E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2007.07.29. 07:54 - #23195

Sziasztok!

LIMARAM, nagyon szep idot a nyaralashoz es toltsetek kellemesen!

GABYE, szegenyem!! En igy vagyok egy jooo ideje a mosasaimmal. Az ido kib... velem. Tegnapelott 3 nagymosas , szep ido, gondoltam reggelre megszarad az erkelyeken aztan egesz ejjel dezsabol ontottek az esot. Most sem tudom leszdni oket mer uuugy szakad az eso!

Lanyok, itt uugy ahogy mondom tornado volt 1 helyen. 6 futballstadionnyi erdos natur reszt tett tonkre. A fakat gyokerestol kitepte es a hazakra hajigalta. Szerencsere mindenki elbujt igy nem serult meg senki. Nagyok ott a karok.

Itt mar bekaba mentunk at a sok esozestol es az alvariumi klimatol. Szegenyem Ti meg a meleg es a szarazsagtol.Neztem az otthoni hireket, VAS-megyeben is sok a tuz.

NELLYM, gratula a szep kenyerkehez. En pont most "daraltatom"egy gepi korpas stb sajatmagam kutyult fustolt szalonnas kenyeret. Vmi csak kisul majd, Hmm GABYE?


Gabye Előzmény | 2007.07.29. 07:38 - #23194

Ja, hab a tortán, szigetelik a házat, amiben lakom, már reggel 7-től dolgoznak az emberek..Tegnap délután nagytakarítottam, mivel tele van a lakás porral, köszönhetően ennek a munkának, erre a tegnap esti szeles esős idő telenyomta a kéglit ezzel a fehér sztatikus szigetelőnek a részecskéivel...Mintha semmit sem csináltam volna..Ihaj-csuhaj szép az élet!!!!..

Gabye Előzmény | 2007.07.29. 07:35 - #23193

Jó reggelt Szebb napot Mindenkinek!

Sajnos mostanában ritkábban tudok jönni, mert a szabi után be kell pótolni a lemaradásokat, de azért igyekszem visszaolvasgatni mindig..Üdvözlet az új pékecskéknek is!

Limara, jó pihenést, érezzétek nagyon jól magatokat!!!

Mindenkinek gratulálok a sütésekhez, nagyon szép dolgok születtek megint!!!

És akkor most elmesélem katasztrofális tegnap estém történetét, csak erős idegzetűeknek!!

A nap szokásosan indult, semmi különös nem történt..Délután anyuéknak kenyeret sütöttem, Limara féle joghurtos kiflit készítettem el Tk liszttel keverve kenyérnek..Szalagos lett, mert ahogy kelt, elérte a jénai tetejét, és nem akartam megskalpolni, levettem a tetőt, így a teteje sötétebb lett, de nagyon fincsi lett!!

Ezután jött a "rémálom"..Elindultam anyuékhoz, mivel elmentek unokázni, hogy megetessem Dundikát, a cicát..Közben tankolok, gondoltam..Kimentem a város széli kútra, ahol a rendszer nem fogadta el a bankkártyámat, még jó hogy volt nálam pénz..Indultam egy rövidebb uton vissza, amiről jó pár km után derült ki, hogy lezárták, mehettem vissza....Itt kellett volna hazamennem és bezárkóznom..de én rendíthetetlenül haladtam a cél felé..Anyuék utcája lejtős, nem túl széles, itt ment előttem egy autó, ami egyszer csak megállt az út közepén..Még jó, hogy betartottam a követési távolságot, és kicsit hátrább álltam meg mögötte, mert egyszer csak kigyullad a tolatólámpa, és az idióta bizony teljes gázzal elkezdett tolatni..Én meg ott álltam!!!..Még jó, hogy a reflekszeim rendben vannak, azonnal én is R-be kapcsoltam és menekültem..Sztem bele sem nézett a tükörbe, csak elindult, nem sok híjja volt, hogy Bogyó orrát begyűrje..Na, végre odaérek anyuékhoz, hát mit látok, drága szüléim benne hagyták a kapuba a lakáskulcsot kivülről!!!..Mi jöhet még ezek után?? Nos, hazaértem magamhoz, viszonylag eseménytelenül..Itthon előkészültem egy sütőporos kenyérhez, amit nemrég találtam a neten, gondoltam kipróbálom, megint jön úgyis a candidás barátnőm..Kibontom a TK búzalisztet, hát apró bogárkák szaladgálnak benne!!X..Mentem a szomszédba szitát kérni, hát szép kis állomány lakott benne!!..Megsütöttem a kenyeret, aztán gyorsan mentem lefeküdni, mielőtt még történne valami más is..conf44.gif..Most reggel mondom megvágom a kenyeret, hát csajok, nyers maradtX, ilyen még nem történt...Remélem ez még a tegnapi naphoz tartozó esemény, és a mai normális vasárnap lesz, mert különben a kardomba dőlök!!!!

Kicsit hosszúra sikerültem, elnézést...Remélem netek jobb volt a tegnapi nap!! Szép vasárnapot Mindenkinek!!


Cristina77 Előzmény | 2007.07.29. 06:43 - #23192

Sziasztok!

Mindenkinek vidám napot!

Moha, nekem most jelenleg csak a fehér színű sütőpapírom van és ahhoz hozzáragad minden kelt. Tudom, mert már próbáltam. Azt linzerek alá szoktam tenni. Meglátom milyet kapok, szétnézek 1-2 boltban. A barna színűhöz se ragad hozzá?


Moha Előzmény | 2007.07.28. 23:22 - #23191

Cristina nem muszáj szilikonost vadászni,ha nem kapsz akkor vegyél sima barna színűt,nekem is csak az volt eleinte.Tudod az alufix dobozos papírja,az elég jó minőségű.

Batka Előzmény | 2007.07.28. 23:07 - #23190

Nelly kenyere:

 

Amikor képet rakok fel, mindig látom a régieket is. Hát, Nelly első kenyereihez képest ezek a mostaniak - össze sem lehet hasonlítani.


Amarillisz Előzmény | 2007.07.28. 22:10 - #23189

köszönöm, holnapután sütök újra, majd beszámolok.........a tieitek mindig olyan szépek! csak én bénázom, de nem adom fel, az nem én lennék!

jó éjt mindenkinek!


nelly Előzmény | 2007.07.28. 22:08 - #23188

Oksi! Szorítok! Sikerülnie kell!

Amarillisz Előzmény | 2007.07.28. 22:02 - #23187

nelly! jó, akkor majd figyelem, mikorra kel meg! jénaiban sütöm tető nélkül, mert az nincs.

nelly Előzmény | 2007.07.28. 21:53 - #23186

Amit itt írtál az tényleg teljesen Limara recije, ennek jónak kell lennie. Arra kellene még figyelned, hogy amikor az első kelesztést csinálod, akkor nem árt figyelned, hogy mikorra kel meg a duplájára, mert ez sok mindentől függ. Nekem van, hogy sok még a 40 perc is, van, hogy kevés, mert lassabban kel. Erre én biztos jobban odafigyelnék, mert itt már túlkelesztheted, ha gyorsabban kel meg a duplájára. Én már 30 perc után szoktam belekuksizni, mert akkor már Tied a döntés. És miben sütöd? Tepsiben szabadon a lerniben?

Amarillisz Előzmény | 2007.07.28. 21:44 - #23185

nelly! 60 dkg liszt, igaz ebből 15 dkg-t rozsosra cseréltem, 1 d élesztő, 25 d nyanya, fél d tej, 2.5 d víz, só, cukor, acsorbin, 2 d margarin, 2 ek, pehely, lenmag, sikér.20 perc dagasztás, 45 perc kelesztés, formázás, 45 perc kelesztés, bevágás és  még 15 perc kelesztés.50 perc sül

Cristina77 Előzmény | 2007.07.28. 21:35 - #23184

Moha! Akkor hétfőn kipróbálom úgy, csak valahol szilikonos sütőpapírt kellene vadászni. Lehet megnézem holnap a Sparban, hátha ott van.

nelly Előzmény | 2007.07.28. 21:29 - #23183

Amarillisz! Pedig Limarának igaza van, ha azt írta, hogy a folyadék mennyisége is ludas lehet a repedésnél! MEnnyit is tettél bele? És mennyi liszthez, mennyi nyanyához?

Moha Előzmény | 2007.07.28. 21:25 - #23182

Cristina emelj a nyanyán nyugodtan, a 60 dkg liszthez tegyél 30-35 dkg-ot,és csak 1 dkg élesztőt,meglátod a kenyér repülős,lukacsos lesz! Én Limara szerint készítem,sosem dagasztatom a géppel kétszer,20 perc dag.után egy sima tálban,konyharuhával letakarva kel duplára,és utána formázom,megy a jénaiba. Szerintem próbáld meg így is egyszer! Ha nincs jénai,akkor a sütőlemezre tedd,sütőpapírra. Fél óra után bevághatod,még 30-40 perc kelés,aztán sütheted.

Nekem ennyi nyanyussal még a tk lisztes is repül! / Brigi kedvéért a tegnapi 13 cm magas volt!


Cristina77 Előzmény | 2007.07.28. 21:23 - #23181

Nelly,ma 1 óra volt még, mert más dolgaim is voltak és biztos az volt sok.

Amarillisz Előzmény | 2007.07.28. 21:20 - #23180

köszönöm a segítséget, legközelebb nem teszem napra...........viszont a kelési és egyéb idő mint látom mindenkinél más, "csodás". nekem ezt Limara írta, az ő kenyeréhez, mégse lett jó........egyébként a kenyér nem sülésnél lett ilyen, már az oldala......hanem már kelésnél így nézett ki.vagyis teljesen ugyanolyan készen, mint mikor betettem sülni - már kinézetre gondolom.de nem egészen értem, ha rövidül a kelési idő, ami nálam ugye maradt az eredeti, akkor miért mondjátok mégis, hogy keletlen???nem értem......

nelly Előzmény | 2007.07.28. 21:16 - #23179

Nem baj Moha, már ez is segítség egy kezdőnek, aki még nem használt zselatin lapot, mint én.
Cristina! És a kelesztés még mennyi idő? Mert ezek szerint egyszer már kelesztessz 20 percet pihentetés néven. De aztán írod,hogy kelesztés, sütés. Szóval ott mennyi az annyi?

Moha Előzmény | 2007.07.28. 21:10 - #23178

Nelly szívesen beírom,de garanciát nem vállalok érte,mert én még sosem használtam lapzselatint.Ha valaki kipróbálja,akkor módosítsa majd ha más a tapasztalata! Ezt azt hiszem Lajos Mari írta le,talán a Nők Lapjában,még régen.

Cristina77 Előzmény | 2007.07.28. 21:09 - #23177

Én is másképp csinálom. Gépben 20 perc dagasztás, 20 perc pihentetés, 15 perc dagasztás. Ha kész, megformázom, megkelesztem és sütöm. Csak lenne egyszer olyan igazi lukacsos kenyérkém, mert ha így megy tovább, tényleg csak gépben fogok sütni. Egyszerűen nincs sikerélményem. A férjem is kritizálja folyamatosan.


Moha Előzmény | 2007.07.28. 21:05 - #23176

Amarillisz  Margitka írta,hogy az élesztő " üzemi " hőfoka 36 fok körül van,ne tedd napra,ez a mostani hőség épp elég neki! MInden kelési idő rövidül,nagyon figyelni kell.Az előző hsz.-ben leírtam,hogy nekem most milyen rövidek lettek a kelési idők! Ezek normál menetben nálam 30 perc tálban,formázás,20 perc,majd bevágás,30-45 perc még és sütés.Ezek mondjuk mindig tk.lisztesek,picit több idő jár nekik eleve.

[Későbbi] [23595-23576] [23575-23556] [23555-23536] [23535-23516] [23515-23496] [23495-23476] [23475-23456] [23455-23436] [23435-23416] [23415-23396] [23395-23376] [23375-23356] [23355-23336] [23335-23316] [23315-23296] [23295-23276] [23275-23256] [23255-23236] [23235-23216] [23215-23196] [23195-23176] [23175-23156] [23155-23136] [23135-23116] [23115-23096] [23095-23076] [23075-23056] [23055-23036] [23035-23016] [23015-22996] [22995-22976] [22975-22956] [22955-22936] [22935-22916] [22915-22896] [22895-22876] [22875-22856] [22855-22836] [22835-22816] [22815-22796] [22795-22776] [22775-22756] [22755-22736] [22735-22716] [22715-22696] [22695-22676] [22675-22656] [22655-22636] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU