Ildiko! A Csíkos kalácskoszorúba kb. 2 ek kakaót kevés vízzel sűrűre keverve kell a fele tésztához tenni. A diósnál szerepel a receptben a dió mennyisége, itt: Diós kalácskoszorú
Dulifuli! Itt találsz a rácsos kalácshoz leírást: Rácsos kalács
Én a kelesztés előtt tettem rá a rácsot, egyre kell vigyázni, hogy lazán kerüljön a rácsos tészta az alapra, skkor nem reped szét. Kicsit szét kell persze húzni, mégis kicsit "lötyögősen" kerüljön a helyére.
ANGI, TE csak NE menj el! Hova mesz?? Szabi? Micsoda egy gyonyoru kenyer! JA!- a fotot ideteszed hogy csopogjek, raadasul vaj nelkul aztan elillansz anelkul hogy "atkuldenel "1 db-ot! HOGY van EZ???
DULIFULI ez egy egyszeru kalacsteszta. Az egyik teszta felet siman a masikat csokisan keszitettem. Nos:A belsejet nem mutatja a foto, DE belul 1 rud csokiteszta massza AZ korbetekerve feher kalacstesztaval, majd ujra a csokissal DE racsozva korbevenni. Barmilyen kalacsteszta recit hasznalhatsz. NEM nehez de fini es szep. Fuleg gyerekeknek DE nagy felnott gyerekeknek is ajanlom finom magadaltal keszitett kakaoval.
Egy jo tanacs! : keszitsd el a ket szinbol allo tesztarudat, DE hagyd kelni. A racsos reszt CSAK kesobb rakd ra amikor a kettesztas egy kicsitmar megkelt mert ahogy no AZ szettepi a racsos reszt. Pl : sutes kozben mert akkor IS kel meg! Az elsomet igy buzzantottam el. Szep nem lett , de finomnak igen. Sok sikert! Nalunk ahogy irtam a gyumilepeny /Holl/tetejet /teszta/ igy keszitik. Pussz!
Sziasztok Pékecskék. Csak 1 pillanatra benéztem, most jöttünk meg vendégségből és egy kissé amortuzálódtam...pedig én voltam a sofőr, csak szódát ittam.
ILDIKÓ: Igen, erről beszéltem. Koszonom a segítséget. Most akkor már csak azt áruld el, mi az a gyünyörűség, amit itt a képen alkottál.
Pusziiiii
Bezsától ebben a pillanatban kaptam egy SMS-t, amiben annyit írt, hogy megérkeztek. Nagyon örülök az értesítésnek, így már nyugodtak lehetünk, hogy az útjuk szerencsésen ért véget. Most már tényleg csak a pihenésre kell összpontosítani, remélem minden jól sikerül nekik.
Az elobb egy csomot irtam es a Marson van sztem. Mai ebed: Zoldseges zoldborsoleves finommetelttel, sutozacsiban sult egeszpipi Provanszi friss fuszerekkel+kr pure, Suti: Exotikus gyumis linzertorta van meg betervezve.
Elolvastam a szolgálati közleményeket. A vicces az, hogy pont az volt az első hozzászólás, amit még nem olvastam, amiben Angi írta, hogy jönnek. Addig teljesen képben voltam. Beszéltünk telefonon, úgyhogy "sínen van" a dolog. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Majd még jelentkezek, de ebéd is kellene, és egyesek nyaggatnak a gépért.
Szerettem volna készíteni Riegelt. Végül is kifli lett. Gyönyörű. SENDY: 175 grammos kefírrel csináltam.
Képzeljétek, az Auchanban nincs koriander sem édeskömény. Most mehetek kirándulni 1 másik helyre :( De jó itt a város szélén lakni :(
Puszantás, majd jövök
Sziasztok Pékecskék.
Szuperkeri: gratula az almáshoz.
Tegnap én is készítettem. Isteni lett, DE: végre vettem olyan tésztarácsozót, amit a konyhai eszközös fórumban írtam, h keresem. Szépen bevágtam a tésztát, de nem nyílt szét a teteje sütés közben :( Ezek szerint a nyers tésztt már elebe szét kell húzni és úgy rátenni?
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit