Kérlek benneteket, diagnosztizáljátok Amarillisz kenyerének betegségét, hogy legközelebb jobban sikerüljön neki. Limara-féle, azt írta.
Szerintem túl nagyok benne a lyukacsok, mintha 1) sok élesztő/kovász(helyettesítő) ment volna bele, vagy 2) túl sokáig kelt volna. Lehet, hogy csak túl meleg volt neki? Másfelől meg úgy van felhúzódva a szélén a tészta, mintha azért szakadt volna, mert nem kelt meg eléggé. Ettől függetlenül szerintem az első történhetett.
Igaziból azt sem tudom, hogy ez pontosan melyik recept, szóval adhatnátok neki tanácsot!
Cristina vigyázz,ebben a melegben akár még fél órával is kevesebb lehet a kelesztési idő,nekem most sült ki egy olyan kenyerem,mint a tegnapi,és dagasztás után összesen csak egy óra kellett neki. Ugye élesztőt is tettél a nyanya mellé?
Nagyon szépen kelnek a kenyérkéim, kívülről is jól látszik, hogy mennyire lukacsos szerkezetű az egész. Azonban még kelniük kell. Majd ha kész lesz, megírom milyen lett.
Kel is már a 2 kenyérke, ugyanis szétszedtem a tésztát. Van 2 nagyon magas falú kis téglalap alakú teflonos tepsim és én abban szeretek sütni. Kalácsokat istenieket sütöttem már benne. Meglátjuk most a kenyérrel milyen sikerem lesz. Lehet túl friss volt még a nyanyatészta hozzá, hiszen épp csak elkészült.
Azt nem tudom ide hogyan kell képeket tenni, mert ehhez én nem értek. Pedig a webkamerával biztos le lehetne fotózni.
Üdv mindenkinek! NAdobagi! VAtera.hu, vagy teszvesz.hu oldalakon keresd a gépet, mintha nemrég láttam volna épp egy eladót nem is drágán. Print! Üdvözlünk közöttünk Téged is NAdobagival együtt. GYertek sűrűbben, és meséljetek, küldjetek fényképeket nekünk, szeretnénk mi is gyönyörködni a sütésekben!
Szia Brigitta! Délelőtt, mikor a recit kerestem , elnevettem magam, mert épp a joghurtos kenyér magasságát méri, mutatja Margitka, -----gondolom, Neked!
Szia Print! Üdvözöllek! Csak bátran, bátran! Ezt az iskolát, mindannyian végig jártuk. Gratulálok a sikeres kenyérkédhez, gyere máskor is.
Szia Cristina! Biztos sikerülni fog a nyanyásod! Ilyen nagy melegben ez is szépen kel. Nekem ma délelőtt nem kellett 1 óra és megkelt a nyanyás-rozsos kenyerem.
Cristina!Csak légy nyugodt,biztosan hozza a formáját a mi kis nyanyink,bár melegebbe jobban kell figyelni,drukkolok,ird meg majd miyen lett,és szivesen látjuk a képeket is ,ha hozol.
Szia Superkeri!Látod nincs nagy forgalom,mindenki szorgoskodik,én napok óta most vagyok huzamos ideig itt.
print!Üdvözöllek közöttünk,emlékszem még én is az első kukucskálós sütésekre!Nagyon jó érzés,mikor az embernek a maga által készült kenyere illatozik az asztalon!Én is kiszoktam venni,ha gépben sütök a 2.dagasztás után,átgyúrom,formázom,és dag.kar nélkül sütöm meg.
Szeretettel köszöntöm az új pékecskéket! Sok sikeres sütést és kitartást kívánok
Ismét nagyon szépeket sütöttetek, gratulálok! Látom, már cukrásszal is gazdagodtunk, Moha személyében ( fantasztikus ügyes vagy), de hogy már fagyikészítő "kisiparosunk " is van !! Jól van Batka, most már csak azt kellene kifejleszteni, hogy fagyosan ide is érjen a kóstoló.
Ma mi is sütöttünk, mégpedig Margitka Joghurtos-öregtésztás-rozsos kenyerét. 3 kicsi zsúrkenyeret formáztunk, nagyon finom lett.
A nyaralóknak jó időt, kellemes pihenést, az itthon maradóknak kicsit hűvösebb időt és jó fórumozást kívánok
Üdv Mindenkinek! Néhány napja olvastam először ezt a honlapot, miután kaptam egy gépet. Két nap izgulás után végülis összeszedtem magam meg a gondolataimat és nekivágtam a sütésnek! Fantasztikus! A végeredmény még hül, de csodálatosan néz kis és mennyei illata van! A recept: 50 dkg kenyérliszt, 3 dl víz, egy dr. Oetker szárazélesztő, pici só, pici cukor és pici őrölt köménymag. Pont olyan kis formás buci lett dagasztáskor, mint asmilyenről olvastam valamelyik részben! Sőt, nem esett be a teteje. Közepes sötétséget állítottam be rajta, de lehetett volna sötétebb is, a kicsike pedig 75 dkg-s lett. Amikor pittyegett a gép, hogy lehet hozzáadni valamit, akkor néhány csepp olívaolajat tettem bele, de annyit hezitáltam, ezen is, hogy mire megtettem, újra kezdett keleszteni. Na, kivettem, a dagasztókarokat úgyis leszedtem és átgyúrtam egy picit a konyhaasztalon, hogy az olajat vegye be. Ezzel a malőrrel is jó lett, nagyon szépen átdagasztotta, már éreztem. A párán keresztül viszont nagyon jól át lehet látni zseblámpával, mi így kukucskáltunk! Hát, azt hiszem ennyit szerettem volna elmondani így elsőre!
Gyurmolássza a gép már a tésztát. Kicsit kovászos illata van és hihetetlenül ruganyos. Ilyet még nem is sikerült csinálnom. Majd késő este kiderül, hogy milyen lett,, mert úgy olvastam, hogy ennek hosszabb kelési idő kell. Majd lesegetem a tésztát.
Nagyon sajnálom, hogy kimaradtam az ünneplésből, de az elmúlt napokban, kicsit összecsaptak a dolgok a fejünk felett.
Ezért most szeretnék Mindenkit köszönteni, aki bármilyen kicsi dologgal is, de hozzájárult ahhoz, hogy ünnepelhettünk. Isten éltesse ezt a maréknyi társaságot, hogy még nagyon sokáig együtt lehessünk. És nem utolsó sorban Margitkát, hiszen Ő az aki nem ismer fáradtságot, ha a pékekről van szó.
Kész lett a nyanyus, pont olyan lett, mint írtad, beesett és lemezesen kiszáradt tetejű. Összeforgattam és 1 kicsit beletéve az épp összekészített fehér kenyérbe, a többi ment a hűtőbe. Lehet, hogy most még nem hozza a várt eredményt, de kenyeret sütni kell vacsorára.
Cristina 77!Szia,üdv,köztünk!Lehet a kovászt helyettesiteni nyugodtan nyanyival.Ha beesett a teteje ,és száraz,akkor mehet hűtőbe!
Amarillisz!Szia!Batkának elküldheted a képeket az e-mail cimét,jobbra lent Margitkáé alatt találod,de ide is irjál Neki,hogy küldesz képet!Egyébként fel a fejjel,vigan megyek én is tönkre,rám jár a rúd:hónapok óta szépet sütök,most napok óta fele kuka-martalék.Foggggalmam nincs,miért,illetve sejtem,ezért próbálgatom újra!Tudom unalmas,de ne add fel,egyszer azért is sikerülni fog!
sziasztok! kész a Limara féle kenyér.természetesen nem lett tökéletes, vannak képeim, de Margitkát most nem akarom ezzel zavarni, kinek küldhetném el véleményezésre?nem tudom, miért nem olyan lett mint a tiétek............
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit