de nagyon jót nevettem,vizuális típus vagyok,ez olyan volt,mint egy burleszkfilm jelenete.Gondolom neked kevésbé volt vicces.
Boglárka : 10 fehérje habbá verve,bele 35 dkg cukor apránként,majd 35 dkg darált dió /mandula,mogyoró,kókusz/,ezt már csak fakanállal keverd bele,óvatosan. Oszd el 4 db 26 cm átmérőjű sütőpapírkorongra,és kb.175 fokon egyenként, 20 perc alatt süsd meg.
Moha, majd a tiéd is lesz jobb. Kicsikét még ez is tömör, de az íze kárpótol mindenért. Nagyon finom lett, csak azt nem tudom hogyan sikerült ilyen jóra. Majd még kicsit alakítgatok, hogy hátha lukacsosabb lesz. Ildikó, milyen "elo" zsömikére gondoltál?
BATKA feladtam ma postan a konyvet ajanlva.Ha megkapod, ideirnad az altba? Koszi!
Vettunk a lanyommal egy finom uj fagyit.Karamellas-ostyas.Olyan Holland igazi Hmmm. No, gondoltuk miert is NE bolonditsuk megtovabb mesteri diszitessel. Karamellat formaztunk hozza. Foto keszult, begyujtve".Majd kuldes kesobb.
Cristina ez az "elo"zsomike a legfinomabb! Hallod e!!
Kedves BOGLARKA! Sok szeretettel koszontelek nevnapod alkalmabol! Erot-egeszseget, szerencset es sok boldogsagot kivanok!
Ez a mai fűszeres-rozsos zsömlém. Finom lett, lágy belsejű, kissé kalácsos, de markáns rozsos ízű a borstól és köménytől. Na és persze elmaradhatalanul a picikém. Megyünk mamázni, majd este leszek.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a köszöntést nagyon jól esett,hogy ennyi ember gondol rám!És most felpatanok a jármüvemre és mindenkinek viszek egy adag szeretettet viszonzásul azért a sok kellemes percért cserébe amit ma okoztatok nékem!,nyisátok az ablakokat!Mert szívet melengető érzés,hogy eenyi ember gondol rám és áraszt el jó kívánságaival./Kenyérke köszönöm a zenét,sokat nevetem milyen jó a hangerő MIVEL MÉG MINDIG NINCS HANGFALAM de jót dudoltam mert nagyon kedvelem a MONTI CSÁRDÁST!/tű tű tű, tű tű tű tű ,tű tű tű, tűtű tű tű,/ez még egyszer/és TŰ TŰ TŰ TŰ TŰTŰ TŰ TŰTŰTŰTŰ TŰ TŰ TŰ TŰTŰ TŰTŰTŰTŰTŰ TŰ ,/ ha a tóni nem csal akkor ez az úgyi????Vagy valami hasonló
Ezt próbálom meg átvariálni majd. Alapból én csak 1 tk.sót teszek bele,mert így az édes kelt tésztákhoz,/kalács, bukta, csiga,stb./ is használhatom,csak emelni kell egy kicsit a cukor mennyiséget az eredeti recepthez képest. Pl.kalácsba 2 dkg-val többet szoktam tenni.
Én most úgy készítettem nyanyát, hogy 20 dkg finomliszt, 20 dkg fehér rozsliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt. Kellett neki vagy 13 óra erjedés. Ma úgy nézem mintha nagyobbak lennének a zsömijeim. A rozsos kiflim az fantasztikusan puha lett tőle.
Cristina,azt hiszem ki kellene kísérletezni egy csak tk.búzalisztből készülő nyanyát,az megdobná ezeket a tömörebb dolgokat is,nagyobbak is lennének. Ki fogom próbálni a Limara féle nyanyát /én mindig ezt használom/ áthangszerelni tk.lisztre.Persze csak féladagot elsőre,majd leírom a tapasztalatokat.
Moha, előre is megköszönöm. Én most kelesztek rozsos zsömit, de nekem olyan picikék lesznek, de nem tudom miért. Talán kisgyerekökölnyi az egész vagy magyarul 3 falatnyi. Én épp azért nem eszek fehérlisztes dolgokat, mert azok jobban emelik a cukrot. Mindenbe rozsliszt, teljes kiőrlésű búza, korpa, búzacsíra és ami épp jut. A férjem meg csak fehérliszteset eszik meg. Ma délben odatettem elé a rozsos kiflit és azt kérdezte más, normális nincs? A kalács még akkor kelt. Azért, akármennyire is nem szereti az ilyet, ebéd után 5-öt bevágott. Ezek szerint csak finom A képeken meg látszik, hogy a kisfiamnak ízlett.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit